Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz baboss #109171 üzenetére
Szerintem túl sok lesz ennyit menni napokon keresztül. Nyilván ízlés kérdése, de én napi 300 kilométernél nem szívesen motoroznék többet. Így gyakorlatilag nem lesz időtök a kényelmes nézelődésre. Megértem azt is, ha nem akartok városokat és múzeumokat látni, de szerintem élvezetesebb, ha az ember jobban el tud merülni az őt körülvevő környezet szépségeiben.
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Ha dél felé is játszik a dolog, akkor van itt egy 2000km-es Balkán túra, ami gyönyörű lett! Erről csináltam is korábban videót amúgy.
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Gaboman
nagyúr
Ha kevesebb lenne a napi távolság? Esetleg más program beiktatása, városnézés, stb... napi 500 kilométer után nem vagyok abban biztos hogy bármi máshoz lesz kedv az alváson kívül.Pedig ahogy írják bőven van látnivaló.
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz baboss #109140 üzenetére
Nagyjából 200 ezer forint, most ha elmész a Balatonra 4-5 napra ott is simán elverhető ez a pénz, Így legalább azt csináljátok amit szerettek, motoroztok két külön géppel.
Arra is jó ez a motorozás hogy megtudd neked mennyire bejövős a két motor, lehet annyira megtetszik hogy ilyet veszel.
Ennyi kilométer után leszűrhető hogyan viszonyultok egymáshoz.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
runner 125
nagyúr
válasz baboss #109121 üzenetére
Félre ne érts, nem áll szándékomban turkálni sehol, de megéri ez az egész nektek?
Szerintem qrva sok napi 14.000ft-ot kifizetni csak arra h használhass egy motort..
Elmentek egy hétre ketten, 28k/nap, 1 hét alatt majdnem 200.000ft, csak az h használtátok őket. Ez az összeg egy működő Zephyr 400 piaci értéknek a fele (?), de egy nagyobb, újabb, már korrekt vételt jelentő 600-as gép 1/4-e.
Más felől a napra levetített km limitnek is kérdezz utána, mert bérautóknál (trailernél biztosan) van ilyen. Ha túllléped, km-enként ketyeg napi bérleti díjon felül a ft pluszba..Értem h élmény és megvan a srác jogsija, de ilyen szituban én türelmesebb volnék, eltenném ezt a lóvét, gyűjtenék hozzá és vennék egy sajátot.
A postot támogatta a penzcentrum.hu.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Gaboman
nagyúr
válasz baboss #109121 üzenetére
Mindenképpen a két túraendurót választanám, hosszabb távon kényelmesebb lesz mint a chopper.
És az esetleges úthibákat is jobban csillapítják.
Alacsony nagyon a chopi, súlypontja is lejjebb van de, tömegben nehezebb minta másik kettő.Odaadom az enyémet, napi 12000 Ft-ért!
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Topiccsendőr
addikt
válasz baboss #109053 üzenetére
Ennyire rosszak a kompresszioertekek? Legutobb a szaki a karburatort jelolte meg, mint hibaforras. Remelem nem az volt, hogy megvetette veled, beszerelte, majd azt mondta hogy: hat ez nem lett jobb
emre
Feltoltenem felszint, nem eszterbazisu olajjal (az jobban birja az allast), es ovnam a paratol.Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
válasz baboss #108698 üzenetére
Tehat a vakuumos tolozar van kikopva. Gondolom a hiba akkor az, hogy hiaba nyitod meg a fojtoszelepet, a tolozarak lent maradnak, igy olyan, mintha nem is huznal gazt. A dusulast nem ertem. Fojtoszelep utan tobbet rant fel, de tolozar zarva marad, es megeteti?
A muanyag tolozar van elkopva, vagy az alu feszek?
Nehany karburatoron ez egy betet, amit lehet cserelni. Ezek szerint ez nem olyan.
A bontott alkatreszekkel vigyazz, ugyanazok a bajok jellemzoek rajuk, mint amit le akarsz cserelni. Valahogy beszeld le veluk azt, hogy ha ugyanugy viselkedik, akkor visszaviszed nekik.A kompressziot pedig jo lett volna megtudni, hogy van-e baj a szelephezagokkal...
[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
BlackPriest
őstag
válasz baboss #108589 üzenetére
mirek motorhoz, ha bejutsz, megcsinálják. nem jöttek zavarba 400-as zzr-től sem. nem voltak olcsók és sok a meló, de jól megcsinálták.
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
canniball
nagyúr
válasz baboss #108583 üzenetére
Hogy szoktad letámasztani? Egyik ismerősnek volt valami hasonló problémája: gond nélkül indult, de ha melegen letámasztotta nem akart újra indulni. Aztán rájött hogy ha középsztenderre húzza nincs ilyen gond.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz baboss #108587 üzenetére
a szelepek biztosan nem kopognak, ugyanis ha 3 evig hozza sem volt nyulva, akkor mar nincs hezag, ami hangot adhatna ki, es mindig nyitva van.
nem az en dolgom, igy tobbet nem foglalkozok ezzel a reszevel, de szerinted egy olyan blokk, ami kozel azonos koru, nem rendelkezik ugyanolyan hibaval, mint ami epp a tiedben van? egy 550 zephyrben 9 ala nem mehet a kompot amugy sem.
tenyleg olcsobb egy egesz blokkot venni, mint szelephezagot merni, esetleg beallitani, kompressziot merni? ha meg nem egett el a szelep a karbantartas hianya miatt...en egy alatetet sem vennek addig, amig nem tudom, mit kell kicserelni.
[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
BlackPriest
őstag
válasz baboss #108583 üzenetére
én inkább megnéz(et)ném mi van vele, lepapírozni egy motorcserét horror. tank nem rozsdás, szűrő nincs eldugulva? amíg nem állítod le, minden jó, csak újraindulás után rossz?
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
vlevi
nagyúr
válasz baboss #108294 üzenetére
Esőmembrán benne volt?
Én a Sixgear Patrolból kiszedtem az esőbélést, mert, ha benne van, akkor szinte alig érezni a menetszelet. Az is igaz, hogy az elmúlt pár napban nem volt olyan hőség, hogy nagyon szükség lett volna rá, de akkor is jobb, mint a zárt, 4 évszakos kabátban nyomni egész nap.
[kép][ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
válasz baboss #108265 üzenetére
turócszentmártont ajánlani tudom nagyon szép a táj és a környék arrafele, 1 órája érkeztem haza onnan
hazafele ha megéheznél Párkányban a Casablanca étterem kihagyhatatlan szerintem, én ha a környéken járok mindig megálok ott, nagyon jól főznek, átlagba 3-6k között van egy jó ebéd ott[ Szerkesztve ]
-
etnies
senior tag
válasz baboss #108252 üzenetére
Nem akarok belevaú, de ha 5 naposra tervezed akkor érdemesebb lenne Szlovákia helyett Szlovénia irányába kezdeni, majd onnan a Dolomiktokba, végül a Grossglocknert útba ejtve hazajönni.
Ha viszont Szlovákia elhagyhatatlan valamilyen okból, akkor nem szóltam.
"önmagam hite vagyok magamban"
-
Polemius
senior tag
válasz baboss #108264 üzenetére
Hát, Dimbach felett, St Georgen am Walde-ig itt-ott nem túl jó az út meg talán nem is annyira érdekes. A határtól odáig nem tudom mi a helyzet. Az eredeti elképzelés szerintem jobb, a Duna mentén tényleg szép a táj. A Grein-Dimbach kb 10 km-es távért magáért nem érdemes szerintem áttervezni.
Gobelwarte kilátó Grein mellett.
Kollmitzberg, a tűzoltóság mögött kilátóterasz.
Kikötői halas büfé Ardagger mellett. A Kollmitzbergről errefelé lefelé jövet szép rálátással a Dunára.
Burg Clam. Ez a vár kicsit odébb van, de nem rom, lakják is, ha szerencsétek van, akkor a várúr vezet körbe benneteket.
Ha még kicsit tovább mennétek, vannak szép tavak a hegyek közt, de akkor még egy napot hozzá kellene csapnotok azt hiszem. (Hallstatt!)
Ja, és ha kempinget keresnétek, Greinben van.
Szerk:
Kártyás fizetésről.
FONTOS!
Ausztriában sok helyen, főleg kisebb kávézókban, pékségekben, cukrászdákban, kajáldákban nem tudsz kártyával fizetni, csak kp! (És ha 100 euróssal fizetnél, annak sem feltétlen örülnek.)[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz baboss #108268 üzenetére
Én első sorban a valutaváltásra gondoltam, a bankok nem éppen a legkedvezőbb árfolyamot használják.
