Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pista0001

addikt

válasz HookR #11963 üzenetére

Kár hogy vagy 10 éve elajándékoztam az összes legómat. :W :D

Jó választás. Az egyik - vagy talán A - legolcsóbb minőségi venti a piacon. Gyárilag a drótozása szerintem kicsit hülyén van megoldva, de át lehet variálni. A venti saját sárga (fordulatszám visszajelzés) vezetéke nincs bekötve a 4 pines csatiba, hanem egy külön 3 pinesben végződik. A 4 pinesből csak a 4 pines aljzatba van ez a szál továbbítva, tehát a legutolsó ventilátor fordulatszámáról tud az alaplap. Pontosabban tudna, mert ha minden venti ilyen, akkor ugye nincs egyiknek sem bekötve a visszajelzés a 4 pinesbe, viszont mindegyiken fityeg egy külön szál egy külön csatival. Én azt csináltam, hogy a rövid sárga szálat kiszedtem a két 4 pines közül, levettem a hosszú sárga szál végéről a csatit és benyomtam a 4 pinesbe a rövid helyére. Így az első venti fordulatszámáról van visszajelzés, és nem fityegnek mindenféle felesleges vezetékek amiket úgysem lehet hova dugni.

Szerk.: Azt mondjuk nem tudom hogy a gyári harisnyába belefér-e a 4. szál, mert én átharisnyáztam narancssárgára. Úgy emlékszek hogy nagyon passzos a gyári harisnya, úgyhogy szerintem csak úgy oldható meg esetleg ha a fém bigyókat levágod minden szál végéről.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés