- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Racecam
nagyúr
Ja, gondolkodtam azon, hogy veszek még egy 2x8GB-os kit-et és az egyik RAM-ot eladom belőle, de 24 GB-t RAM-mal mit csináljak azon kívül, hogy jól néz ki?
Viszont szegény kis házikómban tuning alatt megfőnek a jószágok, úgyhogy mindenképpen kell egy jól szellőző ház...
Majd január elején lesz időm, akkor megnézem, hogy mit tudok kihozni ebből a Xeon-ból. Egy nagyon gyors próba volt csak, és úgy néz ki, hogy alapfeszen 3.6GHz megvan vele. Egyébként auton 0.968 - 1.112V között ad a procinak feszt úgy, hogy a SpeedStep nincs engedélyezve BIOS-ban. -
Qru
MODERÁTOR
Hát kaptam egy faja BSoD-t játék közben.
Most nincs kedvem ezzel maszatolni, visszaraktam alapra, csak a ram megy 1600-on meg a HT-t bekapcsoltam. Így érzésre picit hoszabb idő alatt tölt be a játék de azt kibírom. Maga a játék simán fut így is.
BénaÖreg vagyok én már a tuninghoz. -
jenő45
tag
nemaz csak ezelött összeraktam eggy teszt erejéig ud 7-et i7975 el meg 3X2gb rammal gtx 680 al meg eggy ocz 600 as táppal és olyan érdekességeket produkált hogy alapon megy szépen tuningal is megy szépen ám igen benchmarkok stabtesztek internetezés oké mostjön a vicc.... tökmindeggy mien játék mien graff beállításokkal 15-30 perc vagy vmikor 1h fogja magát és kikapcsol a gép...utánna magától ujraindul mintha misem történ volna egyből és nemtudom mi lehet a bajja de vicces..
-
jenő45
tag
nekem i7 920 al 4.3 volt a csúcs annó valahol még megvan a cpu-z stabtesztel eggyütt majd előkotrom i7 975 azmár sokkal jobbvolt a szorzózár nélkül.....de most az i7990x et hovva hozzam ? meg minek?XD
persze a lap az ugyanazvolt mindhez(most is) jó alap kell a tuninghozXD
GA-X58A-UD7 és GA-X58A-UD9 most utóbbi van az ud7 est nehéz stabilba lőni valami miatt.. -
Qru
MODERÁTOR
Giga sokat dropol, nem parázok a 1,36V-os qpi fesztől annyira. Alatta sajnos megnyekken a rendszer.
Minden alap feszen van amúgy fut szépen, ha a qpi megkapja a kellő feszt.
A bios 1,3V-os parám is elengedtem, megnéztem és 1,3V a VID-je (éljen a C0). Akkor marad így ahogy van, ha stabil nem piszkálom.
-
Qru
MODERÁTOR
Bios 1,3V.
Megnéztem a Witcher 3 gépigényt (most kezdek neki) és láttam, hogy 2500K a minimum így gyorsan bekapcsoltam a HT-t meg beállítottam a 21x160-at, feszt meg találomra 1,3V-ra állítottam. Biztos menne alacsonyabban is, lehet este rápróbálok az 1,29-1,28V-ra de a túl alacsony qpi fesz miatt így is dobott egy BSoD-t a win.
Így most a ram kap 1,64V-ot (1600 CL8) a QPI meg 1,36V-ot (1,34V-at fagyott).
-
mpierre
veterán
Most megkapja a lehetőséget, hogy bizonyítson. Vajon le tud-e hűteni egy kicsit tuningolt xeon-t (80W tdp alapon) kopter nélkül (azért a házban akad egy-két noctua venti uln adapterrel).
Ha nem, akkor kap egy enermax pwm-s ventit.
Szerk.: Már Qru is megjegyezte, hogy "gyanúsan" sok minden fér el a fiókomban. Pedig épphogy akad egy-két dolog.... 1db veloci, 1db true, 2db 500Gb vinyó, meg ilyenek. Nem is értem.
-
Igazad van teljes mertekben. Tegnap bedobtam a 970-et es a 3400-en porgo procinal megint azt csinalta, hogy docogott az egesz, vga 50-60%-on, fps 30, mindket crysisben. A metro ment rendesen. Aztan felemeltem a cpu-t 19x200-ra es meglodult az egesz, pedig az orajel nem sokat valtozott, talan az sem mindegy, hogy mennyi a bclk es mekkora a szorzo. Azota semmi gond, mindket jatek kb dupla fps-el szaguld , de a kartya meg mindig nincs kimaxolva.
-
Elkepzelheto nagyon is amit irsz, mert volt olyan is, hogy leesett 30fps-re, holott a vga 60%-on porgott. Bar ezt nem feltetlen ez okozhatta, de nem volt teljesen kerek a dolog. Sot a crysis 1-ben is tapasztaltam, hogy keves az fps es nem teker a vga rendesen, csak alszik.
-
laragirl83
őstag
Na annyira ügyes voltam, de gyerkőc fent tartott egész éjjel, szóval nagykómásan kilőttem linx ablakot, de reggelre lefutott 500 pass.
HSM, de ennyivel többet...? Ezt a 19*200at így load kerek 1.2Von adja... de mint írtam, HT on, 1.344V se volt elég neki...
Nem erőltetem, jó ez így -
HSM
félisten
Hupsz, béna a képkivágás az utolsó képemen, egy fontos dolog nem látszik... 0.6.4-es Linx verzió volt.
Ejj, de jó hűtő volt ez a BARAM, nagyon sajnáltam eladni, csak nem volt hozzá s1155 lefogatóm...(#40487) Qru:
Nagyon szerettem ezt a rendszert.... Régi szép idők, amikor még akár +50%-ot is lehetett húzni egy procin...
-
gV
őstag
nem vagyunk egyformák, én pl 32" TV-t használok monitornak balján PS3 jobbján PC, előbbi miatt én hozzá vagyok szokva az alacsony fpshez pl GTA5
egy kis adalék: emelt 920-as órajelel 430W GTA4 alatt a fogyi, visszavéve 330W ez így sebesség csökkenés nélkül -23+% kevesbb nem vok valami nagy környezet tudatos ipse, de ami rendelkezésemre áll abból azért szeretem nem feleslegesen kifacsari a +W-okat.
-
DigitXT
félisten
Még jó, hogy elfelejtettem az Aquasuite-ot alapra állítani a procicsere után...
A 990X az 1-es magját melegebbnek (+2), a 4-est hidegebbnek (-3) mutatta:
ezeket a dT méréseimnél korrigáltam, de elfeledkeztem róla, szóval 70 még
nem is volt meg... (75-80-ig meg jó vagyok, és nem extrém tuning a 4 GHz.)
Amúgy Open Hardware Monitort használok, az küldi át az Aquasuite-nak.
IBT közben zenét hallgattam, meg írom a HSZ-t, azért ugrált a GFlops...Szerk: a 22-es szorzót nem igazán tudom hova tenni. Értem én, hogy lehet
ilyen turbós szorzó, de nekem 21-re van fixálva a BIOS-ban, és nem látok a
turbóra ki/bekapcsolható opciót. Mondjuk ha stabil így is, akkor mindegy. -
kaszas19
senior tag
Mikor meg jött a lapom Asus Rampage II Gene.A gyári bios volt rajta azzal is ezt volt aztán fel tettem a legfrissebb bios-t és maradt a jelenség továbbra is.
Még 1 dolgot fogok meg nézni ha tudok szerezni másik hűtőt hogy ha lecserélem a hűtőt meg-e szűnik-e a hiba vagy marad mivel már majd nem mindent lecseréltem ami okozhatná így maradt meg a hűtő,ha a másik hűtővel is ezt csinálja szólok az eladónak hogy küldöm vissza neki mert 1 év garanciát kaptam rá. -
-
MPowerPH
félisten
Azért van különbség, mivel egy időben úgy használtam az 1600-as ramokkal. Utána a 2000-esekkel már tudtam a ramot is húzni. SB szintetikus tesztekben azért gyaláz, főleg, hogy a ram azért lazán tud 2133 fölött is szaladni vele.
A 6 mag etetése azért érezhetően visszaveti a teljesítményt, elég csak a Gulfra nézni.mpierre: Mivel volt jobb a Xeon, mint a 980X?
El nem tudom képzelni, maximum szerver szinten, ahol számítanak azok a plusz feature -ök. Asztali környezetben szerintem nincs semmilyen előnye, hisz alapjában véve ugyan az a chip.
-
MPowerPH
félisten
2000-es memóriához kell az magas uncore ugye, az Intel alaposan elbaltázta ezt a Bloomfield processzoroknál. Gulftown -nál érdekes módon már észnél voltak, és mehetett a 2400-as memória is vállalható uncore mellett.
Egyébként azért a 4000/2000 CL7 tömörítésben sokkal gyorsabb volt, mint a 3200/1600 CL6.Na meg a Tri ch képessége sem ilyen egyértelmű. Bloomban egész jól ment, mert gyors volt benne a memvezérlő. Gulf -nál már közel nem tudott olyan sebességet produkálni azonos órajelen, és a maximum elérhető magasabb memórajel sem segített. Az SB meg a DC-vel megeszi a Tri ch-t. A Quad ch sem valami erős, az SB sokkal izmosabb, hogy őszinte legyek, bár nincsenek tuning memóriáim. Rájöttem, hogy rohadtul nem érik meg azt a hatalmas felárat.
-
mpierre
veterán
Ááááá, dehogy. A meglévő 3×2Gb-s 998679OC kit mellé kerül majd bé a 3×2GB-s 998679-s kit. Így akárhogy számolom az 12GB lesz.
A 3×1GB-s kit csak kis tesó volt, hogy mégis több legyen mint 6GB ram.
A lényeg az, hogy most, hogy kb ua kitből van 2db talán meglesz a 7-7-7-18 1T, teljes memvezérlő terhelés mellett, mert a 3×2 + 3×1 felállásban csak 2T volt és a tuningot se nagyon szerette a 3×1-s kit az OC-s ramok mellett. De 1,65V-n az 1700MHz gyárin kijött belőle. Szólóban.
Qru: Mi legyen? 7-8-7-20 1T a gyári időzítése.
Ha kell, odaadom, kipróbálod, hogy megy-e, ha igen, akkor kitalálunk rá vmit.
-
MPowerPH
félisten
Shamino.
Bizony, ez volt szép a lapban. Elején én sem hittem benne, pedig akkorra már több felhasználó is írta, hogy megtáltosodott a lapja. Over megcsinálta, és lám...
Ez nálam annyit jelentett a 24/7-es értékeken belül, hogy 230-as BCLK-val ment a LinX fast modban, ez 4140-es QPI -t jelent. Slow modban pedig 244 BCLK -val is lefutott a LinX teszt.
Anno a Gulf -ot gyakran a 244x19-es beállításon használtam, 112 -es pci-e mellett. Az RIIIE ennek a közelbe nem ért. -
MPowerPH
félisten
Tévedsz. A Blodinál ez a törvény megbomlott. Alapjáraton 103,4-es értéknél korlátozva volt a freki, hiába állítottál be neki többet. Kis forrasztás után ez a korlát megszűnt, és megnyílt az út a 250+-os BCLK-ra léggel, és 4200 fölötti QPI-t is bírta. No meg voltak egyéb kedvező mellékhatásai. Amit Te írsz hátrányokat, egyiket sem tapasztaltam, és más Bloodrage felhasználó sem. A feloldás sem véletlenül lett kitalálva.
Legjobb első genes X58-as lap, ha OC -ban kellett valamit mutatni. -
fudi2002
veterán
Értelek, sőt tudom igazad van. Ez részemről inkább kíváncsiság. 3500 a kártya ebayről, nem vészes. Amúgy sata2-n is veszettgyors. Szekvenciális olvasásnak tudom nincs értelme, de a 4kqd32 értékben tudna többet sata3on ami rendszer sebesség, programbetöltés szempontjából számít. Persze szemre nem valószínű, hogy sokat...
szerk.: jelenleg a raid0nak több a hátránya, mint az előnye a trim működésképtelensége miatt.
-
-
mpierre
veterán
Tudod a kíváncsiság...
Azzal tisztában vagyok, hogy lufttal, kb nulla, zéró, nuku tuningos tapasztalattal egész jó kis eredmény. De..., lehetne jobb is.
Én korosodva hülyülök meg...
Szerk.: A víz főként a hang és a hosszabb élettartam miatt kerül rá. Csodát nem várok. Abban már nem hiszek.
-
mpierre
veterán
A drop - órajel, stb függő - 0,04 és 0,08V között mozog CPU-Z szerint. Mérve 0,01 és 0,06V között esik a fesz a beállítotthoz képest. Ez csak azért idegesít, mert véletlenül egy egészen jó 980X-t fogtam ki, csak a drop miatt kb cseszhetem.
Szerk: ~4,3GHz azért megvolt a kis aranyossal.
-
kaszas19
senior tag
igen én amúgy is egy eléggé fesz igényes 930-cast fogtam ki.
Hát eddig meg vagyok elégedve az 1100T-vel nagyon, hozza a hozzá fűzött reményeimet.
Nekem főleg játékra kel a gép és nem 6990-venes VGA-t hajtha meg jön az 5870-venes kártyám a gariból akkor az lesz benne meg a 9800GT-ém Physx-re
-
kaszas19
senior tag
értem hát nem rossz az 1155-tös konfig kacsingatok felé de még nekem nem éri meg az I7 2600K az 50-60ezret még várok vele.
Jelenleg Gigabyte Ga-970a-ud3 benne 1 Phenom II X6 1100T doronból
Nekem nem jött be a melegedése az 1366-tos konfignál a Mugen 2 se bírta HT on mellett a 4GHZ-et. -
mpierre
veterán
Azt nem tettem hozzá, hogy felhasználás függő...
És innentől valóban igazságod lehet a HT és a számítási teljesítmény közötti összefüggésben, amennyiben az adott alkalmazás támogatja a HT-t.
Hogy konkrét legyek: CAD-s alkalmazások. Sajnos a mai napig - archicad 12-ig, a többit nem ismerem még - nem profitál semmit sem a HT jelenlétéből. Ehhez a teljes szoftvert a nulláról kéne újraírni. Amióta felvásárolták a szoftverfejlesztőt, azóta ennek még kisebb az esélye. A HT nem kihasználása a P4-s idők óta tart.
Amennyiben játékokat nézünk, vegyük a GTA 4-t. (Soha nem próbáltam, nem érdekelt ez a játék, ezt hozzá kell tennem.) Vissza kéne keresni a topikban, de HT-vel rosszabb teljesítményt nyújt, mint nélküle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gumi és felni topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Nintendo Switch
- Honor 90 - modellalkat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AMD A8 7680 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Amd ryzen 7 3700x gyári doboz+hűtő
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I7-9700
- AMD Ryzen Threadripper 1920X processzor 12x3.5GHz TR4
- Intel i7 6850k 2011v3 processzor tökèletes működéssel
- Intel Core i5-4590 Processzor 4/4 MAG, 6M Cache, max 4X 3.70 GHz, Intel HD Graphics 4600, vPro
- Intel Core i5-4570 Processzor 4/4 MAG, 6M Cache, max 4X 3.60 GHz, Intel HD Graphics 4600, vPro
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest