Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
pincehely
addikt
Besza-behu!
Tényleg működik!
Alapból kap 1.12V-ot idle, terhelten meg annyit amennyit beállítok plusszban. Jelen esetben 1.15V-ot.
Szóval a funkció mőködik, és egyenlőre úgy látom, hogy jól működik.Tehát a lap ad neki 1.121V-ot. Én pedig kiszámolam, hogy az 1,5V load feszhez :+0,369V-ra kell állítani!
-
HSM
félisten
Idle minek küldöd meg 1,21V-al? Állítsd be a Dynamic-VID-et, az még mínusz 10W nagyjából.... Stabilitási gondokat nem hiszem, hogy okozna, UD5-el anno kipróbáltam, jól ment, az EVGA-mon ki se tudtam kapcsolni, csak a teljes energiatakarékossággal együtt, úgyhogy úgy megy már hónapo óta. (Bár annyi mindent lehet állítani, lehet én nem vágtam valamit...) Üresben ~1V, terhelve ~1,2V
Én ajánlom a saját beállításom [link], a ram nyugodtan mehet 1400 körül, ekkora prociórajelnél nincs különösebb hatása ahogy tapasztaltam viszont a proci plussz lóereje jól jön, azt inkább megérezni...
Valahogy én nem tapasztaltam nagy eltérést nagyjából 3800Mhz-ig, addig gyakorlatilag alig kell plusszfesz, és szépen az órajellel arányosan nő a fogyi. (Viszont a feladatok végrehajtási ideje csökken, tehát összességében jók vagyunk) Viszont valahol 3800-4000Mhz körül elkezd megjönni a feszéhség, és akkor hirtelen elkezd az sokkal durvábban nőni a fogyi, mint ahogy jönne a plusszteljesítmény.... -
mpierre
veterán
Mérési pontok. És tévedtem, az UD5-öt mérték le, hogy mit feszel a lap. Szerintem az UD4P is azonos hibával teljesíti a beállított feszeket...
-
MPowerPH
félisten
Micsoda?
Hát ez durva nagyon.
Szvsz, és még megy. Pedig én le mertam volna fogadni, hogy ilyen után damage. Egyébként kezdenek nagyon ingatag lábakon állni ezek az i7-es kényességek egyes feszekre. Mert volt már itt a fórumon, aki tartósan 1.4v -n használta a QPI-t, LinX-is ment vele, és mai napig jó a procija. 
Egyébként a BIOS bakija miatt elvileg nekem is 1.39v -t kapott a VTT, és semmi probléma nincs azóta se. (mondjuk ez még nem olyan extrém..)
katt777: Egy percig se titkoltam.

-
MPowerPH
félisten
Elvileg itt szépen ki tudom mérni.

DigitXT: Én nem követtem végig ezt a vitát, de a vita oka tisztázott. A srác azt állította, hogy 4GHz-s Uncore nála tök stabil VTT maximum feszhatár alatt. Na most erről nem küldött se LinX, se semmilyen más tesztet. Asszem ezen akadtak ki sokan, nem azon, hogy mennyit droppol a lap. Én csak megemlítettem, hogy ezzel az új BIOS-al bizony nem annyi feszt ad neki, mint amennyit BIOS-ban kiír. Ez teljesen független dolog, más a lap is, és más a hsz célja is. A topicban sokan morognak olyanért, ha valaki azt állítja, hogy full stabil a gépe, közben meg még egy LinX se tud lefutni.

