Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
válasz
fekeandras #2849 üzenetére
Mintha csak az én macskám lenne.
Ez se semmi, ami utána van, a következő videó.Husom a fizika jegyzőkönyvem aprította fel, kíváncsi leszek mit szól a csócsált jegyzőkönyvhöz tanár, még nem javította ki
-
fekeandras
őstag
Ez kész van, de nagyon ...
Milyen édes pofát vág. -
Bendőke
tag
Tudom, akkoriban kellett oltásra vinnünk, és megkérdeztük az állatorvost, hogy ehet-e csokit. Ő ugyan nem azt mondta, hogy méreg, hanem, hogy nagyon rossz hatással van a szervezetére, de végül is az ugyanaz.
1000 éve nem jártam erre, felüdülés látni ezt a sok szép macsekos képet
Ha már itt vagyok, akkor megemlítem azt is, mi lett a diósdi kiscicával. Édesapám elvállalta, és mostanra, talán fél éves korára, hatalmas nagy kandúr lett belőle, majdnem akkora, mint a 8 éves macskánk. Sajnos az ki nem állhatja őt, pedig szívesen játszana vele. Aminek nagyon örültem, hogy a kutya viszont elfogadta
Ha már beléptem, a macskák neveléséhez is szólnék pár szót, elég komoly téma az előző hozzászólásokban. A csoki-pisztácia-mogyoró-stb. evő cicám nagyon-nagyon jól nevelt volt (egy ismerősöm szerint jobban nevelt, mint a gyereke
), pedig ő is nagyon rossz cicaként kezdte, hasonló dolgokat produkált, mint Mawyxé. Az nem ért semmit, ha kifenekeltem, vagy bármilyen fizikai kényszert alkalmaztam nála. Aztán egyszer véletlenül kezembe akadt a virágspricni... Meglepően gyors hatást értem el vele, és a macskának véletlenül sem lett semmi baja, csak kicsit vizes lett
Azt hiszem, kb. két nap után elég volt megmutatni neki a spricnit, és mindjárt tudta, merre hány méter
A végén nemcsak este nem zavart az alvásban, hanem reggel sem keltett fel azzal, hogy ő éhes, szomjas, WC-re kell mennie, hanem akkor kelt fel, mikor én.
Kidus: nagyon sajnálom, tudom, nagyon szereted őt
Remélem, megjön az esze, és meg fogja becsülni magát.
-
Integra
titán
-
Orsyka
tag
-
fekeandras
őstag
-
Orsyka
tag
válasz
werszomjas #2839 üzenetére
Hát a 2. kép nagyon jó!!!
Az enyémek így alszanak:
Manó akiben 7 ördög veszett el
Gizmó a plüsscica
Összebújva
Így szeretlek -
ladybug
őstag
válasz
werszomjas #2839 üzenetére
Nekünk 3 macskánk és két kutyánk van.
Meg még pár állat....
A macskák nehezen fogadják el az új jövevényeket, legyen az kutya, nyúl, vagy bármi, ami ugyanakkora, vagy nagyobb, mint ők. Érdekes módon a kisebbekkel nincsenek gondjaik.
Nem szeretik a nyüzsgést, amit az új állat okoz. Ha netán még játszani is akar vele, na, ez meg egyenesen felbosszantja, de lassan ő is hozzászokik ám a másikhoz. Sokszor kell majd a nem szabad, ne kergesd vezényszavakat használnod a kutyánál, mert ő még játékos lesz a cicákhoz képest, de meg fogják szokni egymást. A kutyáink a macskáinkat nem bántják, még meg sem kergetik. Az idegen macskákat viszont imádják hajtani.
Szerintem nyugodtan hozzatok kutyust a házhoz, a cicák meg majd elfogadják az új helyzetet.
-
werszomjas
addikt
össze is szedtem néhányat
megadom magam
így alszanak
Testvéri szeretet
Fő a kényelemMásik dolog, 1 kérdés:
Sajnos néhány hónapja , a kutyusunk meghalt, nemsokára szeretnénk majd egy másik kutyát, de van itthon 2 db fiu cica 1év 4 hónaposak, és azt nem tudjuk hogy hogyan fognak fogadni egy kiskutyát.
volt már valaki hasonló helyzetben?
attól félünk a cicák elszoknak majd itthonról, megijednek.
amugy kint/benti cicák együtt, szóval napközben általában bent vannak a laksában néha kikéreckednek, este viszont kint alszanak. -
no... a képet meglátván egyik haverom nevet adott a macseknak
úgyhogy a neve.... (dobpörgés effekt bejön).... (dobpörgés effekt begyorsul).... (dobpörgés effekt hatalmas dobütéssel meg cintányérzörgéssel elhallgat)... Frigyes.ne kérdezzétek miért, havernak kicsit fura a gondolkodásmódja...
-
ladybug
őstag
válasz
Retekegér #2834 üzenetére
Szerintem ezen előre kár rágódnod. Az állatok érzik, hogy mennyi időd jut ténylegesen rájuk, és nem lesznek tolakodóak, ha pl. egy baba születik a családba. Kivárják a sorukat.
Amikor megszületett az első lányunk egy szobakutyánk és egy macskánk volt. A kutyust az első pár hétben kicsit megviselte a ba jötte, de utána meg el nem lehetett mozdítani mellőle. Vigyázott rá. A macsek meg csak messziről szemlélte.
A második lányunk születésekor egy degu, egy macska és egy szobakutyánk volt. Akkor sem viselte meg egyiket sem a baba jötte. És tudták, hogy ha van időnk akkor foglalkozunk velük.
A legvégsőbb esetben pedig még akkor is kereshettek neki gazdit, ha kiderül, hogy nehezen viseli a második helyet.
Abban meg biztos vagyok, hogy a higiénia eddig is megfelelő volt a cica miatt. Ha pedig a baba megszületik, még jobban vigyáztok rá.
-
Mawyx
őstag
Ez a kis szemét lepisilte az ágyam
Miért csinálta? Eddig a klotyójába végezte a dolgát, tiszta..
Lehet besértődött valamin? El kellett ugranom valahová,, de hosszú hét volt eleve, keveset voltam vele, most gondoltam viszem magammal. Most értünk vissza és most produkálta ezt. Lehet az idegen hely nem tetszett neki és bepukkadt rám? Jó lenne, ha ezt hanyagolná, nincs mosógépem se és helyem se szárítgatni bármit is, nemhogy hatalmas lepedőt, ágyneműt. Egy zoknit még ki tudok mosni a mosdókagylóban, de a pléd bele se fér, fürdőkád sincs.. -
Orsyka
tag
Ezt tartom! Én is városi vagyok, világ életemben állatok vettek körül. A kóbor macskát is összefogdostam lelkiismeret furdalás nélkül. Amikor anyum terhes volt a nővéremmel, macska wc-t cserélt ugyan úgy, és a nővéremnek sincs semmi baja. Egyikünk se beteg, csak nagy ritkán. Az én immunrendszerem is vagy 10x erősebb, mint az unokatesómé, aki semmihez nem érhetett, aminek szőre van, vagy ha hozzá is ért, egyből késmosás és semmihez nem nyúlhatott addig.
Plusz a macskánkal aludtam baba koromban is, sose feküdt rám, és allergiás se lettem.Amúgy a legtöbb orvos meg védőnő, akinek nem tetszik terhes nő mellett a macska, vagy ebben a neveltetésben részesült, ezért nem is fogadja el a macskások indokait, vagy csak szimplán utálják a macskákat. Amúgy ha a 3 hónapon túl van a Párod, akkor már tökmind1, az első harmadon túl van, ami veszélyes lenne.
-
kai_sehmet
csendes tag
válasz
Retekegér #2828 üzenetére
Csináljátok úgy ahogy számotokra a legmegnyugtatóbb, ha úgy gondoljátok hogy egy kicsi lakásban már túl sok problémát okozna egy kisbaba és egy cica is egyszerre akkor érthető, csak az egy kicsit furcsa indok volt, hogy "Volt kint a védőnő és kissé húzta a száját miatta, nem akarjuk, hogy gond legyen ebből.". Szóval csak azért írtam azt amit, hogy ha "csak" a fertőzés miatt aggódtok, akkor nem kell feltétlenül elajándékozni a cicát.
-
tildy
nagyúr
válasz
Retekegér #2828 üzenetére
Nem akarok beleszólni nagyon, de én azt vettem észre , hogy a városi gyerekek sokkal könnyebben lesznek allergiások, pont talán amiatt, mert azok az apró "fertőzések" nem érik őket gyerekkorukban, amelyek egy falusi, fűben mászkáló, mindent a szájába vevő gyereket pl igen.
Oké érthető a félelem, de túlzásba ne essetek. -
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
kai_sehmet #2827 üzenetére
Itt nem feltétlenül a fertőzésről van szó. Nem akarjuk megadni még csak az esélyét sem, hogy adott esetben ráfeküdjön a gyerekre, vagy allergiás legyen a szőrére a gyerek. Elzárhatjuk a macskát másik szobába, de az neki sem jó.
-
kai_sehmet
csendes tag
válasz
Retekegér #2825 üzenetére
Én is hasonlókat akartam írni mint Orsyka. Nem biztos hogy az alapján döntenék, hogy a védőnő hogyan néz. Szerintem ki kellene kérnetek a nőgyógyász véleményét is, és mindenekelőtt elvégeztetni a vérvizsgálatot, hogy a párod átesett-e már korábban a fertőzésen, hiszen ha az eredmény pozitív, akkor nincs mitől tartani, ő is és a baba is védettek a fertőzéssel szemben.
Egy cikk a témáról:[link] -
Orsyka
tag
A másik macskám, Gizmó régen agresszív volt nagyon, szó nélkül az arcunknak ugrott. Amióta hazahoztam Manót, azóta Gizmó "plüsscica" lett, Manó meg felváltotta az Ő helyét. Gizmót végül is a féltékenység térítette ézhez. De Manónak nem viszek haza mégegy macskát, hogy normális legyen
Retekegér: Én is macskák között nőttem fel. Csak arra kell vigyázni, hogy a macskaalomhoz ne menjen közel se a baba, se a mama!
Harc a tévhitek ellen
Nem szándékozunk, a toxoplazmózis veszélyét kisebbíteni, de fontos hangsúlyozni, hogy a népesség igen nagy százaléka (Hollandiában egy felmérés szerint a lakosok 75%-a) találkozott már a kórokozóval, a toxoplasma gondii nevű véglénnyel anélkül, hogy erről fogalma lett volna, vagy bármiféle tünetet elszenvedett volna. A kórokozó nyers, vagy nem eléggé átsütött, a kórokozóval fertőzött hús fogyasztásakor (sertés, marha, ürü, borjú, bárány, stb.) juthat az ember szervezetébe, ahol általában semmiféle tünetet nem okoz. Veszélyt jelent azonban a magzatra, ha a várandós kismama akkor találkozik először a kórokozóval, amikor terhessége első harmadában van. Ilyenkor vetélés is előfordulhat, illetve sérülhet a magzat központ idegrendszere. Fontos hangsúlyozni, hogy a vetélés csak abban az esetben állhat elő, ha az anya még soha nem találkozott a kórokozóval és szervezete nem volt képes emiatt kialakítani ellene a megfelelő védekezést. Minden ellenkező híreszteléssel szemben azonban a toxoplazma fertőzés hatására meddőség soha nem következik be. Indokolatlan az emberorvosok gyakori figyelmeztetése, hogy a kismama távolítsa el a házból a macskát e betegség veszélye miatt. A kórokozót a macska ürülékén át kaphatja meg az ember, de ehhez számos tényező egybeesésére van szükség. Ha a várandós kismama gumikesztyűt húz a macskaalom tisztításához, illetve, ha ezt a feladatot más családtagra bízza, akkor sem teszi ki magát semmiféle veszélynek, ha a macska véletlenül éppen akkor esik át egy akut toxoplazma fertőzésen. Később ugyanis a négylábú nem üríti a kórokozót. Megfelelő laboratóriumi vizsgálattal megállapítható, hogy a macska korábban átesett-e a fertőzésen vagy sem. Ha korábban már átesett rajta, és egyébként teljesen egészséges, egészen biztosak lehetünk abban, hogy nem jelent veszélyt az emberre. -
el kell ájulni.... hogy lehet ÍGY napozni?
a kép itthon készült valamelyik nap délután -
Retekegér
MODERÁTOR
Sziasztok!
Ide írok, remélve, hogy megtalálom a célközönséget. Kedvesemmel babát várunk október végére, ezért sajnos kénytelenek vagyunk megválni Wendy nevű, szobatiszta, lány cicánktól: kép.
Adnánk mellé a fedett, billenőajtós cicaalmot, hordozódobozát és etetőtálját. Nagyon a szívünkhöz nőtt, de bízunk benne, hogy sikerül egy szerető gazdit találni neki.
Helyileg Zuglóban vagyunk, akit érdekel a cicó, jelentkezzen nálam priviben.Mod.: ja, 2 és fél éves a macsó
-
Orsyka
tag
Sziaztok!
Kidus!
Ne add fel a reményt, az én macskám, Manó is nehét eset, mégis már van remény benne!
Amikor hazahoztam, 2 hetes volt. és a parkolónkból hoztam fel. Kóbor macska szülte, tehát a "csöves" vér benne van. Ellopja az asztalról az ételt, koldul folyton, a zacskóból kirágja a kiflit. Harap, karmol, fúj, tép, isszonyatosan agresszív. Az egész lakás körömélesítő számára. Ha rosszat csinál, elkapni lehetetlen. És a legjobb: negyed 3-kor nekiáll nyávogni, hogy mi keljünk fel, és etessük meg, mert Ő úgy óhajtja. Ha nem, csörög, zörög, vagy elkezdi tépni a másik cicánkat, Gizmót, aki 6 kiló és ha megindul, kénytelenek vagyunk felkelni, mert dől minden. Ha kikap, valamivel bosszút áll. Ha már 2x bele van pisilve az alomba, vagy hiszti, vagy a szobámba a padlószőnyeg. Minden ajtót be kell csukni, mert ellopja azt, ami neki szimpatikus. Kedvence a fürdőkád dugója.
Mostanában viszont kezd egyre normálisabb lenni. Talán 2 éves korára rájött bizonyos dolgokra. Meg mert nem adtuk fel, és akárhogy nem tetszett neki, elkezdtük "betörni".
Kezdtük avval, hogy amikor néha napján rájött a szeretetroham (nem engedte hogy hozzá érjünk), és be akart ülni az ölünkbe, ott hagytuk a fenébe. Rossz volt, de muszáj volt vele éreztetni azt, hogy igenis mérgesek vagyunk rá, és nem lesz az, amit Ő akar. Erre a válasz az volt, hogy a bokánknak ugrott, mi meg rácsaptunk a zrityójára. Sajna közben anyum nem bírta ki, hogy ne gyügyögjön neki (tudom ez már rossz, de vele nem lehet megértetni, ezért rá is hagytam), és a cukorkáiból is adott neki sutyiba (már nem kap, mert rászóltam), így egy ideig tojt le minket, elvolt egyedül, de elkezdett neki hiányozni a játék és a simogatás, amit tőlem kapott. Egy darabig csak nézett, amikor a fotelban ültem és egyszercsak bumm! beugrott dorombolva. Ez volt az első lépés, és rohamosan fejlődik. Egyre kedvesebb és több szeretetet ad. Egyre ritkábban agresszív. Több mint fél éves szenvedés volt + az az idő, amikor ráhagytuk, mert úgy voltunk vele, még kicsi. Sajna a lopkodásról és társairól nem lehet leszoktatni, de kénytelenek így kell elfogadni. Nekünk is csiszolódnbi kellett hozzá. Csak akkor foghatjuk meg, ha Ő úgy akarja, félkelünk, ha nyávog, és 1-1 falatot kap, ha kunyerál. Azután abbahgyja.
Ja és ami a legfontosabb! A legszembetűnőbb változás ivartalanítás után volt.Remélem értelmes lett amit írtam, és nem kell bogozni, csak gyorsan leírtam mindent, ami eszembe jutott, és ami a macsommal volt.
-
Hersey
csendes tag
Most kaptam az infót h a PhoenixK által fentebb bemutatott gazdátlan kiscica gazdira talált.
Egyik kollégám pont ilyen macsot keresett mint ő, szóval most mindenki boldog.
-
tildy
nagyúr
Meghalt otthon szüleimnél a cicánk
Egyik napróla másikra , hirtelen. Szombaton reggel nem nagyon akart kajálni - otthon 7végén nincs állatorvos, és nem is tűnt komolynak a gond, azt hittük csak teliette magát) , de azért biztonság lkkedvéért anyuék éjszakára benn tartották a lakásban. Éjfélkor még felugrott a székre vagy hova, de reggel már holtan találták a fekhelyén
Mondhatni tragikus hirtelenséggel hunyt el. 1.5 éves volt
Nagyon szomorú vagyok. -
Van egy jelenleg gazdátlan cicus: [link] és [link]
Neki kellene gazdit találni, mivel a jelenlegi gazdái külföldre költöztek, és sajnos nem vihették magukkal..... Ha esetleg valaki szeretne egy 3 hónapos szobatiszta lány kiscicát, plusz hozzáadott kajával, dobozzal, akkor szóljon...Jelenleg Budapesten van ideiglenes gazdinál. Érdeklődni a páromnál lehet, az ő kolleganőjénél van a macsek: Hersey
mod: még egy kép
-
Mawyx
őstag
-
ABnormal
őstag
a kedves cilikém nem otthonra fialt és most ,hogy hazajöttek a kölykök is vele valahogy meg kellene fognom őket,de nem tudom,mert félnek mindenkitől,el vannak vadulva,kettő koromfekete gyönyörűség van és szeretném már őket kézbevenni
,eddig csak távolról láttam őket
van ötletetek,hogy miként tudom megfogni őket? -
-
fekeandras
őstag
válasz
JetiRulez #2806 üzenetére
Holnap reggel mindenképpen vigyétek el állatorvoshoz.Ne várjatok vele egy percet sem!A mi macsink is pont így kezdte.Fecskendőből kajáltattuk a miénket 2napig de egyre rosszabbul lett.Elvittük a dokihoz aki azt mondta, hogy 1-2napot várunk belepusztult volna.Valami macskabaja volt.Nem vagyok állatorvos.Kapott egy szurit, másnap kapott mégegyet.Utánna aludt egyhuzamban majd 2napot.Egy hét múlva semmi baja nem volt.Ugyanúgy száguldozott a kertben és kergette a szomszéd macskákat mint azelőtt.
Tényleg ne várjatok egy percet sem. -
JetiRulez
őstag
Köszépen a tanácsot, amint muter hazajön szólok neki és visszük minél hamarabb. Algopirint meg akkor nem adok neki.
-
JetiRulez
őstag
válasz
JetiRulez #2715 üzenetére
Most már inkább nem ajándékoznám el. Szegény az utóbbi 2 napban minden előzmény nélkül elképesztően legyengült (még az ugróasztalra is alig tud felugrani, az kb 20cm), reggeltől estig alszik, úgy kell elé rakni a kaját piát, hogy valamicskét egyen és bárhol emelem meg, nagyon fáj neki. Várjak, hátha elmúlik vagy vigyem orvoshoz?
-
Mawyx
őstag
Sztem ez nem brutális módszer, nem kitörni kell a nyakát, hanem megszagoltatni vele a terméket, amit produkált, sokan ezt tanácsolják. Saját maguk is mgeszaglásszák amikor takarják be.
Hogy valami jót is írjak, NyuszkóBaby (enyémnek is van ezeregy neve
) hagy aludni már egy ideje. Este lámpaoltás, akkor érzem ahogy jön az ágyra, de lopakodó üzemmódban, megszimatolja a fejem, majd lekuporodik ő is
Reggel viszont kezdődik a nyaggatás, harapdál, karmol, bemászik a takaró alá és meggyepál rendesen
Felhúzom az órát 6:45-re, de amikor nem birok elaludni és idegelem magam, hogy már csak ennyit aludhatok, átállítom 7re a csörgést, 7:10-re, 7:15-re, de hiába, a macs ébreszt hajnalban, hétvégén is
Vannak játékai, de engem kell b@sztatnia reggel, viszont amint felkelek, akkor már le tudja mással is foglalni magát
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Videó stream letöltése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmgyűjtés
- sziku69: Szólánc.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- GT710 passzív videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest