Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JaniS
senior tag
Tanácsra lenne szükségem... Egy Gigabyte P35C-DS3R és E6850 mellé kellene RAM-ot venni. Vízhűtés lesz, gondoltam 1066MHz-est lenne célszerű 2x1GB-t, viszont elbizonytalanodtam az árak láttán. A KIT-ek pl. Corsair-ben vagy Geil-ben jóval drágábbnak tűnnek, mint a ''sima'' modulokból kettő, és több kereskedő szerint azok is mennének dualban. (Saját tapasztalat még DDR-ek esetében, hogy annyira azért nem mentek dualban még azonos típusúak és külsőre azonos felépítésük sem, bár persze ez a lapon is múlhatott.) A kérdés: inkább érdemes jóval drágábban KIT-et venni és menjek biztosra, vagy érdemes próbálkozni két együtt vásárolt modullal? (Kingmax lenne)
Most inkább fizetnék többet, mint később bánjam meg.
JaniS -
JaniS
senior tag
válasz FehérHolló #3622 üzenetére
Kifejtenéd pontosabban? Miért ne kezelné, a specifikációjának megfelel...
JaniS -
JaniS
senior tag
válasz Armando_19 #3621 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
JaniS -
JaniS
senior tag
válasz FehérHolló #3628 üzenetére
Köszi, így már sokkal jobb a válaszod, meg a hangneme is. Elég sok review-t átolvastam az alaplap ügyében, nem vettem észre a kompatibilitási problémát, amely ha jól értem, inkább ennek a RAM-nek sajátja.
JaniS -
JaniS
senior tag
válasz FehérHolló #3650 üzenetére
Igen, olvasom és köszi. Azért nekifutottam még egyszer átnézni a lapom topicját is, meg külföldi review-kat.
JaniS -
JaniS
senior tag
Vettem kb. egy hónapja memóriát, egészen pontosan ezt: PATRIOT 32GB Viper 4 DDR4 3000MHz CL16 KIT PV432G300C6K. Rendkívül furcsának találtam már akkor, mikor a csomagot megküldte az egyik közismert számítástechnikai cég, hogy a 2 modul egy antisztatikus zacskóba volt csak becsomagolva, az eredeti gyári csomagolása nem volt sehol. A többi alkatrész viszont rendben volt és ettől a cégtől már nagyon sokszor vásároltam és nem volt velük soha gondom. Az összerakott gép az elmúlt egy hónap alatt ritkán ugyan, de véletlenszerűen újraindult (egész nap megy, megesett, hogy reggelre újraindult). Ráengedtem az AIDA64 stress tesztjét, hibázik. Emeltem a RAM feszültségét 1.35V-ról felfelé egészen 1.4V-ig, stabilabb lett, de továbbra is hibázik. Ti mit gondoltok erről? Egyszerűen sikerült kifognom egy ilyen példányt, vagy a gyári csomag hiányából gondoljak másra? Nem szándékozom a céget sározni, mert lehet ártatlanok benne. De megy vissza gariba.
-
JaniS
senior tag
válasz szilardf #57196 üzenetére
Köszi a tippet. Megnéztem, egyforma modulok, gyári számukból is látszik, hogy valóban egy kit részei. Egyenként tesztelve az egyik azonnal hibázik, a másik teljesen stabil. Megy vissza gariba. Azonban:
Számtech boltosok, ha vagytok itt! Elképzelhető, hogy egy memória kit modult, ráadásul nem is a legolcsóbbat (Patriot Viper) kibontva, azaz az eredeti csomagolás nélkül árultok? Ha igen, ennek mi az oka? Vagy kaptam egy már visszavitt problémás modult. Ne értsetek félre, minden cégnél hibázhatnak és lehetnek nem korrekt alkalmazottak, nem sárdobálás a célom. Csak ha tényleg lehet ennek reális oka, azért azt jó lenne tudni. Eddig akárhányszor vettem RAM-ot és ez nem kevés volt, mindig orig csomagban kaptam.
[ Szerkesztve ]
-
JaniS
senior tag
MSI Z590 Gaming Force alaplapban van most Crucial Ballistix 3000MHz 2x16GB KIT, húzva nincs. Vennék még 2x16GB-t mellé, ugyanannyiba kerül ugyanez a Ballistix, de a 3200MHz jelzésű is. Melyiket vegyem? Ha nem akarom húzni, gondolom mindegy. Ha akarom, akkor meg a régi lesz a szűk keresztmetszet?
[ Szerkesztve ]
-
JaniS
senior tag
Totál nem értem, segítsetek kérlek...
MSI Z590 Gaming Force lap, Core i7-11700K és 2x16GB Crucial Ballistix 3000MHz. Az XMP szerinti értékeken szépen megy. Mellé került még 2x16GB ugyanilyen RAM. BIOS default 2666MHz-en minden OK. Bekapcsoltam az XMP-t, nem bootol, annyira nem lepett meg, mégis csak 4 modul, a mennyiség fontosabb nekem, mint a sebesség. De amit nem értek: akármilyen értékre állítom is be a frekvenciát, akár 2800MHz-en, de még csak 2700MHz-en sem bootol. A RAM feszültsége 1,35V, időzítésekkel nagyon tágan bánva is ugyanez a helyzet. Megpróbáltam adni a CPU SA Voltage-nak 1.1V és 1.2V-ot, úgy sem bootol. Annyira nem zavarna ez az egész, számítottam rá, hogy 4 modullal nem lesz annyira egyszerű, de hogy pl. 2700MHz-en se bootoljon be, ami minimális túlhajtás... mi lehet ennek az oka?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Windows 11
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Filmvilág
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Okos Otthon / Smart Home
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8GB 3600MHz
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest