Hirdetés

2023. február 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) club1 válasza AMD Power (#50) üzenetére


club1
veterán

Az a legjobb, talán pont azért, mert ott nincs korlátlan net.

(#52) kali válasza club1 (#51) üzenetére


kali
legenda

miért ne lenne? van az!

(#53) AMD Power válasza club1 (#51) üzenetére


AMD Power
titán

Van ott is. :U

Formula E Magyarország Facebook csoport! https://www.facebook.com/groups/454315520113374

(#54) club1 válasza AMD Power (#53) üzenetére


club1
veterán

És melyik az a csomag, amelyik most elérhető és korlátlan, azaz nincs benne havidíjba foglalt forgalom, amely után élvezhetetetlenül lassúra korlátoznak?

(#55) madkill669 válasza club1 (#54) üzenetére


madkill669
csendes tag

Nekem pannonos van, de aki teheti kerülje...
Kezdtem egy 5gbos csomaggal, 2év hűséggel. Nem volt probléma az elején, mivel nem volt 3g így az 1gbos bűvös határt sem tudtam átlépni. Egy évre rá jött a fejlesztés, lett 3g. Nemsokkal ut kijött a mobilnet éjjel-nappal csomag, amire azonnal váltottam, az ügyfélszolg azt mondta, nyugodtan, mivel ugyanolyan árba van a hűség nem hosszabbodik. Átváltottam, + 2 év hűség... Jött a második zuhany:

Azt reklámozták, hogy abban az esetben a az adatforgalom a felhasználók között a szervertőr függetlenül zajlik, a szolgáltató jogosul a sebességet korlátozni amíg az tart!!!

Na én persze youtube stb., 1gb után korlátoztak (holott webes letöltés) felhívtam őket, mondták, hogy hát veszélyes voltam a hálóra, ezért van. nem tudtják mikor oldják. 2 hét múlva sikerült, ut 3 óra gép után megint stoppolt, ekkor mértem és kemény 500mega miatt.
Ekkor kitalálták, hogy számlazárásig tart minden esetben a korlátozás. Íg minden hónapom úgy kezdődik, hoögy számlazárás után 72 órán belül leveszik a korlátot (kihasználják az időt...) és egy jó 4-500 megás forg után korlátoznak és egész hónapba max 64kbit/seces sebességgel nyomom...

Ismerősöm perelt - nyert, mivel a hűségnyilatkozat alatt nagy mértékben módosították a ÁSZF-et, amit nem lehetett volna szabad.
Nekem türelmem nem volt, így írtam egy kedves levelet az egyedi ügyfélkezelési csoportnak, hogy vagy bontják a hűséget vagy perelek, de bontották...

(#56) madkill669


madkill669
csendes tag

Még valami.

Ha valaki mobilnetet akar, az csak akkor kössön, ha pl laptopja van és sokat megy, és csak iwiwet meg ilyeneket nézeget. Youtube és társai kizárva. Mind3 szolg ígér, de egyik sem teljesít. Sajnos a mobilszélessáv eléggé kifejletlen és költséges mutatvány, emiatt könnyű teljesen kihasználni a hálózatot, ők pedig nem nézik tétlenül. Egyik sem... Minél többen csatlakoznak egy adott cellábol rá, ott annál lassabb lesz. És ha van ott egy tag, aki használni is akarja, akkor arra irgumburgum.

kerüljétek, vagy ha nem vagytok biztosak, elsőnek válasszatok feltöltőkaris opció közül és/vagy egy 3g képes telefonnról teszteljétek egy hónapig hűség nélkül. De nem hiszem, hogy sokaknak el fogja nyerni a tetszését..

(#57) doc válasza madkill669 (#55) üzenetére


doc
nagyúr

en prepaid djuice netet hasznalok, de meg semmilyen problemam nem volt vele...

(#58) AndrasDHT


AndrasDHT
csendes tag

ÜDV!

T-mobile mobilinternetet használok. Októbertől az MSN (Windows Live Messenger) folyamatosan, ~5-10mp-ként ledobál. T-mobile-ék azt mondták, hogy tudnak a hibáról, ideiglenes megoldásnak azt javasolták, hogy rejtve jelentkezzek be. 1 hónapnyi kínszenvedés (rejtve bejelentkezés&Ebuddy-zás) után ismét felhívtam őket, ahol frankón hülyének néztek, hogy ilyen problémám van. Lényeg, hogy mindent kipróbáltam már, újraraktam az msn-t vagy 20szor, kipróbáltam ugyanezzel a stickkel másik gépen, másik stickkel is, sőt, T-pontba is lementem, ott is kipróbáltuk egy 3.-al és azzal sem ment. T-mobile persze nem tesz semmit, ők csak az internetet adják, az h a messenger ledobál ha nem rejtve vagyok, különösképpen nem izgatja őket. Csak az az érdekes, hogy a mostani hívásomkor frankón nem hitték el hogy ilyen létezik és kizártnak tartották h 1 hónapja bárki is azt mondta volna, hogy tudnak a hibáról és hogy a rejtve bejelentkezés jó megoldás... Van valakinek valami ötlete? Nagyon kellemetlen Ebuddy-zni :/

András

(#59) mukibuci válasza AndrasDHT (#58) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

Vicces történet, és a legjobb, hogy nem minden msn felhasználónévvel sz*pat :D Nekem már jó, szerencsére. Az MSN beállításait végignyomkodtam, és valamitől jó lett. messenger topikban találsz egyéb alternatív tippeket is, nekem azok nem váltak be.

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#60) AndrasDHT válasza mukibuci (#59) üzenetére


AndrasDHT
csendes tag

Köszi, megnézem mit írnak róla :)

(#61) baratka87


baratka87
tag

Sziasztok!

Remélem nem rossz helyre írok. Koliban vagyok és most már haveromnak is lett laptopja, így szeretném megosztani a mobilnetet, ez egy vodafone mobilnet, huawei E220 usbs modem van. Egyik gépen Vista van, másikon win7.Próbáltam úgy megosztani hogy összekötöttem a két laptopot utp kábellel amelyikben az usb modem van annak ip cime 192.168.0.1,maszk 255.255.255.0, másik gépen ip cím 192.168.0.2,maszk 255.255.255.0 , és átjáró a 192.168.0.1.A vmclite beállításnál bekapcsoltam h megoszthatom másokkal az internetet. És sajnos mégsem lett net a másik gépen. Próbáltam adhoc kapcsolattal létrehoztam egy halozat1et amelyikben van az usbs modem, wep titkosítás 5 betűs jelszó, csatlakoztam erre,másik gépen ugyanígy létrehoz csatlakozik és net megint nincs rajta, pedig engedélyeztem a megosztást más felhasználóknak az internetet. A segítséget előre is köszönöm.

Üdv

(#62) doc válasza baratka87 (#61) üzenetére


doc
nagyúr

ez nem mobilnet kerdes, van kulon topic netmegosztasra, ott kerdezd meg

(#63) Maksifül


Maksifül
senior tag

Azt szeretném kérdezni, hogy a mobilinternetes stickben lévő SIM kártyát lehet mobiltelefonban használni, ha az képes internetezésre, Skype, MSN, stb használatára?

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#64) doc válasza Maksifül (#63) üzenetére


doc
nagyúr

igen

(#65) szakipeet válasza AndrasDHT (#58) üzenetére


szakipeet
csendes tag

Na de jó, hogy benéztem... Nekem ugyanezt csinálja, vizsgálgattam arra jöttem rá, hogy a netforgalmat a HSPA sávon nyomja a stick. Ez még nem nagy felfedezés, CSAKHOGY, ha az UMTS-nek jobb a jelerőssége, a következő frissítésnél, ~10-12mp múlva átáll UMTS-re... Ilyenkor ugrik az MSN. De ez a rejtve kapcsolódás műkszik, mert itt adatcsomagokban kommunikál, arra meg mindig átvált HSPA-ra... Mintha sima weblapot töltenél.
De, hogy ezt hogy lehet kiküszöbölni....

(#66) Maksifül válasza doc (#64) üzenetére


Maksifül
senior tag

És akkor ehhez nem kell semmilyen más előfizetést vagy ilyesmit kötni a szolgáltatóval? Az adott mobilinternet adatforgalmáig tudom használni a SIM kártyát egy netezésre alkalmas telefonban, mintha a laptopba lenne dugva?
Ilyenkor hogy számolják az adatmennyiséget? Kell-e ezért külön fizetni akkor a szolgáltatónak?

Bocsánat, de teljesen tájékozatlan vagyok e témakörben.

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#67) doc válasza Maksifül (#66) üzenetére


doc
nagyúr

a djuice.hu-n kapsz valaszt minden kerdesre, amint megint mukodni fog
amit irtal, kb helytallo, de nem az adatforgalom hataraig enged netezni, hanem hogyha kifutsz az adott keretbol, akkor utana (meregdragan) forgalmi alapon szamlaznak, szoval nem art figyelni arra, hogy ha mar kozeledsz a vegehez (amirol sms-t is kapsz) akkor tolts fel ujabb 500/1000/2000 MB-tal

(#68) Maksifül válasza doc (#67) üzenetére


Maksifül
senior tag

Ez T-mobilos, és 3GB a korlát, de utána sem számláznak többet, csak korlátozzák a számlázási időszak végéig a le- és feltöltési sebességet.

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#69) doc válasza Maksifül (#68) üzenetére


doc
nagyúr

na de az elofizeteses, nem?

(#70) Maksifül válasza doc (#69) üzenetére


Maksifül
senior tag

Duplanetes akcióban kötöttem, vezetékes ADSL mellé, hogy a laptopon is tudjak netezni, ha megyek valahova. A kérdésem mindössze arra irányult, hogy ha nem a laptopon szeretném használni a netet, hanem mondjuk egy internetezésre, MSN-re, s hasonlókra is alkalmas hálózatfüggetlen mobiltelefonba teszem bele a SIM kártyát a mobilstick-ből, akkor ott ugyanúgy működik-e, mint egy normál SIM kártya, amit hívni lehet, arról telefonálni, stb.?

Bár gondolom telefonálni nem tudnék róla, hiszen ahhoz már generálódna ugye a telefonhívásonként percdíj is. De sms-t azt lehet küldeni a laptopról is, gondolom, a mobilról is lehetne akkor, és a számlán megjelenne annak a költsége is. Vagy rosszul okoskodok?

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#71) doc válasza Maksifül (#70) üzenetére


doc
nagyúr

a mobilos modem is egy mobiltelefon, csak ertelemszeruen erosen 'csokkent kepessegu' a hagyomanyos mobilhoz kepest

(#72) szakipeet válasza Maksifül (#70) üzenetére


szakipeet
csendes tag

Elméletileg működik benne a hanghívás funkció is, és rendes telefonszáma is van, de gyakorlatilag lehet, hogy a szolgáltató szoftveresen blokkolja a funkciót. Ha skype/msn-képes telefonod van, az adatforgalmat generál, az műxik. De vigyázz, ha a sima hívás nincs blokkolva az marha drága percdíjjal ketyeg.

(#73) Maksifül válasza szakipeet (#72) üzenetére


Maksifül
senior tag

Sima hívásokat nem szeretnék sem fogadni, sem kezdeményezni róla. Csak MSN-re, Skype-ra használnám, ha mód van rá, amely csak adatforgalmat generálna a 3GB-os határig.
Vajon hol tudnék pontosan utánajárni, hogy ez hogy működik, hogy kell beállítani, stb?

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#74) szakipeet válasza Maksifül (#73) üzenetére


szakipeet
csendes tag

Én ajánlom a szolgáltató ügyfélszolgálatát, ott tudnak a kártyáddal bűvészkedni is hálózaton, de a beállításokat is el tuják mondani. Másik függő pont a készüléked, a kézikönyvben, vagy a gyártó oldalán nézd meg a szükséges beállításokat, a T-nél pedig asszem a mobilinternet menüben le vannak írva a főbb paraméterek. De gyanítom, hogy pont ez az egyik oka az msn állandó szaggatásának, nehogy már adatalapon telefonáljunk..
Sok cseresznyét hozzá!

(#75) Jazz válasza doc (#71) üzenetére


Jazz
veterán

Sziasztok!

Nekem 1 hónapra kéne azonnal (hűség nélkül) számítógépre mobilnet, minél olcsóbban.
Lövésem sem volt a témáról, utánaolvasgattam....elvagyok borzadva. Vodafone, T-mobil, ezt szidják nagyon. Pannon? És pontosan ez a fajta netezés hogy néz ki?

1.: Veszek egy akármilyen pannon sim kártyát, lényeg csak hogy sim kártya legyen. Vagy használhatok egy meglévőt is ami mondjuk hagyományos telefon előfizetéses.
2.: Veszek 10k-ért :F egy USB-s modemet vagy egy HSDPA-s telefont. (használt olcsó független USB modem gondolom előnyben.)
3.: Feltöltöm az 5Gb-os csomaggal (6000Ft)...
...amit felhasználhatok:
"Az adatcsomag 45 napon belül használható fel (az aktiválástól számítva). Ha nem használod fel ennyi idő alatt, a fennmaradó adatmennyiség elvész.
Ha a 45 nap lejárta előtt új adatcsomagot rendelsz, a korábban rendelt adatcsomagból fennmaradó adatmennyiség elvész."

Feltöltő kártya: Lényege az lenne hogy annyi idő alatt használhatod fel ami neked tetszik, vagy amíg le nem jár a sim kártya. De itt 45 nap van! Azért 45, mert ha 30 lenne, az már ugyan az lenne mint egy havidíjas előfizetés? lol :C

free your mind

(#76) doc válasza Jazz (#75) üzenetére


doc
nagyúr

kb ugy mukodik ahogy mondod, azzal a kulonbseggel hogy sokkal egyszerubb ha nem kulon veszed a sim kartyat es a modemet, hanem egyben, csaomagban. ugy olcsobb is :)

a 45 nap meg nem tudom hogy jon az elofizeteshez, a prepaid konstrukcio es az elofizetes pont egymas tokeletes ellentete, szoval a kettonek baromira semmi koze egymashoz

(#77) Jazz válasza doc (#76) üzenetére


Jazz
veterán

Sehogy nem jön, csak ironizáltam, hogy a djuice csomagban lévő elvileg feltöltő kártyás internetet el kell használnod, csak 45 nap alatt. Ez nem sokban különbözik egy havidíjastól.

De lehet rosszul tudom. Tudnál mutatni linket? 30 napra kéne, kb. 3-5Gb. Djuice nem djuice, nem tudom mi a tö.m ez, csak olcsó legyen. Én csak ezt találtam: [link] Csak az egyben csomaggal az a baj, hogy kell venned egy baromi drága vadi új usb modemet. (inkább használtan)

free your mind

(#78) doc válasza Jazz (#77) üzenetére


doc
nagyúr

nem KELL elhasznalnod, hagyhatod a kukaba kerulni is :D
a legnagyobb elonye ennek a konstrukcionak, hogy ha nem hasznalod, nem fizetsz
nyaron pl. harom honapig kulfoldon voltam, ez normal havidijasnal 3 havi dij lett volna feleslegesen, igy nem kerult egy fillerbe sem

nekem is a linkelt csomag van, meg is vagyok vele teljesen elegedve, nagysagrendekkel jobb a terereje mint a t-mobilnak volt

4500 ft-ert adjak az uj modemet, nem hiszem hogy sokkal olcsobban meg tudnad venni hasznaltan (en nem adom az enyemet :P)

(#79) Jazz válasza doc (#78) üzenetére


Jazz
veterán

Nem KELL, és akkor elveszik. Amúgy van rá 45 napod. Végül is mindegy, nekem megfelelne, csak 30 napra kéne.

Örülök hogy végre egy elégedett mobilnet használó. Ami azt jelenti hogy talán van egy szolgáltató ami jó is.

Szóval, számolva:
Indulócsomagban 2000Ft-os 1Gb nettel, modemmel, sim kártyával = 10k.
Na most ugyan ez 6000Ft-os 5Gb nettel értelemszerűen +4000Ft = 14k.
14k-ból úsznám meg az ideiglenes netet 1 hónapra kb. Ba*meg. :W :)
És más lehetőség gondolom nincs ami azonnali, én hűség mentes.

free your mind

(#80) doc válasza Jazz (#79) üzenetére


doc
nagyúr

mindenhol ki kell fizetned a modemet es az adatforgalmat, egy barmilyen vezetekes szolgaltatonal sem usznad meg olcsobban, ha csak egy honapra kell (modem, bekotes, havidij)

esetleg megprobalhatod eladni miutan mar nem kell, igy nem kerul sokkal tobbe mint a forgalom maga

[ Szerkesztve ]

(#81) Nescafé válasza doc (#80) üzenetére


Nescafé
őstag

üdv
Ez a net40 a t-mobilnál ez a 40mb ez mennyit jelent.
ha csak oldalakat nézek meddig elég ez.?

Apple  , LG OLED55CX3LA , PS5 , CFI-1016A , Asus RT-AX82U

(#82) Jazz válasza Nescafé (#81) üzenetére


Jazz
veterán

mobilon nézed vagy laptopon? Ha utóbbin, akkor szinte semeddig. Ha előbbin, akkor is. :D

free your mind

(#83) Nescafé válasza Jazz (#82) üzenetére


Nescafé
őstag

Mobilon és a 100-as gondolom az se nagyom,csak ha 1 -2 dolgot megnézek.

Apple  , LG OLED55CX3LA , PS5 , CFI-1016A , Asus RT-AX82U

(#84) Jazz válasza Nescafé (#83) üzenetére


Jazz
veterán

Hát igen. erre jó. 2x felmész az emiledre egy nap, és ennyi.

free your mind

(#85) Declare


Declare
őstag

Hello!

Hát érdekes volt átolvasgatni ezt a frumot. Nekem most van egy T-mobilos internetem, egy Mobile Broadband Stick V modemmel és kb jövő január, februárig kell eldöntenem hogy megtartom ezt vagy rossz és nem kell. Szkeptikusan álltam a dologhoz, és hogy átolvastam a fórumot még szkeptikusabb lettem, DE. Kemény 1 napos használat után meglepően jól működik minden. Töltöttem le filmet is, olyan közel 1gb os nagyságban, végig átlagban 600k val jött (ez hol rövid ideig 4-500k, hol 800k volt). Feltöltés is egész jó, maxon olyan 160k val megy fel, de mondjuk ez instabilabbnak tűnt átlag 80-100k. Nekem ez is meglepő, de igazából ez a feltöltés nekem nem oszt nem szoroz, nem létkérdés, most csak tesztelem, nyúzom :). A netezés pedig zökkenőmentesen megy, gyorsan, stb...
Szóval most nem tudom mi a helyzet, hogy lehet ennyire eltérő vélemények. Lehet hogy ez most csak beetetés hogy minden ilyen szépen és jól megy és ha váltok nekem is nekáll szarakodni :F :D
Ahogy néztem lehet kapni ilyen 15-20k között olyan wifi routert amibe a sticket belenyomom és akkor notival wifin tudok netezni mint eddig. Nem tudjátok hogy ezeknek a routereknek van valami jelölésük, nevük (egy betű, vagy valami) ? Mert guglival találok ilyen routert de pl ha felmegyek egy gyártó oldalára ott nem tudom kiszűrni ezeket a routereket.
Meg kíváncsi vagyok azért mit mondotok, meg merjem lépni hogy a jelenlegi T-kábel netemet lemondjam a T-mobil netért? Vagy ez a mobil tényleg ennyire instabil lenne hosszútávon :U

Köszi

(#86) tonyo2 válasza Declare (#85) üzenetére


tonyo2
tag

Hi,

Nekem is hasonló problémám van.
Gondolkozok, hogy lecseréljem-e a 6Mb/s kábelnetemet a mobilra. Vagyis van mobilnetem, de nem akarom párhuzamosan mindkettőt fizetni.
Annyira nem hat meg azért ez a mobilnet.
Tanácstalan vagyok.

A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz elő.

(#87) Redcaster


Redcaster
őstag

Hali! Lenne egy kérdésem:
A telefonomra töltöttem le Opera Minit, és az lenne a kérdésem, hogy ez mennyibe kerül? Vagy meglehet oldani, hogy itthoni számítógépról internetmegosztást telóra, és akkor ha az Opera fizetős, akkor nem kell ezért az egészért fizetni? Nincs routerem, WiFim se. Fontos lenne. THX :R

(#88) Fényhozó


Fényhozó
tag

Üdv néktek!

Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy Vodafone USB-s modemem, amihez az előfiezést már kikapcsolták, mert nem tudtam fizetni. Kérdésem a következő volna, lehet még ezt a modemet használni, (Mondjuk egy feltöltős mobilnettel) vagy amikor az előfizetést kikapcsolják, letiltják a modemet is?

Előre is köszönöm a választ.

Üdv :R

Gaming csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCQvXKx_PcvGCAcYzrdxzzcw?view_as=subscriber

(#89) Jazz válasza tonyo2 (#86) üzenetére


Jazz
veterán

Ha van valódi korlátlan 6Mb-es mobil net, akkor igen.:)
De van ilyen? Mert mindenhol ilyen "ÁL"korlátot olvasok.
A Korlátlan az ő értelmezésük szerint:
"Korlátlanul használhatod olyan korlátok között, hogy nem torrentezhetsz, nem tölthetsz huzamosabb ideig, szal nem terhelheted a hálózatot, különben lekapcsolnak, korlátlanul böngészhetsz és emilt nézegethetsz. Szóval korlátlanul használhatod az ő korlátolt megszorításaikkal." ,,|,, :D Ez a legtöbb helyen Apróbetűs Rész le van írva.

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#90) tonyo2 válasza Jazz (#89) üzenetére


tonyo2
tag

Azért mindenhol lehet töltögetni, azt tiltják le aki éjjel nappal, gépet otthagyva, napi több filmet, stb. letölt, egész hónapban. Engem egyébként nem zavat a korlát, inkább a mobilinternet kisebb sebessége. Főleg az, hogy a gyakorlati sebessége köszönő viszonyban sincs az elméletivel. Kevesebb mint tizede... Gyakorlatilag böngészéskor is idegesítő néha.

A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz elő.

(#91) - = Zk = -


- = Zk = -
félisten

haliho

Szeretnek kerni egy kis segitseget. Szeretnem tudni, milyen mobilnet vasarlasi lehetosegeim vannak angliaban. Feltoltos erdekelne. Szerzodes nelkuli. Es mennyivel kell, lehet tolteni. Nalam a telon jelenleg olyan van, hogy fel gigaig ingyenes, havi 2k-ert. Ilyen kene.
Koszi koszi

" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! "

(#92) club1


club1
veterán

Pannon éjjel-nappal változások március 1.-étől:

Belföldi használat esetén adatforgalmi korlátozás nélkül, az alábbi szabályok szerint használható:
1., Képi és szöveges tartalmak böngészése vagy e-mailezés esetén az előfizetés a hozzáférési sebesség lassítása nélkül használható. (Kiemelt forgalomtípus)
2., Netrádió, internetvideo (pl. YouTube, Videa), voice és video chat, multimédiás alkalmazások használata, on-line játékok használata, és egyéb, a kiemelt és nem támogatott forgalomtípusokba nem sorolható forgalomtípus esetén, amennyiben az Előfizető adatforgalma a megjelölt egyéb, valamint a nem támogatott forgalomtípusok összességét tekintve hét egymást követő nap alatt meghaladja az 1,5 GB-ot, a Szolgáltató az azt követő napon az egyéb forgalomtípusra vonatkozó le- és feltöltési sebességet lassítja. Az 1,5 GB elérése után az elérhető sebesség 32/32 kbps. :W
A lassítás automatikusan megszűnik, amennyiben a megadott időszakra eső adatforgalom 1,5 GB-nál alacsonyabb.

3., Fájlmegosztás (pl. P2P (BitTorrent, eDonkey,…), FTP, OCH (Rapid Share), stb.) használata esetén: A teljes számlázási ciklus ideje alatt a fel- és letöltési sebesség: 32/32 kbps :C

Nos ennyit a Pannon korlátlan netről. Elértünk a modemes/betárcsázós internet sebességéhez... Részvétem az előfizetőiknek!

(#93) HXY válasza club1 (#92) üzenetére


HXY
addikt

És ezt nevezik korlátlan netnek? :D

(#94) jani8903


jani8903
csendes tag

Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy napi rendszeres böngészésre, akár több órán keresztül, kis internetes játékra(főleg online póker) alkalmas lehet-e egy 7G-s csomag, vagy biztos h ezt a forgalmat túllépném ezekkel?

(#95) qestion


qestion
aktív tag

pannon mobilinternethez mi kell pontosan? Mbites... 1-2GB adat /hó min.
van asztali pc,
pannonos telefon? mit tudjon?
praktikum vagy valami feltöltőkártyás csomaggal? hűség nélkül?
egyéb technikai eszköz?
vagy ezek közül lehet nem is minden?
:B

[ Szerkesztve ]

a pálya

(#96) club1 válasza qestion (#95) üzenetére


club1
veterán

A mobilnetet kétféleképpen tudod igénybe venni:
1., Vagy előfizetés mellé szolgáltatásként, azaz a meglévő - beszélgetésre használt - SIM-re aktívált szolgáltatásként,
2., vagy külön, önálló SIM-en.
Az első esetben vagy a meglévő telefonodon internetezel vele, vagy a telefonodon keresztül egy PC-n/notebookon. Utóbbi esetben a telefonodat vagy kábellel vagy Bluetooth kell a számítógéppel összekötni.
A második esetben kell egy adatkártya, amibe a mobilnet SIM-et belerakva, az adatkártyát a számítógéppel USB-n vagy PCMCIA/Expressz összekötve, az adatkártyát mint modemet használva lehet internetezni.
Az első esetre általában kisebb csomagokat és drágábban adnak a szolgáltatók.
A második esetben pedig vagy alá kell írni 1-2 évet az adatkártyáért cserébe, vagy azt meg kell venned.
És végül egy jó tanács: Pannon korlátlan netet ne vegyél, mert erősen korlátozzák, ezért pedig havi 5-6 ezer Ft nagyon sok!

(#97) qestion válasza club1 (#96) üzenetére


qestion
aktív tag

köszi, most már tudom h 2 lehetőség van (e nélkül zavaros volt)

a pálya

(#98) qestion válasza club1 (#96) üzenetére


qestion
aktív tag

ha feltöltőkártyával (SIM) venném igénybe a mobiinternetet, akkor azt ugyanúgy töltögetni kell, az egyenlegét nem lehet levonnni róla? :) amíg netezik vele az ember nem tudják elérni?

routerrel megosztható 2 gép felé ez a net?

[ Szerkesztve ]

a pálya

(#99) HXY


HXY
addikt

Az RTL szerint egyes belvárosi helyeken a Vodánál már elérhető akár a 168 megabites net is.
(21 megabyte = 168 megabit)

itt van a videó: [link] 19:57-től

(#100) birno


birno
addikt

Sziasztok,

Egy kis segítséget kérnék, anyumnak kellene mobilinternetet választanom, de én se igazán vagyok tisztában velük.
Ő leginkább e-mail olvasásra, egy kis böngészésre használná, nem napi rendszerességgel, tehát szerintem egy 1Gb körüli csomag elég lenne számára.

Ahogy néztem T-nél csak 3Gb-os van, drágán vagy feltöltös szintén elég drágán, kevés adatforgalommal, Pannont soha nem szerettem, így marad a Voda.
Náluk van 1Gb-os csomag, 2400-ért és ha jól láttam ehhez 2 év hűségidő van, amit mondjuk már annyira nem preferálok, jobb szeretem a hűségidő nélküli cuccokat, olyan viszont csak feltöltőkártyásnál van, aminek az egyszeri díja sok, a későbbieketpedig nem is értem. :Y
Mi a sima Díj és mi az Összes Díj?
Ha mondjuk egy 30 napos ciklusba 1Gb-ot forgalmazunk akkor most 4000 vagy 1000Ft?

Egy szó mint száz, szerintetek a leírt feltételek mellett mi érné meg a legjobban?

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.