Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaja1981
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Egy CM 690 bukta.
Ennyit a CM házakról.
Enyhén túlértékeltek. -
jaja1981
addikt
Fújtam egy házat, és kapott plexi kiemelést, hogy elférjen benne egy magas hűtő.
Többi kép: [link]
Véleményeket várok.2db 6970 megy bele, ezért fontos, hogy 35cm VGA elférjen benne, meg 6 db vinyó.
Ilyen paraméterekkel nem sok házat kapni. -
jaja1981
addikt
És tessék!
Sokszor volt félreértés, hogy a tápok mekkora terhelésnél adják le a legjobb hatásfokot.
Sokan 50%-ra gondolnak, de itt a grafikáté, hogy ez 70%. Ide kell tervezni a konfigok fogyasztását a táp teljesítményéhez viszonyítva. -
jaja1981
addikt
válasz
h.istvan
üzenetére
Abszolút nem történne semmi.
A led-ek, általánosságban 1,3 - 1,5V-tól nyitnak és a fényerejük nem változik számottevően a rajtuk átfolyó áramtól. Meg a feszültség amúgy sem számít nekik, hanem az áram. Megfelelő ellenállással direkt 220V-ról is mennek, mármint a konnektorból. Nyugodtan kipróbálhatod, de óvatosan, nehogy megrázzon. (durván 10kohm-os ellenállással mennie kell)Na jó, még se próbáld ki, lehet kell egy dióda is sorba, mert átüt a led 220V-on.
A led-nek meg van adva egy néveleges terhelhetősége, de ezt bőven alul lehet méretezni, mármint, ha 12mA van megadva, akkor 6mA-en is simán jó a fénye. Ez példa, manapság a nagy fényerejú lede-ek több áramot bírnak.
Az élettartamukra semmi negatív hatása nincs a kis túlfesznek. Sokkal kényesebb dolgok is mennek hálózatról, ami érzékenyebbek a hálózati feszültségre.
Ne érts félre, nyugodtan használj PC tápot, csak szerintem fölösleges.
dfdfdf:
Egy jó feszszabályzó áramkörrel oda lyukadunk ki, mint a PC táp. Ne feledjük, hogy 35A kell. -
jaja1981
addikt
válasz
h.istvan
üzenetére
A PC táp simább, az biztos, de a led-hez nem kell olyan sima, bőven jó a trafó greatz híddal (remélem jól írom).
Te döntöd el, de sok tápnál a 12V nem szabályzott, sok még mindig az 5V-ot figyeli. Legalábbis régebben így volt. A 12V mehetett össze vissza, nem érdekelte csak az 5V.
-
jaja1981
addikt
Úr Isten, miket írtok itt össze.
Tápok nagy esetben egy ventivel elindulnak.
Terhelés nélkül nem fűti el a felvett és névleges közti teljesítmény közti különbséget.
Autós izzó nem megfelelő tesztelni, mert hidegen, indításnál, 0,2ohm az ellenállása, a táp rövidzár miatt lekapcsol.
Azt sem értem, miért PC táp kell 35A-re? Sima toroid trafóval sokkal olcsóbban és sokkal tartósabban, mivel kevesebb alkatrészből épül fel, teljesen passzív. Csak trafó, pár dióda és két kondi.
Ennyi.
Pc táp nem megfelelő erre a célra, ennél sokkal többet tud, mint ledeket hajtson.
Tessék: [link]
14k 300W trafó, még 2000Ft és kész a tápod.Tádám!! Vaterán 8k [link]
-
jaja1981
addikt
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Elvileg igen, de a kicsúszás ellen biztosítsd a vezetékeket, mert ha kicsúszik egy +, akkor tűzijáték lesz!
-
jaja1981
addikt
-
jaja1981
addikt
Egy oldallap.
A felirat alulra tulaj műve, én a plexit raktam, fújtam körbe a vágott él takarása miatt és egy ASUS Republic of Gamers logó került rá matricából egyedileg gyártatva.
Aki nem ismerné a logót: [link] -
jaja1981
addikt
válasz
CounterBoci
üzenetére
Másik konnektorból szerezz áramot.
Valszeg a laptop nem földelt és valami hurok lesz. -
jaja1981
addikt
Na most.
Egyszer csak összejön. -
jaja1981
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Bocs! [link]
-
jaja1981
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Meg olyan a váza a háznak, hogy belülre nem mehet, mert van keresztmerevítő.
ilyen ni:[link]
Ez másnak készül. -
jaja1981
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Ja.34x48cm
Azért ott be lehet majd látni. -
jaja1981
addikt
Ha már feltöltöttem megmutatom.
Egy oldallap. Ezé a házé: [link]
Azt hiszem PC ház távlatból ez a panoráma ablak (34x48cm). Szép tágas toronyházhoz. -
jaja1981
addikt
válasz
jericho69
üzenetére
Ezt csak akkor tudjuk meg, ha a fénycső fényerejét is megtudod.
Amúgy a led-et javaslom, mert az sima lineáris terhelés a tápnak, míg a katód cső (nem neon) az invertere miatt rángatja a táp 12V ágát.
Szerintem van erősebb ledsor is , mármint fényerőben, de tapasztalatom szerint 2db 30cm-es ledsor, hasonló fényereűből elég lesz.
-
jaja1981
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Szalagot ne. Az nagyon gagyi.
Ez így egészen jó. Ebben a módszerrel ez szép, gratula.
-
jaja1981
addikt
válasz
Ghandi
üzenetére
Mert a mélyekben van a teljesítmény.
Köss be sorba kondit azt annyi.
Jobb ötlet nincs, fölös olyan hangváltó, ami 200Hz felül áteresztő és a csipogók is felül áteresztő hangváltó kell. Gyárilag sem adnak komoly hangváltót a szettek mellé. A 16".os hangszórók 5-6Khz-ig elvannak, szóval nem gáz.Próbálj bele egy kondit.
Továbbra is azt mondom köss be kondit. -
jaja1981
addikt
válasz
Ghandi
üzenetére
Szerintem sorba fölös kötni ,mert ezek ugye felül, alul áteresztő szűrők, tehát nem fokozzák egymást.
200Hz elég ha csak a mélyet akarod levágni.
De nem értelek.A kalaptartón ott a mély, gondolom arra csak mély megy az erősítőből.
Az első szettek meg hangváltósak, ráadásul az erősítőn szintén vágható a hangszín, ha meg nem, akkor lejjebb kell venni a hangerőt. Lehet a terhelést nem bírják.Hangszórók, erősítő márkája? Nem egy autó hifit építettem már.
Kvazár:
Csavarhúzóval. -
jaja1981
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Igen lehet tűz, mert a tápok ilyen védelemmel nincsenek ellátva, mert ez nem szakszerű használat.
-
jaja1981
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Tényleg nem jó az elgondolás, mivel a két táp mondjuk 12V-ja nem egyforma, így áram fog folyni a két 12V ág között, amit nem hiszem, hogy szívlel a táp.
Úgy tudom elképzelni, hogy egy tápról megy az alaplap, meg egy tápról a VGA , és a nullájuk össze van kötve.
Így mind a két táp, csak a lap és a VGA táp áramkörén keresztül találkozik, amik pontosan szabályozzák a feszültséget.Én régen olyat alkottam, hogy a lap+VGA egy tápról, az optikák (3db), és vinyók (4db) másikról, nulla összekötve. Úgy semmi baj nem volt, évekig ment.
Persze nem tanácsolom senkinek, nem játék, mert mint moha is írta, simán tűz lehet belőle.Egy rendes táp kell, mert két táp árából kijön egy erős, amit nem kell kötögetni.
Wind-Storm:
Az sima zajszűrő áramkör. -
jaja1981
addikt
válasz
Istikee007
üzenetére
-
jaja1981
addikt
válasz
Istikee007
üzenetére
Na sorban.
Plexizésre tudok ajánlani itt a PH-n embert, aki segít.Neon (katód cső) én nem ajánlom, mert a nagy fesz transzformátora rángatja a tápod, helyette led világítás javasolt. Kevesebbet fogyaszt és lineáris terhelés.
Venti vezérlő akkor kell, ha szereted tekergetni. Viszont elég macera, mert rossz minőségben készítik őket, szintén tudok ajánlani, rendes szabályzót, de nem ebben az árban.
-
jaja1981
addikt
-
jaja1981
addikt
válasz
Ghandi
üzenetére
Postán jöhet.
A potinak 3 lába van.
A középsőn megy be a jel, az egyik szélsőn ki, a másik lábat meg lekötöd a testre, nullára.
Gyakorlatilag egy feszültség osztóként üzemel.
Na abba az ágba kell bekötni sorba, amit a testre kötsz.
Ennyi.Az, hogy a poti melyik oldali lábára mit kötsz, azt ki kell mérni, mert ettől függ, hogy ha balra tekered halkul, vagy hangosodik.
Ha felcseréled sincs baj, csak akkor mondjuk balra tekerve hangosodik. -
jaja1981
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Szinterezni nem tudok, ahoz komoly eszkozok kellenek.
intercooler
Meg tudom csinalni, pu ment. -
jaja1981
addikt
válasz
intercooler
üzenetére
Megbízás jöhet, köszönöm a bókokat.

-
jaja1981
addikt
válasz
intercooler
üzenetére

-
jaja1981
addikt
válasz
Ghandi
üzenetére
10k-s elég.
Ám köss be egy 1k-s ellenállást, mert ha teljesen letekered a hangerőt, akkor rövidre zárja a kimeneted a tableten.
10k-s poti, 1k-s ellenállással pont tizedeli a hangerőt.
Ha nem elég mehet nagyobb poti.Illetve logaritmikust vegyél, azzal könnyebb hangerőt szabályozni, mint lineárissal, mert a közép tartományban, ahol elvileg használnád, ott finomabb a kiosztása.
Így kérd boltban, cirka 150Ft.
Ellenben azért írtam, hogy élek, vagyok, dolgozgatok, most egy iylen házat fújtam megrendelésre, természetesen feketére.
-
jaja1981
addikt
válasz
BangoSkank
üzenetére
Jót találtál.
Az R1 a ref ellenállás az 1k ohm, az R2 meg a 3,9k ohmos ellenállás és az 5,5k ohmos poti sorba kötve.
A bemenő oldalra a kondi nem kell, csak a kimenőre.Inkább ezt a kapcsolást használ. [link]
Ugyan az, mint amit linkeltél, de ott a képlet a 6. oldalon, hogy mekkora ellenállásokat alkalmazz a kívánt kimeneti feszültséghez.
Amit én fentebb írtam, az 6-12V-ig enged.Ez az IC is 1A-t bír max, de ez akár 4-5 ventihez is elég.
simii16:
Mi lenne, ha csak a sarukat használnád ami benne van zsugorcsővel szigetelve.
Akkor úgy dugdosod fel ahogy akarod. A sarukat meg pár forintért lehet kapni csak a méretüket kell megtudni, amit le tudsz mérni az ellen darabjáról ami a kártyán van. -
jaja1981
addikt
válasz
BangoSkank
üzenetére
Én inkább az LM2941-es IC-t javaslom.
Eleve low-drop-os, tehát alig esik rajta fesz, kisebb hűtőborda is elég, ára olyan 200Ft.
Beépítése hasonló, mint a Kvazár kolléga rajzolt, konkrét műszaki rajza a google-n keresztül elérhető.
A referencia ellenállást 1k-ra választod és a poti 5k-ás mellé sorban egy 3,9k-s ellenállással pont 6-12V-ig szabályoz.
És a 12V gyakorlatilag ki jön belőle, mert max 0,1-0,2V esik, mivel low-drop-os kivitel. -
jaja1981
addikt
válasz
Zoty@80
üzenetére
Egy sima 1mm-es fémlemezből csinálsz hátlapi panelt, ragasztasz rá gumi lapot szigetelésnek.
Veszel kb 20cm 3mm-es menetes szárat (M3-asz) és ezeket meghajtod úgy hogy a i5 és a 775 lyukai között áthidaljanak.
Kis anyákkal rögzíted a blokkot.
Én is így tettem fel a 478-as blokkot 775-re.
Tökéletes.
Nem fogok blokkot venni minden egyes foglalat cseréhez.
Kérdés van hívj fel, számom az adatlapomon. -
jaja1981
addikt
válasz
CyberJedi
üzenetére
Hát ez így Bullshit.
Szedd ki és kivágom Neked olcsón.
Persze meg kell nézni, mennyire gyengül az alaplap tartó tálca, mert gagyi házaknál a bili lemez nem bírja.
Ha meg kivágod és elgyengül, akkor huppog, meg mozog az egész alaplap, de akár feszítheti is.Keress meg és megbeszéljük.
-
jaja1981
addikt
Na Urak!
Kicsit dicsekszem, meg azért LED sor van benne, cirka 60cm.
És van neki boldog tulaja, holnap szállítom!
További képek: [link]
-
jaja1981
addikt
Elkészült eddigi egyik legkomolyabb munkám.
Egy full plexi házba kellett szabályzót készíteni.
Egy előlapot megkaptam, abba építettem be a potikat ízlésesen vezetékelve ( a vezeték egy alaplapi USB kivezetésé), valamint egy kislemez meghajtóból készítettem dobozt az elektronikának, persze jól átszabva a meghajtó dobozát.
A csatikat beleszereltem, és epoxittal kiöntöttem, hogy beton stabilan áljanak, valamint fekete fényezést kapott selyem lakkal.
A csatik amik, most oly rondának tűnnek, ne tévesszen meg senkit, mert ha rádugja a vezetékeket, akkor nem is látszanak.
Azt hiszem az eredmény magáért beszél. -
jaja1981
addikt
válasz
phanzetomox
üzenetére
Plexire is csavarozom, vagy vannak a szilikon venti rögzítők.
Benhill:
Nézd meg barkács áruházakban, biztos van 12cm, vagy körüli gégecső. -
jaja1981
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Mert a kondi csak nagyon rövid impulzusokat tud kiegyenesíteni.
Pl ha arra kéne, hogy a motor okozta áram tüsskéket simítsa az oké, de hogy tápláljon egy motort, az azért sok.
Vagy akkora lenne a kondid, mint egy 0,5tl-es pet palack.
Az erősítőmben van 100.000uF 60V kondi, ami 4 db 5cm ventit tud forgatni kb 3 sec-ig.
Utána meg egy csomó energiát vesz fel a feltöltésekor.Mekkora kondira gondoltál? Méretben.
Akkor hamar el tudjuk dönteni, hogy létezik-e olyan, vagy sem.
Mert ha a lítium aksik is nagyok, akkor a kondik még nagyobbak. -
jaja1981
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Hát ez az.
Kondi nem lesz jó.
-
jaja1981
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Akkor a hidrogén celláról töltessz jóféle lítium akksikat, és arról a motort.
Az aksik gyorsan tudnak aránylag nagy áramot, a cella meg szépen töltegeti őket.
Nos?
A kondi nem jó mert gyorsan sül ki magától, nem tud energiát hosszasan tárolni. -
jaja1981
addikt
válasz
Kicsiguszti
üzenetére
Ez veszélyes mutatvány.
A tápod vezérli a venti fordulatát?
Mert ha molex-re dugod ez megszűnik ugye.
A légszállításra ügyelj, a kisebb az károsítja a tápod élettartamát. -
jaja1981
addikt
válasz
phanzetomox
üzenetére
Elvileg bírja, amíg nem csapódik le benne a víz a párából.
-
jaja1981
addikt
Elkészülőben van egy Barbie ház.
Nem teljesen így akartam, de így sem rossz.Micro ATX ház
Előlapi hang, USB kivezetés
Felül fogó, mert lan-ozni szeretnék vele menni
Oldallap készül, szívecskés kivágásokkal plexizve.
CD lesz benne, de még szárad.
Ledes megvilágítás
Táp plexizve
Előlapon manuális venti fordulatszám szabályzó -
jaja1981
addikt
válasz
wolfman
üzenetére
Nem biztos, hogy a tekercs a beteg.
Ilyen esetekben sokszor egy elengedett forrasztás lehet a ludas.
Célszerű a jel vezetékek árnyékolását ellenőrizni, mert ha az leszakad a testről, akkor a jelvezeték zavart szed össze a környezetből, amitől búg a hangszóród.Nézd meg, hogy nincs e elszakadt vezeték.
-
jaja1981
addikt
válasz
Hequila
üzenetére
A megszáradt lakk nem olvad, hanem elég.
Csak a lakkal való átitatás, vagy ecsetelés marad.
Ha normális a lakk, és megszáradt nem oldja fel a hígító.
Legfeljebb vegyél lakkot és ne nitro-val hígítsd, hanem lakkbenzinnel, vagy kevésbé agresszív hígítóval.
De lehet van már vizes bázisú is, na az nem old meg semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Netfone
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest