- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
edk-
őstag
Az ephone mobilnetje szintén telenoros. Ugyanaz a szolgáltatás tartalma, mint az említett flottásoké, csak drágábban és jobb ügyfélszolgálat mellett.
-
RoSSo3
senior tag
válasz
4Grider #57758 üzenetére
értem! rendben, visszaolvasok mindenképp, ha volt már szó róla! köszi a tippet!
abban nem voltam biztos, hogy a Hello csomagok hang célúak elsősorban. csak egyszerűbbnek tűnik a beszerzésük (van fizikai bolt, ahol lehet kérdezni, stb.) mint a flotta, amiről a tudásom sajnos nagyon gyér.
-
4Grider
nagyúr
válasz
RoSSo3 #57757 üzenetére
Azért nem teljesen ugyanaz hang célú (hello data) és adat célú (pl. flottás adatkártyák) kártyával netezni, mert mindkettőre más apn van a Telenornál. Net megosztására több okból is egyértelműen az utóbbiak valók, még ha a hangcélú kártyák netje is megosztható. Olvass vissza, ha szeretnéd tudni a különbségeket, nem írom le századjára is...
A flottás topicban a korlátlan adatkártyák 3800 Ft-tól indulnak... -
RoSSo3
senior tag
válasz
Dr Bubo #57754 üzenetére
Á értem, köszönet! Közben írtam a flottás topikba is.
Viszont a netto 6490 Ft magasabb ár, mint a Telenoros Hello Data Start csomagja, 5520 Ft-al. Csak a kérdés az, hogy itt mit takar az a megkötés, hogy kijelző nélküli készülékekbe nem helyezhető a SIM. Mert ugye a sticknek nincs kijelzője, viszont ahol használnám (laptop, mobil), annak van.
Ha csak a havi 1 telefonálás a megkötés, az nem probléma, mert akkor kiveszem a stickből, átteszem a mobilba, felhívok valakit, majd visszateszem, és minden megy tovább. Már ha ez az elgondolásom helyes.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
radio100jozs #57755 üzenetére
Azért egy "állami" flottát ne hasonlíts össze egy kereskedelmivel.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
RoSSo3 #57752 üzenetére
A flottát egy cég hozza létre, Megállapodik az egyik mobilszolgáltatóval, hogy hoz minimum X ezer előfizetőt, cserébe kapnak a lakosságinál kedvezőbb díjakat. Az előfizetői létszámtól és ügyességtől függ, hogy mekkora kedvezményt tudnak kialkudni.
És több cég csinálja azt, hogy nem csak a dolgozói, ügyfelei számára biztosít belépést, hanem "publikusan" is meghirdeti a flottát, amibe szinte bárki beléphet. -
RoSSo3
senior tag
válasz
tmp0124 #57751 üzenetére
mindenképp megnézem, köszönet!
az a baj a routerrel és a stickkel, hogy annyira vacak a vétel, hogy ha a sticket 25 cm-el odébb teszem, már 0-ás erősségű a jel. tehát mindenképp szükségem van egy mobilizálható stickre, mert a routert mégsem tehetem fel a tető egyik kiálló bütykére, ahol jelenleg működik
csak az nem világos, hogy valójában mi a különbség a flotta és a nem flotta között? tehát a flotta az alapjában véve nem egy csoportot jelent, ahol többen használnak internetet, ezért van kedvezmény? nem volt még se céges, semmilyen más flottával dolgom, így ahogy írtam, benne az él, amit pl. az autóflottákról tudok. és ott nagy tételben történik vásárlás, én pedig csak egy mezei felhasználó lennék, havi 5 hó netezéssel.
bocsi az amatőr kérdéseket, de tényleg új nekem ez a flotta dolog, nem is gondolkodtam ebben!
-
RoSSo3
senior tag
köszi!
igazából nekem ez a flotta dolog nagyon új. tehát sosem használtam, nem is tudom valójában, hogy eszik vagy isszák. amit tudok, hogy a nyaralóban nagyon vacak a térerő és sokat (éveket) szenvedtünk, hogy sikerüljön egy olyan rendszert találni, amiben stabilan jön a net, nem kapcsol szét pillanatok alatt az amúgy 7-8 kb-os csomag - ennyire vacak volt a helyzet)
Jelenleg úgy használjuk, hogy Telekomos feltöltőkártyás opció van, stickbe SIM-kártya, stick pedig routerbe és akkor lehet netezni telefonon és laptopon is. Viszont elég hamar lefogy a 4GB, és azért nem olcsó, mert ugye 3500 Ft kb. Egy hónapban ebből 2 csomag biztos lefogy, és sajnos sporteseményeket streamen nem is mertünk nézni.
Tegnap kerestem rá és találtam meg a a Hello Data csomagot, ami szimpatikus lenne, 5520 Ft, korlátlan net. Csak túl szép, hogy igaz legyen, ezért próbálok utánajárni, mi itt a buktató.
Szóval a flottákkal nem állok sehogy, és attól tartok, hogy ha eltérek a nagy hármastól (T, Telenor, Voda), akkor megint előjönnek a lefedettségi gondok, és hiába olcsóbb, de nem lesz térerő.
Bocs, hogy hosszúra nyúlt, de talán így érthető a helyzet
szerk: ami még fontos, hogy mivel nyaraló, ezért semmiképp nem gondolkozom hűségidős dologban. kb. májustól szeptemberig kellene a net-elérhetőség.
-
RoSSo3
senior tag
köszönöm, megnézem!
a fejemben a "flotta" szóra céges dolgok ugranak be - biztos rossz beidegződés, létezik ez magánszemélyeknek is?
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Itt is megkérdezem Tőletek a dolgot, hátha inkább ide való kérdés (mintsem a Mobilinternet topikba).
Egy amatőr kérdésem lenne. A Telenor Hello Data Start előfizetéses korlátlan adatot biztosító csomagja használható olyan módon, hogy a SIM-kártyát USB stickbe helyezem, és routeren keresztül megosztom - hogy laptoppal tudjak korlátlanul internetezni vele?
Korlátlan internetet keresnék ilyen célú használatra, nyaralóba, ahol ezen keresztül online adásokat is tudnék nézni. Eddig a Telekom maratoni 4 GB-os opcióját használtuk így, de az nagyon hamar lefogyott, és keresnék korlátlan megoldást. Fontos, hogy hűségidő ne legyen.
Köszi!
-
válasz
krisztin #57741 üzenetére
Vut?
Én nem erről beszéltem, csak azt írtam le, miből lehet többletköltséged. A netezésből biztosan nem.
A my.telenor.hu oldalon tudod nyomon követni pl., hogy mennyi adatforgalmad van. -
krisztin
újonc
válasz
Viktor0610 #57740 üzenetére
A d-link connection manager nem számolja a forgalmat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Sharkoon CA-I mini ITX szálcsiszolt alumínium fém ház (festetlen, hibátlan
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest