Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz Tin #1401 üzenetére

olyan értelemben nincs, hogy 10 perces sebesség teszt is annyit ad, mint egyszeri futtatás. Az inteles notimnál első futás gyorsabb, aztán visszaáll csökkentett teljesítményre :D

Érdekes, hogy csak cpu-t és csak gpu-t kiterhelve is hasonló a fogyasztás. Olyan szitut még nem tudtam próbálni, hogy mit szólna ahhoz, hogy mindkettő legyen terhelve, gondolom a power limit ott már mindkettőből visszavenne. A biosban van valami power beállítás, de nem biztos, hogy feljesbb húzható a normális módnál (alapból 3 szint van kivezetve a sima teljesítmény választó részre is, de lehet almenüben egyedit is állítani azt hiszem).

Más netes, yt videós teszt eredményekben is hasonlókat láttam ilyen procival.

Hosszútávra abból még lehet komplikáció, hogy 7 centi átmérős 1 centi vastag 5 voltos 4 pines, fordulatszámvisszjelzős ilyen késes dugós ventilátort nem nagyon kapni. Azt hiszem gpu-kon szokott lenni inkább ilyen venti aljzat, a másik minipécémben is én gyártottam adapter kábelt két különbözőből, amikor abba tettem ventit. Szóval remélhetőleg tartós lesz az a venti, mert pont ugyanilyenre nem fogom tudni pótolni valsz.
    Egyébként lehet jobb lenne, ha fújna és nem szívna a venti, de megfordítani a gyári csavarokkal nem lehet, mert süllyesztett a venti keretben a csavar helye - és hosszabb csavarnál a feje már lehet ütközne valamivel, ki van számolva a hely.

Nézegettem, hogy vajon tényleges különbség a proci oldali hűtésben lehet-e a ser8-hoz képest. Az m7 és k8 plus ilyen nagy lapos wapor changert használ a videók szerint. A venti modul mérete egyezik, viszont lehet, hogy picit kisebb maga a benne lévő venti a gmktec gépekben a ser8hoz képest. A venti profilok részletesebben állíthatóak a biosban, mint ahogyan értem, hogy mi mit jelent :D

Az az akril fedőlap, ahogy a mozgó levegő statikusan feltölti, vonzza a port :D Gondolkodtam már rajta, hogy egyszerűen leveszem és csinálok egy fekete rácsot rá 3d nyomtatóval. Vagy akár komplett matt fekete fedelet. Így egymásra rakva csak azért merem használni, mert tettem be az akril fedél alá a négy sarokra 3mm vastag öntapadós filc korongokat, azok segítenek megtartani a súlyt, mert amúgy a közepén lévő rögzítést terhelné és meghajolna. Most rendeltem fekete filc korongokat, mert fehérben volt otthon és az kilátszik :D

#1400 szkutyi
    hát, ha úgy választanék, mint az irodista kollégák, akkor muszáj lenne lecserélni a két szürkét, hogy egyformák legyenek és jó legyen a fengsui :D De nekem a működésük számít. Legfeljebb az fenyeget, ha valamilyen szempontból a 8845-ös gép kiugróan jól teljesít, akkor helyette mégegy m7 kellene a clusterbe, hogy kísérletezni tudjak a 8845össel. Bár, ha virtuális gépnek is át lehet adni az AI modulok kezelését (iGPU, NPU), az lesz a legjobb.

Új hozzászólás Aktív témák