Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
F_Zolee
üzenetére
Ugye azért mielőtt nagy ram tuningba kezdesz, a cpu-oc-t nullázod vagy valami atombiztos beállításon van?
"Bármit megeszik csak hibázik" Szép megállapítás volt..
Az a gond, hogy s1700 ddr4-hez lövésem sincs, de ddr5-ön én úgy szoktam, hogy
Ram profil kézi de nagyonlaza értékekkel, de a kívánt frekvenciára állítva vagy xmp és a kívánt frekire.
A tx-et próbálom megkeresni (benchmate) Y-cruncher pi2.5b-ket letolok egymás után, 5-6dbot. Aztán hibázik mondjuk 5 percnél, veszek vissza a txből és megnézem úgy meddig bírja. Ha nem jó, akkor másik irányba tolom el. De ezek mellé sajnos be kell lőni hasra az SA és IMC feszeket. Lehet próbálni azt, hogy utóbbi kettőt auto beállításon hagyod és csak a tx-et birizgálod. Aztán, hogy a lap jól találja el kbra vagy sem az majd kiderül, egy biztos, azokat is kell majd tilitolizni. Ha már le tud menni y-ből 10 kör, akkor jöhet a hosszú teszt.
Na és ha ez is megy, akkor jön a java, gép lekapcs, táp lekapcs vagy áram kihúz, power gomb nyomkod, visszakapcs és teszt újra. (ddr4-en tudtommal nem kell azért ez a hercehurca)
Aztán a végén szoktam a ramot kihegyezni és ha kell rákorrigálni pl a vdd2/sa feszekre de már csak minimálisat.
Hát ennyi nagy vonalakban.. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
F_Zolee
üzenetére
Ez vmi Hynix C vagy D-s.
[link]
Én innen indulnék, nyilván az amd-hez kapcsolódó értékeket ne nézd, csak a 2. és 3. oszlop értékeit. Ram fesz terén is inkább fentről indítanék és ha stabil akkor vagdosható. 1,4-1,45v mehet sztem simán.
De a progival nézz több változatot, 3800mhz - alaul safe profil vagy hasonló.
A kép 3600 - fast profil.És ehhez jön az intel sajátosság, vdd2,tx,sa, sajnos ezeket ki kell tapasztalni.
UI: juj, rankot nem raktam 2-re, kalkuláld újra!
Új hozzászólás Aktív témák
- CORSAIR VENGEANCE LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16
- Trident Z5 RGB DDR5-7200 CL34-45-45-115 1.40V 32GB (2x16GB)
- Laptop memória 32gb-os/Kingston KCP432SD8/32/ 2TB NVME SSD PM9A1A 50ezer
- G.SKILL Trident Z Royal 32GB (2x16GB) DDR4 4600MHz CL19 - Élettartam garancia
- SK Hynix 16GB DDR5 4800Mhz laptop ram több db!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

fudi2002