Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha ennyi a gyakorlati előnye, akkor az tényleg nem túl bíztató. Játékok betöltésére most is alig kell várni, a WinRAR eredmény is inkább csak érdekesség.

Olyasmit vártam volna, hogy pl. Photoshop alatt nagy képekkel dolgozva hamarabb reagál a rendszer, modellezés során is fürgébb, hasonlók... na majd meglátjuk, hogy mit mutat fel a cucc, de valamiért úgy érzem, hogy a Core 2 alapú rendszerek még a Nehalem után is képesek lesznek szinte mindenkit sokáig kiszolgálni.
-
Andre1234
aktív tag
Akartam is kérdezni, hogy nem lesz instabil magasabb QPI frekvencia miatt a proci?
De úgy néz ki 3,2nél nem húzzák túl.
Amúgy meg jó látni, hogy intel fronton is meg kell tanulni tuningolni.Nem lesz elég csak az fsb pörgetése. Sok embernek marad meg jó darabig a core2, mert nem hozza majd játékban az 1000 FPS-t, és húzásoz meg nem ért.
Viszont üzleti szempontból lehetne számítógépes tuningcéget csinálni.Jópénzért optimalizálni a gépük teljesítmlényét a tudatlan villogó parasztnak.Mielőtt belázadnátok ez nem a ph-s, igen tisztelt kollégáimra vonatkozik.
-
Oliverda
félisten
"a DX11 beköszöntével még inkább a Nehalem fog jobban teljesíteni"
Ezt miből gondolod?
whitehand:
"az x58cal igy az aktuális legjobb játékgépet összelehet dobni sima kártyacserével és gamereknél ez is fontos szempont"
Hát jelen állás szerint illetve amit lehet hallani a VGA piac jövőjével kapcsolatban ez nem sokat fog nyomni a latba. Aki pedig annyira nV fan és minden áron SLI-t akar az majd vesz nForce-os lapot.
"AM2+os lapba nem fog belemenni a deneb csak szólok..."
Még némelyik AM2-be is bele fog menni nem csak a jelenlegi AM2+ba.
"jah és ha 4 magot ki fogja használni akkor ki fogja használni a 8at is egy játék meg bármi...ha valamit multicore-ra optimalazilának, akkor minél több core annál gyorsabb"
Ez nem így van. -
Oliverda
félisten
Nincs ebben semmi érdekes szvsz. Az L3 a Nehalem-nél csak 16 utas illetve valószínűleg az IMC-vel szinkronban üzemel mag órajelen. Ami érdekes az a RAM amit alá raktak mivel azt hivatalosan nem támogatja.
...és furcsa mód még ezek ellenére sem gyorsabb minden esetben mint a Penryn.
-
Jack O'Neill
tag
Bizonyára...és valszeg fejlettebb energia menedzsmenttel tolják majd. Amúgy elnézegetve intel future terveit egész szép dolgok lesznek a köv 5évben. Ahogy elnézem 5év múlva kb 128mega L3 cach lesz a procikban
(ha máshol nem szerverben tuti...Jön az az éra amikor lassan minden program elfér a memóriában aztán jön az amikor minden program elfér a processzor cach-ben

-
Bluegene
addikt
nagyon egyoldalúan kék szemüvegen keresztül látod a dolgokat, attól még mert a legutóbbi fejlesztésben övék volt a jobb(korábban szvsz vesztettek), most nehogy azt hidd ez örökre így lesz
whitehand: azonos órajelen a phenom 7%-kal van lemaradva a yorkfieldtől(ez is átlag hol jobban hol kevésbé, most ehhez adj kábé 15-20% javulást, akkor már ott van nem messze a nehalemtől(a nehalem elvileg 10%-kal lesz gyorsabb azonos órajelen a yorkfieldtől, és ezt intel állítja)
-
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Szerinted hány embert érdekel a 3DMark és hány embert érdekel maga az alkalmazás amit használ? Legyen az játék vagy bármi más. Majd páran a rekord hajhászok szépen megveszik egy-két screenshot erejéig, de aki nem a teszt pontszámokra hajt az valószínűleg nem fogja. Főleg hogy még bizonyos esetekben lassab is illetve valószínűleg többet is fogyaszt, az áráról meg ne beszéljünk.
Amúgy szerinted mennyiből áll(t) beleírni azt a 3D Mark-ba azt hogyha x fajta CPU-t érzékel x értékkel több pontszámot adjon? Főleg úgy hogy ezt már egyszer (legalábbis eddig ennyiről tudunk biztosan) eljátszokkák futuremárkék. [link]
Jó ez. Photoshop, 3ds MAX, Maya, és társaikhoz. Tehát elsősorban munkára meg majd server-be.
Nem hiszem hogy különösebben meghatná a CL6 mivel ott van a magok és a memória között a röpke 8MB L3.
-
-
Andre1234
aktív tag
Bocsi de így korán reggel nehéz volt megérteni.

Kérlek ne vedd személyes támadásnak csak érezd benne az iróniát.
nem az a lényeg hogy az egyik ee a másik kettő meg nem hanem hogy mind3 Bloomfield tipusu, a Lynnfield jön másik érintkező kiosztással jövő ilyenkorra
és a különbség:
Nem az a lényeg, hogy az egyik EE, a másik kettő meg nem, hanem hogy mindhárom Bloomfield tipusú.A Lynfield jön a másik érintkezős kiosztással jövő ilyenkor.
Magázva vagy tegezve?
A főnök aggódik a beosztottja miatt, mert 12-kor mindig elmegy valahova , 2-kor megérkezik, és újra leül dolgozni. Felbérel egy detektívet, hogy kiderítse, mit csinál közben. A nyomozó másnap jelenti:
János ismét elhagyta az irodát, beszállt a kocsijába, a házához hajtott és bent lepihent. Utána megebédelt a hűtőjében talált ételből és lefeküdt a feleségével.
Ezután elszívott egyet a legjobb szivarjai közül és visszajött dolgozni.Én már azt hittem valami baj van. Ez nagyon egészséges!
Khm... Megengedi, hogy tegezzem?
Természetesen.
Akkor elmondanám még egyszer: János elhagyta az irodát, beszállt a kocsidba és a házadhoz hajtott. Ott megebédelt a hűtődben talált ételből. Ezután lefeküdt a feleségeddel, elszívott egyet a legjobb szivarjaid közül, és visszajött dolgozni.
-
-
Achill3uS
nagyúr
ezt énis láttam, de nézd meg mekkora feszültséget kapott ahhoz a "gyér" órajelhez, hiába gyorsabb az architektura, ha nem fog úgy skálázódni mint egy wolfdale és órajelben nem éri utol...
westlake: haha, még az is lehet
de lapot könnyebb lesz szerezni mint cpu-t asszem 
#554 hát ezért tépem a szám
-
leviske
veterán
-
leviske
veterán
-
leviske
veterán
Lehet, hogy hülye kérdés, de az órajel nem befolyásolja, hogy milyen eredményeket kapnak? Csak mert ott egy 2,6GHz-es Phenom áll szemben egy 2,9 és egy 3,2GHz-es Core2 és egy 2,9GHz-es Nehalemmel szemben... és akkor e mellé társul a Nehalem +1 csatornája.
(#455) gV: Csak az Extreme támogatja a 1333MHz-es DDR3-akat???

-
leviske
veterán
És miért is mért 2* sávszélességet?
Azt mondanám, hogy le a kalappal, ha nem úgy állnának a dolgok, hogy az AMD a jelenlegi cpu-ival csak a DDR2-es ramokat támogatja hivatalosan... ezért valószinűleg CL5-ös 800-asokkal mértek... a Nehalem mellett pedig valószinűleg egy 1333MHz-es CL7-es figyelt... és akkor tedd még hozzá a triChanelt. 
Amugy mit művelt az AMD az IDF-en? Valamiről lemaradtam?

-
leviske
veterán
"Híre" alatt azt értem, hogy mindenki ugy gondolt a Nehalem-re, mint ami miatt az AMD sírva ott hagyja az egész hardcerpiacot... most meg kiderül, hogy "csak" beérik az AMD-t memóriakezelésben.
Mivel nem vagyok jártas a témában, nem tudom, hogy a triChanel nagy durranásnak nevezhető-e (nehéz volt-e kivitelezni), vagy csak egy mondhatni marketingfogás, hogy addig is erősebbnek mondhassák magukat az AMD-nél...
-
Telefunen
őstag
Tudom hogy nem, de ha a CPU pont már alapon is magasabb mint penryn-el 3.2-őn, akkor miért gyengébb overallban? (a VGA pont jelentősen kevesebb, ami arra enged következtetni hogy egyelőre nagyon-nagyon bugos az X58-as chipkészlet -vagy pedig a nehalem-nek vannak nagyon súlyos gyenge pontjai -de ezt kizártnak tartom)
-
Telefunen
őstag
-
keIdor
titán
Nem rossz, de hála istennek úgy érzem, hogy nem sietős a váltás, főleg nem egy 4GHz stabil QX9650-ről.
Másrészt a kezdetleges BIOS-okkal szvsz a tuning se fog simán menni az elején, illetve ott van még a kevés tapasztalat is vele... meg csak játszom, ahhoz meg egy alap QX9770 is elég volt... (jobb is volt) szóval majd 2009-ben, de akkor is csak a kiváncsiság miatt.
-
Bluegene
addikt
az amd Atomos ellenfele fog 8W-ot fogyasztani szerintük, az Intel Atom cpu 2,5W-ot HTT-vel a hozzávaló északihíd (amit az Msi Wibndbe használnak) 4W-ot eszik látom még mindíg nem vetted a fáradtságot, segítek:
teljesítmény
konklúzió: Conclusion: Athlon 64 Is More Economical, Faster, And Quieter(than atom system)
nem tudom te alább hogyan számoltál, de a tények az AMD egyértelmű győzelmét hozzák ezesetben, kevesebbet fogyaszt és gyorsabb, ennyi, Keldor érti

az árat félretéve az AMD "zöldebb", ez nem az atom proci hibája hanem a gagyi intel gpu-nak ami jellemzi az atomos rendszert(sajna sem a proci sem a 945G nem cserélhető, szal az egészet váltani kell, ellenben amd-nél fejleszthető, igaz az AMd valszeg drágább, de árat félretéve nyert)
-
leviske
veterán
Mond, hogy nem gondoltad komolyan. Mond, hogy csak én értem félre! 
Az AMD azért figyaszt többet, mert a prociban maga a chipset is megtalálható... ha az Atom és 945 fogyasztását összedobod, nem hiszem, hogy 8W-ot kapsz.
Nem hiszem, hogy az AMD egy 30$-os proci ellen egy 90$ procit eresztene... És mostanság nem egy Atom ellenfélről hallottam AMD-ék felől.
Na, de megyek... nem offolok itt tovább.

-
TESCO-Zsömle
titán
Hiába a 8W-os fogyasztás, ha csak egy 45W-ot evő Északit tudnak mellé tenni. A teljesítmény meg igenis fontos, mert aki nem egy böszme dobozt akar HTPC-nek ami kilóg a Hi-Fi állványból (mert ugye ezek a házak 40-45cm mélyek, a Hi-Fi szabvány meg a 30cm), azoknak igenis fontos, hogy klappoljon a HD-média.
A másik része meg, hogyha csinálok egy 25W-ot evő CPU-t, de tudok mellé rakni egy 15W-ot evő hidat, akkot összességében máris lepipáltam az Atom alapú rendszereket fogyasztásban.
Én nem mondom, hogy AMD lessz az, aki megszorongatja az Atomot, mert a VIA NANO már sokkal kézzelfoghatóbb megoldás, és teljesíti is az elvárást.

-
Bluegene
addikt
ez igaz a fusion ellenfele a larrabee és/vagy a havendale
azt tudjuk h a gpu-k tranzisztorszámban számolási kapacitásban elhúztak a cpu-k tól, szal fejlettebbek, igaz órajelben nem
kérdés h képesek a gpu-t egyfajta cpu-vá alakítani tehát a gpu-k képesek az eddig cpu-k által végrehajtott számolásokra legalább részben(végülis a fizikát képesek), ha meg lehet csinálni vagy legalább részben akkor az durva lenne, az rv770 1 teraflops-ra képes 670mhzen(tudom nem ilyen egyszerű)
szal én úgy képzelem el h az igp besegítene a processornak vagy át is venné a helyét(havendale/fusion), ha meg tudják csinálni az durva lenne, annak meg valljuk be sok érelme nincs ha csupán átköltözik az alaplapi nyákról a cpu-ba a videóvezérlő, ezért küzdenének? sőt még hátrány is lenne a hűthetőség miatt, szal én nagyobb jövőt jósolok ennek ami akár többszörözheti a valós teljesítményt
-
TESCO-Zsömle
titán
Ezt mondjuk én se értem teljesen.
NetBurst után (C2D-nél) kijelentették, hogy elértek egy "lélektani" határt, és a teljesítmény növelését innentől gezdve a magok számának növelésével oldják meg. Akkor a programozók miért nem mozdulnak ebben az irányban??

Ha ezt egyszer megértem...

-
Chaser
legenda
Ha 3 csatornás, akkor valszeg még érzékenyebb lesz a késleltetésekre, a mostani DDR3-ak meg pont a jó késleltetésükről -is- hírresek többek közt.
#237 Keldor papa : Ha nem fogalmaztam tisztán sry, ez a meglátásom nekem is, DDR3-ból legalább 1600mhz, de sztem nem baj az ha fölötte van, és nem cl10-es értékkel. De majd meglátjuk, a gyakorlat igazol mindent
Akinek sok pénze van ilyenre majd jól bevásárol és megosztja velünk értékes tapasztalatait 
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB,Használt,Adatkabelel,12 hónap garanciával
- Xiaomi 15 Ultra Silver Chrome 120 Hz WQHD+ LTPO AMOLED, Leica 1 + 200 MP periszkóp 16/512 GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Főleg hogy ez egy ES.
(ha máshol nem szerverben tuti...Jön az az éra amikor lassan minden program elfér a memóriában aztán jön az amikor minden program elfér a processzor cach-ben