Hirdetés

2023. február 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#401) laccy88 válasza club1 (#400) üzenetére


laccy88
senior tag

nézd el tudatlanságomat, de ezt most nem igazán értem. A freemail címemet nem tudom használni?

(#402) club1 válasza laccy88 (#401) üzenetére


club1
veterán

De tudod. De idegen (freemail) smtp kiszolgálót nem használhatsz egy másik (O2) hálózatból levélküldésre. Ilyenkor az adott szolgáltatóét használjuk, akinek a hálózatából levelet akarunk (akármilyen email címmel) elküldeni. A szolgáltatók egy része pedig megköveteli a saját smtp kiszolgálóján a bejelentkezést (autentikációt), hogy tudja felhasználóhoz kötni a hálózatából kiküldött leveleket. Az O2 esetében is így van, freemail-es email címmel tudsz tehát levelet küldeni, de az O2 smtp szerverén az O2-től kapott email címmel be kell jelentkezned a levél elküldéséhez.
Persze hogy bonyolítsam a helyzetet, léteznek szolgáltatók, akik engedik idegen smtp kiszolgáló használatát, de az idegen smtp kiszolgálónál ilyenkor mindenképpen be kell jelentkezni (az ottani) felhasználói névvel és jelszóval (már ha támogatják az autentikált levélküldést).

[ Szerkesztve ]

(#403) laccy88 válasza club1 (#402) üzenetére


laccy88
senior tag

köszönöm a segítséget, nagyon profin, mégis érthetően leírtad! úgy néz ki működik. :D

(#404) laccy88 válasza club1 (#402) üzenetére


laccy88
senior tag

és mégsem. :O

ez alapján megadtam az smtp szervernek a mail.o2online.de címet,
az általad említett smtp autentikáció adatainál megadtam a webes o2 mail felületemhez tartozó felh.nevet, jelszót (próbáltam felhasználónév + @o2online.de, és nélkül), de mégsem sikerül.

a következő két hibaüzenetet kapom:

(#405) club1 válasza laccy88 (#404) üzenetére


club1
veterán

Neked a 25-ös porton kell csatlakoznod a mail.o2online.de szerverhez és nem a 465-ösön. Nem használom a live mailt, de vagy a kapcsolat, vagy az adatbiztonság (esetleg speciális?) fülön tudod állítani, hogy az smtp kiszolgálót melyik porton érd el (a standard ugye a 25-ös, tehát nálad el van állítva).

[ Szerkesztve ]

(#406) geozoli


geozoli
csendes tag

Szevasztok !
Egyik konkurrensem ezt állítja: "Fix IP cím - ezért a cellába bejelentkezés után biztonságban használhatja a mobil internet szolgáltatásokat". Ara is utal reklámjában, hogy az általa biztosított FIX IP címes mobil internet garantálja a megfelelő sávszélességet. Bár a megfogalmazás nem világos, lehet hogy a GPRS modem garantálja a sávszélességet, nem a fix IP cím. Nem éppen szakember kategóriába tartozó ismerőseim szerint az egész úgy ostobaság ahogy van. Tud erről valaki véleményt mondani ? Egyáltalán létezik a mobil internet szolgáltatóknál fix IP cím ? Én nem atláltam erre utalást egyik szolgáltatónál sem.
Előre is köszi !

(#407) club1 válasza geozoli (#406) üzenetére


club1
veterán

Hivatalosan nem létezik fix ip cím. Természetesen adott szolgáltatónál adott pozícióban dolgozó ember be tudja állítani egy adott eszközhöz az ip cím rögzítését, plusz a priorizált adatforgalmat. Ha ezt viszont saját szakállára teszi, elég hamar kihajítják a szolgáltatótól, ráadásul a fix ip címnek területi hatálya van, ameddig működik (országosan szerintem nem lehetséges a beállítás)...

[ Szerkesztve ]

(#408) geozoli válasza club1 (#407) üzenetére


geozoli
csendes tag

Köszi ! Egyébként létezik olyan mobil internetes megoldás ami kint a mező közepén garantálja valahogy a stabil kapcsolatot vagy megfelelő sávszélességet biztosít ? Vagy ez csak azon múlik, hogy mennyire jó a modem és az antenna ?

(#409) club1 válasza geozoli (#408) üzenetére


club1
veterán

Mindig az aktuális lefedettségtől, a modem és esetlegesen az antennájának típusától és tájolásától függ, hogy adott helyen milyen térerőt kapsz. Mitől is függne mástól?

(#410) 99zoli


99zoli
csendes tag

Sziasztok. Segítség kéne! Vettem egy mobil internetet. Feltelepítette saját magát (egy virtuális meghajtót is ), működött is, de amikor kikapcsolom a gépet majd újra be, nem találja a program a modemet. Csak annyit csinál, hogy keresi a modemet, és a virtuális meghajtó is eltűnik. Csak akkor működik újra ha letörlöm és újratelepítem. Miért tűnik el a modem és a virtuális meghajtó?

(#411) lsc


lsc
nagyúr

Üdv
Van egy gondom az új zte proprietary usb modem visszalassul, tehát ha végigolvasok mondjuk 50 hsz-t akkor utána tetülassú, ha bontom a kapcsolatot akkor amig aránylag folyamatosan használom minden OK. Xp-vel használom, remélem érthető a gondom.

Az élet kegyetlen .

(#412) lsc válasza lsc (#411) üzenetére


lsc
nagyúr

Valaki ?

Az élet kegyetlen .

(#413) 7ER válasza 99zoli (#410) üzenetére


7ER
aktív tag

Alapvető problémáid vannak. Nézz utána, hogy mi is az a "virtuális meghajtó". És hogy miért törlődik? Mert törlődnie kell. Ezért virtuális. Nem virtuális meghajtóra kell telepíteni. Ennyi erővel akár az egérre is telepíthetnéd. . .

(#414) 7ER válasza lsc (#411) üzenetére


7ER
aktív tag

Nem a modem lassul. A géped.

(#415) lsc válasza 7ER (#414) üzenetére


lsc
nagyúr

Nem a gépem, az előző modemmel nem volt ilyen. Ha bontom a kapcsolatot és újra akkor gyors, de mire végigolvasok 50 hsz-t addigra újra KO.

Az élet kegyetlen .

(#416) lsc


lsc
nagyúr

Lehet megtaláltam a megoldást, volt egy olyan opció hogy energiatakarékosságból a gép lekapcsolhatja a modemet. Ma kiderül ez volt-e a baja.

Az élet kegyetlen .

(#417) 99zoli válasza 7ER (#413) üzenetére


99zoli
csendes tag

Ez saját magától csinál egy virtuális meghajtót. Én nem arra telepítem. De ameddig az látszik addig nincs semmi gond. Amikor kikapcsolom a gépet és másnap visszakapcsolom ez a meghajtó eltűnik, az eszközkezelőben meg a sárga háromszög a felkiáltójellel van az usb modem mellett. 10 kód-ot ír hibának. De a Daemon Tools meghajtó is virtulális és mégsem törlődik......

(#418) lsc válasza lsc (#416) üzenetére


lsc
nagyúr

Így sem jó.

Az élet kegyetlen .

(#419) 7ER válasza lsc (#416) üzenetére


7ER
aktív tag

Nem ezért lassú be. Az energiatakarékosság azt jelenti, hogy amikor kikapcsolod a gépet, akkor a modemet automatikusan lekapcsolja. Tehát működésképtelenné teszi, hogy ne fogyasszon áramot. Ez az üzemközbeni működésre nincs hatással.
Viszont lehet, hogy amikor bejelentkezik a modem, akkor a 3G hálózaton van, viszont a GPRS EDGE hálózat (cella) nagyobb térerőt produkál és ezért átáll a GPRS cellára. Kapcsold ki az automatikus hálózatválasztást és ha nálad elérhető a 3G hálózat (UMTS HSPA ...) akkor állitsd CSAK 3G vagy CSAK UMTS -re. Menütől függően. Szerintem ez lehet a megoldás. Sajnos ezek a modemek szinte állandóan barangolnak celláról-cellára vezérlődnek...

(#420) 7ER válasza 99zoli (#417) üzenetére


7ER
aktív tag

Daemon Tools-t talán ki kellene kapcsolni és csak akkor bekapcsolni amikor használod. Több okból is. -Persze te tudod. Amikor installálod a modemet, akkor odatelepíted ahova akarod. Nem kell feltétlenül a rosszul felajánlott útvonalat engedélyezni. Uninstalláld és rakd fel a C meghajtóra. Ehhez mindössze a felajánlott útvonalat kell manuálisan módosítanod.

Programot, eszközt egyébként sem szokás virtuális meghajtóra telepíteni. Hacsak nem akarja az illető a kikapcsolás után semmissé tenni. Ha mégis, akkor ettől van 1000szer jobb módszer.

(#421) 7ER válasza geozoli (#406) üzenetére


7ER
aktív tag

Legjobb tudomásom szerint van fix IP cím, csak az ára borsos. Mivel az eddig használható IP címek elfogytak, ezért a jövőben akár olcsóbban is hozzálehet jutni fix IP címhez. Persze ez nem olyan egyszerű a már Club1 #407 által említettek miatt.

(#422) lsc válasza 7ER (#419) üzenetére


lsc
nagyúr

Köszi, megnézem majd.

Az élet kegyetlen .

(#423) 99zoli válasza 7ER (#420) üzenetére


99zoli
csendes tag

Köszönöm a segítséget, de mint fentebb írtam a programot eddig se a virtuális meghajtóra telepítettem! Sőt magától se oda települ. A Daemon Tools már letöröltem . A lényeg, ha kikapcsolom a gépet - hosszabb időre - eltűnik a virtuális meghajtó és a feltelepített program nem találja meg a modemet.

(#424) lsc válasza 7ER (#419) üzenetére


lsc
nagyúr

Csak umts hspa-n van, mindegy, majd hozzászokom, vagy átteszem a simet a régi modembe, igaz az meg ha jól emlékszem nem tud hspa-t.

Az élet kegyetlen .

(#425) flash-


flash-
veterán

sziasztok

nekem olyan kérdesem lenne hogy szerintetek melyik mobilinternet (mobiltelefonra való)csomag való nekem?
50,100,vagy 500mb os?

amire hasznánám:

-t-home os webmailben emaileket olvasgatni 3naponta kb 3-5 alkalommal

-prohardver topikokat nézegetni,naponta többször is,kb 20-30 oldal 3naponta

-meg legfontosabb hirek elolvasása,kb 20-50 oldal 3naponta.

3naponta azt jelenti hogy csak minden 3 napon használnám a mobilnetet...

erre elég a 100megabyte os havi korlát szerintetek?

nem youtube-oznék,és hagyományos értelemben nem töltenék le.

[ Szerkesztve ]

(#426) Dave1984 válasza flash- (#425) üzenetére


Dave1984
őstag

opera Minivel talán,de ha nyugodtan akarsz aludni szvsz válassz olyan mobilnet csomagot,melyben nincs túlforgalmazási díj.Pl go netM,ha T-mobileos vagy.

Nekem a tudat nem ad szabad utat

(#427) Dave1984 válasza flash- (#425) üzenetére


Dave1984
őstag

dupla

[ Szerkesztve ]

Nekem a tudat nem ad szabad utat

(#428) zsolt19900


zsolt19900
őstag

sziasztok lenne egy olyan kérdésem

androdios telefonra tennék skypeot és mobilinternettel használnám, ugye ha lejár az adott csomag korlátja -úgymond- akkor kisebb sávszélességgel használhatom, fordulónapig.

A kérdésem arra vonatkozna, hogy ez a kisebb sávszélesség elegendő skype beszélgetésre?

Vagyis mekkora az a minimum net sebesség, amivel normálisan átmegy a hangom, és én is hallom amit a másik fél mond.

Köszönöm a segítséget előre is!

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#429) club1 válasza zsolt19900 (#428) üzenetére


club1
veterán

https://support.skype.com/en/faq/FA1417/How-much-bandwidth-does-Skype-need

Azaz 128 kbps-ra (jobb szolgáltatónál) lassítva működnie kell, 64 kbps-ra vagy 32 kbps-ra lassítva már határeset. És persze nem csak a sávszélesség számít...

(#430) zsolt19900 válasza club1 (#429) üzenetére


zsolt19900
őstag

értem jól van 1 hónapban kipróbálom a t-s gonetes csomagot hogy muzsikál vele lekorlátozás után, és meglátom köszönöm

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#431) 99zoli


99zoli
csendes tag

Sziasztok! Senki erre??? 410

[ Szerkesztve ]

(#432) club1 válasza 99zoli (#431) üzenetére


club1
veterán

Erre azért nehéz válaszolni, mert gyakorlatilag semmi információt nem adtál meg az esetleges válaszhoz. Minimum ugye tudni kellene, hogy pontosan milyen modemről van szó (pl. Huawei K3765), milyen operációs rendszerről (szintén pontosan), és melyik szolgáltatóról (pontosan melyik szolgáltatói szoftverről).

(#433) 99zoli válasza club1 (#432) üzenetére


99zoli
csendes tag

Aha! Akkor hátha így tudnak segíteni: a modem: ZTE Proprietary USB modem. az Op.rendszerem Xp Professional, Sp. 3-mal, és a szolgáltató nem magyar hanem osztrák: bob. Itt vagyok kint. Így valaki????,

(#434) club1 válasza 99zoli (#433) üzenetére


club1
veterán

Tipp (mivel nem tudtad megadni a modem pontos típusát):
Keress a neten egy gyári zte mobile connection manager-t, telepítsd fel a gépedre, és azt használd a brand-elt helyett.

(#435) 99zoli válasza club1 (#434) üzenetére


99zoli
csendes tag

Tényleg ez lemaradt: ZTE MF180-as.
Ez így elég? Köszönöm.

(#436) 99zoli válasza club1 (#434) üzenetére


99zoli
csendes tag

Van ilyen a neten???, Én csak ilyen hirdetéses oldalakat találtam ahol aztán mindent le lehetett tölteni csak ezt a zte connection manager-t nem.

(#437) Kabóca1 válasza 99zoli (#436) üzenetére


Kabóca1
csendes tag

Innen letöltheted!

[link itt]

Ne ragaszkodj semmihez az életben amitől nem tudsz fél perc alatt megválni ha a zsaruk befordulnak a sarkon!

(#438) Ricco_hun


Ricco_hun
senior tag

Sziasztok!

Mobilinternet vásárláson töröm a fejem, hogy az ingázás óráit hasznosabban tudjam eltölteni. Sosem volt még ilyenem, szóval :D .
Egyáltalán hogy működik? Ez is havidíjas csak plusz még "kapok mellé" havi forgalom korlátozást is? Gondolom itt végülis csak egy usb-s stick-et veszek.
Mely ajánlatok legjobbak most a piacon? Lefedettség milyen?
Végülis csak hírek olvasására használnám (origo, PH!, stb.), Ha szükséges a képeket meg a flash videókat le tudom tiltani böngészőből.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#439) 99zoli válasza Kabóca1 (#437) üzenetére


99zoli
csendes tag

Nem változott semmi. Letöltöttem, feltelepítettem. De ha csak ezt teszem fel mindig felugrik az Új hardver varázsló ( gondolom hiányzik a driver) . Ha felteszem a gyári progit hozzá akkor megy ameddig újra nem indítom a gépet. Újraindítás után az eszközkezelőben az usb stick mellett megjelenik a felkiáltójel és azt írja, hogy az eszköz nem indítható (kód:10)

(#440) Kabóca1 válasza 99zoli (#439) üzenetére


Kabóca1
csendes tag

Ilyennel még nem találkoztam! Rakd újra az op. rendszert! ;)

Ne ragaszkodj semmihez az életben amitől nem tudsz fél perc alatt megválni ha a zsaruk befordulnak a sarkon!

(#441) Jamby18 válasza Ricco_hun (#438) üzenetére


Jamby18
senior tag

Szia!
Nem írtad min szeretnéd eltölteni az "ingázás óráit" laptop vagy okosteló.
Ha teló akkor megrendeled és működik ha tudja a 3G-t, laptop esetén USB stick.
Javaslom ha van rá módod az ismerőseid körében keres olyat akinek van, és próbáld ki!!!
Sokan beleugrottak (igaz még az elején) hogy nem tudták mennyit is használnak fel (havi Gb keret) bár a szolgáltatóknál most már nincs túllépés csak lassítás kinél 32 kbps(Telenor) vagy 128kbps(T-Mobile), bár ugye mivel nem torrentezel reméljük beleférsz.
Lefedettségről a szolgáltatók oldalait javaslom, bár "mozgás közben" én még nem próbáltam.
Ha van kérdésed nyugodtan írj, nem szeretnélek a fenti soraimmal elriasztani csak én átéltem azt az időszakot amikor szépet és jót ígértek 2 év hűség mellett és az emberek inkább menekültek az üzletekbe kötbér nélküli felmondásért.
Nekem amúgy egy T-s Relaxnet van a géphez 7Gb-os de 10-15 nap alatt kivégzem aztán 12kb/s :B

(#442) Ricco_hun válasza Jamby18 (#441) üzenetére


Ricco_hun
senior tag

Laptoppal lenne, de szerintem felejtős. Most arra 1,5-2 órára nincs értelme. Néztem az árakat, hát horror. Ehhez is kell még majd vagy 5 év, mint a rendes netnél, hogy normális áron kínáljanak, normális mobilnetet.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#443) Triondor


Triondor
csendes tag

Kérdésem lenne, vodafone mobilnetet használtam, de az usb stick leégett és kaptam egyet helyette, de nem ugyanazzal a verzióval futott. Szóval újratelepítettem de nem ismeri fel az eszközt(még mielőtt bevittem volna az előző sticket, próbáltam szoftveresen bűvészkedni és kitöröltem az eszközök listájából a meglévőt, hátha megtáltosodik és visszatér).

A windows felismeri a kütyüt és meghajtóként azt a részét amiről telepíteni lehet ugye... és villog is a cucc ahogy kell neki, de nem akar bemászni az eszközök közé semmi, és kitartóan azt mondja, hogy nincs eszköz...

Mit lehetne tenni ezzel kapcsolatban? Valahonnan, valamilyen regfájlból vagy elbújt telepítőfájlból ki kéne törölnöm még, hogy újat ismerhessen fel? Sajnos erre nem terjed ki a tudásom :D

(#444) Brutális eb válasza Triondor (#443) üzenetére


Brutális eb
addikt

Próbáld ki ccleaner-el kipucolni a géped.
Nagyon jó kis progi semmi fontos cuccot nem bánt ellenben inteligens és gyors.+Ingyenes

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#445) Triondor válasza Brutális eb (#444) üzenetére


Triondor
csendes tag

Köszi, ki fogom próbálni :) Ha közben valakinek még akadna ötlete azt örömmel veszem :)

(#446) club1 válasza Triondor (#445) üzenetére


club1
veterán

Ötlet van bőven, de ha nem írod meg, hogy milyen típusú (konkrétan) modemekről van szó, addig max. csak ötletelhetünk, azzal meg minek raboljuk egymás idejét...

(#447) Triondor válasza club1 (#446) üzenetére


Triondor
csendes tag

Huawei K3520 van most és K3570 volt ha jól emlékszem. De igazából valami olyan probléma lehet, hogy nincs az előző modem kitörölve teljesen a rendszerből, ezért talán nem ismeri fel. Mindegy is mert szerintem nem típusfüggő lehet a dolog.

(#448) club1 válasza Triondor (#447) üzenetére


club1
veterán

Huawei Mobile partner telepítése, ha ezt nem tudod beszerezni, akkor mdma (http://www.nerve.org.za/mdma/) telepítése (különös tekintettel az eszközmeghajtó csomagokra) szerintem megoldja a problémádat.

(#449) Kabóca1 válasza Triondor (#443) üzenetére


Kabóca1
csendes tag

....

[ Szerkesztve ]

Ne ragaszkodj semmihez az életben amitől nem tudsz fél perc alatt megválni ha a zsaruk befordulnak a sarkon!

(#450) Triondor válasza club1 (#448) üzenetére


Triondor
csendes tag

Köszönöm :) sokat segítettél

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.