Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25951) FerNandor válasza herdsman12 (#25950) üzenetére


FerNandor
őstag

Köszi. Azonban nem érezm úgy, hogy ez megválaszolná a kérdést.

Igaziból az érdekel, hogy ezt meg lehet-e támadni, ha megvesszük a tárolót?

Ez egy külön hrsz-szel rendelkezó helyiség. Nagyon-nagyon régóta az önkormányzat használja/az önkormányzaté. Hogy ennek a közös képviseleti díját és egyéb díjait bárki is megszavazta korábban, nem tudom. De mondjuk azt sem értem, hogy ha ez ennyire 'külön van a háztó'l, akkor erről szavazott-e a közgyűlés.

Illetve azt sem értem, hogy egy tárolónak, amiben csak áram van, mégis milyen érdekképviselet kell, miért kell rá közös képviselői díjat fizetni? Mi köze van egyáltalán ehhez egy közös képviselőnek? Azt tudnám max elképzelni, hogy a biztosítás arányosan rá van terhelve és ennyi.

Továbbá azt sem értem, hogy ha ez egy lakóé lenne, akkor az a lakó fizeti a közös költséget minden tételével a lakása után, akkor miért kéne még egyszer kifizetnie a dolgokat mondjuk egy-két tételtől eltekintve (víz pl vagy szemétszállítás) egy tárolóra, ami nem lakott ingatlan?

A vételárat + ügyvéd + illeték + évi 72 ezerFt közös ktg-t már nem ér meg és a közös ktg is csak egyre több lesz mindig. Ez így nagyon gáz lenne, és ezért szeretném tudni, hogy ezt meg lehet-e támadni, mert őszintén ebben semmi logika nincs és csak lehúzás az egész.

És a tároló tekintetében nincsenek tulajdoni hányadi dolgok, vagy nem tudom itt mire kell gondolni. Ez 1/1 lenne és a lakóházban található az alagsorban, külön hrsz. A közösköltség tételei vagy db-ként vannak elszámolva vagy m2-re levetítve és felszorozva egy bizonyos összeggel. pl áram 4Ft x 13m2/hó. (most csak mondtam valamit)

[ Szerkesztve ]

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.