Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jimmy8

senior tag

Sziasztok!

A mai napon elvittem beméretni az autóm (1.6 benzin megane2 ph2, 75ekm-rel) akkumulátorát a helyi, nem kicsi akkus céghez.
    Autót leállítottam, kártyát kivettem, kiszálltam, ajtó becsuk
    Terhelővilla rárakása után felgyulladt a világítás! az autón, ezután kb 5-8mp-ig még rajta tartotta a villát, utána levette, és a kocsi a továbbiakban semmire sem reagált. Nem tudtam lekapcsolni a világítást (fel sem volt kapcsolva), illetve a zár sem működött, nem volt belső világítás....
    Akkusaru levesz-visszarak. ekkor elaludt a lámpa, de a kocsi teljesen halott... Ekkor kezdtem el ideges lenni.
    Mondom a szervizesnek, hogy biztos egy biztosíték ment ki valahol.. Mondom neki hogy a pozitív sarunál lévő biztiket teszteljük már először. Eredmény: az egyik (jobb oldali) 30A-es narancs bizti elszállt. Ott helyben "megtákolta" (áthidalta a biztit) hogy el bírjak menni a kocsival.
    Megrendeltem a helyi RENAULT-ba, elvileg holnap már itt van, akkor kicserélem, de a kérdés hogy mitől ment-mehetett ki ez a biztosíték?
    Nem figyeltem hogy a terhelővillát a pozitív sarura rakta (mivel a mérés előtt levette a fedelet a saruról), vagy a biztosíték elé.. Remélem nem volt ennyire amatőr, mert nem szeretnék a továbbiakban szívni elektromos hibákkal. Ki tudja merre mentek nagy áramok, ha nem jó helyre "nyúlkált"..
    Tehát a mai napom :W :W :W :W :W :W :W

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés