Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
KurtCobain
őstag
Másnak nincs problémája a hívásokkal? Beszélgetés közben bemondja, hogy ezen a számon előfizető nem kapcsolható. Csak bejövő hívásoknál csinálta. És így visszaemlékezve, csak akkor, amikor telekomos hívott. VoLTE-t most kikapcsoltam, hátha ahhoz van köze.
Mmm'kay?
-
fornettisuti
veterán
válasz KurtCobain #106353 üzenetére
Szokott lenni, nem csong ki, csak csend aztán előfizető nem kapcsolható.
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
KurtCobain
őstag
válasz fornettisuti #106354 üzenetére
De nekem beszélgetés közben dobja be. Beszélek már egy fél perce, és bedobja, hogy ezen a számon előfizető nem kapcsolható. Szombat óta csinálja.
Mmm'kay?
-
legenda
válasz KurtCobain #106353 üzenetére
Nem tapasztaltam még ilyet soha. (VoLTE aktív)
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
PhoenixSzG
tag
Úgy tűnik hamarosan megújulnak a hang díjcsomagok.
Legújabb számla végéről: "Lezárásra kerülnek a Mobil S, Mobil M, Mobil L és Mobil XXL mobil hang díjcsomagok, valamint a Partnerkártya kedvezmény. A díjcsomagokra és a kedvezmény igénybevételére 2019. június 1-jétõl új elõfizetõi szerzõdés nem köthetõ, illetve ezen csomagokba való váltás sem lehetséges, a meglévõ elõfizetõk azonban a díjcsomagokat változatlan feltételekkel vehetik igénybe." -
thomas77
senior tag
válasz KurtCobain #106355 üzenetére
Ma nekem is csinálta. Néztem is, mint hal a szatyorban...
-
newfee
csendes tag
Nekem is csinálja. A múlt héten is, tegnap és ma is. Kimenő és bejövő hívásnál is előfordult. És mobilnál és vezetékesnél is...
Jelentettem is ma hibára, állítólag még nem találkoztak vele a technikusok.
(Samsung S9 DS 1.kártya Telenor előfizetéses 2.kártya Telekom Domino)[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz PhoenixSzG #106357 üzenetére
Nem is baj, már ha nem rosszabbak lesznek a jelenlegiknél.
Akinek adott a hívással kapcsolatos probléma, Domino előfizetéssel tapasztalja mindenki?
Nekem havi díjas van és azzal nincs gond.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
törölt tag
Ezek szerint nálam is gond volt, mert ma több ismerősöm is megjegyezte, hogy nem tudtak elérni. Akkor nem a telefon volt a hibás. Dominós vagyok (jelenleg). VoLTE-t aktiváltattam, de mobilomon nem megy.
prozodus: [link]
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
KurtCobain
őstag
Jó tudni, hogy nem egyedi probléma.
Dominom van nekem is.De tesóm is panaszkodott, hogy neki is volt mostanság, hogy nem érték el. Ő előfizus.
Mmm'kay?
-
fornettisuti
veterán
Előfizetéses, nem domino. Volte-n, volte óta random előfordul. Asszonynál szintén, de neki nincs Volte.
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Február végén tarifacsomagot váltottam. Egyik flottából ki, a másikba be. A mostani számlához hozzá pattintottak egy 4500Ft-os Elő-számlafizetőmódosításidíjat....
Kicsit értetlenül állok a dolog előtt, mert többszöri ügyintézés során egyszer sem került ez szóba. Sőt, az előző flotta net csomagját sem sikerült kiradírozniuk az előfizetésből amit most már másodjára fizetek ki feleslegesen.
Mi ilyenkor a teendő szerintetek? -
-
ro_bert17
őstag
válasz 4Grider #106367 üzenetére
Saját számom lett, nekem kell ügyintézni.
Ezt írtam én is, nem értem miért nem szóltak a díjról.
Február végén adódott a lehetőség, hogy előző csomagom lecserélhetem egy 3500-as korlátlanra, 5Gb nettel. Telekomhoz be, érdeklődés. Mi mennyibe kerül, mi a menete módja az átírásnak. Meghatalmazás kérés előző flottától, újra telekomhoz be, ügyintézés, átírás. Márciusban már fizettem egy 4574-es számlát. Telefonos ügyintézés: az előző számla elmaradó része, plusz zavaró 300 mega net a csomagban, miközben eleve van egy 5 GB. Sajnos ők nem tudják ezt kikapcsolni, menjek be üzletbe. Ok, de akkor a következő számlám már 3500 lesz? Igen. Üzletbe be, 300-as net kiradírozva, szintén picsogtam egy kicsit, mert volt benne nemzetközi hívás is, pedig a roaming le van kapcsolva. De semmi baj, mert fillér... Majd figyelünk ne legyen benne.Erre a mostani számlán ott a 300-as net, egy nemzetközi hívás, plusz az említett díj. Az első kettő nem izgat, mert a kettő együtt 600Ft, majd a következő számlából csak elkopik. De ennyi alkalom során egyszer sem esett szó 4500Ft-os előfizetés módosító díjról. Nem egy ház ára, de egy 3500Ft-s csomagnál azért megütötte volna a fülem a 4500Ft.
Ha mondják kifizetem, semmi gond, így is megéri a csomagváltás, és megértem ha díja van. De miért nem mondta 3-4 ügyintéző közül egy sem?Időközben felhívtam az ügyfélszolgálatot, az ügyintéző javasolta menjek be az üzletbe, és tegyem ezt szóvá.
Szóval benézek majd, de félek tőle, hogy elhajtanak mint a legyet...[ Szerkesztve ]
-
thomas77
senior tag
válasz fornettisuti #106365 üzenetére
Még 1 furcsaság:
Pár napja észrevettem, hogy kb 10 mp-ig csörög csak a telefonom. Akik hívtak, azt állították, hogy kinyomtam őket. Most néztem, hogy bekapcsolódott a hívásátirányítás foglaltság és nem fogadás esetére. A hívásértesítőre lett átirányítva.
Nem tudom, hogy mióta van így, de most kikapcsoltam.
Másnál esetleg ilyen anomália? -
Nikaré
őstag
válasz KurtCobain #106372 üzenetére
A hívó oldalon átkapcsol hangpostàra?
-
Nikaré
őstag
válasz Lackooo84 #106375 üzenetére
Oké, de ezt a .....sságot ki kérte? A szolgáltató akadályozza a szolgàltatás (ésszerű) zökkenőmentes használatát. Én hívok valakit, majd
a) átkapcsol hangpostára
b) a hívott fél megszakítja a hívást
Ja nem! A szolgáltató értesítés nélkül át állítja az előfizető által korábban beállított preferenciákat! Rém kellemetlen ilyet tapasztalni amikor valaki hívja a szüleit, nagyszüleit (akik rendszetint azt sem tudják, hogy állítsák vissza) közben meg a frász kerülgeti az embert. -
Carline
őstag
Én jóanyámat oltottam le, hogy miért 10mp-ig hív, csörgessen tovább mert melóban nem biztos hogy észreveszem ha ilyen rövidet hív.
Ő meg engem b@szott le hogy miért nem veszem fel, miért nyomom ki.
Szóval kedves volt a T hogy aktivált egy előzetesen általam már kikapcsolt szolgáltatást.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
legenda
Aki tapasztalja a problémát, jelentse a szolgáltató felé, ne mondhassák később senkinek, hogy nem tudtak a hibáról.
Attól függetlenül, érdemes persze ellenőrizni a készülék kapcsolódó beállításában adott átirányítást.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz 4Grider #106381 üzenetére
Több éve használom havi díjas előfizetéssel és azóta sosem tapasztaltam problémát, illetve a családban azóta más is és nincs VoLTE gond.
A Domino VoLTE bevezetése kapcsán adódhatott valami probléma, de majd megoldják.
Szerintem nem véletlen és nem csak anyagi oka van, hogy a Domino előfizetők később kapnak meg mindent, ott más részben a rendszer, én azon sem csodálkoznék, ha azt mondanák, hogy ezt vagy azt az új szolgáltatást csak a havi díjas előfizetők kapják meg és kész.
Arról nem is beszélve, hogy akár az előfizetői oldalon is befolyásolhatja például a készülék milyensége és ugye sokan használnak előszeretettel olyan XIaomi...stb. készülékeket, amikkel hivatalosan nincs is támogatva a VoLTE, így azok is okozhatnak anomáliákat. (Amikor például a SIM kártya alapján nem jelenik meg hivatalosan a szoftveres VoLTE kapcsoló a nem támogatottság okán, de a felhasználó erőltetetten előhozza különböző kódokkal, aztán vagy jól működik úgy, vagy nem...)[ Szerkesztve ]
-
dptrsk
Topikgazda
-
thomas77
senior tag
Most összekötöttük a felmerülő gondokat a VoLTÉ-val, holott lehet, hogy nincs is közük hozzá.
Az előfizető nem kapcsolható szöveget más is hallotta, nemcsak VoLTE user, az átirányításos problémát szintén tapasztalja más is.
Lehet, hogy nincs is közük egymáshoz.
Persze minden mindennel összefügg, de ez túl egyszerű kijelentés lenne, hogy a VoLTE bevezetése miatt döglik meg a rendszer. -
4Grider
nagyúr
Nálunk (Telenor) a kollégák tőlem kérdezték, mi az a volte felírat felül, annyira nem vették észre a különbséget. Persze itt egészen korlátozott azon készülékek száma amin be is kapcsolja a szolgáltató azt, hetente röhögök azon, hogy ha a második sim-et bekapcsolom, akkor letiltják, ha ki, akkor meg egy héten belül visszakapcsolják. Ez a rengeteg kézimunka, a Telekomos egy hónapos leállás, meg a telefonmodellek egyesével való illesztése, az egyéb (pl. átirányítási) problémák nekem nem azt jelzik, hogy ez egy kiforrott technológia lenne..
-
legenda
válasz 4Grider #106387 üzenetére
A Telenor VoLTE megoldása más, ők még nehezebb helyzetben vannak, nem véletlenül kapcsolták ki utólag a funkciót sok olyan előfizetésen, ahol a készülék nem volt támogatott, de amúgy részben működött a szolgáltatás.
A Telekomos említett VoLTE leállás nem konkrétan a VoLTE miatt volt, a hordozott telefonszámok HD képességét és hasonlókat oldották meg, amikkel ugye nem lehetett számolni a technológia megalkotásakor és bevezetésekor.
Nem magával a VoLTE technológiával van gond, hanem azzal, hogy a különböző gyártók (itt nem főként a telefonokra gondolok) más és más megoldást és szabványt használnak.
Ha már említetted a Telenort, több olyan telefont tudnék mondani, amit ők is forgalmaztak, de a 4G hálózatukon nem működött az megfelelően a megjelenéskor úgy, hogy a többi szolgáltatónál azonos hálózati módban és frekvencián sem volt azokkal gond, tehát a Telenor hálózatával nem stimmelhetett valami. Eleinte a telefonokra, azok gyártójára próbálták fogni, de független szervizek is leírták, hogy nem a készülékekkel van gond, aztán orvosolva lett végül a dolog. (A szakemberek egy bizonyos gyártót szidnak, ami a Telenor hálózatának a működését biztosítja.)
Ennyire számít és beleszólhat bármi...[ Szerkesztve ]
-
Cr00py
senior tag
válasz #77646080 #106340 üzenetére
Nos.
A Telekom szerint ez a térerő ingadozása miatt van, amivel sajnos nem tudnak mit kezdeni ( sad )
A 3 kis búgó/sípoló hang pedig a hívás megszakadását jelzi - ezt is megtudtam -
Arra viszont nem tudott válaszolni 3 ügyintéző sem, hogy ha már a térerő ingadozik.. hogy a fenébe van akkor az, hogy a megszakadás utáni hívás minden esetben tökéletes? Ha 1 helyben ülök/ állok akkor hogy az istenbe "ingadozhat" a térerő..sőt.. máskor menet közben is tökéletes.. teljesen random.. ha épp olyan kedve van. waah. No mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Cr00py
senior tag
válasz btudos #106392 üzenetére
Én ezt értem, de az esetek 99%-ában a térerőm maximumon van. A hívás megszskadása után azonnal levág a hálózat, majd " nincs szolgáltatás" felirat olvasható. 5-10 mp alatt visszajön a Telekom HU.. utána minden tökéletes. Ez az ami nekem picit furi.
Mert.. ha alig lenne térerőm, és úgy megszakad.. azt mondom oké.. benne van, de így?
-
btudos
nagyúr
válasz Cr00py #106393 üzenetére
"A térerő az ritkán van maxon ezen a 2 helyen, máshol nem néztem."
Én ebből indultam ki, ezt írtad korábban. 1-2 csíknyi ingadozást simán okozhat bármilyen környezeti változás. Nyilván ha ez ennyire egyértelműen reprodukálható probléma, az nem emiatt van. Én is iPhone-t, iPad-et használok Telekom-os SIM-ekkel, de ilyen problémával még nem találkoztam. Ha SIM csere és készülék visszaállítás is volt, nem tudom, mi lehet a megoldás.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
thomas77
senior tag
Még egy érdekesség: reggel aktiváltam az 1GB Domino day-t. Megjött az sms. Elkezdtem használni. Utána nem sokkal később jött az sms, hogy elfogyott az 50 MB-om. Most nézem, hogy az ajándék 1GB nem fogy, de az az adategyenlegem, ami 2020 januárig felhasználható, az keményen fogy.
-
-
thomas77
senior tag
válasz ElektrikusDE #106399 üzenetére
Az is megvolt... ☹
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest