Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
ASRock lapnal en sem talaltam QPI fesz beallitast Voltage Controlban sem, csak a GT-t lehet allitani...
Elvben ennek a GTnek kellene az uncore ketszeresenek lennie nem ?

ko-ko82 :
en mar 2 eve mugen 2-t hasznalok es a le/felszerelese kb 2-3 percet vesz igenybe, sokkal tobb ido mig az alaplapot kicsavarozom a gephazbol

-
Cybertrone
veterán
1.60v-on mennek most a herculesek, 1620mhz 7-7-7-21-es időzítéssel, és nekem is kézmelegek, még az elejjén probáltam ventit odabiggyeszteni, de egy mindíg elmászkált, a másik meg nézegettem és ézmelegnek tünt tehát most pucin vannak de eddig mentek bízom benne hogy ezután is menni fognak! Amugy megvagyok velük elégedve ahhoz képest hogy dual ch-s ramok nekem 3 van belőlük, és nagyon jol megértik egymást, cl10-es kiszerelés mégis vígan mennek cl7-ben, igaz 1600+mhz-en de nem is kell több i7 mellé véleményem szerint! Mondjuk az is igaz hogy itt nem ragasztva vannak a bordák...
hanem kis fémcsiptetőkkel a végeken, és gondolom az alatt van a hőelvezető csík végig az ic-k mentén! -
Qru
MODERÁTOR
Még két beállítással megnéztem szintén azonos körülmények között:
CPU: 3,36GHz (21x160) @ 1,23V
QPI: 5,76GHz @ 1,36V
Ram: 1600MHz 8-8-8-20 1T @ 1,64V
Uncore: 3200MHz
HT OffIdle: 162W - Load: 286W
CPU: 3,71GHz (21x177) @ 1,39V
QPI: 6,37GHz (36x) @ 1,36V
Ram: 1416MHz 8-8-8-20 1T (8x) @ 1,64V
Uncore: 3363MHz (19x)
HT OnIdle: 170W - Load: 319W
Minden esetben a vga idle-ben alapon, míg játékban 685/1050-re húzva ketyeget.
Magyarán még ha meghúzom a proci jobban akkor is csak kb 50%-ra terhelem le a tápom... -
HSM
félisten
Ha majd kijön az 1366-ot leváltó Szendvics, akkor úgyis viszonylag hamar le fog esni a gulfok ára, ellenben szinte biztos vagyok benne, hogy a teljesítményük akkor is topon, vagy ahhoz nagyon közel lesz.... És akkor már nagyon jó biznisz lesz 6-magosítani a Bloomfield tulajoknak.
Bár vannak komoly kétségeim affelől, hogy akkor szükség lesz-e egyáltalán gyorsabbra... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
pincehely
addikt
Én sem plusz 1-2 mhz-re gondoltam.
Elsősorban a ram tuning érdekelne, mert úgy veszem észre, hogy többet hozna a konyhára, kisebb fogyasztás növekedéssel, mint ha a processzort hajtanám túl.Csak az a fránya Uncore.
Csak érdeklődésképpen: Úgy átlagban mekkora fesz kell a 4ghz-es Uncore-hoz? -
FoBCRaistlin
őstag
Hát nem... sőt

Mi vágta tönkre?

Erdei88: Ok, csak arra akartam kitérni, hogy nem kell más hibát keresni.

Azért ott a blokk is gyengélkedik...pl könnyen reped/törik sajnos.
Igen, a mora 2 egy állat (gondoltam már dupla mora-ra is, csak nincs kedvem 5ösön küldeni a D5-öt)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy Neked tényleg Nexxos XP-d van, vagy csak elfelejtetted átírni?- tényleg az van rajta
a lapomnak gyárilag van 775-ös lefogatóhoz lyuk kialakítva. szerencsétlen blokk hűtött már mindent 
e6600@3,8
e8400@5ghz
q9550@3900
most meg az i7-est tartja szépen. -
FoBCRaistlin
őstag
ok, sry, azt hittem már nincs gar. így érthető.

Te jó ég, 1 éve i7-en élek. Szegény én... most nyomjak rád egy kamehamehaaa-t?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
SzlobiG: igen-igen, már érthető.

AirBooms: Sajnos nem ilyen igénybevételre tervezték a blokkot. De így is jól teljesít.
Fogott már meg 5ghz-n wolfit
Gondoltam rá, hogy beszerzek valami bitangot, de amennyibe kreülne annyiből veszek egy frankóbb 920-ast is akár. 
az is megfordult a fejemben, hogy 2 körös rendszer csinálok, és pl leválasztom a vga-t meg a hdd-t a nagy radimról.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
sacc 130K a vizem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FoBCRaistlin
őstag
-
Lacc88
senior tag
Aki 1366 közeli erősséget szeretne , és nincs annyi pénze h 1366-ba áldozzon , és nem akar CF-t , Se SLI-t annak jó választás lehet , bár nekem se "jön" be ez a foglalat ....

Comedian ! egyetértek veled aki időtálóbbat szeretne az 1336-ot vesz , gyűjt rá ... én is gondolkodtam rajta hogy elado ma 920-ast , és veszek 860-at 1 olcsóbb lappal , de inkább nem ... visszasírnám ezt a procit meg a foglalatot is .

-
katt777
félisten
A fenébe, lebuktam!

BMW001: Corator-t legutóbb majd' 15k-ért láttam, és hűtési teljesítményben kb. ugyanott van, de tény, hogy az egy remek kis hűtő, ahogy a Mugen 2 sem rossz. Ez nem változtat azon, hogy gera021 CoolerMaster-t akar, amit 12k körül megkaphat kerettel.
Mrdevil: Nálam simán jó a 7-8-7-16-59 (stb.). a 7-7-7-et a Platinumjaim szigorúan csak 2.66GHz-en tudják (és nem is gyorsabbak 7-8-7-nél), de ott igen, szóval nem reklamálhatok miattuk. Viszont, bár nem nagyon tuningolhatóak, nem is nagyon melegszenek.
Henk: Én a gera021 által megadott paraméterek alapján javasoltam a Z600-at, mert nincs jobb CM hűtő i7-re. Miért csak szolid tuningra lenne jó? Erre is lehet 3000RPM-es ventiket tenni, a 4GHz HT On-hoz meg fele annyi is elég 80°C alatt, ha 1.3V-nál több nem nagyon kell a procinak, lehet szabadon hagyni a cucot (ahogy a menő hűtési eredmények születnek), vagy jól szellőztetett házba tenni, stb. 4-4.2GHz fölött meg a többi, drága hűtő is kevés lesz egy rendes LinX teszthez. 12k körüli árral még mindig ez a nyerő, de anno 11-ért is be tudtam volna szerezni, csak akkor már megegyeztem veled. És sokadszorra: soha nem állítottam, hogy ez a legjobb hűtő a világon.
-
pincehely
addikt
Kipróbáltam passzívban a Coratort!
3.6ghz-en 55fokon tartotta a magokat idle-n, miközben 32 fok volt a szobában.
Minden házventi ki volt kapcsolva, így nem is olyan rossz teljesítmény, főleg, hogy az én procim elég melegedő példány.Most olyan 24 fok van a szobában, mindjárt megpróbálom így mit tud felmutatni passzívan.
Na kipróbáltam, toltam neki LinX-et is, alant láthatók az eredmények:

-
Mrdevil
addikt
Igen lehet,én is olvasgattam erről a mellékidőzítéses dologról,de akkor is mééér pont veleeem?

Vajon teljesítményben mennyit veszíthetek ezzel a b2b-CAS-delay állításokkal.Persze még abban sem vagyok biztos,hogy azért fagyogat a gép,az biztos ha auton van az nagyon nem jó neki.
Ja és azért az is érdekes,hogy itt nem kell nagy tuningra gondolni egyenlőre 3.5-ön van a proci(1.15V) ekkor a memok 1670 vannak,de ha a memek 1600-on voltak(a gyári értéken)és a proci bios defaulton,a b2b auton,akkor nem is töltött be a win,már a logonál fagyott.Vajon ezért kellene/lehetne gariztatni a ramokat?
-
katt777
félisten
Mégis, mi a bajod a Z600 ár/érték arányával?
11-12k-ért beszerezhető használtan kerettel együtt, ventijei meg vannak a kollégának. Nem akarom, hogy bárki az ajnározásával vádoljon, de neki CM hűtő kell, annak meg hiába vannak drága szépségei, hatékonyságban a Z600 a legjobb, ár/értékben meg még inkább.gera021: Nem.
4GHz HT ON LinX teszt alatt 75°C-ra melegszenek a CPU-magok. De vehetsz 20k-s hűtőt, amellyel csak 72°C-ra, vagy 14-15k-sat ugyane teljesítménnyel, amely nem CM. Jó a CM, csak jó modellt kell választani mindenből.
-
-Gabesz-
senior tag
Hát ez az, nem sikerül úgy megcsinálnom.
Manuálisan kell beállítanom az értékeket.Indításkor, vagy később valami tesztprogramban kiírja hogy a memória xmp profilban fut?
Mert kiírják a progik hogy a memória tud ilyen profilt, de hogy mikor megy benne és mikor nem azt nem tudom, a biosban a fent látható módon be van állítva. -
mpierre
veterán
-
mpierre
veterán
Próbáld meg, hogy simán rákeresel a linx-re. Vicces mit fog rá dobni...
Jut eszembe: Kipróbáltam, hogy mi van akkor, ha a proci és az uncore ugyanazon a frekin megy, kapásból 10% pluszt hoz.

Értem ez alatt, hogy 160×21 proci, 1600MHz ram, 160×21 uncore megy most a gép. 20×-as uncore szorzóval 40 Gflops körülit számol a LinX, míg 21×-es szorzóval 44 Gflops körül.
Ennyit számítana az uncore sebessége? Órajel emeléssel 180MHz×21-es tempó mellett értem el a 44 Gflopsot.
Megnézem bírja-e a 22×-es szorzót...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mpierre
veterán
Ez az ucssó. Az ez előttiek bagzottak néha...
-
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
Ööö, félreértesz.
Nem arról van szó, hogy egy húszkörös teszt alatt van némi eltérés az egyes mérések között. Hétfőn minden egyes körben bőven 62 GFlops felett kaptam. Tegnap pedig éppen hogy csak meghaladtam (minden körben) a 61 GFlops-ot. Amúgy úgy tudom, hogy ha túl nagy az elétérés, az egyes körök eredményei között, akkor ugyanúgy leáll hibával a LinX, de ez lehet, hogy az IBT-re igaz.Még valami: a qpi/vtt feszültség hatással lehet a GFlops értékekre? Csak mert most viszonylag alacsonyra van véve. Ugyanakkor, amikor megkaptam ezt a lapot (Asus P6T WS Pro), akkor 1,3 V qpi feszt adtam 3200-as uncore-hoz, s az említett CL7-es 1600-as ramsebességhez (a ramok akkor 1,62 V-on mentek). Ám ezek bios értékek. S ebben a lapban ezeket (tehát a qpi/vtt és a dram feszültséget nem lehet monitorozni, agy fogalmam sincs, hogy valójában mi mennyit kap. csak az egy érzés, hogy a qpi/vtt-t alulfeszeli a lap, a ramokat viszont alaposan felül.
-
AirBooms
addikt
Megnéztem, mit tudott nálam anno a 980X: hát 4200-on HToff 90 GFlops (igaz IBT-ben, a LinX nem futott le), 4000-en pedig 82 GFlops. Érdekes, hogy HTon ugyanúgy 52 GFlops-ot csinált, mint a 920 4 GHz.
Amúgy úgy látom, hogy ezen a ramsebességen, ezekkel az időzítésekkel 62 GFlops körül az jó eredmény 4,2 GHz-en HToff... Csak nem értem, hogy hétfőn még miért volt 62, kedden meg már csak 61? -
loree69
aktív tag
párhelyen azt olvastam hogy :
dram v -qpi v < = 0.5 -ig biztonságos
+
Vqpi=1.20v (min), Vdram=1.65-1.70v --> uncore safe
Vqpi=1.50v (max safe), Vdram=1.95v-2.00v --> uncore safe
Vqpi=1.20v (min), Vdram=1.90v --> uncore very stressedlehet lekéne próbálnom más memókkal de nincs más memóm sajna

vagy az én memóimat kéne másut lepróbálni de ezt se tudom megoldani
-
loree69
aktív tag
kipróbáltam ezeket semmi új

cpu vtt: 1.34
DRAM 1.65DRAM BCLK 12*
UNCORE BCLK 24*
(133)
DRAM TiMMING 1N/AUTO/2N, 8,8,8 24ram párokat le teszteltem tapasztalat(2*2 be váltogattam a 3db memót):
1 eset:
boot fagyás!
2 eset :
boot fagyás!
3 eset :
windwosba megy hiperpi indit és lefagy! de legalább nem boot közben..1 memóval:
1: boot fagyi
2: windows betöltődéskor fagyi (a windwos logó körül piros csikozódás)
3: windwosba fagyott leegy biost frissitek meg ujra rakom ezt a kócerajt hátha de kétlem, hogy javulna

-
loree69
aktív tag
hát most nincs előttem minden(még dolgozom):
de
amire eléxem:DRAM bus voltage : 1.65
CPU VTT voltage : 1.31
DRAM Timing 8,8,8,24DRAM BCLK 12 *133
UNCORE BCLK 24*133csak épp windowsba lépés után nem sokkal újra indul
játszogattam a DRAM fesszel
és 1.875 volt stabil hyperPi passed
(alatta még a windows destop ikonok is lassan töltődtek be)
de levettem alapra mindent, hogy ne károsodjon a cpumeg azt álittottam át amit lejjebb irtál.
-
katt777
félisten
Álmodik a nyomor...

HSM: Megnéztem, nincs itt semmi gond. Simán megy a rendszer alacsonyabb uncore-ral is, csak a RAM-okat lassabbnak kezeli. Szóval no para, hogy el sem indul a rendszer, azaz ha olcsóbb az 1600-as RAM, nyugodtan vehet az ember, úgy is lehet alacsony uncore-ral villogni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
katt777
félisten
Eredetileg irodai komputerről indult a kérdés, oda nem kell VGA, számítási teljesítményre viszont szükség lehet; kérdés persze, milyen munkát végez az az iroda..

HSM: Nem követeli meg, simán elmegy alacsonyabb uncore-ral is. A magasabb feszt úgy értettem, hogy tuningnál a stabil 1600MHz RAM-okhoz kell a megengedett 1.34V VTT, igaz, az uncore ott már 3600-3900 körül megy. Viszont megy stabilan.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Assassin's Creed: Valhalla
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topic
- Diablo IV
- További aktív témák...
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG N-Base 500W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Remélem így marad.

én mondjuk nem húzom, de mindenre elég..
Bár vannak komoly kétségeim affelől, hogy akkor szükség lesz-e egyáltalán gyorsabbra... 
De remélem hamarosan belejövök!