Pont ezért jó lenne neked egy Revolut kártya az ilyen túrákhoz.szerk.: [link]
Látni kell, hogy a valutaváltás jellemzően a középárfolyam fölött történik, a pénzváltók rendszerint 0,25-1%-os különbözetet raknak erre, valamint a 0,3%-os tranzakciós illetékkel számolhatunk. A váltás időpontjával kapcsolatban kevésbé lehet bölcsnek lenni, most úgy néz ki, hogy hozzá kell szokni a gyengébb forinthoz.
Nézzük a bankkártyás tranzakciókat. Magának a kártyás vásárlásnak csak elvétve lehet költsége, azonban a fizetéskor ez esetben is forintváltás történik a háttérben. Az átváltás költsége pedig attól is függ, hogy hol használod a kártyát.
Ha a két fő devizát (euró, dollár) használó országok valamelyikében fizetsz, akkor a kártyatársaság (MasterCard, Visa) saját váltási árfolyama a mérvadó, ami versenyre kel a legjobb valutaváltók árfolyamjegyzésével. Ugyanakkor, ha kettő, vagy több váltás is van a háttérben (például, mert kunával fizetsz). Ekkor valóban elszállhatnak a költségek, hiszen a kártyatársaság mellett a pénzintézet is konverziót végez.
[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
-
Polemius
senior tag
válasz baboss #108256 üzenetére
Na, akkor abból az irányból:
Krems előtt nem tudom merre érdemes menni, de Krems után nagyon jó az irány. Krems és Melk közt terül el Wachau völgye, ami világörökség része, a Nibelungok otthona, stb.
Kb. 30 km, nagyon szép, főleg ősszel. Teraszos művelésű szőlészetek, gyümölcsfák, Duna, hegyek.
Útközben csomó vár, várrom, kastély, templom ahol nézelődni lehet, csak párat említek konkrétan.
Mehetsz a bal parton (B3), vagy a túloldalt (B33, később B1). A B3-on talán szebb, de ott kicsit nagyobb a forgalom (nyáron, hétvégente rengetegen vannak errefelé), és több falu és itt-ott építkezés lassít le.
Ezen az oldalon érdekes lehet az Artstetteni kastély (Ferenc Ferdinándot és feleségét itt temették el a szarajevói merénylet után), meg még jó pár várrom (látni fogsz többet is).
A másik oldalon (B33) az Aggsteini várrom, és a Melki apátság ami különösen érdekes. Utóbbit messziről látni, és legalább 2-3 órát érdemes számolni rá, főleg ha a parkot is megnézitek (érdemes).Az útvonalad kicsit Melk után a B1-en visz, Amstetten irányába. Szerintem akár a B3-on, akár a B33-on jöttök Krems-Melk közt, érdemes nem a B1-en menni Ybbs-től (Melktől Ybbsig kb mindegy, bár Ybbsben van több nagy bolt, ahol feltankolhattok kajával, meg van több benzinkút is), hanem a B3-on.
Ybbs (Persenbbeug) és Grein között szép, enyhén kanyargó út vezet a Duna mentén, kellemes 80-100-as tempóval lehet motorozni.Grein előtt közvetlenül ágazik le jobbra a B119-es út, Dimbach felé. Odáig mindenképp érdemes felmenni, az olyan 10-15 perc. A helyi ifjúságot ne próbáld követni, minden nap ott csapatják.
Dimbachtól vagy vissza ugyanott, vagy ha nincs elegetek a templomokból, pár percre onnan, Waldhausenben van egy nagy barokk templom (ha Melk megvolt, akkor nem akkora szám), meg egy tó, ahol hűsölhettek egyet.
Greinben - ha tétvégén értek oda - valószínűleg kis dugóba futtok, érdemes leparkolni és enni egy fagyit vagy sütit a Schörgi cukrászdában.
Grein mellett van egy kilátó, egészen odáig fel lehet motorozni, érdemes megnézni a kilátást.
Vagy ha ezt kihagytátok, Amstetten felé kanyarodva, a hídon átkelve Kolmitzbergről is szép kilátás nyílik, bár kilátó nélkül.Ha már kajáról is szó esett: Wachau tele van vendéglőkkel, pincészetekkel, és a környék híres a borairól. Sok felé (főleg a Duna mentén, de távolabb is) kapható nyársra húzva, füstön sült hal (Steckerlfisch). Például Greinből Amstetten felé menet is van egy népszerű hely, Ardagger mellett, a kikötőben.
Ha valami a fentiekből megragadta az érdeklődésed (vagy bárkiét), szívesen adok konkrét koordinátákat, infókat is az egyes helyekről.
-
vendingo
veterán
válasz baboss #108237 üzenetére
Én voltam párszor, évi 1-3 alkalommal
Összes útvonalon mentem már.
Kedvencem: Leveretek Szlovénián keresztül az autópályán, onnantól meg élvezném a frankó horvát szerpentineket a 8-as úton végig a tenger mellett, ha nem lenne fosásig lakókocsival, bámészkodóval, turistabusszal, kamionnal, munkagépekkel, útkarbantartásokkal.... Szezonban élvezhetetlen, ha csak nem éjjel verettek, mert akkor nagyon frankó, szinte üresek az utak.
Én már rég nem motorozni járok oda, 1. annyiszor bejártam, hogy unom, 2. inkább élvezem a tengert, aztán ha unom magam, akkor átszenvedem magam egy másik kempingbe.
2x voltam rendes szálláson, mindegyik szezonon kívül volt, árra nem emlékszek, de nagyon olcsó volt (rég volt már). Kempingezni szoktam, de már kezdenek elmenni abszurd árazásba. Tavaly megszívtam a 4*-os kempinggel, mert a gatyám is otthagytam. Tavaly voltak lent rokonék 2 pici gyerekkel, Trogirba előre foglaltak szállást, reggel 8-kor már ott is voltak, ahol közölték, hogy sorry, de kiadtuk már másnak. Este 6-ra találtak horror áron szállást.
Minél délebre mentek, annál olcsóbb és annál könnyebb szállást találni. Makarska környékén sokszor kint állnak a panzió tulajok, jobb esetben a csinos kis lánykájuk, aki táblával meg integetéssel jelzi, hogy van szabad hely, szállj meg náluk.
Isztria szállásügyileg felejtős, még a kempingek is púposan vannak. Tavaly a kempingbe mondták, hogy menjek be és ha találok valahol egy sátornyi helyet, akkor örüljek, és sok sikert kívánt a kereséshez.
Ha tanácsolhatom, minél délebbre menjetek, jobb a klíma, másabbak a népek, könnyebb szállást találni, árban egy kicsivel olcsóbb, a kempingek szellősebbek, na meg sokkal olcsóbbak. Horvát autópályát nagy ívben kerüljétek, nettó lehúzás a fizetőkapuk miatt. Nagyon drága+ rohadhattok a napon a sorban, hogy rátok kerüljön a sor fizetéskor.
Szlovén-Horvát határ tud tréfás lenni ha rossz időben közelítetek meg, akkora dugó szokott lenni, hogy leírhatatlan.
Remélem nem vettem el a kedved, de nekem ezek a tapasztalataim. Az elmúlt 10 évben nagyon rossz irányt vett a horvát turizmus, ennek ellenére mindig megyek, ahogy idén is tervezem. Szezonon kívül nagyon jókat lehet ott motorozni, de nyáron inkább csak a sima nyaralás ajánlott.
Kempingeket tudok ajánlani, de nem tudom mik a konkrét terveitek.
Idén az Isztriára 65-70 ezerrel kalkulálok (5 nap/1fő) benzin(~30k)+kemping árral. Kaját viszek amit tudok+ veszek ott a boltba kiegészítésnek valamit.
Szállásnál jó ha figyelembe veszitek, hogy van-e nagyobb üzlet a közelben, mert a tengerparti kis üzletek durvák, pl.: 4-500ft egy fánk, 150 egy zsemle, 700-900 egy sör. (tavalyi árak a közeli boltból, ami nem is volt annyira kicsi).
Utolsó magyar benzinkúton csordulásig tankoljatok, nyárra nagyon megemelik az árakat.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Gaboman
nagyúr
válasz baboss #108158 üzenetére
Nem titkos a számom, bárki akinek kedve van valamikor gurulni elér rajta!
06305110803Eddig haverral vagyunk ketten, gyorsba jött a dolog így többeknek már volt más program.
emre Bizony nagyon jó hely, egy időben sokat jártam oda enni, jó a konyha, kellemes a kiszolgálás, és sokszor van élőzene is.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz baboss #108078 üzenetére
Végül Sixgear police-t vettem, hasonló a Plus Racing kabáthoz (legalábbis képek alapján), csak több benne az UV zöld. Ehhez is van ugyanilyen színű nadrág.
[link]
Remélem beválik, de, amilyen az én formám, szerintem, akármit mond az időjárásjelentés, holnaptól (vagy akár ma délutántól) jön vissza a november, csak azért, mert nyári dzsekim van... -
törölt tag
válasz baboss #108073 üzenetére
(#108073) baboss
Ez tényleg nagyon jó ár-érték arányú cucc. Én Modeka Mesh 2 EVO hálós dzsekit vettem, kifejezetten örültem a világosabb színének (a fekete nagyon "szívja" a napot). Teljesen átjárja a levegő, még a mostani kánikulában is száraz maradt alatta az ingem. Ehhez külön felárért kapható egy membrános bélés, de ez a megoldás számomra egyáltalán nem szimpatikus. Ki akar egy nyári dzsekit átáztatni, majd kivenni belőle a bélést és úgy folytatni az utat egy csuromvizes dzsekiben? Inkább felveszek hozzá egy decathlonos olcsó esődzsekit, városon belül (kis tempó, rövid táv) ez elég is, de nemrég közepes esőben, országúton is jól teljesített. Hosszú távra, túrázásra azért nem merném ajánlani, sem a vízállósága, sem a szabása miatt.
-
vlevi
nagyúr
válasz baboss #108073 üzenetére
Jól néz ki, tényleg, sajnos nekem messze van. Mugen ruha még itt van a szomszédban. De ha eléggé megkergulok, lehet, hogy feldobozolom a motort, és arrafelé tervezek egy túrát...
Jól látom, hogy van benne valamilyen vízálló bélés?
Nem az özönvíz, de egy rövid zápor ellen jó ha van valami védelem feleség.[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
-
z123456789
addikt
válasz baboss #108032 üzenetére
MT sisakok nagyon tetszenek nekem. Páromnak az van, nekem AGV, de néha néha, mikor rövid útra megyek, szerelőhöz, vagy mit tudom én, akkor elkunyerálom tőle. Egy a fejméretünk.
Jó választás volt részedről is szerintem.
Az idénre beújítottam egy kesztyűt. 70° a márka neve, és az MT égisze alatt fut. Eddig tetszetős. Finom anyag, de állítólag ugyanolyan vastagságú, mint merevebb társai. Majd kiderül.
Ja mert amúgy végül az RMC-vel nem jutottam dűlőre, és kb 1 hónap után kaptam vissza a pénzem.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz baboss #108034 üzenetére
A lényeg, hogy neked jó legyen.
Ja, súlyra nehezebb, de menet közben nem érzem, mondjuk nekem van napellenzőm, néha az is bezavar. Sebaj, legalább trendi vagyok, végre tudtam olyan sisakot venni, ami passzol a motoromhoz. Ez régi vágyam volt márCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz baboss #108032 üzenetére
Én nagyon szeretem a felnyitható állú sisakomat. Ebben a mostani kánikulában megfizethetetlen. Közlekedni nem szoktam felnyitva, de öltözködéskor, készülődéskor, tankoláskor nagyon praktikus. Mit nem adtam volna egy felnyithatóért a dohányos időszakomban. Balkánon rendszeresen cigiztem menet közben, baromi kényelmetlen volt hagyományos sisakban.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Vismajor01
addikt
válasz baboss #108004 üzenetére
Sziasztok,
B125 jogsi után egy KTM Duke 125 a cél, főleg budapesti használat, főleg város. Van vkinek tapasztalata a géppel? 1 év 50-es robogó után lenne, gondoltam hajtom ezt egy évig gyakorlásképp és utána akár duke 390.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Geresics
addikt
válasz baboss #107992 üzenetére
Ugye milyen gazdaságos nem dohányozni?
Én is ennek köszönhetem az autóm, a motorom, és a sok szarom... (Napi 2 doboznál tettem le, 15 évvel ezelőtt! )
Ha a kabát hátulját is kinyitod, akkor nem leszel Michelin baba, vagy legalábbis nem annyira.
Az eső-rétegben én nem nagyon hiszek, mert bár nem engedi be a vizet, de attól még a tuha csurom vizes lesz, Te pedig bent fogsz főni a levedben. Nekem a külön esőruha vállt be eddig a legjobban. (Illetve, ha nagy leszek, akkor veszek majd olyan Icon Raiden kabátot, aminek a külső rétege már teljesen vízhatlan! )
Nadrágban textilből én eddig csak olyat próbáltam, amiben (akár már a boltban is) 15 perc után, ha levettem, nedves volt a combom, ergo simán belerohad az ember. Nekem eddig a farmer, és a krossz nadrág jött be csak ilyen szempontból, illetve most próbálkozom egy bőrrel a TB24 futamon...
Csizmából nem tudom, hogy ilyen téren mi a jó, de krossz csizmáknál pl. mindig egy számmal nagyobbat kell venni, mint a valós méreted! Remélem a többiek majd megírják, hogy ez itt is így van-e...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Szakbarbár
aktív tag
-
Gaboman
nagyúr
válasz baboss #106651 üzenetére
Hidd el Pápán a Gólyafészek nagyon tetszene, de ha Veszprémvarsányban esztek ott a Korona Vendéglő, finom az étel, Zirc után Bakonybél irányába a Kemencés étterem, érdemes oda is elmenni.De ha már arra jártok Bakonybél és utána csodálatos vidéken járhattok.
[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz baboss #106641 üzenetére
Mondanám Cseszneket, akkor Bakonycsernye-Súr-Ácsteszér-Bakonyszombathely, onnan irány Pápa, Pápáról visszafelé 83 Veszprém irányába, majd a 8-as úton Márkóig, Márkótól-Hárskút-Lókút, Lókút után Zirc.
Zircről-Dudar-Szápár, Szápárnál jobbra Várpalotára, Palotáról vissza Székesfehérvárnak.
Ez jó kis kör, gyönyörű vidékekkel, Hárskútnál olyan kilátásban lesz részed hogy érdemes megállni és megörökíteni, csodálatos vidék.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz baboss #106639 üzenetére
Holnapra nyugaton már nem igazán mond esdőt, felszakadozik a felhőzet ezt mondták most az esti időjárás jelentésben.
Lehet érdemesebb lenne inkább errefelé indulnod.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz baboss #106636 üzenetére
Itt keleten most szakad az eső. Egész nap.
Ha holnap szikrázó napsütés és 25 fok lenne, az erdőben akkor is tiszta takony lenne még az út.Ha majd egyszer elindulnal Lillafüred felé, akkor próbáld meg Pasztó, Mátraszentimre, Parád, Sirok felé. Majd visszafele kipihened magad a 3-ason :)
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz baboss #105977 üzenetére
Az én fz750-es gépembe is ilyen blokk van egyébként az FZX személyes kedvencem. Az FZX kicsit kevesebbet pörög, inkább nyomatékra van hangolva. Egyszer mindenképp veszek egyet, ha addig el nem porladnak mire megengedhetem magamnak. És ezeknek már nem csökken az ára, sőt.
Egy kis irodalom a témában: Élet a V-Max előtt
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
runner 125
nagyúr
válasz baboss #105977 üzenetére
V-Max! Qrva jó hangja, V4. S, szerintem maga a V-Max is egy klasszikus a kategóriáján belül. Nincs is belőle sok, mégis egyedi, főleg a motor karakter miatt (ilyenekbe jellemzően V2 kerül..)
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
etnies
senior tag
válasz baboss #105890 üzenetére
Figy, 92-es a vas, szerintem akkor még ásványi olajakkal dolgoztak, ez a Castrol is félszinti ugye?
Ennek a Motul megfelelője az 5100 (JASO MA2), de ha megfelelt, miért váltasz?12 évig én is vallásos voltam ebben a témában, de a DL 4 éve van nálam, tökéletes állapotban van, eddig ilyen olajok voltak benne:
Suzuki gyári
Castrol akármi
Motul 5100
Motul 5100
Liquid Molly SemySyntAnnyi különbséget lehet érezni, hogy a DL alapjáraton csörgős kuplungja a Motullal halkabb egy kicsivel. De a DL kuplung csörgés nem hiba, hanem feature
"önmagam hite vagyok magamban"
-
Gaboman
nagyúr
válasz baboss #105574 üzenetére
Simán eleshetsz tőle, mondjuk úgy szakad el hogy begyűri a kerékbe, a küllőkbe, blokkolhat tőle a kerék és más megy is a motor ki alólad.
Másik hogy a blokkot is szétkaphatja, kiütheti az oldalát, endurós körben ez nem egyedi eset.[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz baboss #105496 üzenetére
Készletben fogod találni... karbi felújjító készlet. Esetleg itt próbáld meg.
Más: Ez k.rva vicces. Idióták...
[ Szerkesztve ]
-
-
runner 125
nagyúr
válasz baboss #105435 üzenetére
A VÉDA kapuk nem nézik, csak a sebességet, legalább a 84-es úton lévő 2 kapu (Lövő, Sopron határ) tuti nem.
Ugyanis édesanyám autóján tavaly októberben lejárt a műszaki, napi 2x jár arra és 3 hete vettem észre a kgfb dátumból fakadóan, én.
Nem jött semmi csekk."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Futás, futópályák
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Háztartási gépek
- E-book olvasók
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest