Új hozzászólás Aktív témák

• ArthurMiller

senior tag

Laptop modding......ha érdekel valakit. Nem akartam emiatt új topikot nyitni. Ha nem itt a helye, akkor bocs az off-ért.

Előzmények: a párom figyelmetlenségből a laptopom burkolatára tette a körömlakklemosóval átitatott vattatörlőt. Mikor észrevettem, már késő volt:(
    A gép egy compaq presario x1000, az acetonos valami lemarta a fényezést a burkolatról egy foltban. Mikor észrevettem, az infarktus kerülgetett egy ideig. Nagyon ronda lett, a burkolat egybeépített a tapipaddal és az elektronikájával, meg sem kérdeztem a HP szervízben, mennyibe kerülne egy új. Maradt egy utolsó lehetőség, lefesteni. Összeszedtem a bátorságom és nekifogtam, mivel pár napja már a gari is lejárt.
    Ez volt: Bővebben: link
    A ''baleset'' után a burkolat:
    Bővebben: link
    A szerelés nem volt egyszerű, majdnem teljesen ki kellett belezni, hogy levehessem a burkolatát, azon pedig a legtöbb alkatrész műanyagba volt rögzítve, szóval még 1x nem fognék neki. Ráadásul a végén már nem nagyon tudtam, mit honnan szedtem ki, nem fogadtam volna rá, hogy még 1x működni fog a notebook:U

Végül sikerült szétkapni másnapra. A burkolatot nitróval megtisztítottam a gyári festéktől, a legfinomabb csiszolópapírral megcsiszoltam, majd matt feketével 3 rétegben lefújtam. A végeredmény:
    Szóval végül jól sült el a dolog, a fényezés is szépre sikerült. Több tesztalany is gyárinak vélte a laptopot. És nem utolsósorban nekem is jobban tetszik most.:DDD
    Bocs, ha hosszú voltam.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés