Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• user137

őstag

válasz Chaser #5824 üzenetére

nos, az a bajom vele, hogy nem látom a piacát konkrétan.

amikor az Atom bejött, szétcsapta a teljes piacot (Atom N230, N270, N330, D410, D510 egyre erősebben), nem volt erős, de elég volt, közben nevetségesen keveset fogyasztott az akkori C2D megoldásokhoz képest (harmada-negyede). Igaz lassúcska volt, lett mellé ION chipset HD tartalmakhoz, és mindenki boldog vala, HTPC-re nem volt nagyon reálisabb megoldás.

most itt van ez a Brazos cucc, olcsó is, még kevesebbet is fogyaszt, de ugyanúgy CPU limites, mint az Atom+ION. 10W-al kevesebbet fogyaszt, so what? az évi 2000Ft. aki akart, már megvette a kis Atom kockáját, arról váltani igazán nincs értelme. C2D-ről váltani a zöld érzelműeknek van értelme, de lassabb procit kapnak cserébe. X2-ről váltani is csak fogyi miatt van értelme. tisztán médiaplayernek manapság meg ott van egy csomó jópofa megoldás 20-30k-ért komplett távirányítóval, kanapéról, kényelmesen.

aki még nem vett HTPC-t, és akar asztali gépet, az vehet ilyet, vagy vehet egy Core i3-at, kb most így állunk. lehet az Intel többe kerül (sőt, egészen biztos), de pl egy Core i3-ból ki lehet hozni erőt is, ha szükség van rá, és nem fogyaszt jelentősen többet (nekem a gép kétmagos i5-tel 50W idle, egy Asrock nettop meg 35W idle), csak ha hajtják. amit láttam energy-to-performance tesztet az az i3-as győzelmét hozta ki.

Ez a bajom az AMD-vel. Nem azt mondom, h nem jó, hanem azt mondom, h én nem látom akkora durranásnak - nagyon csúnyán elkésett, nem elég erős, nem elég pozícionált. az Intel jön az új megoldásával sztm 6 hónapon belül és megint lehet majd loholni utána...

Új hozzászólás Aktív témák