Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21851) philoxenia válasza biker (#21842) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Te is Sheldonnál tanultál?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#21852) , válasza mephi666 (#21850) üzenetére


,
addikt

Volt egy másik szintén érdekes eset, amikor megbüntettek jegy nélküli parkolásért a parkolózónában (parkoló övezet). Jegyet én azért nem vettem, mert nem is tudtam róla, hogy az parkolózóna, és kell jegy. Elvileg kötelezően lennie kellett volna kinn táblának az övezetbe való behajtási lehetőségnél, de ahonnét én jöttem, ott nem volt. Később is direkt megnéztem, de ahonnét én behajtottam (teljesen szabályosan), onnan biztosan nem jelezte semmilyen tábla sem a parkolózóna kezdetét.
Ilyenkor vajon jogos a büntetés? Kifizettem, hisz valóban jegy nélkül parkoltam egy olyan zónában, ahol kellett volna jegyet váltanom, viszont táblának is kötelezően lennie kellett volna, ami jelzi a parkolózóna kezdetét.

[ Szerkesztve ]

(#21853) biker válasza philoxenia (#21851) üzenetére


biker
nagyúr

Én vagyok Sheldon...

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#21854) biker válasza , (#21852) üzenetére


biker
nagyúr

Sajnos így jártál. Én egyszer úgy szívtam meg, hogy útépítés miatt változott forgalmi rend mellett egyirányúba szembe kellett bemenni egy utcába (a zsinagóga mögött) és ott a parkoló zóna kezdete nincs kint, hiszen ott a vége van, az is háttal nekem. Onnan behajtva leparkoltam, és mivel nem láttam táblát (mert zóna) nem vettem jegyet. Meg is büntettek, és nem fogadták el hogy forgalmi irány hiba miatt nem láttam, mert hogy "köztudomású hogy ott minden utca fizetős", csak épp hova. De az is jó mikor a sarkon a keresztutcára veszel jegyet, nem a abba ahol parkolsz, azt is besz..tam már.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#21855) LuckyL válasza , (#21852) üzenetére


LuckyL
őstag

a kérdés nem az, hogy jogos-e, hiszen nyílvánvalóan nem, hanem hogy perre mész e az igazadért, és készítettél e fotókat, hogy sehol sincs kint a tábla

cryptot minden termékemért elfogadom

(#21856) , válasza LuckyL (#21855) üzenetére


,
addikt

Hát ez az. Ilyen esetekben szerintem senki nem fog perre menni. Többet buksz a beleölt idővel, mint amennyi a büntetés volt.

(#21857) amargo válasza biker (#21854) üzenetére


amargo
addikt

Ohh 3-4 éve ferencvárosban a kórháznál (Albert Flórián út) engem úgy büntettek meg, hogy az volt az egyetlen nem fizetős szakasz már nagyon régóta, testületi ülésen hoztak egy határozatot és egy nap kirakták az automatákat, kb 2km-el odébb volt a zóna tábla, ami jelezte a fizetős szakaszt, ezen a hosszú útszakaszon semmi figyelmeztetés, semmi tájékoztatás, lefényképeztem mindent, nekem kellett volna észre vennem az utca elején és végén lévő (még félig meddig működő!) automatákat. Kérdőre vontam a közterest (vagy ki a bánat, aki osztogatja ezeket), az persze csak a munkáját végzi.

[ Szerkesztve ]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#21858) zoli03 válasza , (#21856) üzenetére


zoli03
őstag

Miért kéne perre menni? Engem is megbüntettek a közteresek, nem ismertem el. Nem fizettem ki a büntetést a határidőig. Ezután a rendőrségre került az ügy, szabálysértés miatt beidéztek, tanúskodni kellett. Büntetést nem kellett fizetni, csak figyelmeztetésben részesítettek.

(#21859) , válasza zoli03 (#21858) üzenetére


,
addikt

Na jó, de konkrétan mit nem ismertél el? Mert én valóban olyan helyen parkoltam jegy nélkül, ahol kellett volna jegy. Az már más kérdés, hogy ahonnét én bejöttem a zónába, ott épp nem volt tábla. Talán 5ezer Ft lehetett a büntetés, nem tudom már pontosan, bő 10 éve történt, de 5ezer Ft-ért engem ne idézgessenek be sehova, nem ér annyit az az 5ezer Ft. Többet buktam volna benzinen meg a kiesett idő miatt, mint 5ezer Ft.

(#21860) zoli03 válasza , (#21859) üzenetére


zoli03
őstag

Szerintük szabálytalan helyen parkoltam, pedig nem. Én az elv miatt nem fizettem be, ne büntessen meg olyan ember, akinek az lenne a dolga, hogy tisztában legyen a KRESZ szabályokkal, miközben fogalma sincs róla. Ha a rendőrség nem engedte volna el a büntetést, ott is fellebbeztem volna, mert nekem volt igazam egyértelműen.

[ Szerkesztve ]

(#21861) LuckyL válasza , (#21859) üzenetére


LuckyL
őstag

jól megviselt téged ez a dolog, ha 10 év távlatából is bosszant :)

cryptot minden termékemért elfogadom

(#21862) Mexbacsi


Mexbacsi
tag

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni munkaügyben. Tesóm az éves túlórája elérte 243 órát. A munkaidőkeret miatt valójában ez már több, csak az még nincs lezárva. Valójában 270+ óránál tart. Ha minden igaz ezt úgy lehet megoldani a cégnek, hogy az aktuális munkaidőkereten belül kiadják a plusz órákat pihenőnapnak, hogy ne legyen több záráskor 250-nél. Kérdés, túlóráztathatják-e még így is a munkaidőkeret végéig?

Illetve, ha a munkaidőkeret lezárásra kerül (okt 31) kötelezhetik-e túlórára utána?

(#21863) , válasza LuckyL (#21861) üzenetére


,
addikt

A másik eset meg volt vagy 15 éve. Bosszantani nem bosszant különösebben, de azért felejteni nem felejtek.

(#21864) inf3rno válasza LuckyL (#21861) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez csak olyan, hogy megmarad az emberben a tüske, ha sérti az igazságérzetét. Nekem pl a MÁV büntetések ilyenek meg az Ipon garancia ügyintézése.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#21865) mephi666 válasza inf3rno (#21864) üzenetére


mephi666
nagyúr

mávnál jártam úgy, hogy exnél voltam városban, ki volt számolva az idő az utolsó vonatig: kb futva tettem meg 2km-t a városban, hogy odaérjek a 21:40es vonathoz... 5perccel előbb ott voltam, 1 pénztár volt csak nyitva... odaálltam, a nő telefonált... el is fordult inkább és beszélt-beszélt... vártam, nem foglalkozott velem, teltek a percek, beállt a vonatom: hiába kopogtam, le se szrta hogy ott vagyok :U felszálltam a vonatra jegy nélkül, kezemben ott volt a jegy ára... jött is a kalauz, mondtam meddig kérek jegyet... az volt a válasza, hogy "az bizony drága lesz: büntetés, stb, az állomáson kellett volna megvenni" ...egyszuszra elmondtam neki, hogy miként jártam a pénztárossal: nem akarok bliccelni, ott a jegy ára nálam... ha akarja, tegye el, nem érdekel... normális volt, adott egy jegyet és ment tovább :K (de az tuti, hogy ha megbüntet, akkor kiverem a balhét... mármint nem a kalauznál, hanem a mávnál, hogy mekkora görény volt a pénztárosuk... sőt a helyi sajtóba is elvittem volna a sztorit)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#21866) inf3rno válasza mephi666 (#21865) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Kb. mindenki kiröhögött volna, meg jött volna, hogy bizonyítsd meg te vagy a balfasz meg hasonlók. Így megy ez náluk. :D Ha csak lehet messzire kerülöm, és inkább Volán, ha tömegközlekedni kell. Azon sosem büntettek meg a pénztáros hibájából. Ott a legdurvább esetem az volt, hogy a pénztáros rossz jegyet adott, és én fizettem rá 20% kezelési költséget, hogy adjon egy olyat, amit kértem, de azt el tudom engedni, mert legalább bocsánatot kért.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#21867) Cha-b


Cha-b
senior tag

Sziasztok!