-
katt777
félisten
Most 2XSWIF120P 1100RPM körül (de 4GHz-en megy a proci videokódolás miatt, mert így csak 7-10 perc), de volt AC12PWM, anno tavaly nyáron 1100RPM-es egyszerű CM 12cm volt.
HSM: 19k/17k/22k és 44ns gyorsabb. Nálad egyébként sztem az időzítések miatt ilyen jó az 1200MHz, mert alapból az én RAM-jaim lassabbak ezen a sebességen.
BMW001: Komoly Z600-fóbiád van.
Továbbra sem hiszem, hogy az a -3-4°C földbe döngölés lenne (és megérné a +60% árat), a Corator-t meg nem szidta senki, az látszólag tényleg megéri. Kár, hogy HT OFF ment a teszt.priti: Hát nálam minden gyorsabban megy gyorsabb procival, tömörítés és videokódolás is. Ezzel együtt tény, hogy a leglassabb adatkezelő a HDD.
Hát, a szar telepítő az egy dolog, ha az ember 1 lemezre összetömörített warez-játékkal kezd, számítson rá.
Mi a fenére nem elég 2TB?
Nálam egy 800GB-os partíción elfér a több száz, kazettáról átkódolt videofilmem, több ezer, szintén kazettákról és CD-kről átkódolt zene veszteségmentes WMA-ban, és még hely is marad 300GB. Szemét nálam csak a 20GB-os rendszerpartíción fordul elő, amit rendszeresen pucolok; és a töredezettség-mentesítés sem árt, mert minél töredezettebb a vinyó, annál többet fog tekerni. Nálam pl. nem nagyon teker/kerreg.dime27: Csak tudom, hány °C van a szobámban.
(Nem panel.) A mérések ott vannak a honlapomon és logout-on (Z600, Hyper 212+). Ja, perszen nálam is HAF932-ben van a cucc.
A proci akkor melegszik fel sokkal jobban, ha átlépi a határértékét, pl. ha 125W-ot tud lehűteni a hűtő (persze ez függ a blokktól és a ventiktől is), akkor 126W-tól már egyre melegebb lesz, nem fog visszahűlni folyamatos terhelés alatt. A 2 SWIF 1700RPM-et tud, és a Haf ventijei is mehetnek 700RPM-en 500 helyett (ill. be lehet kapcsolni a felsőt) szóval továbbra sem tartok a kánikulától. 
Sefi84: Azok az idle hőmérsékletek 4GHz-en is teljesen normálisak. Tudom, mert ugyanott vagyok. A jó hűtés nem "idle" mutatkozik meg, hanem a terhelés növelésével.
jeni: ASRock X58 Extreme, v. esetleg Extreme 3, ha USB3 és SATA3 kell. Nézd meg a topicját, nincs vele semmi gond (ráadásul teljes értékű a CFX-e). Nálam 4GHz és 2200BCLK is stabil benne. Ezeket a GB-okat és az MSI-t én kerülném.
-
katt777
félisten
Ja, ez olyan Besenyő-családos lett.
A mondat helyesen:
"Viszont, ha QVL alapján választottál RAM-ot, akkor reklamálhatsz, ha nem mennek rendben, ellenkező esetben meg nem."
De legalább agytornásztál kicsit.
Ebben a túl magas QPI-feszben az a veszély, mint az már láttuk párszor a topicban, hogy nem hal meg a proci, csak elkezd hibázgatni addig még stabil beállításokon, aztán lejjebb is, aztán lehet gyorsan eladni a procit azzal, hogy "á, csak ki akarom próbálni a 930-at", stb.
AirBooms: Van elég betesztelt beállítás az 1. hsz-ban.

priti: Próbáltad a CPU PLL-t emelni ilyen esetben?
-
pincehely
addikt
Semmi gond, én sem azért mondtam.
De lassan lediplomázok kommunikáció-és médiatudomány szakon. Illene a helyesírásomat is rendbe szedni kicsit.Ha 200-as bclk-t állítok be, és 10-es ram szorzót, akkor az Uncore-nak 20-asnak, vagyis 4000mhz-nek kell lennie.
Mivel a rendszerem 3600-nál többet nem igen bír, így hiába is vennék 2000mhz környékén üzemelő ramokat?
Vagy "az Uncore szórzónak a memória szorzó kétszeresének kell lennie" szabály nincsen kőbe vésve? -
HSM
félisten
"Mind1, Corsair-ről eddig csak jót hallottam."
Ez nem igaz, Katt nagyon szidja a DDR2-es dominátorát, akárhányszor a Corsair szóbajön...
Tuti olvastad már legalább 1X...

Mondjuk nekem is csak jó tapasztalatom volt eddig Corsairokkal...
Mushkin az jó cucc, de sok kitjükkel felmerültek kompatibilitási gondok, annak mindenképp olvass utána, ha olyat veszel.
-
HSM
félisten
Persze, hogy azok....
De múgy elárulom, mikor ezeket a kiteket kapni lehetett, hivatalosan nem is volt 1600@CL9-nél gyorasabb IC, úgyhogy csak válogatással lehetett jobbat árulni.
De megnyugodhatsz, gyakorlatilag az összes gyártó akkori kitje ilyen modulokból lett válogatva... (Mivel nem volt hivatalosan gyorsabb....
) Más téma, ki mennyire centizte ki a matricát, amit ráragasztott.... 
-
Integra
titán
egyik jóbarátomnak is szarakszik a cl7-es ocz 1600-as kit, egyszerűen nem megy a 920 mellett cl7-en csak cl8-on.
20174: nem, végülis 930 d0 lett, mert ma visszarakták az oldalra 5 euróval drágábban. hétvégén árat emeltek, de ez még belefért

nem lesz vízhűtés, mert antec p180 minibe lehetetlen bepaszírozni. és igazából nem is tervezem jelenleg. ha ez nem lesz elég egy pár évig, én kidobom az ablakon..
barton 3200+, x800xt, nforce2 gépem cserélem, képzelheted mikor vettem utoljára bármit is..
-
-
HSM
félisten
Comodo internet security. Jó kis progi egyébként, annyi a baja, hogyha fullscreen játék fut, és valamelyik védelmi okosság felugróablakkal kérdezni szeretné, hogy engedélyezed-e ezt vagy azt, akkor az előtérben marad a 3D-s ablak, de a progit tiltja, de az üzenetet nem látod, mert ugye a 3D-s moyó lockolva lett előtérbe, és innentől kezdve csak úgy kapod vissza a gépet, hogy reboot.... És emiatt már annyiszor szívtam, hogy a számt se tudom... (Még szerencse, hogy RAID0-al gyorsan tölt a gép, különben tuti agyvérzést kaptam volna már...)
-
Henk
veterán
A posta akkor vállal felelősséget a sérülésért ha törékenynek adod fel, azt meg csak akkor tudod ha úgy ki van tömve a doboz, hogy semmi nem mozog-zörög benne. Volt már pár konfliktusom ilyen miatt a postán. Illetve az értékbiztosítás arra jó ha elveszik vagy sérülés éri ami bizonyíthatóan a szállításból van akkor addig az összegig kártérít a posta amennyi fel van rajt tűntetve. Illetve még levélre is van kártérítés csak ajánlva kell feladni, hogy tudd bizonyítani. Ha elveszik és a posta lefolytat egy nyomozást, hogy ők tüntették el akkor visszadják a feladási díjat illetve a feladási díj 15x-ét kifizetik. (ilyenem is volt, rengeteg postai kalandom volt már
) -
gombcomp
senior tag
Én is jártam hasonló képpen egy Dominator kittel.
Az egyik modul nem akart normálisan menni (szintén R2Gene volt),
átnézés után kiderült,hogy az egyik láb fele hiányzik (vsz.így vettem).
A magyar nagyker elhajtott,hogy fizikai sérülés.
Elküldtem Hollandiába a Corsairhez,nem sz@roztak cserélték,
persze élettartam garis volt,és az oda postát én fizettem.
Itt azért egyszerűbbnek tűnik a helyzet. -
subaruwrc
félisten
a 2.35v is az ?

HSM
mondjuk az i7 nél tri channel is van ami alapból 30%+ memória sávszél...
mit fut a rendszered 1400 c7-ben?
a phenomnak elég nagy baja hogy léghűtéssel nem tud olyan nb órajelet mint az i7 és valószínűleg akkor sem lenne pariban vele.
ha van kedved szedj ki egy modult és nézz egy mondjuk max 4100mhz proci órajel / 2800 uncore és 1400 c7 everestet.
ezt még le tudom másolni, de több nincs nálam az nb-be. mondjuk nekem lehessen más órajelen a ram és akkor lehet van esélyem
Keldor
Mondom srácok, nem a gyártó a lényeg, hanem az IC. Ergo mindből kifoghatsz szart.ott a pont.
-
HSM
félisten
Hát nem tudom, nekem semmi bajom az OCZ ramommal, meg EVGA lapommal, enermax tápommal, 5850-es radeonommal, pedig egyik sem az a kifejezett puritán cucc...
Én anno pont a DDR2-es Kingmaxokkal szívtam meg.... (1066@CL6-os modulok) Olyan tetű ramot még életemben nem láttam.... A Corsair dominatoraimmal viszont semmi baj nem volt, 1066@CL5-ös modul létükre 1150-en mentek a gyári 2,1V-on, ami azért elég korrekt... -
katt777
félisten
Kapcsold ki a HT-t, és meglesz, azzal 4-5-tel alacsonyabbat kapsz.
A Deluxe miért jó? Értelmetlen annyi VGA-slot. Persze, ha 1.1-es kártyákat teszel bele... Én néztem az Extreme 3-at, csak 45k SATA3-mal és USB3-mal, 16+16+4 a CF/SLI (nem 16+8+8 v. 16+16+1 mint másoknál), viszont a barmok pont a VGA alá tették az egyetlen PCI-EX1 slotot, szóval annak csak a 3. VGA-slot maradna. Szóval én erre szavaznék.A combos léghűtés egyértelműen a Z600...
Az elég combos.
Az ASRock-ot illetően ott a topicja. Én erről a lapról nem olvastam olyan problémákat, mint amilyeneket a "nevesebbeknél" szinte folyamatosan látunk. Lehet, hogy a "pure" kiépítés teszi, de ami kell, megvan, és legalább nem cseszik bele a rendszerbe semmi szükségtelen extra.pincehely: Ki mondta, hogy a bios írja a helyeset? Ott a vdroop, aztán máris kiderül, hogy nem OK-s a bios beállítás. A szoftveres mérés (kiolvasás) helyességét igazolja, hogy ugyanahhoz a mindkét platformon stabil feszhez az ASRock lapban minimálisan magasabb értékeket kellett megadnom, mint ASUS-ban. A "szoftver" szerinti fesz. volt a valós, ezért az eltérő bios beállítások ellenére ugyanott volt stabil mind2 konfig.
BMW001: Nem lap gond az, az én P6T Dlx-om simán vitte a 3900-as uncore-t.
Keldor papa: Nem mindegy? Úgyis összeomlik az univerzum.

-
keIdor
titán
Jaja.
2000-2005 között a kanadai erdők és az Amazonas esőerdő 3%-a eltűnt. Mindkettő a föld tüdeje. Afrika is kezd elsivatagosodni. 2030-ra 50%-al nagyobb olaj igényt mondanak, de már most nem lehet annyit kitermelni naponta, amennyit kéne, évről évre nehezebb kitermelni az olajat... arról nem is beszélve, hogy az élővilágot is tönkretesszük, az állatokat kiszorítjuk a term. élőhelyükről. Most a mexikói öbölben is elég nagy baj van az olajfolt miatt. Csehország méretű volt egy hete. 
Na nem OFF-olok, de ez most úgy jött magától.
Az emberiség meg is érdemelne egy marha nagy pofont. -
keIdor
titán
Nem hinném, hogy ez lenne a háttérben. Az AMD-nek amúgy is több év IMC tapasztalata van már, Intelnek meg csak másfél éve van ilyen procija a piacon. Simán lehet, hogy ez "másfajta" IMC.
Persze ebben a kapitalista szemétben bármi lehetséges, de mindegy is, előbb utóbb vége lesz ennek, mert a Föld nem fogja bírni.
-
MPowerPH
félisten
Jah, van benne logika. Így a selejt arány is kisebb valószínűleg, bár memóriáknál ugye sokféleképpen lehet kompenzálni a kicsit gyengébb chippeket, de abszolút logikus az, ha a gyengébb low voltage ramok olcsó normál ramokként lesznek eladva.
Legalább van topic ami pörög.
Most óriási dilemmában vagyok, nem tom lépjek e. Megírom Neked is priviben, kíváncsi vagyok mit mondasz rá. 
-
gV
őstag
én csak megnéztem a hirdetést, benne az adatokat, ott meg 1.5v van írva
(gyári tri-channel kitel még nem volt szerencsém találkozni, ezért simán elhiszem amit írsz, de akkor a g.skill miért írogat mást
)
am HSM írja jól, nincs érteleme hosszan bajlodni 1600(+) memoria órajelekkel, bár én is megnéztem az everestet magas uncore/mem órajelen, lett is mindenütt 20k+ mb és 46 ns, de ennyi, még képet se lőttem róla, (esetek 95%-ban 1066@cl6@1.5v-on járnak) -
katt777
félisten
Utólag milyen okosak vagyunk!
)
1866 nekem pont a 181MHz-hez jönne ki, az még relatíve alacsony fesszel megy. A nem hidegboot-olás miatt viszont marad a 4GHz, ha valamihez kéne, baszki.
Hát az ASUS-om már 4GHz-en is 43-45GFlopsokat produkált, és már nem tudom meg, miért (nyilván vmi beállítás nem volt kóser), de ASRock-ban rögtön 53-58GFlops, teszttől (HT ON v. OFF) függően.
-
ImpersonatoR
addikt
-
HSM
félisten
Akkor jó kis antituning döglött ramot fogtál ki.... Én hónapok óta tolom 1400@CL7 full auto 1,6V-on, CR1-ben, hibátlan.... 1500@CL7 alatt nem is kellett vele tökörészni sohasem, hogy stabil legyen, se a Giga lapomban, se az EVGA-ban....
1600@CL7-hez tökölni kell vele rendesen a subtimingokkal, dehát ez köztudott, hogy ki vannak centizve....
Ja, Cl8-ban meg 1750 körül teljesít minimális állítgatással..... -
MPowerPH
félisten
Ezek az ocz eseteben a 3x2Gb-s kiszerelesre vonatkoznak? Am i7-hez folosleges 1800-asnal erosebb memoria, azt meg az en gagyi ocz-im is tudjak, igaz cl9-ben. Ha nem spi bajnoki cimre hajtasz, akkor folosles a proci arat kiadni egy memoriara, ezt mar ddr1-nel megtanultam a 700-as Patriot-okkal.
-
MPowerPH
félisten
Ez érdekes.
Nem lehet, hogy most jól van felfogatva? Mert ennyi C-t 2db magas fordulatú venti se hoz, közvetlen a procihűtőre téve. Nálam abszolút rosszabbak voltak a hőfokok, a levegő ami merőlegesen ment a lapra bezavart a párhuzamosan áramlónak, így nem volt meg az erős légáram. Most pedig nagyon szépen látni, kis lebegő valami odabiggyesztek, és szépen mutatja "merre fúj a szél" 
-
katt777
félisten
Z600 fölé meg nem kell, annak jobban segít egy hátsó venti. Azzal azért vigyázni kell, hogy ha nem a VGA alatt megy be a levegő, akkor könnyen visszanyomja a venti a meleg levegőt a lapra, így az lesz melegebb. Nálam pl. proci fölé tett ventivel 6-7°C-ot melegedett a lap, VGA fölött lévővel viszont annyival hűvösebb. Nem mindegy. Persze nagyon függ a háztól is az egész. Én inkább elölről tolatom a procira a hűst, így a lap és a VGA hője is elszáll.
radi8tor1: Háklis az i7. Auton megy minden faszán a legtöbb lapban, csak agyonfeszelik a CPU-t, a RAM-okat, meg a VTT-t is. Nálam a tiédhez hasonló ingatag tuningnál az CPU PLL emelése segített (1.9V), annak köszönhetően még a RAM-ok is alacsonyabb időzítésen mentek, 7-8-7-16 helyett 7-7-7-16-on.
-
yako
tag
Hát, nagyon köszönöm!

Közben nézegettem, de a 20*190 1.5V-vel sem akar összejönni sajna

Sőt, a 21*185től is kékhalál. A RAMokat megpróbáltam 1850en elindítani, de ugye ehhez nem sok reményt fűztem, és nem is jött össze.Ennyire nem bírná a cuccom a tuningot!?! Jó ez is persze, de azért jó lenne, ha tudnám, benne van a 4GHz!
-
yako
tag
Igen, ezt olvastam már.
A HT az a Multi-Threading ugye? Az ki is van kapcsolva!
Ellenben ha a Turbo Boost Tech-t bekapcsolom, akkor mindig 21es szorzóval indul? Ez nem úgy van, hogy csak akkor csapja hozzá a plusz egyet, ha kell?
Meg mi az a Virtualization Technology, Bi-Directional, illetve a State Supportok?

-
-
HoReSz1975
őstag
az asus gene- nél nem lehet kikapcsolni ezt takarákos módot, mint a gigabyte -nál, mert nem tetszik, hogy össze vissza ugrál a beállitás, szorzó, fsb stb

jelenleg 20x200 -ra raktam, 1.20V mellett, everesttel jól ment, terhelésnél 71 fokot mutatott, de inkább 68-69 körül ugráltak a magok... alapon 47-51 fok...
a ramot 1.5V, 9-9-9-24 1603MHz
qpi & uncore auto
ioh 1.16v
qpi/dram 1.34v
ich 1.16v
ioh csi 1.16v
ioh pci-e &ich pci-e 1.56v
cpu pll 1.84mást kell -e állitani

mivel nézzem meg hogy tényleg stabil -e

-
HoReSz1975
őstag
csak azért kérdeztem, mert a boltban meg akartak velem vetetni egy vízhütéses cuccot, mert azt állitotta az eladó, hogy 50 fok fölé nem mehet a proci aktív használat közben, mert akkor 1-2 év alatt kifekszik, ez igaz
mert, ha nem akkor nyomatom neki a 4ghz -et 
nálam a cél 20x200 lenne

-
tomic
addikt
Qru!
Nemrég írtam ,hogy indításkor a lapom kék halált dob. Majd utána stabil a rendszerem. (linx ,prime). Sárpaccal tanácsoltátok , hogy tegyem újra a rendszert, megtettem.Viszont a hiba fentáll még mindig.
Tápom most már új. Egy vinyom van egy wd640es, a másik meghalt, még a bios sem érzékeli. Elképzelhető ,hogy a régi táp nyirta ki a vinyom és a wd-t valahogy megkímélte, de valamit csak ártott neki?
Vagy van más tipped ill (tippetek), milyen tesztet vagy mit próbáljak ki?
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- PocketBook Touch Lux 5 (PB628) /hibás/
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600G 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B560 i7 11700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

1000rpm-em idle tartja az 50fok körüli értékeket.
Hát ez durva nagyon.
Szvsz, és még megy. Pedig én le mertam volna fogadni, hogy ilyen után damage. Egyébként kezdenek nagyon ingatag lábakon állni ezek az i7-es kényességek egyes feszekre. Mert volt már itt a fórumon, aki tartósan 1.4v -n használta a QPI-t, LinX-is ment vele, és mai napig jó a procija.

Továbbra sem hiszem, hogy az a -3-4°C földbe döngölés lenne (és megérné a +60% árat), a Corator-t meg nem szidta senki, az látszólag tényleg megéri. Kár, hogy HT OFF ment a teszt.
(Nem panel.) A mérések ott vannak a honlapomon és logout-on (Z600, Hyper 212+). Ja, perszen nálam is HAF932-ben van a cucc.
A mondat helyesen: