Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz Qkackca #52215 üzenetére

Köszi a válaszokat srácok, egyelőre csak holnap fogom folytatni a tesztelést. Kaptam másik példányt.

Nem SSD-ről van szó.
    M.2-ből csinálnék PCIe x4 slotot adapterrel. De nem szólalnak meg a rádugott 45W-os VGA vagy 2,5GBe hálókártya. Igazából a második, tehát az ethernet kártya lenne a fontos.
    2 alaplappal próbáltam.
    Valszeg az adapterrel van gond. Csak nem akartam addig az eladóra ráírni amíg nem zárom ki a tévedhetőséget.

Az egyik MSI x299 pro [link] alaplap, mind a 2db M.2 slotjában kipróbálva, amit írsz a sávosztozás, úgy megy hogy ha a 2-es PCIe slotban lenne valami akkor történik váltás, de nekem üres az a slot, tehát automatán az M.2 irányába küldi a sávokat.
    A biosban nem találok ezzel kapcsolatban állítható opciót, csak generálban lehet pl gen1-re állítani az összes pcie sávokat.
    Ha meg bekapcsolom a "crypto mining above 4g" vagy hogy híjják' opciót, akkor meg nem látok semmit a fő VGA displayportjára kötött 2 db monitoron. :D

De lehet el vagyok bambulálva. Ezt akartam kizárni az itteni jelentkezéssel.

A másik alaplap ASUS h310m-A, rev 2.0 [link], ennél meg a biosban beállítottam az M.2 -re a pcie-t, de semmilyen generációs beállítás nem hatotta meg az adaptert. Linux LSHW -SHORT parancsra sem listázza ki az adott rádugott eszközt, pedig ha közvetlen dugom megfelelő slotba akkor megjelennek.

#52216 Duracellm...

köszi a pin layout. Fogok majd méricskélni.

#52217 hszilard666

Az a kemény nem a Dr. Frankeinstein szörnye. :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés