Hirdetés

Aktív témák

• igi

aktív tag

válasz MaUser #55 üzenetére

Szerencsére matek (meg jövőre végez számtech.-en), csakhát Szegeden lakunk, ahol köztudottan tanártúltengés van :(

Bruttóban számoltam, hogy az adósávok ne befolyásoljaák a számításaimat!
    De az abszolut különbség akkor is az marad - ha pl. a bruttótöbblet felét viszi haza akkor is többet visz. Ne hidd, hogy a 16%-os bruttó béremelés az 16%-kal növelte volna a nettót!

Abban egyetértünk, hogy nem volt kimunkált, és szerintem nagy szemétség volt, hogy nem biztosították a plusz forrásokat a fenntartónak, így jónéhány tanári állás megszűnt - nemcsak azért mert kevebb a gyerek, hanem jónéhány iskolában megszüntették a nehéz tárgyak (matek, nyelvek) csoportbontásban történő tanítását is (egy haverom speciel a csoportbontások megszüntetése miatt vesztette el az állását)

Tehát szerintem megint a szokásos helyzet alakult ki: aki bentmaradt az nem járt rosszul, aki kiesett az megszívta (ugyanúgy mint amikor a minimálbér 2 év alatt megduplázódott: sokan elvesztették miatta a munkahelyüket, de akik nem azok jól jártak...).

Sokkal bonyolultabb dolgok ezek, semhogy egyértelműen kijelenthessük hogy fekete, vagy fehér...

üdv:igi

Aktív témák