Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
18C fok! Irány ki gurulni!!!!!

-
bajnokpityu
félisten
egy yamaha aerox nál honnan lehet leellenőrizni az évjáratot? egy 2004est akarunk venni.
-
feca81
aktív tag
ma ajanlottak 40-ert eredeti yamaha, vadiuj gyuruszettet.imadom,mikor utolag kapom a jo ajanlatokat
nem kell vkinek?
-
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
en kaja-pia nelkul is mennek,ha lenne mivel

-
Cég ja.
Mivel ritkaság vagyok, hogy nem cigizek, meg azért relatíve sokat mozgok, ezért kapásból beneveztek megyei tűzoltó-versenyre... Április 17, utána kapok egy plusz szabadnapot, meg kiveszek két szabit, meg a másik két szabadnapom, így nem megyek 2-3 hétig.
Bár, ha rajtam múlik, akkor megyünk tovább országosra
Bár ezt megtiltották
Na mindegy, a lényeg a szívás megint. Részemről ez az ötödike kimarad, mert szoliban leszek... -
DroneZ^
őstag
jól beszoptam mert a nem adtak ideiglenes jogsit, csak adatlapot, 2hét mulva mehetek be visegrád uti központi okmányirodába, és még oda is időpontot kell foglaljak... gondolom délelőtt hivnának be, de suli van... miért kell 2x idöpontot foglalni 2x szarakodni

-
zsoltee10
addikt
Elég régóta, de hogy melyik modelleken mióta, azt nem tudom. 10 éve tuti.
Vett ma valaki valamit a LIDL-ben a motoros cuccokból?

Én voltam, de nem vettem mindent, amit akartam. Vettem egy tárcsafék zárat, 1800Ft-ért jó volt, arra elég, hogy ne akarják eltolni a vasat, ha meg nagyon el akarják vinni, akkor meg nem véd semmi. Vettem egy sisak beszélő szettet, most csomagolom ki.
2500Ft volt, kiváncsi vagyok, mit tud. Nyilván nem egy Nolan NCOM, de talán jó lesz valamire.
Térdmelegítő, csak S-es volt, az gyerekméret, mást igazából nem is akartam.
mod: ez a sisakbeszélő szett tök állat.
van hozzá 2 fülhallgató mikrofonnal, jack guvóal csatlakoznak egy dobozkához. Van a dobozon bemenet audio készüléknek, sőt! Még telefon adapter is van hozzá, nokiához, meg SE-hoz. ÉS működik. 2500Ft-ért ingyen volt. 
-
stargazer
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
például?

-
zsoltee10
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Szerintem az übergyors, és az überpraktikus üti egymást.

Minden motor kompromisszum. Azt kell eldönteni, hogy mi a legfontosabb.
Ha minden fontos, akkor valamelyik allrounder. Fazer, ER-6, CBF, Bandit, stb.
Ha übergyors, akkor nyilván valamelyik sportgép, de az üti a praktikusságot, az tuti.
Szolnok?? Ne viccelj, az olyan közel van Pesthez, hogy oda látni, ha felállsz egy vakondtúrásra.

-
stargazer
senior tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
szóval akkor ez elől hátul dolgozik? persze végülis miért ne... nem tudom csak bennem valahogy mindig az volt hogy a hátsóféket nem is annyira kell használni, és nem gondoltam hogy az abs oda is hat.
hát ez az hogy mindenképpen abs-es motort szeretnék és nagy szívfájdalmam hogy sok nagyon tetsző motorban nincs, pl. burgman 400, aprilia mana stb.
ami nagyon állat sztem az a hondának a kombinált féke: hogy is megy? ha az elsőt húzod a hátsó is fog? vagy fordítva? na mindegy csak a kár hogy a hondák nem tetszenek.
de nem elképzelhető különben olyan hogy nem blokkol mondjuk az első fék, mégis átugrasz a kormány fölött? mert annyira nagy a fékhatás?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
szolnok elég messzi?

"überbiztonságosat, übergyorsat, überpraktikusat, überszépet": hát ez sztem irdatlan sok motorra igaz.
-
Vasárnap aki akar jönni Euroring. Egy kis szezon nyitó pályázás.
-
zsoltee10
addikt
válasz
stargazer
üzenetére
Jó. Biztonságosabbnak érzem a motorozást, és már ezért megéri.

Egyébként meg nem kell attól parázni, hogy ha fékezni kell, akkor jaj nehogy blokkoljon a hátulja. Nagyon hasznos dolog, és szerencsére nálunk is egyre gyakrabban veszik az új motort ABS-szel, németeknél már nem lehet eladni ABS nélküli motort.
Volt már, hogy hasznát vettem, többször is. Mátrában is bátrabban használtam a hátsó féket, amikor döntögettünk haverokkal, meg akkor is kisegített, amikor hirtelen kellett satuzni egy barom autós miatt. (Elém kanyarodott szemből, szokásos szitu, de megúsztam, nem kis részben az ABS-nek köszönhetően, lehet, hogy ABS nélkül kicsúszott volna a hátulja)&rew: Köszii.

-
stargazer
senior tag
azt nem értem miért nem tudnak egy robogóba olyan erős motort rakni mint egy rendes motorba... az automata váltó miatt? az nem képes az erőket úgy közvetíteni?
-
zsoltee10
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én messzinek számítok Dombóvárról?

-
Topiccsendőr
addikt
Nah várjá, úgylátom ide célprémium kell, lobbizok egy kicsit az érdekedben:
Srácok! a mesziről jövő motoros társainknak szüksége van a motivációtabblettákra, amit sehol nem lehet kapni még sajnos. Viszont ezeket a motovációtablettákat kiválthatjuk úgynevezett bambival, meg ebéddel. Ha a pestiek rámeresztik a seggüket a motorra és az éppenhogy bemelegszik, amikor Dobogókőn vannak, akkor az a minimum, hogy mi álljuk a járulékos kőcségeket (evés-ivás) messziről jött motorostársaink érdekében.

Biztos lesz egy időpont amikor jó lesz, nem menekülhetsz

-
stargazer
senior tag
háááát... úgy néz ki elmegy a kicsi runner...
fsztudja sajnálom, de nem szomorkodok sokat, a fényes jövőbe emelem tekintetem, hogy majd egyszer talán összejön egy kicsit újabb, kicsit nagyobb mocira való...! na jó remélem az minél hamarabb lesz, de az a jövőkép nagyon is ködös ugyanis abszolút fogalmam sincs milyen motort fogok venni majd, vagy hogy veszek-e egyáltalán, de már most lázasan kutatok és analizálok, és igazábol állatul szeretnék, de fngom sincs milyet.überbiztonságosat, übergyorsat, überpraktikusat, überszépet. mindezt eddig még egyetlen mociban sem találtam meg egyszerre. könnyen lehet az a moci amit én szeretnék, még nem is létezik. vagy autónak hívják.

-
ALI_G
veterán
discoverin most mutatják hogy csinálják a protektorokat, switch!
-
feca81
aktív tag
válasz
üzenetére
kicsit valtozott a helyzet,egyelore nem surgos a dolog,ha meg tudod huzni az idot,akkor mjobb lenne.most kaptam ajanlatot a steelhorsetol.eszmeletlen korrektek,most kuldtem el nekik levelben a szelepet es a szimmeringet,lehet tudnak szerezni,de nem biztos,h kiderul keddig. ha tudnak szerezni,ertelemszeruen nem lesz szuskeg elmenned majoshazara. h pato pal urat idezzem,raerunk arra meg

-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én kaptam a minap egy baljós megjegyzést cégnél. Állítólag betettek a sport-csapatba, ezért átmenetileg áttesznek másik csoportba. Szabira nem mehetek el (állandó sport foglalkozás miatt) ezért nekem az 5dike kilőve. 2-5-8-11-14-17verseny.
Ha marad eredeti ütemterv, akkor a főnökséget tessék anyázni..
-
feca81
aktív tag
válasz
üzenetére
addig tudok varni
megadnad a szamod privben?mert hogy ha jo,akkor meg is kene venni,es annak fizetese mar megbeszeles targyat kepezi.elore is koszi!mar csak ez tartja fel az osszeszerelest.
mas:ma kaptam arajanlatokat.iszonyat mennyire lehuzzak az embert.
yamahanal a szimmeringek 1300Ft/db
egy masiknal 1026ft ugyanaz
volt ahol 2-3 ezer /db-ot kernek el
es a steelhorsemotor kerult ki arban gyoztesen 550FT/db es 990Ft/db-bal. a gond az,h ez nem eredeti,hanem utangyartott. kicsit felek ettol. ha a dragabb eredeti,mar rendelem is meg toluk,es ezzel is elorebb vagyok.
aztan amr csak tomitesek es kesz.ott is hatalmas a szoras.5900-13.000Ft-ig egy hengerfejtomites. nevetseges... -
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
vazze, körülöttem is kihúztak már páran.
köln-ben 1, londonban 2, washington 2 fő. Bár egyik haverom szív londonban, még nem nagyon indult be neki fél év alatt a pénz keresés. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Pont tegnap beszéltünk haverral angliai ismerősök jogsijáról, mert hogy körülöttem mindenki elhúzott innen - ők okosak voltak, nem sírtak, nem pofáztak, kimentek.
Nah szóval. Egy matricájuk van a forgalmi, törzskönyv, csekk helyett, meg nem kell személyi sem, nagyjából a tizede a bürökrácia az itteninek, szóval nem kell egy telefonkönyv vastagságú iratot, csekket, forgalmit, személyit, lakókártyát, minden szart magaddal vinni a posztkomcsi hónaljműbőrautóstáskában ha útra kelsz. Irigykedek rájuk... -
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ne is mondd faking shit... nyakig a meloban,
még annyi időm sincs hogy átolvassam a post-okat...
hogy áll a jövő heti tali? -
ALI_G
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
eladtad?
bár 120 felett én nem próbáltam sokat. -
ALI_G
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
kerek. Szerintem elég erős, nyáron én egy kölcsönnel mentem túrázni, annak is ilyen erős volt és az 20-ba került a srácnak. Bár azon 6 mágnes volt asszem, ezen 4 van.
Alul bőr utánzatnak néz ki az anyag, szerintem nem karcolja a tankot.
ja és természetesen van neki elől a kormányhoz kiköthető szíj, ilyen gyors kapcoslós (most nem jut eszembe hogy hívják azt). Meg van még benne egy hoszabb szíj is amivel oldalt lehet rögzíteni betonbiztosra.és tök praktikusan elől egy zipzáros zsebbe rejtették az eső álló fóliát, vagyis egyből ki lehet onnan venni, el meg nem hagyod, mert bele van varrva (elég kicsi, alig foglal helyet az alján). kinyitottam, belelesek, mondom ezt hogy a faxba vegyem ki, meg minek varták bele
oszt látom előlről zipzár ki, és benne volt 
-
ALI_G
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
lol

keddig melegedés várható, 19 fok lesz max. kedden, ma 14, holnap 16...
és itt egy kép, mit vettem ma 6k-ért:

-
ALI_G
veterán
válasz
SzalaiG
üzenetére
a jogsiról beszéltünk tegnap egy haverral és felhomályosított, hogy nem csak egy dátum van rajta. Azt a dátumot kell nézni amelyik a legkorábban lejár. Nekem a B lejár 2010-ben a moci meg utána. És van rajta még az első oldalán egy 3. dátum, az 2014-ben jár le, de 2010-ben mennem kell az okmányirodába.
Az első jogsim (A1) 2001-ben szereztem, ezen le is döbbentem, hogy az 7 éve volt kb. -
ALI_G
veterán
voltam lidl-ben, megvettem a tanktáskát. Szépen szédszedtem ott helyben és szerintem minősége jö, összes cipzár meg minden faxa, van hozzá víznájlon vagy mittomén hogy hívják és ennyit simán megér (6000 HUF
). Ja és nem olyan kicsi mint a képen és kinagyítható zipzárral mint a 20k-sak.
akinek nincs és szeretne, szerintem ez jó alkalom. A békési lidl-ben kb. 10-15 db volt, szóval nem is kellett rohannom, de 9kor már ott voltam
Egy nő is vett pont mellettem miután én már kiveséztem és kérdezte milyen, mert a férje kiadta parancsba, hogy vegyen egyet 
-
Boci_83
őstag
Ahoj!
De régen jártam erre!?!!
Gratula az új jogosítványosoknak..! Nekem már újra érvényesítettni is kellett, mert lejárt az 5 évem.
( A,B,C;E;)
Szóval lassan ha kitavaszodna, akkor elő veszem én is a paripát és rendbe teszem, Első gumi csere, új aksi kell, meg műszaki. Viszem egy karbi szinkronra is azt hiszem, aztán meglátom, lehet eladom, és keresek egy 1000-es gixxert, valamivel fiatalabbat! Fáj egy ilyenre a szivem nagyon...!
-
feca81
aktív tag
nekem vagy motorom van-jogsim nincs, v epp jogsim van-motorom nincs

jelentkezo esetleg majoshazara? -
SzalaiG
addikt
Átvettem az új jogsim. A - korlátozás nélkül mindenre alkalmas.

-
DroneZ^
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
ehh mi az esélye hogy a 2. rendör is hasonlo véleménnyel lesz? Kb ahogy magam ismerem, ahogy kifordultam elsö sarkon lekapcsolnak és eltiltanak...

-
bajnokpityu
félisten
válasz
qpakcovboy
üzenetére
pilisen ezren nyomják jogsi nélkül, arrafele a zsaruk keményen rászálltak minden motorosra.minden alkalommal,hogy pilisen mék át motorral megállitottak nyáron.5/5 alkalom.
-
DroneZ^
őstag
válasz
ferkoboy
üzenetére
hú tavaly jól elmotoroztam azzal az adatlappal. Reggel 7kor keltemnyáriszünet volt... padlogáz vizsgabázisra (csepel) lapért... Onnan padlógáz okmányiroda (érd)... volt 15 percem.. megkaptam a lapot, tankoltam egyet, és visegrád-szentendre-dobogokő-esztergom-párkány, már aznap
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ferkoboy
senior tag
válasz
DroneZ^
üzenetére
Hi!
Azzal nem vezethetsz. Kérhetsz a vizsgaigazolásod leadásál egy ideiglenes jogositványt.Azzal már igen. Persze ez pénzbe kerül. Kb.2e Ft lehet.
Ha nem vagy türelmetlen, akkor 1-2 héten belül meglesz a rendes jogsid is, ekkor ha már volt korábban, az elözöt leadod, ugy veheted át az ujat, amin rajta lesz már a legutóbb megszerzett kategoriád is.
-
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
eppen ezert nem akarok felutazni szegedrol.ha nincs,v nem jo nekem,akkor kidobtam 10E ft benyakoltseget.
szoval a kerdes tovabbra is fennall
-
DroneZ^
őstag
Hamarosan lesz jogsim, sajnos csak B
, tavaly mikor A1-et kaptam meg, adtak 1 nyomtatott adatlapot képpel, meg mindennel. Aztmondták akkor az okmányirodában, hogy lehet vele vezetni, elfogadják. Ma meg azt mondta valamelyik nő okmányirodában, hogy csak vezetői engedélyt fogadnak el. Oktatóm is azt mondta hogy adatlap is elég, mi a valóság 
-
zsoltee10
addikt
"Ezzel a kis hírrel szeretnék a sokakat érintő vázproblémára (szerintem) pontot tenni. Az összes információ amiről itt szó van az mind tapasztalati. Hivatalos oldalról, illetve körökből nem alátámasztott!
Vázprobléma 2007-es év közepén derült ki, és látott napvilágot. Ekkor egy-két külföldi honlapon lehetett olvasni vázrepedésről, és problémákról. Egyre több fórum foglalkozott vele, sokan keresték a hivatalos álláspontot. Eljutott a hír Magyarországra is, innentől kezdve több ismert fórumon egyre többen méltatlankodtak...
Aztán megjelent a totalbike.hu oldalon egy cikk miszerint gondok vannak az ER-6 vázaival, repednek a jobb oldali blokk-tartófülnél.

Hivatalos álláspont, és reakció erre az volt, hogy csak is a gyári bukógombával szerelt motoroknál fordulhat elő, és nem törvényszerű ez a dolog. Amit a gyár annyival orvosol, hogy ingyesen lecseréli az új tervezésű gombákra. Hivatalos vélemény, és állásfoglalás annyi volt, hogy a vázrepedés probléma nem érint minden motort, és ritka eset az eladott motorok számához képest.
Ezek után páran elkezdtük össze szedni a problémás vázak mennyiségét. Kiderült, hogy van olyan motor is amin NEM gyári gomba van, és van olyan is, amin egyáltalán nincs gomba. Még így sem jutottunk valami nagy számra, mivel a fórumnak szűk a baráti köre, akik folyamatosan figyelik, és olvassák. Páran voltak szervízben ahol megvizsgálták, és ellenőrizték a vázat. Nekem is erre a sorsra jutott a motorom, és én kaptam új vázat (garanciában, teljesen ingyenesen), de mint utólag kiderült csak rozsdás volt a vázam az adott helyen. Mikor voltam a motoromért a vázcsere után akkor megnéztem egy 2007-es modellt. Azon már módosított blokk-tartófül volt.

Valamikor 2007 évközben állt a gyár az új tartófül gyártására, és egyes modelleknél ez még mindig valószínű "gyenge" pontja a motornak. Nekem pont ugyan olyan vázat raktak be mint ami eredetileg volt. Tettek még két alátétet is a blokk, és a tartófül közé, amitől pont a használati fordulatszám-tartományban kellemetlen rezonancia lép fel. Ezt orvosolandóan amint a motort előveszem téli álmából kivetetem az alátéteket. Nekem nincs fent bukógomba, és az újtervezésű gyári gomba állítólag már jó."
A cikket MatulA+ írta. Egyébként ő talált ki egy megoldást a repedés megelőzésére és a barkácsolás nélküli végleges megoldásra, de még nem publikus, majd ha elkészült, akkor megírom itt is.
-
zsoltee10
addikt
válasz
jasszer
üzenetére
Hát figy, ha 5L felett enne városban, akkor nagyon morcos lennék. Hajtós országúti tempóban se eszik 5l felett 100-on. 18000km-re vetítve az átlagfogyi 4,4l/100km. Ebben van minden, autópálya, országút, város, lájtos túra. Városban egyébként nem használom egyáltalán, de a kategóriájában egyértelműen az ER-6 eszik a legkevesebbet. Többiek szoktak cseszegetni (gixxer600, 800-as intruder, 250-es Bandit, SV650, 600-as Bandit, stb.) az alacsony fogyasztás miatt, jóval kevesebbet eszik mindegyiknél. SV-nél, sor4 motoroknál bő 1 literrel kevesebbet kajál. Nincs ennél takarékosabb 600-as.
90-100-as tempóval közlekedve 2 személlyel 4,1-4,3l/100km, 1 személlyel 4l alatt. (negatív rekord 3,75l, 1 személy, 1 tank benzin, lájtosan max 90km/h) -
zsoltee10
addikt
válasz
qpakcovboy
üzenetére
ER-6 sor2, és sok előnye van az SV-vel szemben, legalábbis szerintem. Én vezettem az SV-t mielőtt motort vettem, de kiesett a versenyből.
Blokk: ER-6 nyomatékosabb, kevesebbet eszik, sokkal kiegyensúlyozottabban jár, teljesítmény ugyanaz.
Üléshelyzet: Nekem az SV túl sportos, 2 személyes használatra teljesen alkalmatlan, túrázásra korlátozottan alkalmas. -
ALI_G
veterán
by totalbike:
Egy leleményes ismerősöm az elkopott gumi eltávolítására a flexet jelölte meg, mint alkalmas eszközt. Először a futófelület mentén vágta ketté a gumit. Aztán vakargatta a fejét, és elvitte a gumishoz a meggyalázott kereket. A szaki elismerően nyugtázta, hogy jó nagy defekt lehetett.
überlol
-
zsoltee10
addikt
válasz
jasszer
üzenetére
A váz ugyanaz, szóval, ha 2006-os vasat veszel, akkor lehet vele gond.
Itt egy cikk a problémáról, és a módosított vázról. er6 vázprobléma -
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
sőt, robbantsuk fel őket

-
Topiccsendőr
addikt
Majosházával vigyázni kell, mert nem mindenük van, ami a számítógépben úgy jelenik meg, hogy van. Rengeteg időt és energiát elcseszett nekem az a bontó, és még azt sem mondták, hogy bocs. Telefonon felhívtuk, én is, haver is, azt mondták van az a bizonyos alkatrész, azt nem vót. Még ők voltak megsértődve, hogy én olyat akarok venni, ami nincs. Szóval hatszázszor utána kell kérdezni mindennek és ráadásul last minute-ban, mielőtt elindulnál, akkor talán tényleg van az a valami. Szóval nagy feketepontot nekik. Sőt, egyest.
Aktív témák
- Parkside szerszám kibeszélő
- Azonnali fotós kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Crimson Desert
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Idén télen jön a most bemutatott Metro 2039
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- Audio technica ath adx5000 hifi fejhallgató extra kábelekkel
- SZINTE ÚJ Corsair Virtuoso RGB Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- LEXAR 32GB DDR4 3200 MHz laptop RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 M4 16GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- G.SKILL TRIDENT Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem kell vkinek?

Bár ezt megtiltották
a puding próbája az evés

). Ja és nem olyan kicsi mint a képen és kinagyítható zipzárral mint a 20k-sak.