Nem tudom mennyire illik ide a kérdésem, ezért offba teszem.

Szakács vagyok jelenleg 4 órára vagyunk bejelentve. Lett egy felületi trombózisom 07.26-08.08-ig vettek fel keresőképtelen állományba.
A tulajdonos nem fizeti ki a táppénzt, mert azt mondja, az csak akkor jár, ha több mint 15 napot van betegállományban az ember. Ez igaz? A 4 órás bejelentés miatt lenne? Vagy esetleg csak ködösítenek?

A válaszokat előre is köszönöm!

CSAKAKISPEST!!!!

(#21868) LuckyL válasza Cha-b (#21867) üzenetére


LuckyL
őstag

a táppénz jár, csak az első 15 napban a munkáltató fizeti emlékeim szerint, ezért nem szeretik...

cryptot minden termékemért elfogadom

(#21869) biker válasza Cha-b (#21867) üzenetére


biker
nagyúr

az első 15 nap minden évben a betegszabadság amit a munkáltatő KÖTELES kifizetni
utána táppénz, amit a TB fizet, de a munkáltató fizeti annak 33%-át hozzájárulásként a TB felé

ha már voltál beteg és kimerült a 15 napod, akkor egyből táppénz

[ Szerkesztve ]

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#21870) Cha-b válasza biker (#21869) üzenetére


Cha-b
senior tag

Köszönöm szépen mindkettőtöknek a választ.
Korábban betegség miatt nem hiányoztam 1 napot sem.

4 órás bejelentésre is biztos ez vonatkozik?

Csak mert akkor írnék egy normális hangvételű emailt a főnöknek, hogy nem érzem ezt teljesen korrektnek stb..

Viszont nem szeretnék lyukra futni sem, mert ezekhez a dolgokhoz nem értek.

Köszönöm!

CSAKAKISPEST!!!!

(#21871) #04441088


#04441088
törölt tag

Sziasztok!
Szomszéd srácnak pár hete elhunyt apukája. Ő az egyedüli örökös. 20 éves. Lehetséges az a végrendelet szerint, hogy minden az apja által befektetésben lévő pénz ahhoz legyen kötve, hogy a srác betöltse a 25-öt? :R

(#21872) kisgyerek85


kisgyerek85
senior tag

Sziasztok! Mamám ingatlanából örököltünk testvèremmel 1/4-1/4ed rèszt, a maradèk 2/4ed a fiàè. Számláját a fia kezelte több èven keresztül (nyugdíjas bankár), ma kinyögte (hagyatèki mèg nem volt), hogy a mama számláján 25.000ft maradt. A fia osztotta be a pènzèt neki. Lènyeg a lènyeg, szűk számítás szerint is több millió megtakarításának kellene lennie. Hallottam olyat, hogy közjegyzőnél kérhetek majd számlavizsgálatot. Igaz ez?

(#21873) biker válasza kisgyerek85 (#21872) üzenetére


biker
nagyúr

igen, kérhetsz, de a közjegyző a halála napjával kéri le az egyenleget, ezt osztja, ha nem lehet teljesíteni, akkor jöhet a per, ki tüntette el a pénzt.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#21874) kisgyerek85 válasza biker (#21873) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Köszi a gyors válaszod. Kérdéseim, hogy ezzel meddig várjak ha biztos vagyok a dolgomban? Már most keressek egy ügyvédet vagy várjam meg azt amikor közjegyzőhöz kell menni?
Dióhéjba annyi, hogy nagyon szerény becslés alapján 3,5M megtakarításának kellene lennie, ha a fiacskája nem utalja át a saját számlájára minden hónapban a pénzt. (ez a legvalószínűbb) még tavasszal kérdeztük Mamánkat, hogy hogyan áll a folyószámlája stb. Ő annyit mondott, hogy nem tudja a fiacskája kezeli, Ő ad neki pénzt ha kell. Nem is nagyon foglalkozott a dologgal. Viszont kiadása egyenlő volt kb a nullával. Új háztartási dolgokat nem vásárolt, házán semmi felújítás nem történt (nem véletlenül, ez egy másik kérdés, de ebbe most nem megyek bele) szóval nagyon minimálisan 10 év alatt havi 30e Ft megtakarítása biztos volt ha nem vette/utalta volna át magának a fia (annál a banknál dolgozott ahol a Mama számlája volt vezetve)
Mivel a nagybátyám ennyire ki akar forgatni minket, én semmiképpen nem akarom hagyni a dolgot. Megkérdeztem Tőle, hogy Mama felélte a nyugdíját, hogy csak ennyi pénz maradt? 2-3mp hallgatás után, igen volt a válasza.

[ Szerkesztve ]

(#21875) biker válasza kisgyerek85 (#21874) üzenetére


biker
nagyúr

Ha a halálakor nem volt pénze már, nem sokat tehetsz

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#21876) kisgyerek85 válasza biker (#21875) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Akkor úgy látom, ezt be kell nyelnem. Köszönöm
Marad az ingatlan eladása, mert ott is ki akarják "szúrni" a szemünket.

(#21877) biker válasza kisgyerek85 (#21876) üzenetére


biker
nagyúr

Azért kérjetek le egy halála napi egyenleget. Ami akkor rajta volt, mind az öröklés alapja (sajnos épp ezt csinálom végig, és mikor a bankban is voltunk, ott is jött valaki hasonló problémával, csak náluk a halál után emelte le az élettárs a pénzt)
Halála előtt akármit csinálhatott, el is égethette a pénzt.
De ami aznap rajta volt egyenleg, azzal kell elszámolni, ez benne lesz a közjegyzői hagyatéki végzésben

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#21878) ArthurShelby válasza kisgyerek85 (#21872) üzenetére


ArthurShelby
addikt

A köteles rész számolásnál az elmúlt 10évben elajándékozott javak is beletartoznak, így gondolom ez ide is érvényes. A bankszámla adatokból valószínű jól látszik, hogy utalgatott magának, szóval ez könnyedén bizonyítható lehet.
Viszont a bankszámla előzményekhez gondolom te nem férsz hozzá, illetve ha meg akarod kapni a pénzt, akkor bíróságra kell menned, ami lelkileg megterhelő, idő és rengeteg pénz [link]

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#21879) biker válasza ArthurShelby (#21878) üzenetére


biker
nagyúr

de a sok kis 20-30ezrekből semmit nem fog tudni bizonyítani,
ha lenne egy nagyobb utalás, 300.000Ft feletti akkor talán támadható, de hogy azért utalt magának mert abból vásárolt be, az nem kérdés kategória

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#21880) envagyok


envagyok
veterán

Sziasztok,
Kezd fellforrni az agyvizem, hogy a csalók szabadon garázdálkodhatnak, és a rendőrség is asszisztál nekik, ezért kérném a segítségeteket, hogy mit tegyek:
Augusztus 13-án elutaltam egy jofogás hirdetésben eladó hibás videókártyáért 17500ft-ot, amiben benne volt a postaköltség is hozzám. A csomag nem jött meg, az eladó hamis csomagszámot adott meg, majd többször is ígérte, hogy hatáidőre rendezi, több határidőt is ígért. Aztán hol olyan képet küld messengeren, hogy 1000Ft van a számláján, hol betegségre hivatkozik, hol az apja beteg, stb. Nyilvánvaló, hogy hiteget csak.
Megtettem online a rendőrségi feljelentést, berakom adatok nélkül a szöveget:

Tisztelt XY Megyei Rendőr-főkapitányság!
Ismeretlen tettes ellen szeretnék feljelentést tenni internetes csalás ügyében, aminek károsultja lettem.
2021.08.13-án Találtam a jofogas.hu internetes adásvételi oldalon egy "Radeon VII 16 GB Hibás Nem ADD
Képet" című hirdetést, képmentést mellékelem.
Felvettem az eladóval a kapcsolatot, elkértem a telefonszámát, xxxxx számot kaptam, ott elértem,
illetve megadta a számlaszámát (xxxxx Beszélgetésről képmentést
csatoltam), ahová a vételárat postaköltséggel együtt összesen 17500Ft-ot utaltam. Utalásról pdf-et csatolom.
Címemet megadtam. Ezután folyamatosan különböző okora hivatkozva nem küldte el a megvásárolt
terméket, majd megadott egy olyan csomagszámot, ami a Magyar posta nyomkövetési rendszere szerint
egész más címre, ráadásul utánvételes csomagként ment el, tehát hamis csomagszámot adott. Majd miután
ezt szóvátettem, kérdezte elküldje-e akkor a csomagot. Innentől világos lett számomra, hogy átverés
áldozata lettem. Időközben telefonon megadta a facebook elérhetőségét ( https://www.facebook.com/xy ), ott is chateltünk, írtam, ha a terméket nem tudja elküldeni várom vissza a pénzemet,
megadtam a szükséges adatokat a visszautaláshoz, de nem érkezett vissza a 2010.09.10-ei határidővel
megbeszélt visszautalás a mai napig. (2021.09.13) Beszélgetésekről, sms-ekről is küldöm a képernyőmentést.
Szeretném kérni az internetes csaló felelősségre vonását, és kártérítésre igényt tartok.
Üdvözlettel: XY

Erre a rendőrség válasza:
[kép]
[kép]

Most akkor ezt nyugodtan lehet csinálni?
Ja és közben újra meghirdette jófogáson újra ugyanazokkal a képekkel ugyanazt a videókártyát.
Érdemes panaszt tennem, mit írjak bele?
Vagy írjak új feljelentést?
Jól látom hogy esélyem sincs a pénzemhez jutni, és aki ezt ellenem elkövette megússza bármilyen felelősségrevonás nélkül?
Mivel az összeg nem akkora nagyságrendű, ezért ügyvédhez fordulnom gazdasági öngól lenne, de egyszerűen nem hagy nyugodni, hogy egy ilyen féreg büntetlenül meg tudja tenni újra és újra.

Minden segítő hozzászólást nagyon köszönök előre is!

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#21881) envagyok


envagyok
veterán

Lenne egy másik kérdésem is:
Egy processzort vettem külföldi apróról, ismerős pont ott dolgozott, átvette.
Hazahozta, kiderült zárlatos a processzor, elindulás után rögtön leáll vele a lap, ami más procival megy, bios a legfrissebb, támogatja.
Eladó esküszik, hogy nála működött, de semmi bizonyíték nem volt róla neki (kép, videó, stb).
Kérdeztem egy ismerőst, azt mondta csalásért nem lehet feljelenteni, mert a terméket átadta, és ez szavatossági igény, azt pedig peres úton lehet csak érvényesíteni, ami hosszú hercehurca, bíróság, meg bizonyítani is tudni kell, hogy a termék átadáskor már hibás volt, ami szerintem lehetetlen. Ráadásul ez is kb 20k Ft-os történet... Az eladó is azzal jött, hogy ki tudja mit csináltam vele..
Antisztatikus zacskóban adta, külső sérelmi nyom nem látszott rajta, szóval úz közben biztos nem, nekem meg 30 éve ez a szakmám, hülye azért nem vagyok.
Gondolom itt sincs sok esélyem?

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#21882) #04441088


#04441088
törölt tag

Hali!
Munkaugy témában tudna valaki segíteni?
90 nap munkanélküliség után meddig marad aktív a TB?

(#21883) , válasza #04441088 (#21882) üzenetére


,
addikt

A biztosítási jogviszony megszűnését követő 45 napig.
Ha a 90 nap munkanélküliség alatt kaptad az álláskeresési járadékot is, akkor még 45 napig él. Ha nem kaptad, hanem csak munkanélküli voltál 90 napig, akkor viszont már rég túllépted a 45 napot, és tartozásod keletkezett a TB fele.

(#21884) #04441088 válasza , (#21883) üzenetére


#04441088
törölt tag

Köszönöm. :R

(#21885) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Titoktartási nyilatkozatnál mi számít jogszerűnek? Amit most küldtek, abban nincs semmilyen időbeli kitétel, és úgy rémlik, hogy még állami jellegű titkoknál is 20-30 stb évre szoktak titkosítani, nem nagyon van olyan, hogy örökre. Nem is tudom, hogy ez jogszerű e.

Buliban hasznos! =]

(#21886) mike1334 válasza inf3rno (#21885) üzenetére


mike1334
veterán

Ki küldte? Amúgy én a saját szerződéseknél olyan feltételeket írok elő, amiben nincs időbeli korlátozás. Szvsz a(z egyenrangú) felek egy polgári jogi szerződésben abban állapodnak meg, amiben akarnak (kis túlzással).

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#21887) inf3rno válasza mike1334 (#21886) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Oké, akkor ez ezek szerint ez csak az állam - állampolgár kapcsolatra vonatkozik.

Buliban hasznos! =]

(#21888) mike1334 válasza inf3rno (#21887) üzenetére


mike1334
veterán

Ez se igaz. Ott az adótitok, annál sincs korlátozás.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#21889) inf3rno válasza mike1334 (#21888) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ok.

Buliban hasznos! =]

(#21890) kisgyerek85 válasza biker (#21877) üzenetére


kisgyerek85
senior tag

Köszönöm az infót neked ès legeleknek is!
Nem hiába említettem, hogy volt bankár a nagybácsikám. Ez meg volt tervezve már règ óta. Szinte 100%, hogy minden hónapban szinte egyben átutalta a nyugdíját magának ès ő adott pènzt a Mamánknak amikor kèrt. Erről próbáltuk is korábban faggatni egy kicsit, de nagyon nem èrdekelte ez a dolog. Szóval ezen túl kell tennünk magunkat rajta, ha Mamánk se volt határozott a fiával szemben. Egyèbkènt olyan 8ève tèrtek át, hogy számlára jöjjön ès ne a postás hozza.

[ Szerkesztve ]

(#21891) philoxenia válasza kisgyerek85 (#21890) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nagybácsitól örökölsz? ;]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#21892) ArthurShelby válasza kisgyerek85 (#21890) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Édesanyád/apukád halott, hogy ti unokák örököltök?
Én lelkileg hatnék rá, beszélgetnék vele. Finoman érzékeltetném, hogy átlátok a szitán, és álnaiv lennék.

Közben azért mellette szól, hogy ő foglalkozott nap mint nap (illetve csak ha kellett) a nagyival, ő törődött vele.

Van egy családi sztorim:
A háborúban kimenekültek az őseim a házukból (jöttek az oroszok), és mire visszaértek rengeteg mindent elloptak tőlük. Azonban később fölfedezték, hogy az egyik szomszédnál van a szekrényük. Mikor átmentek hozzájuk vendégségbe kedvesen elkezdte dicsérni az ősöm, hogy milyen szép szekrény, milyen jó anyagból van, milyen szép folt van rajta, nekik is pont ugyanilyen volt.
Végén a szomszéd elszégyellte magát, és visszaadta a szekrényt (persze nem vallotta be, hogy ő lopta el, csak találta kint az utcán). A lényeg, hogy volt menekülési útvonala, nem kellett bevallania, hogy lopott, és volt benne annyi lelkiismeret, hogy visszaadja.
Szóval én valami hasonlót ajánlanék.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#21893) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Lenne egy kérdésem, adott egy házirend, annak szankcionálása megoldható olyannal ami jogszabályt vagy törvény sért.

Pl az illető nem hagyhatja el az intézményt.

Jól sejtem hogy nem lehet ilyet?

Tehát egy házirend nem a törvények felett áll, vagy igen?

(#21894) LuckyL válasza aprokaroka87 (#21893) üzenetére


LuckyL
őstag

konkrétabban le kellene írni milyen helyzetről van szó
ha azt kérded lehet-e emberrablást elkövetni házirend alapján akkor nem lehet :)
ha lopsz a boltból akkor viszont visszatarthatnak a rendőr érkezéséig
szóval több info alapján lehet ezt eldönteni

cryptot minden termékemért elfogadom

(#21895) aprokaroka87 válasza LuckyL (#21894) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Annyi hogy adott egy szociális intézmény, ahol az ott lakók szoktak takarítani, egy általuk előre meghatározott ídőpontban.
Van egy lista, amire a kiválasztott naphoz, ők oda írják a nevüket.
Viszont legutóbb, az intézmény vezetője vagy valamely be osztott, egyoldalúan át írta azt amit valaki már egyszer alá írt.

Az illető ezt nem ismeri el, hiszen egy oldalú módósitás történt, mert hogy ez tekinthető egy fajta megállapodás-nak.

Az illetőt viszont addig a nem engedték volna el a munkahelyére, ameddig nem végzi el a feladatát.

Az illető portás ezt azzal magyarázza, hogy őt a főnőke útasitotta arra, hogy ilyen esetben nem szabad ki engedni az illetőt.

A házírendben csak az van benne hogy a lakóknak is van fellelőségük a takarításban, ez oké, de szerintem azért az ilyen dolgok hogy a vezetőség egy oldalúan módósit valamit, elég necces dolgok.

(#21896) inf3rno válasza aprokaroka87 (#21895) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem nincs joga visszatartani a portásnak ebben az esetben, nem történt bűncselekmény vagy szabálysértés, ami indokolná. Nyilván indulhat valami fegyelmi eljárás a házirend megszegése miatt, de bezárni nem zárhatják be. [link]

Buliban hasznos! =]

(#21897) aprokaroka87 válasza inf3rno (#21896) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Szerintem ilyenkor a házi rend sem sérül, mert a házi rendben nincs benne az hogy kinek mikor vagy hogyan kell takarítani.

Másfelől szerintem a házi rend be tartatása nem lehet kényszer intézkedés, illetve minden felett álló dolog.

Másfelől ha esetleg a vezető ilyen utasitást ad a be osztott felé, arról szerintem kell lennie valami írásos dolognak.

(#21898) LuckyL válasza inf3rno (#21896) üzenetére


LuckyL
őstag

+1

cryptot minden termékemért elfogadom

(#21899) rgeorge


rgeorge
addikt

Üdvözlet! A fővárosi önkörmányzat adóosztályának mi lehet a felügyeleti szerve?

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#21900) ElektrikusDE válasza rgeorge (#21899) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

[https://nav.gov.hu/nav/kozerdeku_adatok/altalanos_kozzeteteli_lista/1_6_felettes_felugyeleti_torvenyessegi_ell/felettes_szervek]

Valamint:

"Hatósági ügyekben a hatáskörrel rendelkező, hatáskör gyakorlásának átruházása esetén
a ténylegesen eljáró szerv, szervezeti egység neve, illetékességi területe
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) államigazgatási és fegyveres
rendvédelmi feladatokat ellátó, a Kormány eredeti jogalkotói hatáskörében kiadott rendeletében
kijelölt miniszter által irányított, központi hivatalként működő központi költségvetési szerv,
amely feladatait központi és területi szervei útján látja el. A NAV központi szerve a Központi
Irányítás és a Bűnügyi Főigazgatóság. A NAV területi szervei a megyei (fővárosi) adó- és
vámigazgatóságok (a továbbiakban: megyei igazgatóságok), a Fellebbviteli Igazgatóság, a
NAV nyomozóhatósági feladatait ellátó területi szervei, valamint a Nemzeti Adó- és
Vámhivatal szerveinek hatásköréről és illetékességéről szóló 485/2015. (XII. 29.) Korm.
rendeletben meghatározott igazgatóságok, illetve intézetek."

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.