Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nevemfel
senior tag
válasz
szricsi_0917 #2241 üzenetére
A PHP error logot kellene megnézni.
-
nevemfel
senior tag
válasz
hellsing71 #2233 üzenetére
Valóban kihagyhatom, hogy össz hány rekord van a táblában, a lapozás anélkül is működik.
Nem hiszem, hogy a teljes táblára a COUNT queryt érdemes kihagyni, szerintem ez a leggyorsabb lekérdezés.
-
nevemfel
senior tag
válasz
hellsing71 #2229 üzenetére
Emlékszem, hogy régebben használtam mysql alatt a SQL_CALC_FOUND_ROWS + FOUND_ROWS párost. Ezzel a módszerrel egy lekérdezést meg tudsz takarítani a három közül, de mindenképp érdemes lemérni, melyik módszer mennyi idő-, esetleg egyéb erőforrás nyereséget hoz, mert el tudom képzelni, hogy manapság a mindenféle gyorsítótárazás korában gyakorlatilag semennyi különbség nem lesz.
-
nevemfel
senior tag
Mintha a szerveren lenne egy globális default ‘’
Igen, a mysql használ gyári defaultokat, ha nincs megadva saját:
For data entry into a NOT NULL column that has no explicit DEFAULT clause, if an INSERT or REPLACE statement includes no value for the column, or an UPDATE statement sets the column to NULL, MySQL handles the column according to the SQL mode in effect at the time:
- If strict SQL mode is enabled, an error occurs for transactional tables and the statement is rolled back. For nontransactional tables, an error occurs, but if this happens for the second or subsequent row of a multiple-row statement, the preceding rows are inserted.
- If strict mode is not enabled, MySQL sets the column to the implicit default value for the column data type.
MySQL :: MySQL 8.0 Reference Manual :: 11.6 Data Type Default Values
Egyébként érdemes felkészülni arra, hogy a jövőben egyre több mysql szolgáltató tér át a mysql 8-ra, ahol alapból a strict mode van beállítva. Általánosságban azt tapasztaltam, hogy az a query, ami strict módban működik, az működik non-strict módban is, ezért lokálisan már strict mode-ban fut a mysql nálam is, sctrict módban tesztelek mindent, egy-két esetet leszámítva, amikor az adott, jellemzően régebbi web framework egyszerűen nem működik strict mode beállítással.
-
nevemfel
senior tag
Egyelőre úgy tűnik hogy a tábláknál a default null helyett default ‘’ megoldja a problémát
Igen, a megoldás így ezesetben jó lehet, illetve aktiv VARCHAR(1) NOT NULL DEFAULT '' még jobb.
Mert eddig mondjuk 150 helyen ez nem volt hiba, a 150 tár a roossz?
A NULL tudomásom szerint mindenhol így működik, ahogy leírtam, minden relációs adatbázis kezelőben, ugyanis ezt írja elő az SQL 92 szabvány.
-
nevemfel
senior tag
válasz
laracroft #2187 üzenetére
Ha Mysql 8.0.1=< vagy MariaDB 1.2.40=<, akkor CTE-vel viszonylag egyszerű:
WITH RECURSIVE cte AS (SELECT 1 AS value UNION ALL SELECT value + 1 FROM cte WHERE value < 100)
SELECT value FROM cte LEFT JOIN naplo ON cte.value = naplo.id WHERE id IS NULLCTE nélkül, pl. 5.7-es mysql alatt nem tudom, talán tárolt eljárással.
-
nevemfel
senior tag
válasz
Atomantiii #2113 üzenetére
Nem ismerem a phpmyadmin-t, de valahogy nyilván abban is be kell állítani a charsetet és a collationt is.
Ja nem, ez más. A webszervert kell beállítani, hogy a standard fejlécbe ne tegyen content-type charset beállítást is.
-
nevemfel
senior tag
válasz
Atomantiii #2111 üzenetére
Az összes utf8mb4 kezdetű sorrendezés az utf8mb4 karakterkiosztáshoz tartozik. A te esetedben ez:
DEFAULT CHARSET=utf8mb4 COLLATE=utf8mb4_general_ci
Egyébként ahogy olvasom, a
utf8mb4_general_ci
heylett jobb azutf8mb4_unicode_ci
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Léghűtés topik
- Villanyszerelés
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mini PC
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest