Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsitomi88
őstag
válasz
Rover623
üzenetére
Az EIST az amikor onmagat leszabalyozza, mint amdnel a CnQ, nem?
Nem hiszem, h most errol lenne szo, mert mikor huztam a gepet de nem bootolt be es reset utan igen, akkor nekem is levette az orajelet, es szulhettem en egeret is, magatol nem allt vissza akarmilyen alkalmazast is inditottam. Vagy ez lenne az EIST?
Ne forgasd ki a szavaimat semmi ilyet nem mondta.

-
lúúúzer
tag
válasz
Rover623
üzenetére
1. Jó tulajdonság
, de az információtartalomra figyelj oda!
2. Elhiszem. Gratulálok!
3. Magamból indultam ki. Ha tudok, mindig segítek.
Mindig megköszönöm és igyekszem viszonozni.Ha megnézed, minden 50-es hsz-ben legalább van egy-két eltévedt "amatőr", akiknek soha, senki sem válaszol. Szerinted bennük milyen kép alakul ki?
Lehet, hogy keményen fogalmaztam, de másképp soha senki nem figyelne fel rájuk és köztük rám is...
Persze a nyílvános fórum nem fizetős helpcenter! Teljesen igazad van! De valamikor mindenki volt amatőr!
Ezt meg tényleg nem beszólásnak szánom, de már rég megírhattad volna, hogy mi lenne szerinted a jó válasz erre (#5291, #5294). Aztán ha később valaki beírja a keresőbe biztosan hamar megtalálja!!!
-
Ginew
aktív tag
válasz
Rover623
üzenetére
ebből kb annyit tudtam meg amit kb eddigis, hogyha belerakom a gépbe, nemfog felrobbanni, hanem megy..
de még mindig nemtom hogy mi különbség van a ramok közt, és miért van olyan nagy árdifferencia, miközben szinte ua.
...a kereső meg nekem nem megy, kiir vmit, nomeg mire keressek, max átolvashatnám az 5000 hozzászolást, de sajna nincs rá 3 hetem, igy gondoltam egyszerübb 1 hozzáértőt megkérdeni -
ricsy888
senior tag
válasz
Rover623
üzenetére
Hello!
Szerintem is az a 2x2 Gb jobb választás, mivel ugye nem szeretném őket tuningolni. Elismerem hogy a TwinX 800Mhz-es jobb is meg gyorsabb is, de nekem most nem ez a legfontosabb hogy gyorsak legyenek. De azért még nem sietem el a dolgot, lehet hogy találok jobbat is.
Üdv. -
R.P.
aktív tag
válasz
Rover623
üzenetére
Vannak itt biza félreértések. 225*15=3375 erre értettem hogy nem lehet tovább tuningolni, kivéve ha nem szorzózáras. Nem én tuningoltam addig, ne aggódj. Nekem csak sikerült eljutni 216-os FSB-re, 217-nél nem indult, csak CMOS Clear segített.
és egy illető mondta hogy a 4200+-ja 8200-at olvas 64biten (single channelben) - ezt meg tényleg mondta valaki, legalább annyira, mint azt is, hogy (idézem):
Ezt a RAM-ot felejtsd el.
Nekem SuperTalent 800MHz-esek vannak 1150MHz a végük. Ősember RAM bazárjában nézz körül. Sajna áldozni kell rá, az A64 X2 amúgy is érzékeny a memóriákra. Most néztem egy 5200+ alapon a RAM-jaimmal 8200 az olvasás. 
Visszatérve a RAMokhoz - milyet is érdemes?
Üdv!
-
FehérHolló
veterán
-
-
kem
addikt
válasz
Rover623
üzenetére
félreértettél.
a mégis alatt azt értettem, hogyugyanaz az arhitektúra, meg az alapanyag, de mégis másmilyen gyorsaságuak. Ezt nem értem.
Az összes többi dolog amit írtál válasz gyanánt meg ilyenek, meg se fordult a fejemben
Az előtted hozzászólóhoz meg pláne nincs köze, csak annyi hogy annak kapcsán jutott eszembe
Vedd úgy, hogy ezt kérdeztem:
Mi okozhatja az azonos felépítésü Flash memóriák közötti sebesség eltéréseket?
jahh és azért kérdeztem tőled, mert látom, hogy értesz hozzá...
-
hanka
tag
válasz
Rover623
üzenetére
Mondtam már hogy vak vagyok.
Nincs a gépbe, és most ezért nem akarnám szétszedni.
Ha nincs semmi külömbség köztük akkor mért gyártották így őket.
Én az 1 oldalast nézem jobbnak, már csak azért is, mert csak az egyik oldalán vannak IC-k és így kevesebb az esély a meghibásodásra, és kisebb hő keletkezik.
De viszont a kétoldalast meg úgy gondolom, hogy mivel több rajta az IC, ezért többe is betud táplálni egyszerre és ezáltal gyorsabb...
De lehet hülyeségeket írok...
-
djtom
csendes tag
válasz
Rover623
üzenetére
HUH! Ez egyre bonyolultabb!
Azért vennék bele 6szor 512 mert 6 hely van benne és igy 3GB RAm lesz. 6szor 1GB is vehetnék bele ha ki tudnám használni. Mi az a DS meg SS. Igazábol rendes XP használnék csak mivel irta az egyik tag hogy az nem használja ki a ramokat,igy gondoltam a server oprendszerre. Nekem most a 8IPE 1000MK lapba megy a EE proci, sztem abban is menne, akitől veszem majd azt a lapot az egy Mobil procit használ benne. -
FehérHolló
veterán
válasz
Rover623
üzenetére
Kicsit érthetőbben is írhatnád, nekem is csak másodszori olvasásra esett le, hogy mit akartál mondani ezzel, amikor véletlenül visszaolvastam néhány hozzászólást, pedig tudom, hogy miről van szó...

Szerk.: Közben daa-raa is írt... Elkéstem.
daa-raa: Az adott alaplappal (Gigabyte IP35-DS3) viszont eddig a többieknek rendesen ment a Kingmax 1066-os. Vagy én emlékszek rosszul? (Persze ez nem azt jelenti, hogy teljesen kompatibilis.)
-
törölt tag
válasz
Rover623
üzenetére
Hm. Van egy 430GB-osra hízott adatmátrixom, melyet szeretnék Gauss elimináció egy módosított változatával megoldani. Azonban a jelenlegi állás szerint közel fél év a futásidő a mostani gépemen. Miért hülyeség ha szeretném ezt lerövidíteni? Ha a mostani 45ns-ről lemennék 35ns környékére, akkor az egy hónapot jelentene.
Vagy a saját hülyeséged ellen nincs védelmed?
-
djsunny
aktív tag
válasz
Rover623
üzenetére
Az első pont az ami siralmas kicsit.

Egyébként kipróbáltam ma további 3 lapban 3 különféle chipsettel (nVidia NF550, VIA K8T890, Intel G33) és sajna egyikben sem indult meg a RAM.
Szóval valószínűleg gyárilag rossz darabot sikerült kifognom. Kíváncsi leszek, hogy a nagykerben beindul-e a szervizesnek.
Ha igen akkor padlótfogok 
-
schumi
aktív tag
válasz
Rover623
üzenetére
köszi
nem nagy különbség sztem 4-5 fps (ilyen nagy számnál meg főleg nem), bár nem vagyok nagy gémer, főleg grafikára használlom a gépet.. számomra ez alapján ''meglepően gyenge'' az 1066 a 800hoz képest-bár ha azt nézem h csak 1ezres az árkülönbség, akkor nem is számíthattam nagyon többre, Amd alatt volt ez a teszt vajon ?
asszem maradok a kingmax cl5nél akkor végülis
sima kingmax 800 és a kingmax mars között van különbség ? -
sonaj0203
aktív tag
válasz
Rover623
üzenetére
Vártam egy jó pár hozzászólást. És szó sem volt pattogásról, vagy beszólásról csak kérdeztem, hogy tényleg ott kell-e a proc tuningot megbeszélni.
A memcsik pontos típusáról ennyit tudok PQI 2X1GB 800mhz, nem tudom az órajeleket és a késletetéseket sem, én nem tuningoltam. Az alap P5B beállításokkal megy minden, mivel clear cmos-t csináltam, tehát valszínűleg auto.
Mindegyik foglalatba gyomöszöltem már a helyzeten nem változtatott.
És ezeket is leírtam már.
És nem ártott volna, ha megtisztelnek annyival, hogy legalább anyit le írnak mint te, vagy csak annyit, hogy nem tudjuk, vagy menj máshova, vagy csókolom hogy teccik lenni.
Most nem otthon vagyok, de ha jól emlékszem 266-on mentek hármasban (2X1GB PQI+crosair 512) a proc E6300 1,86ghz 1066-on a többit nem tom és bocs, ha valahova hülyeséget írtam.
Köszönöm nagyúr, hogy foglalkozik szerénységemnmel.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Rover623
üzenetére
Akkor megnyugodtam.

Korán reggel erre a baromságra ébredek, azt hittem, hogy egy párhuzamos világba csöppentem hirtelen.
Marketingeseknek manapság mindent szabad? Ha lenne ilyen cuccom, úgy futnék a fogyvédhez, mint annak a rendje.
Egyébként Rambus DRAM-nál volt/van quad channel, de ezt te is tudod.
-
magellaner
tag
válasz
Rover623
üzenetére
A lapom támogatja a procit csak átkell válatni a pcb változatot és máris lehet látni hogy támogatja,egyébként el se indulna nemhogy még a windovs is bejönne! 1.3 voltot kapa cpu a hűtés max 58 fokos de maxx! '' program 2 féle eredményt mutat a cpu z 400 asnak látja a ramot 1:1 es ram fsb arányal az everst meg 6:5 nek és 478 nak látja! Hűtő jól van felrakv azt garantálom!
-
haxy27
aktív tag
válasz
Rover623
üzenetére
Ezt oda irtam És mi van beállítva a BIOS-ban DRAM Clock-ra? Ezt tényleg nem irtam oda de az everest irtaMennyi a proci hivatalos FSB-je? A szorzot meg egyébb infot azt azért irtam hogy tudjátok bár nem igazán befojásol semit
Miért lenne elég ha megy 400MHz frekin is Egyébként bőven elég 333MHz-en mennie a RAM-jaidnak ha 333MHz az FSB, miért nincs semmi értelme felé menni? semmi értelme felé menni (alá sem). Azt még megértem hogy alá mért nincs
Én elolvastam és ahejet, hogy segitetetek volna hülyeséget irtatok!
A megoldás egyszerü. Van a bios beállitásban egy Flexibility Option amit ki kellett kapcsolni és máris megy a ram 400MHz frekin is. -
user12
őstag
válasz
Rover623
üzenetére
Az 1. pontban foglaltakról még nem hallottam, nem is kérdőjelezem meg.
2. - 400 mhz-en megy. Nem is egy programmal, nem is egy op rendszer alatt néztem meg.
Viszont az időzítéseik tényleg egyformák, annyi a különbség a 2 modul között, hogy az egyik kétoldalas, a chipek száma az utolsó jelölésig megegyezik. Több progival olvastattam ki ezt is (köztük cpu-z és memtest)
Köszi a választ. -
Z400 Fan
csendes tag
válasz
Rover623
üzenetére
Köszi a választ. Csak még egy dolgot hozzáteszek:
Vehetek még ugyanolyat, tudok hozatni. A kérdés az, hogy akarok-e. (Egyébként drágabban, ez igaz, de nekem a hardver a lényeg, és nem a pénz.)
Apropó: képzeldd el, hogy van még egy 9 éves gépem is. És még mindig működik!!! -
válasz
Rover623
üzenetére
Nekem volt 2db 400as value-m, mind2 ment 460-470körül. És akkor mi a helyzet pl a KHX Winbond modulokkal (400MHz cl2)? ''Az vegye, akinek nincs kedve tuningolni?'' Ez a ram azért fain mert esetlek 80%-ában megy 500MHz-et 2-2-2-5-ben, ami azért elég komoly tuning ez esetben. Tehát annyira szerintem nincs ez így... Nyilván Value-től nem sokat tudunk várni, de van esély, h tuningolhatóbb darab. De hát nem véletlen olcsóbb a KHX-től jóval.
-
mazda626
addikt
válasz
Rover623
üzenetére
''Érdekes elképzelései vannak egyeseknek arról, hogy miként is kellene működtetni egy memógyárat...'' Nincsenek elképzeléseim róla, úgy jó ahogy van. Mivel pénzt én nem kapok érte, csak adok, ezért ugyan mindegy.

''(nekem volt olyan 1GB-os KVR400-as modullal dolgom, amit - mivel felidegesített a kedves vevő azzal hogy ez szar és még 400-at sem megy a gépében - lazán 500MHz-re húztam fel az orra előtt egy asztalon összedobott ''deszkamodellben''...)''
Akkor mit csináltál volna, ha az is 400-at ment volna max, nem 500-at?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És ha a boltban csak 3 típus kapható?
''brand''
Kingston KVR400... amilyen az enyém
GeiL, az meg elfogyott
[Szerkesztve] -
mazda626
addikt
válasz
Rover623
üzenetére
A pórnép reagál
:
Okok, az egy dolog, hogy nem tuningmemó, na de hogy 404MHz-et már nem visz?
Még ha 420-at vinne, de így? Egyébként GeiL-t akartam, csak pont akkor szedték le az árlistárl, mikor mentem. Szóval maradt a brand, meg ez. Lehet a Branddal jobban jártam volna.
No mostmár mindegy, a plafon 2320MHz, 3-3-3-8 @ 2.70V-on. De legalább 1GB. 
PH! teszten hogy a francba men 472MHz-et?
Qru: Ez még DDR1, annak azt se bánom, ha 2.85V-ot adok.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- DDR5 G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 6000MHz (AMD EXPO) 32GB - F5-6000J2836G16GX2-TZ5
- Micron 8GB DDR4 2666 MHz RAM 2 db eladó (7 000 Ft / db)
- Samsung 2x16GB DDR5 5600MHz SODIMM memória - teljesen ÚJ!
- ÚJ 32GB DDR4 3200AA Laptop memória
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i3 / i5 I 6-8GB I 320GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430u - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

, de az információtartalomra figyelj oda!

Mindenki mást mond...

Szóval marad az egyoldalas nekem
, a kétoldalast meg eladom.
Nincs a gépbe, és most ezért nem akarnám szétszedni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
fudi2002