Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bgaborj

csendes tag

Sziasztok!

Most én vagyok az a típusú fórumozó, aki előbb cselekszik, és utána kérdez. Egy kis lakásba (ahol hetente 2-3 napot tartózkodom) határoztam el, hogy veszek egy mini PC-t. Két rendszert futtatnék rajta (mondjuk esxi alatt) egy média lejátszásra használtat, és egy file servert. A file szervernek nem lenne túl bonyolult feladata, főként az otthoni szerver bizonyos mappáit kellene tükröznie, biztonsági másolatként. Játékról egyáéltalán nem lenne szó. Felmentem az Aliexpress-re és sokkolódtam az áraktól, egy 16 GB/ 1 TB konfigurációt mindenütt bőven 200,000 felett találtam csak. Impulzus vásárlásként hirtelen döntöttem egy Ninkear i9-12900 HK (16 GB / 1 TB) mellett, 175 ezerért. Már úton is van , de most gondolkodóba estem, hogy jobban járnék- e egy AMD konfigurációval? Rég nem követtem a processzorok fejlődését, és teljesen el vagyok kavarodava a különböző Inteles és AMD- tipusjelzések teljesítménye között. Szerintetek az én felhasználási céljaimra lenne ennél lényegesen jobb ajánlat ?(használt SSD-t és RAM-ot nem szeretnék hardverapróról hajkurászni.) Köszönöm, ha segítetek!

Új hozzászólás Aktív témák