- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #10488 üzenetére
"Nagyon halálosak a tápegységből kijövő feszültségi szintek..."
A védőföldelést meghibásodás esetére találták ki, és olyankor a dobozon vagy bármelyik vezetéken 230V~ vagy 325V egyenfesz jelenhet meg, ami bármikor kinyírhat egy embert.Védőföldelt készüléket földelés nélkül használni pedig TILOS, nem pedig "nem ajánlott".
-
jaja1981
addikt
válasz
Tényleg nem jó az elgondolás, mivel a két táp mondjuk 12V-ja nem egyforma, így áram fog folyni a két 12V ág között, amit nem hiszem, hogy szívlel a táp.
Úgy tudom elképzelni, hogy egy tápról megy az alaplap, meg egy tápról a VGA , és a nullájuk össze van kötve.
Így mind a két táp, csak a lap és a VGA táp áramkörén keresztül találkozik, amik pontosan szabályozzák a feszültséget.Én régen olyat alkottam, hogy a lap+VGA egy tápról, az optikák (3db), és vinyók (4db) másikról, nulla összekötve. Úgy semmi baj nem volt, évekig ment.
Persze nem tanácsolom senkinek, nem játék, mert mint moha is írta, simán tűz lehet belőle.Egy rendes táp kell, mert két táp árából kijön egy erős, amit nem kell kötögetni.
Wind-Storm:
Az sima zajszűrő áramkör. -
moha21
veterán
válasz
Hegesztő invertert/trafót láttál már? Ott sem halálos a feszültségszint mégis tűz és baleset veszélyes. 2 táp random összekókányolásánál igenis semmiféle védelemre nem tudunk hagyatkozni, ha szerencsénk van lebassza a biztosítékot, ha nem akkor mi van?
Földelés nélkül meg nem is lehet használni a PC-t. Csak úgy lebeg nem és ha meg vmi van kimegy a fázis burkolatra..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest