Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PowerBuldog
veterán
válasz jaja1981 #7496 üzenetére
Stackerem van, az oldalán egy nagy ráccsal(Porszűrővel). Szerintem azt a részt ki fogom vágni, hogy ott tudjon szellőzni. Meg az előlapra nem fogok rakni (Az is végig porszűrős rács).
Teteje, alja, jobb oldala, és a bal oldal maradéka lesz szigetelve. Nem tudom, hogy mennyire fog használni.[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Brenyo
tag
válasz jaja1981 #7578 üzenetére
Másik gépemben is ezt csainálja , most jutott eszembe nekem is hogy megnézzem , pedig a procira gyanakodtam még
Ezért nem lenne kedvem gariztatni , csak néha idegesítő... Bár 3 naponta ha kikapcsolom a gépem Reméltem , hogy lesz rá valami egyszerűbb megoldás , ugyanis nem kapcsol ki soha , ezenkívül semmi baja nincs , csak valami túl sok neki , mikor bekapcsolom a gépet. -
ZeUS2140
aktív tag
válasz jaja1981 #7584 üzenetére
Szia/sziasztok!
Siettem sajna és kicsit zavarosra sikerült.
Szóval: tudom, hogy kb hogy működnek az érintő panel-ek.
A kérdésem az lenne, hogy van egy gép.
Az oldalán például lenne egy érintő panel. Csak magában a panel.
A kérdésem, hogy ezt a panel-t tudom beviteli eszköznek használni?
Pl, ha a bal felső sarkába "kattintok" akkor elindul a winamp, ha a bal alsóba, akkor a kmp.
Szóval egy érintőpanel menüválasztót szeretnék és azt nem tudom, hogy lehet ezt beállítani, ha egyáltalán be lehet.
Sajnos nem tudom jobban elmagyarázni.
Szóval egy lcd nélküli érintő panel-t lehet-e használni és hogy lehet a kattintások pozícióját konfigurálni.hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
ZeUS2140
aktív tag
-
zodo
nagyúr
válasz jaja1981 #7600 üzenetére
Tervem ,hogy ebbe a deck-be beköltőztetek egy pc-t.
Igen, a régi felíratokból párat iktatni ,helyükre újjat varázsolni.
De nem tudom ,hogy álljak neki ,mert még nem csináltam ilyet és ehhez hasonlót.
Nem akarom elrondítani ,inkább úgyhagyom. Ezért szivessen fogadok bármilyen ötletet.
Szerinted,ha jól ki van maszkolva a felírat akár fújhatnám is ?
Mondjuk elég pepecs meló lenne,gondoltam rá én is ,de a legjobb ötletem is csak annyi,hogy "negatívot" festek. Úgyértem,hogy minden felíratott lecsiszolok felmaszkolom a kívánt szöveget és festés.Végeredmény: alu színűek lesznek a felíratok és a régi alu "háttér" ,pedig akár fekete vagy bármi más csak így elvesztem az eredeti "alu dízánjt" -
Narancs
őstag
válasz jaja1981 #7629 üzenetére
Először is kösz a választ
Bocs a nagy izgalomban tényleg lemaradt egy nulla: 0,03 alapfeszen, 0,1V emelésnél 0,07V az ingás, és így tovább fölfelé...volt már pár lapom, köztük nagyon olcsó lapok is, de ilyet egyik sem csinált.
Sziloplaszttal próbálkoztam, de nem szüntette meg a ciripelést, csak jobban melegedett a cucc, szóval inkább leszedtem. Pillanatragasztó lehet, h jobb lenne?Honnan tudom meg, hogy ami most van fent tekercs, az milyen tulajdonságokkal bír induktív ellenállás és átengedő áram nagysága tekintetében?
Beauty is pain
-
scope2007
addikt
-
morfondőr
őstag
válasz jaja1981 #7668 üzenetére
Ezért akarok PWM-es ventiket rákötni, mert ott 4 szál van: 0, 12v, pwm jel, ford.visszajelző. Javítson ki valaki ha tévedek!!
A problémám az, hogy ha fix 12v-os tápellátással kap áramot a venti a táptól, az alaplaptól meg kapja a pwm-et, akkor változik-e a fordulatszám?Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
proof88
addikt
válasz jaja1981 #7663 üzenetére
Menet közben a tápra lehet dugni kisebb fogyasztókat - és lehúzni is szabad?
Illetve, mit jelent az, hogy ne taperoljam össze? Működés közben vagy úgy általában soha?
