Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:53:32

LOGOUT.hu

OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20951) leviske válasza Oliverda (#20949) üzenetére


leviske
veterán

Konkrétan erről a roadmap-ről beszélek. Erre nem igazán magyarázat az, hogy felesleges lett volna odaírni és gondolom nem 2017-ben dőlt el, hogy a Raven is HSA-képes marad.

Mindegy, nem akarom ezzel tovább offolni a topikot.

(#20950) Abu85: Ez neked is válasz. Amiket írtál, nem igazán magyarázat arra, hogy miért hagyták le olyan dián a HSA jelölést, amin más terméknél használják. És ez nem csak engem zavart be, hanem a neten sokakat.

[ Szerkesztve ]

(#20952) Abu85 válasza leviske (#20951) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Mert már nincs értelme a HSA jelölésnek. A ROCm van helyette, ami pedig egy platform. Kb. abba a kategóriába esik, amibe az OpenCL. Innentől kezdve az is lehet a kérdés, hogy az OpenCL-t miért nem írják oda.
A legtöbb félreértés abból ered, hogy sokaknak fingjuk sincs arról, hogy mi a HSA. Még ma is látom, hogy ez valami OpenCL alternatívaként van felfogva, pedig marhára nem az. A magyarázattal sem megyünk semmire, mert annyira tisztában kell lenni pár alapfogalommal, hogy ezek nélkül nem érti meg a user, akár elmagyarázzák, akár nem. Az is tévhit, hogy ehhez APU kell. A ROCm implementációhoz jó egy Ryzen/EPYC, esetleg új Xeon/Core, mellé mondjuk egy Fiji, Polaris 10, vagy egy Vega Frontier és működik.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#20953) Oliverda válasza leviske (#20951) üzenetére


Oliverda
félisten

Ez egy két éves enterprise roadmap, bár azt jól mutatja, hogy nagyjából hol dobták a HSA-t. Majd, ha lesz alá versenyképes GPU, akkor jöhet a saját vasra szabott GPGPU API, addig marad az OpenCL.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#20954) Simid válasza HSM (#20946) üzenetére


Simid
senior tag

Szerintem megegyezhetünk, akkor abban, hogy a Ryzen vásárlók többségének a tuning potenciál nem volt meghatározó a döntéshozatalkor, de egy jelentős részük szívesen kihasználja azt amit lehet és örül ha fejlődés van ilyen téren is. Ez a két állítás nem zárja ki egymást. A befolyásoló hatás pedig tényleg fontos lehet hosszútávon.

A skálázódás kérdése valóban érdekes. Én meg voltam győződve róla, hogy PR alapon nem lesz EPYC (és így valszeg Threadripper sem), mert oda nem sokra mennek egy olyan karakterisztikával ami 3-3.5GHz fölött válik előnyössé. De például a sokak által várt jobb IMC sem a szerverpiacon lenne lényeges (ott gondolom nem szokás 3200-as ramokat használni). Egy korábbi roadmapen is úgy volt jelölve, hogy a Naples után a 7nm-es Rome lesz a következő szerver chip 2018 legvégén. Ez logikusnak is tűnt, mert ha tényleg 7nm Vegával jönnek 2018 H2-ben akkor simán beleférhet még idén 'rendelhető' státuszba kerül a 7 nanós EPYC. Erre a kevesebb mint egy évre meg minek dobnának piacra valamit amit lehet nem is a célpiac igényeinek megfelelően fejlesztettek tovább.
Viszont, ha jól emlékszem, Fiery nemrég célzott rá, hogy lesz 12 nanós EPYC, TR refresh is. Szóval nekem nem áll össze miért érte meg ez a facelift, ha tényleg csak a desktop és HEDT piacon lesz érdemi előrelépés.

(#20955) HSM válasza Simid (#20954) üzenetére


HSM
félisten

Ami az IMC-t illeti, szvsz a szerveres felhasználás is bizonyos feladatokban profitálhatna a gyorsabb összeköttetésekből. :K
Nekem az ősrégi X58-as hatmagosom memória késleltetésben megeszi reggelire egy sima 1600Mhz körüli DDR3-al a legdurvább Ryzen-t is (55-60ns-et tud), ami azért nem az igazi. Főleg tuning nélkül azért nagyon messze van a memória késleltetés az ideálistól szvsz.
Amúgy, ha egy év alatt sikerült kicsit finomítani a dizéjnt, plusz finomodott a gyártástechnológia is, akkor egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy akár hasonló kompromisszumok mellett, de javuljon a lapka mind szerver, mind desktop téren. :K Én igazából éppen annak nem láttam volna értelmét, hogy kihozzanak csak desktopra egy külön lapkát, annak pénzügyi szempontból nem sok értelme lett volna egy olyan csipnél, aminek egyik legfontosabb jellemzője, hogy moduláris felépítése révén többféle termék építhető rá. Kb. a kihagyott ziccer kategóriája lett volna.

[ Szerkesztve ]

(#20956) Z_A_P válasza Simid (#20954) üzenetére


Z_A_P
addikt

Tudtommal nem lesz epyc csak ryzen+tr a zen+ bol

OK

(#20957) Petykemano


Petykemano
veterán

epyc2

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#20958) Abu85 válasza Oliverda (#20953) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az OpenCL 1.2 és 2.x teljesen jó nyílt alternatíva, míg sajátnak ott a HIP. Erre még van olyan eszköz is, ami a CUDA kódokat lekonvertálja (HIPify). Az új kódok ráadásul írhatók HIP C++-ban, amiből fordít a HCC és az NVCC is. Tehát fejlesztőként a HIP C++-ból kapsz GeForce-on és Radeonon futtatható kódot. Ráadásul az NVCC az NV-nek a fordítója, tehát semmivel nem lesz lassabb a programod, mintha CUDA C++-ban írtad volna. De tényleg mindegy, hogy miben írod, a HIPify lekonvertálja legalább a kód 99,x%-át, elvégre a HIP a CUDA másolata, effektíve annyiban különbözik, hogy a függvények neve más (eléjük van írva a hip és ennyi), de ugyanazt csinálják. Ilyen formában nem látom az értelmét még egy API-nak.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#20959) Balala2007 válasza apatyas (#20900) üzenetére


Balala2007
tag

A 12 ciklusosnak mennyi a teljesítményelőnye? Jól látszik?

Persze, a 17->12 clk L2-hit csokkentes ugyanigy -5clk-kal huzza le a L2-miss/L3 hit szamokat is Nezd meg a velemenyeket a Pinnacle Ridge-rol, sokaknak tetszik a novekedes. A pontos aranyokat nehez megbecsulni, mert a hivatalos memClk is novekszik 2933MHz-re, de a PR javulasa nemigen szarmazhat masbol.

[ Szerkesztve ]

AIDA64.com

(#20966) csatahajós válasza Petykemano (#20957) üzenetére


csatahajós
senior tag

Nagyon érdekes elgondolásnak tűnik, kíváncsi lennék Fiery vagy Abu véleményére ezzel kapcs.

Az a 256MB cache azért durva lenne, meg hogy hogyan oldják meg a körkörös összekapcoslást 5 chippel...érdekes.

A TSMC rész a leghihetelenebb számomra, nem tudom valaha is gyártott-e már CPU-t az AMD-nek a TSMC, szerintem nem, csak GPU-t.

(#20967) Petykemano válasza csatahajós (#20966) üzenetére


Petykemano
veterán

Konzolt (Jaguar ) gyártottak 28 és 16nm-en is.

Én úgy értelmeztem, hogy lényegében csillagpontos összekapcsolással valósulna meg a lapkák összekapcsolása. Számomra az lenne logikus, ha azon egy olyan L4$ lenne, ami minimum tartalmazza az összes CCX L3$ tartalmát,hogy a másik lapkához legalább már ne kelljen átnyúlni és így legalább olyan jó lehet a késleltetés, mint a mostani epycben. Másrészt ha ez lenne az interfész a memória felé is, akkor a prefetch adatokat is itt kéne tárolni. Ehhez mondjuk a ramnál jobb késleltetés kell, különben nem ér semmit.

Lehet persze, hogy ez a különszabdalt elgondolás túl meseszerű.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#20968) Oliverda válasza csatahajós (#20966) üzenetére


Oliverda
félisten

Néhány milliót: Zacate, Ontario, Kabini, Temash, stb. Amúgy nincs ebben semmi hihetetlen.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#20969) csatahajós válasza Oliverda (#20968) üzenetére


csatahajós
senior tag

Igen, de ezek is APU-k nem tisztán CPU-k itt ezeknél is a GPU rész volt (gondolom) az ok a kiszervezett gyártásra.

A "fő vonali" CPU-kat eddig mind házon belül (még anno) vagy Glofo gyártotta nem?

[ Szerkesztve ]

(#20970) csatahajós válasza Petykemano (#20967) üzenetére


csatahajós
senior tag

"Lehet persze, hogy ez a különszabdalt elgondolás túl meseszerű." - az érezhető hogy az illető vlogja eléggé pro AMD :), nincs is ezzel baj, de ha megvalósítható a dolog az Intel is hozni fogja ugyanezt "pillanatok" alatt.

Amúgy logikusnak tűnik amiket mond ebben a videóban éppen ezért végső soron igaza lehet, hogy ez a jövő, legalábbis addig amig nem lesz megfelelő új CPU alapanyag.

(#20971) Oliverda válasza csatahajós (#20969) üzenetére


Oliverda
félisten

Nem tudom, hogy mi volt az ok, de jelen esetben nem is igazán számít, a TSMC jóformán bármit le tud gyártani. Ha a GF elcsúszik a 7 nanométerével, akkor ott lehetnek mankónak a tajvaniak, vagy végszükség esetén a Samsung.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#20972) joysefke válasza Oliverda (#20971) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

...akkor ott lehetnek mankónak a tajvaniak, vagy végszükség esetén a Samsung.

A GloFo-van nyilván nagyon jó a kapcsolat, a TSMC-vel is jó kell legyen, de van ezen kívül más oka, hogy a Samura azt írtad, hogy végszükség esetén? Drágább a gyártás a Samuval, vagy egyszerűen a TSMC már bizonyított vagy van valami más oka is, hogy az AMD a GloFo után a TSMC-t favorizálja a Samuval szemben?

(#20973) Oliverda válasza joysefke (#20972) üzenetére


Oliverda
félisten

A hajukra kenhetik a jó kapcsolatot, ha bármi miatt nem tudják időben beindítani a tömeggyártást. A TSMC 7 nanométerére elég sokan pályáznak, nem biztos, hogy lesz elég kapacitás, ebben az esetben jöhetne be a képbe a Samsung.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#20974) leviske válasza Oliverda (#20973) üzenetére


leviske
veterán

Lisa nyíltan beszélt arról, hogy a TSMC és a GloFo is gyártani fog AMD termékeket. Ez alapján kétlem, hogy fennállna annak a lehetősége, hogy nem jut nekik elég kapacitás.

(#20975) lezso6 válasza leviske (#20974) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A GloFo ugye olcsóbb. A 28 nm-rel valami kehe lehetett, mert csak CPU-t és APU-t gyártottak rajta. Egészen Polarisig a TSMC-nél gyártották a GPU-kat. A 14 nm óta viszont már a GloFo-nál készülnek a GPU-k is, aminek fő oka minden bizonnyal a pénz volt.

Ám még ott vannak pl a konzolok APU-i, melyek még mindig a TSMC-nél készülnek, s ez nem is fog változni. S ezek mellett a kisebb, nem fősodorba tartozó apróságok készülhetnek még a TSMC-nél, lásd pl az ultramobil chipek, amiket Oliverda írt. Sőt, lehet a Kaby Lake-G pGPU-ja is ott készül, legalábbis erről nem találtam infót.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#20976) Oliverda válasza lezso6 (#20975) üzenetére


Oliverda
félisten

"A 14 nm óta viszont már a GloFo-nál készülnek a GPU-k is, aminek fő oka minden bizonnyal a pénz volt."

Így is mondhatjuk, mivel vélhetően elég sokba kerülne felbontani a 15 évre kötött, 2024 márciusáig szóló szerződést, tehát kvázi kötelező gyártatniuk velük (is).

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#20977) XuChi


XuChi
addikt

Sziasztok.

Nem tudom, jó helyen teszem e fel a kérdést, de nem tudom hogy hol tudnának rá megfelelő választ adni nekem.

Adott volna 2x16GB REG ECC memória amit egy szerverből vettek ki, és ezt tenném Ryzen, vagy Theadripper CPU mellé.

Pontosan ez a RAM az: Samsung M393A2G40EB2-CTD6Q

Van esély arra hogy menjen valamelyik nem server CPU-val AMD vonalon ?

[ Szerkesztve ]

(#20978) golya87 válasza XuChi (#20977) üzenetére


golya87
őstag

A topik biztosan nem jó, viszont a ram nem hiszem, hogy menni fog. Ez reg ECC-s ram, neked pedig reg nélküli ECC-s ram működik csak a lapokban.

(#20979) lezso6 válasza Oliverda (#20976) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ja, hát minden a Glofo mellett szól. :D Csak hát 2015-ig (Polaris) nem volt elég kapacitás, anélkül meg hiába. Bár úgy néz ki, hogy azóta se tökéletes minden, ha az RX 480-ból is komoly hiányok voltak, mert az OEM-ek lecsaptak kb mindre. De érdekesmód CPU terén jól állunk, Ryzenből sose volt hiány.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#20980) Petykemano válasza lezso6 (#20979) üzenetére


Petykemano
veterán

Azt nyilatkozták pár hete, hogy rambó van hiány.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#20981) Oliverda válasza lezso6 (#20979) üzenetére


Oliverda
félisten

2015-ig inkább megfelelő gyártástechnológia nem volt. A hiány pedig nem feltétlenül a bérgyártó hibája, nem tudni, hogy az AMD mekkora megrendelést adott le azokra a GPU-kra, könnyen lehet, hogy alálőttek az igényeknek.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#20982) Z_A_P


Z_A_P
addikt

Na eddig laptop APU-k miatt sirtam, de johet a desktop is: miert nem csinalnak combosabb CPU-val APU-t? Egy 1 6/8 00(x) + Vega mekkora kiralysag lenne mar: sokaknak kell az eros CPU, de neha-neha jatszananak is, amihez eleg lenne az APU Vega-ja. De most marad a 2400G, ami, hat nem nagy durranas (4/8) CPU fronton.
Vagy egy eros CPU, es mehet hozza az olcso (de igy is baromi draga) DGPU. :F

OK

(#20983) Fiery válasza Z_A_P (#20982) üzenetére


Fiery
veterán

Ez csupan megerzes, alap nelkul... Szerintem lesz, még iden 6 es 8 magos Raven Ridge is. Az idei AM4 platform TDP-je nemileg meg lesz emelve, az pedig arra is jo lesz, hogy beleferjen me'g 4 CPU-mag a 2400G "mellé".

De ahogy masok, ugy en is azt mondom: ha a GPU fontos, vegyel egy Pinnacle Ridge CPU-t, es pakolj mellé izles szerint egy videokartyat. Problem solved. Ha meg a GPU teljesitmeny nem annyira lenyeges, akkor ott a 6 magos Coffee Lake, es hamarosan jon a 8 magos Coffee Lake is.

[ Szerkesztve ]

(#20984) DeckardCain válasza Fiery (#20983) üzenetére


DeckardCain
senior tag

Tehát lesz i5 8mag és i7 8/16 kávé?

(#20985) Goose-T válasza Fiery (#20983) üzenetére


Goose-T
veterán

Szerintem csak Zen2 alapon lesz, ide nehéz lenne beszorítani 14nm-en még egy 4 magos CCX-et:

Zen2 alapon is csak akkor, ha tényleg 6 magos CCX-ek lesznek benne.

[ Szerkesztve ]

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#20986) Z_A_P válasza Fiery (#20983) üzenetére


Z_A_P
addikt

Ez csupan megerzes, alap nelkul...
;]

Nade, ha CPU+GPU is kell, kompromisszummal. Nem akarok DGPU-t ha pl havonta 3 orat jatszok. Vagy ha kicsi szellos hazat akarok, stb. Vagy ha annyiba kerul mint maga az APU, ami pont arra jo, hogy kiprobaljak neha valamit pentek ejjel, esszeru beallitasokkal megnezzem mit esznek a witcher3-on, stb.
CL IGP-t meg ne hasonlitsuk a Vega-hoz, kulon liga. Na meg 8magos CL ara szerintem kb duplaja? a 8magos RR-nek. Ha lesz.

@Goose-T: hat igen, ez jo kerdes. Egy TR "hazban" lenne helye mondjuk :D

[ Szerkesztve ]

OK

(#20987) Oliverda válasza Fiery (#20983) üzenetére


Oliverda
félisten

Ehhez nem kellene megemelni, hisz mindkét Raven Ridge 65 wattos, ezért szerintem 95 wattba bőven beleférne a 6 mag + GPU.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#20988) poci76 válasza Fiery (#20983) üzenetére


poci76
aktív tag

Hát, ha megemelik a TDP-t az két dologra utalhat. Vagy egy komolyabb órajelemelés lesz a kiszivárgott 200 MHz-hez képest, vagy mindenkit meglepnek egy 6 magos CCX-szel, amihez passzolna ez a vélemény. Az biztos, hogy valamit le kell tenni az asztalra, mert az 1800X ára már 100eFt alatt van, és ha az indulóárára akarják pozícioálni az új csúcs Ryzent, akkor valamit le kell tenni az asztalra. 5-10%-ért senki sem fog másfélszeres árat fizetni.

(#20989) Petykemano válasza Goose-T (#20985) üzenetére


Petykemano
veterán

Szerintem elvileg elférne a 2 CCX (8mag) , ha a lapka rövidebbik felét kB 45%-kal megtoldják. Ha kicsit át is rendezik, a talán még ennyi se kell, vagy fel lehetne tölteni talán akár 18-20CU-ra.
Ez ~300mm2 lenne, ami még mindig nem vészes.

Csak kérdés, hogy erre kinek lenne igazából szüksége? Ez olyan gpgpu niche market. Ha csak a megjelenítés kell, ahhoz nem kell több CU, elforgatva a CCX-et, máshogy ia elférnének egymás mellett. És akkor csak +47mm2, merthogy ennyi a CCX.

Egy ilyennek lenne piaca tényleg ?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#20990) joysefke válasza Petykemano (#20989) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Szerintem a nagyobb CPU-k mellé nem kell bika GPU. Ha egy 2600X-2700-2800X mellett egy kicsike GPU lenne ami éppen képet ad meg videókat dekódol, az éppen elég nagy célközönséget szólítana mag...

(#20991) Z_A_P válasza joysefke (#20990) üzenetére


Z_A_P
addikt

Amit te irsz az szvsz a laptop piacon hiányzik.
Desktopon jo lenne eros igp is 6/8 maghoz, lentebb írtam. Munkagep, neha játszani.

OK

(#20992) TRitON


TRitON
aktív tag

Sziasztok!

Készítettem néhány fotót az AMD standjáról az Embedded World-ön Nürnbergben, csak érdekességképpen. Nem tudom, hogy a feltöltés után mi fog belőle látszani, de ha valakinek kellene a "nyers" fotó, dobjon egy üzenetet és átküldöm. Sajnos csak telefonnal tudtam fotózni, nem volt nálunk fényképezőgép.

Üdv.:
Péter

Mi az? 3 lába van mégsem tranzisztor? - ??? - Traffipax...

(#20993) Fiery válasza DeckardCain (#20984) üzenetére


Fiery
veterán

Hogy i5-nek hivjak-e vagy i7-nek, az majdnem reszletkerdes. Egyebkent az Intel feltve orzi egyelore a 8 magos Coffee Lake SKU-k listajat. Mint ahogy az AMD se veletlenul nem beszel egy csomo fejlesztesrol. A Zen jo, most mar bizonyitottan jo, veszelyes fegyver ez, amit sokfelekepp be lehet vetni...

(#20994) Fiery válasza Goose-T (#20985) üzenetére


Fiery
veterán

Beszoritani? 4 Zen mag kevesebb, mint 90 mm2, L3 cache-sel egyutt is. Plusz annyi szerintem bevallalhato kompromisszum lesz, ha mondjuk nem 11, hanem csak 8 CU-s lesz esetleg a 8 magos Raven Ridge iGPU-ja. De ez megint csak hipotezis.

(#20995) hokuszpk válasza Fiery (#20994) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

hat 8 de meg 6 mag melle is igazabol csak azert kell az igpu, hogy legyen ami kepet ad, amig valahol talal az emberfia egy epkezlab videokartyat.
amugyis ahogy nezem mar a 4 mag + vega kombonal is erosen limitalja a gput a memoriasavszelesseg, ha valtozatlan felallasban kap meg +4 magot neadjisten smtvel megaldva, amit etetni kellene bittel, akkor valami nagyon ehezni fog a rendszerben, szoval kellene hozza 4 csatornas memoriavezerlo vagy az ilyen 3600+ ddr modulok supportja. esetleg a kupak alá hbm.
* vagy papucs orran pamutbojt megiscsak elesiteni kellene azokat a savszelessegkimelo fejleszteseket a vegan.

[ Szerkesztve ]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#20996) Simid


Simid
senior tag

AMD Ryzen 7 2700X spotted with clocks up to 4200 MHz

Gondolom lesz még 2800X is. Ha a gyengébbik 8 magos megy 4,2-t XFR-rel, akkor remélhetőleg rádobnak még ~200Mhz pluszt a csúcs procinál. Tuninggal 4.5Ghz meg már elég jól hangzana.

(#20997) Fiery válasza Simid (#20996) üzenetére


Fiery
veterán

Megy az (a 2700X konkretan) feljebb is, mint 4,2 GHz ;) Just sayin' ........ :U

[ Szerkesztve ]

(#20998) lezso6 válasza Fiery (#20997) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Akkor úgy néz ki, hogy a Zen+ illetve 12 nm jól sikerült.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#20999) kleinguru válasza Fiery (#20997) üzenetére


kleinguru
addikt

Ez nagyon jó hír:R

Azt lehet tudni, hogy mikor jár le az NDA:F

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#21000) Fiery válasza lezso6 (#20998) üzenetére


Fiery
veterán

Jol sikerult. Pont olyan lett, mint amilyennek lennie kellett volna 1 evvel ezelott az elso Ryzennek. Most ert el oda, hogy valoban mellé lehet tenni a Skylake/Kaby Lake/Coffee Lake-nek, minden szempontbol. Kiveve FMA teljesitmeny, de az sokadrangu kerdes :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.