Itt az írás, amit kaptam hozzá. Aláhúztam pirossal azt a részt, ami megijeszt. -
proof88
addikt
válasz jaja1981 #7672 üzenetére
De miért nem szerencsés kikapcsolt állapotban sem taperolni? Rám nézve nem szerencsés vagy a készülékre?
Nem volt hozzá magyar fordítás, tudom, hogy kéne adni, de megmondom őszintén, nem hiányzik, inkább az angolt szoktam elolvasni, ha külföldi a gyártó, mert néha úgy fordítják magyarra, hogy nem tudom, miről szól a szöveg... az angol legalább jó szokott lenni általában.
Mondjuk ha veszek egy Samsung winyót, ahhoz is van kis papírka, az is angol, de ahhoz sincs magyar fordítás. -
morfondőr
őstag
válasz jaja1981 #7670 üzenetére
Ezen cikk alapján a venti szabályozza a fordulatszámot, vagyis a ventiben lévő elektronika szaggatja meg a feszültséget, amivel változik a fordulatszám! De még mindig nem tudom, hogy ez mennyire működik a gyakorlatban úgy, hogy 4 db ventillátor van sorba kötve! Erre kérnék tapasztalatot valakitől, aki esetleg már megoldotta hasonlóan ezt a műveletet, mint ahogy azt lentebb leírtam.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
sz.j
nagyúr
válasz jaja1981 #7704 üzenetére
Köszi az infót.
Közben megtaláltam őket, előszőr azért nem síkerült mert elgépeltem, Lomex helyett Lomix-et írtam a keresőbe ...
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz jaja1981 #7710 üzenetére
És ha NPN tanyós (pl DB 437, 2SD 882) megoldást választom, akkor Ube=12V-nál mennyi lesz az Uki? Mert szvsz itt is lesz némi fesz csökkenés. De mekkora?
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
And
veterán
válasz jaja1981 #7713 üzenetére
Nézd, nem azt mondtam, hogy egyáltalán nem jó, hanem azt, hogy akkora ventihez, amekkorát a #7707-ben említett (12V / 0,6A / 7,2W), 470Ω túlságosan nagy értékű. A Coolink a 250mA-es típusaihoz például 100Ω-os értékű potmétert mellékelt, és azzal is bőven le lehetett lassítani az alig hallható szintre. Ahogy a venti névleges árama növekszik, a szükséges soros potméter maximális értéke csökken.
"Az, hogy droppol a tranyó, az nem gond. Nem mindegy, hogy a 12,38V-ból 11,8V megy a ventire? Tökre nem számít."
Nem is én írtam, hogy sima NPN-tranyóval 0..12V-ig szabályozható..
"Ilyen stabilizátorokkal én is dolgoztam, de terhelésre változik, esik a fesz."
Akkor valamit elszúrtál. Az LM317 load regulation paraméterének tipikus értéke 0,1% (!), tehát 10mA-es terheléstől a maximális 1,5A-ig ennyit változhat a kimeneti feszültség értéke. Ez 8V-os kimenőnél 8mV változás, az tényleg nem sok . Ettől stabilizátor.
Igen, hűteni kell, és az LM317 valóban nem csavarozható fel szigetelés nélkül a ház fémrészeire. De az általam említett LM2941T például igen, mert a TO-220-as tokozású verzióján a hűtőfelület a GND-vel van összekötve (az LM317-nél meg nincs is GND).
Csakhogy a potméter is melegszik, egy nagyteljesítményű, min. 2W-os (huzal-) potméter ára meg pl. a Lomex-árlistát nézve mind minimum négyjegyű összeg..
Mod. #7715-re: Ha az a táp megfelelő minőségű, nem lehet gond a PWM-es vezérlés miatt. Csináltam már kapcsolóüzemű vezérlést PC-táppal, egy ventinénél jóval nagyobb árammal terhelve. De PC már nem volt a tápon, csak ez az áramkör . Ha megfelelően megválasztott pufferkapacitást teszel a PWM-vezérlő bemenetére (nem bazinagy aluelkó, inkább kisebb kapacitású, de alacsony ESR-értékű, némi kerámiakondenzátorral vegyítve), nem hinném, hogy sok vizet zavarna. Egy PC-tápnak ilyesmit el kell viselnie.[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz jaja1981 #7720 üzenetére
"... de a gógli a barátod mindig!"
Ezen már rég túlvagyok : [link]
Amiért a kapcsolási rajzot kértem az az, hogy tapasztalataim szerint a gyári "alapkapcsolásnál" sokkal jobbak/kifinomultabbak szoktak lenni a felhasználók által közzétett kapcsolások.
-
And
veterán
válasz jaja1981 #7733 üzenetére
Pedig továbbra is az a véleményem, hogy ha nem a bemenetre tesszük a kapcsolót, akkor felesleges az a két dióda. Ebben a formában egyértelműen a védelem a szerepük, vagyis hogy a stabilizátor kimenetét ne direktben közösítsük a fix 12V-os ággal.
A PC-s ventik elé pedig nem kell dióda. Ha ismered a működésüket, akkor tudod, hogy ezek a ventilátorok 'brushless' kivitelűek, nem szimpla induktivitások. Szokásosan két tekercset vezérel bennük egy hall-szenzoros céláramkör, mely felváltva kapcsolgatja ki-be a tekercseket. Ezért a feszültségtüskék minden mástól függetlenül megjelennek, ellenük szokásosan szoktak diódákat beépíteni: [link] és [link]. -
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz jaja1981 #7834 üzenetére
Mivel az LM2941T stabilizátor csak 1A-es, ezért szvsz ez a borda elég kell, hogy legyen.
És nem csak "átlag ventikhez", mivel pl. az Ultra Kaze 3000 rpm-es 0,6A-es (133,6 CFM ~ 227 m3/h) nem igazán nevezhető annak.Az elmúlt jó pár évtizedben én rajzoltam és maratom a nyákjaimat ..., sajnos ez a mostani nem a legszebbre síkeredett, mert a szemem már nem a régi ... Ráadásul már nem kapható a kedvenc NDK-s ultramarin vízálló tús sem, azzal szinte mindent meg lehetett rajzolni.
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz jaja1981 #7836 üzenetére
Az Edding 751-es tollal kínlódok ...
Pedig az Edding 780-as sokkal jobbnak ígérkezett, de sajnos nem vált be ..., vagy csak kifogtam egy rosszat.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
urbanjozsi
senior tag
-
Mlacee
tag
válasz jaja1981 #7917 üzenetére
(és And)
Köszönöm a válaszokat, a soros kötést valóban benéztem, az volt a fejemben hogy egyszerre szeretném őket vezérelni, de úgy látszik akkor két tekerőben kell gondolkodnom ha nincs olyan,amivel párhuzamosan lehetne őket szabályozni. Neten találtam mindenféle javaslatot egészen 100K-s ellenállásokig és hogy őszinte legyek most sem igazán világos, milyen típust próbáljak beszerezni, 22Ω / 5W-osat? Igen, párhuzamosan lenne kötve.
PWMes megoldásról csak annyit tudok hogy kapcsolgat két állapot között, de sajnos nem értek a dologhoz igy még nehezebb lenne kivitelezni mint ezt. Azért szeretnék tekerőket, mert noha rendelkezek egy MG416os házzal , az nem jegyzi meg a fanok beállitásait pedig talán jobb lenne azt áthidalni és akkor ezt a két molex-es dugót átalakitani 3 pines csatlakozóra. Pont két fant fogad.
Anno találtam egy leirást hogy be kell iktatni két diódát az elem mellé és meg is csináltam a leirás szerint,de nem segitett szóval anno fel is adtam a próbálkozást.
Ha potenciométer mellett döntenék, jár e valamilyen veszéllyel bármelyik komponensre nézve a hő termelésén kivül amit az ellenállás végez?
Még egyszer köszönöm a segítséget!
Will work for FSB!
-
Mlacee
tag
válasz jaja1981 #7925 üzenetére
Szlovákiai vagyok szóval csak itteni elektrós üzletek kínálatával kényelmes foglalkoznom, de azóta kiderült hogy 470es itt is a legkisebb, szóval valószínűleg az lesz megvéve.
Ha jól értettem két fan szabályzásához ne vegyek 2Wosat, hanem inkább 4-5Wosat ugye?
Két Thermaltake Thunderblade fan egyébként a célpont, természetesen a Ledek külön áramkörre lesznek szét szedve.Will work for FSB!
-
TomiLi
addikt
válasz jaja1981 #7946 üzenetére
Ismét köszönöm a segítséget, akkor valószínű le kell tennem az extrém ötletemről - sajnos Küldtem egy pm.-et mert szuper titkos az ötletem - csak viccelek! nem akarom magam nyilvánosan égetni......
forceberg : köszönöm a segítséget!!!!
Nem semmi amit elkérnek egy ilyen szerszámért..... Kár hogy kis hazánkban még nem lehet ennyi mindent kapni, mint az általad belinkelt oldalon. ... Komplett vezetékeket lehet gyártani, mert van mindenféle saru.....[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest