- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Hirdetés
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kisza25 #22617 üzenetére
Érzem én is, hogy az Elite 120-nál nem lehet kisebb a ház, viszont a Prodigy, meg a 250D már egy kicsit nagy... semmi se jó...
Lehet marad inkább a mostani, csak akkor moddol(tat)nom kell rajta egy kicsit.
Vagy talán ISK600.(#22619) Grave444
És a belső ODD, az madzagon lógjon a gépházról? -
rover45
őstag
válasz
kisza25 #22515 üzenetére
Tegnap írt egy srác innét PH!ról, hogy kell neki. Leprivátoztuk délután, hogy átviszem komppal Tihanyban, onnét ő átvisz autóval Füredre, kipróbáljuk és visszahoz a révhez. Így is történt, szóval gyakorlatilag pár óra telt el a jelentkezés és az átadás között. Úgy érzem hatalmas mákom volt és a srácot elnézve, hála az égnek, jó helyre került
-
válasz
kisza25 #22409 üzenetére
Így van! Még nem végleges teljesen a belső a vinyókat illetően, csak gyorsan belepakoltam, hogy lássam milyen, hogy bírja. Meg a korábbi gépből átrakott SSD-n lévő rendszert is még rendbe raktam, felraktam az új alaplap driver-eit.
+ tegnap éjjel 1 után realizáltam, hogy nincs otthon elég egyenes végű SATA kábelem, ezért trükközni kellett, hogy mindegyik meghajtót be tudjam kötni. Most még össze vissza vannak bekötve, de majd szépen sorba akarom rakni a vinyókat is, meg a kábeleiket is.
Be Quiet System Power 7 (300W) tápon pont elég tápcsati van a vinyókhoz, alaplaphoz + ventikhez. Ha egyel is kevesebb lenne rajta már bajba lennék. Így is kellett egy elosztót használnom a tápokhoz.
Ma a nagyobb SSD-re elkezdek új rendszereket felrakni. Össze akarom hasonlítani én is a különböző OP rendszerek hangját.
Még kell szereznem egy hátlapi takaró lemezt, hogy ebbe a házba is be tudjam építeni a külön koax kimenetet. Az jelenleg egy low-profile hátlapra van szerelve. Azt is még át kell raknom.
Tetszik nagyon ez a ház, a szellőzése is nagyon korrekt, a legalacsonyabb fokozaton is rendben van, de ha teszem azt tudom, hogy jobban terhelem, akkor csak feljebb rakom a hátsó kis kapcsolójával. Ez is nagyon tetszik, hogy gyárilag van ilyen.
Az alaplapon még csak a CPU hűtője van bekötve, bár csak 3 tűs. Agyalok egy 12 centis (PWM-es) Noctuán, vagy a hátsó nagy venti alaplapra kötésén. Bár ez utóbbit nem tudom 3 tűs létére tudná-e szabályozni magának az alaplap.
-
válasz
kisza25 #22402 üzenetére
Köszönöm.
Eddig tartott a költözés, összeszerelés:
Tudom, jó ronda lett, de ez van, ha mindegyik HDD helyet kihasználja az ember. Viszont jóval csendesebb az előző konfigomnál. Proci szépen elvan a Kozutival rajta egy 8 centis Noctua ventivel.
Hőmérsékleti és fogyasztási adatok később.
(De nagyon hűvös levegőt tol a táp is, és a hátsó nagy venti is.)
-
mrbig25
őstag
válasz
kisza25 #22131 üzenetére
A "nálunk"-ot úgy értettem, hogy Magyarországon
nem az enyém a bolt.
Én is visszatérek SG05-re. Költői túlzással élve ezer éves koncepció, de a mai napig az egyik legkisebb, legjobban kihasználható ITX-es kuckó...szerintem.
Ezt anno nem akarták elvinni még 7k-ért se, szóval megtartottam. Most nyáron ismét lesz rajta egy kis alakítás, aztán használom tovább.
Az átalakított Cubitek meg megy majd apróra...hátha kapok érte vagy 10k-t -
TomiLi
addikt
válasz
kisza25 #21948 üzenetére
Van még a Zotac-nak, Asus-nak, MSI-nek is kis vga-ja, ráadásul 760-ból is akár.
Egy szorzózáras i5, meg egy 760 szerintem még belefér, ezt a konfigot is vinné a gyári táp. Az már más tészta, hogy milyen zaj mellett.... De a ház szempontjából mindegy is, mert a táp cserélhető.
Nekem maga a ház tetszik, a kialakítása/elrendezése. -
imibogyo
veterán
válasz
kisza25 #21912 üzenetére
Hát én most az elmúlt egy évben szinte minden felesleget kiszórtam. Már csak ilyen apróságok maradtak, mint SFX, meg TFX tápegység, pár darab memória, meg egy csomó kábel, átalakító ilyenek, amik még hasznosak lehetnek a jövőben. Átálltam egyéb projektekre és inkább szerszámokat, szerszámgépeket halmozok, illetve készítek.
-
zsolti_1990
csendes tag
válasz
kisza25 #21836 üzenetére
Szia először is köszi a gyors választ!
Ezzel az a baj, hogy ahoz hogy tudjak venni lapot meg procit bele el kéne adjam a mostani procimat meg lapot meg stb... De hát sajnos ez reménytelen... Azért írtam azt hogy 775-öst keresek mert abba lenne egy quad procim és van itthon ddr2 és ddr3 ból is 4-4 gigám. Szóval ezért keresnék inkább 775-ös lapot. Tudom hogy nem egy mai darab de hát amennyit keresek örülök h így is ezt összetudtam rakni
-
he7edik.
addikt
válasz
kisza25 #21822 üzenetére
Köszönöm!
Nagyon perverz dolog lenne a Zintel box coolerével hűteni a procit? Úgy tudom a refresh Haswell-ek 10 fokkal hűvösebbek lesznek. Aztán lehet hogy belevágnék a vízhűtésbe ha attól érezhetően halkabb lenne a rendszer?
Ill még egy kérdés valahol meg lehet nézni több ITX házat csak hogy élőben is szemügyre tudjam venni őket? -
sanki85
csendes tag
válasz
kisza25 #21696 üzenetére
Igen az alaplap mögött lesz egy tfx, vagy sfx táp a vinyóval, meg ssd-vel. Most még csak félkész állapot, csak szeretem használni, meg tapasztalni egy kicsit, mielőtt lefestem. Mindig van mit csiszolni rajta de egyszer csak kész lesz
Az első képen látszik jól, hogy ameddig tart a venti az az első rész, ahol az alaplap is van.Ott egy T profil van nem L, és hátra még 5 cm hely. Kb még 3 cm-el szélesebb lesz a ház mert oda is csinálok egy oldalt.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Steve1207
veterán
válasz
kisza25 #21655 üzenetére
Nézegettem én is SG05-be és tényleg necc (neten csak, nem élesben), viszont volt pár 270X, ami elfért volna. Az olcsó Sapphire, Asus modelleket érdemes nézni és a VTX kínálatát, náluk voltak anno a legrövidebb kártyák (és ha teljes méretre írták, az egyik típuson nagyon hülye hűtőborítás volt, úgy még a tápcsati is elfér lazán, a műanyagtól pedig pont befér
)
MSI-ből NV vonalon van egyenrangú partner rövidebb és írták, hogy lesz Radeon is a közeljövőben.
-
Grave_444
nagyúr
-
HookR
addikt
válasz
kisza25 #18271 üzenetére
Egy régi fórummotorváltásnál nem sikerült megfelelően átmenteni az adatbázist. A regisztráció valós időpontja talán fél-egy évvel későbbi, már nem emlékszem pontosan. Pl. Bari reg. időpontja is ugyanez.
További érdekesség, hogy a privát küldésének linkjéből láthatod az adott felhasználó azonosítószámát. Barié 27, az enyém 114. Ez sem az eredeti. Az inaktív regisztrációk időközi gyomlálása okán előrébb sorolódtunk.[ Módosította: radi8tor ]
-
TomiLi
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #18230 üzenetére
Ja, max. ami játszik, az a HD7750 GDDR5 LP
-
Geller72
veterán
válasz
kisza25 #18210 üzenetére
Ezt már anno néztem, amikor cikkeztek róla, de a "vizes" topikban amikor kérdezgettem felőle, kiröhögtek. Értem én, hogy miért, mert ez egy atom vizesnek vicc, de a sima légnél több lehet. Pont erről akartam kérdezősködni, de semmi választ nem kaptam, amin el lehetett volna indulni..
. Amúgy a házikón van tömszelence is, gondolom a vizesekre előre gondoltak anno..
(#18212) radi8tor1: Látod, pont ez miatt érdekelt anno, hogy lenne e értelme. Ezek szerint nem..
. Nekem akkor ennyi is elég lett volna..A CM házikó oldalán (belül, nem az oldallapon) is van egy kis venti, ami nem rossz, de mivel a cooler nem a légáram irányával párhuzamos, hanem pont merőleges, így nem sokat segít.
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #18149 üzenetére
Itt egy "normál" SG05 Sapphire HD7790-nel (ha jól látom a tiédben is az van)
-
TomiLi
addikt
válasz
kisza25 #18097 üzenetére
Huh... pont most raktam össze....
(de tényleg - semmi hatás/vadász dolog....)
5perc!
Szerk! Bocsánatot kell kérnem! Kb/ ezerszer bütyköltem ezt a gépet, de nem vettem figyelembe, hogy
a heatpipe belóg a pci-e foglalatba, tehát a fenti állításom nem igaz! Egy vga nem fér be!Sorry, bocsánat!
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #16322 üzenetére
Jah, így már más, azt hittem a tarajos sül jellegű hűtőbordás.
-
kisza25
félisten
-
HookR
addikt
válasz
kisza25 #15791 üzenetére
Bár csábító a csendesebb működés, a Coolink Swif 2 színvilágától jelenleg inkább eltekintenék.
(#15795) ZetorGumi: Ezen igények eredendően szembemennek a mini-ITX képviselte méretcsökkentési törekvéssel, de nem teljesen reménytelen a helyzet. Prodigy-n kívül az alábbi két házra érdemes pillantást vetni, melyek szintén alkalmasak vízhűtés beépítésére:
- CaseLabs Mercury S3 (Picivel nagyobb, mint a Prodigy)
- NCASE M1 (Lényegesen kisebb a Prodigy-nél, ám csak néhány hónap múlva lehet rendelni.)Mondjuk ezzel az erővel már nyugodtan nézelődhetsz microATX-es házak között is, azokba is lehet miniITX alaplapot tenni...
-
Pista0001
addikt
válasz
kisza25 #15793 üzenetére
Nálam egy Copper Silent 2-vel kezdődött, jelenleg 3 db F12 PWM, 2 db F8 PWM és 2 db F8 Pro PWM van itthon, ebből 2 db F12 üzemel jelenleg, és 2 db F8-nak van meg a helye (nem Pro). Swif2-t még csak nem is láttam (fénykép nem ér), így hangban nem tudom összevetni, bár azzal tisztában vagyok hogy megpörgetve van hangja rendesen az Arcticoknak. Ennek ellenére én kitartok mellettük, mert nagyon jó kompromisszum. Nagyon olcsó, leszabályozva halk, pörgetve jót tol, és nem neon-zöld a forgórész
.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kisza25 #13078 üzenetére
Az én vasam fogyasztása , az aláírásban lévő gép :
Idle, csak áll a win nem csinál semmit.
35-45 WCsúcsfogyasztás: 100 % ra terhelve a vga, és a cpu is. 260 W körül.
Lucd virtu használva, a monitor az alaplapi csatiba kötve.
Az én diszkrét vga--m nem tud teljesen lekapcsolni ! , ha nincs benne a vga, akkor még kb 15 w -al kevesevv az idle !(#13074) szabi__memo
Miért mi a gond az atommal ?(#13083) Garyka
Attól függ, hogy mire fogod használni.(#13089) zodo
Maximálisan egyetértek veled !
Én 2 gépet használok, egyik erős, aláírásomban, ezt játékra, illetve oda ahova kell a kraft.
A másik jelen pillanatban egy első generációs Core i5, passziv vga val (ebből következiik, hogy nem egy nagy szám),
De erősen elgondolkodtam, hogy ezt az utobbi netezős tv -zös gépet leváltam egy mini pc vel, persze a tuenrnak bele kell majdnam mennie !(Azt hiszem van hozzá low profilu hátlap is)
Én úgy gondolom, hogy 2 géppel lehet megoldani, a történetet.
És ekkor ha csak boklászunk a neten nem zabál, és nem üvölt a fülünkbe !(#13092) john117
Az intel Hd400 es int vga val nem jársz esetleg jobban ? -
Goose-T
veterán
válasz
kisza25 #12904 üzenetére
Remélem, hogy mihamarabb kijön az ASRock is az ITX-es FM2-es alaplapjával, mert nekem az fog kelleni. Már ki is néztem, miből fogom összerakni az új konfigomat az alaplap és az A10-5700 köré:
* Chieftec FI-01B ház
* Alpenföhn Panorama hűtő
* Corsair XMS3 8GB 2000MHz kit
* Western Digital Black 750GB 7200rpm HDDTök jó, hogy ennyi cucc kell, és kész is van a gép.
Csak jönne már az A10, a Brazoshoz képest biztos ultraállat lesz, akár a legújabb játékok is el fognak futni rajta játszhatóan.
-
J.J. András
őstag
válasz
kisza25 #12779 üzenetére
hát nem tudom, a CB (computerbase).---- nekem a német jobban megy
hiába kajálja meg, ha ugyanannyit ér, mint a 2GB verzió
nem lesz örökké betöltve a 1700MB, azt dinamikusan használja..., oda már 8GB kari kellene, de nem lesz a GPU szűk keresztmetszete miatt neked jelentősebb előnyöd (azaz gyorsulás)
szóval nyugodj meg, bőven elég az 1GB FULL HD mellett manapság, mert a GPU a szűk km.
kösz
-
Samanbacsii
őstag
válasz
kisza25 #12768 üzenetére
Igen, ez a legjobb elrendezés... táp elől felette vmi drive, mögötte lap. .. és tényleg brutál a hűtő!!!
Gratulálok!
Most keresgélek házakat de így, hogy egyre pontosabban tudom mit akarok (ill. mit nem), amit tetszik az most elérhetetlennek tűnik vagy irreálisan drága. Úgyhogy megveszek mindent kivéve a házat. Addig kiterítve berreg majd az asztalon.Ja, és nálam a víz sincs elvetve csak a lapom a hűtes nem megoldható.
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #11461 üzenetére
na megjött a gariból a vga meg vágtam egy plexit is a gépbe most így néz ki, de még vannak újabb felmerült problémák amit valahogy meg kell oldanom, túl vastag a plexi(2mm) emiatt a hátsó csavarokat nem tudom betenni, a másik, hogyha a plexi rögzítőcsavarokat beteszem további 2mm helyre lenne szükség, na ezt nem tudom még hogyan oldom meg
-
Goose-T
veterán
válasz
kisza25 #10940 üzenetére
Jobbat nem tudok ajánlani. Esetleg az jöhet szóba, hogy megveszed a házat, eladod belőle a tápegységet, és veszel bele helyette egy Chieftec DPS-300AB-t, ami ugyanakkora méretben 300W-ot tud, és 11K körül lehet itthon kapni.
Szerk.: még ha nem is sikerül eladnod a tápot, akkor is olcsóbban kijössz, mintha a SilverStone-t vennéd.
-
Goose-T
veterán
válasz
kisza25 #10938 üzenetére
Valószínűleg elmenne, mert 13A-es a 12V-os ága a tápnak (156W): proci 74W, kártya 43W, a sallang még 20-30W, az sem feltétlenül mind a 12V-os ágon. Ettől függetlenül nem ajánlanám, mert eléggé csúcsra lenne járatva a táp, ami nagy melegedéssel, hangos üzemmel és rövid élettartammal járhat.
-
tomimo
csendes tag
válasz
kisza25 #9899 üzenetére
Sajnos csak külföldi boltban találtam ilyen lapot és postával már drága. Az a bajom, hogy mindenképpen itx-et szeretnék, de ezzel (i5 750) úgy tűnik nem jön össze. Még a Zotac-ot néztem, de Gigabyte jobb lett volna.
Ha nem jön össze, lehet Sandy lesz belőle. Kicsi játékgépet szeretnék.
-
HuTi.HUN
tag
válasz
kisza25 #9725 üzenetére
Igazság szerint ez a Q11 nem erre a konfigra lett kitalálva, de hát én akartam mindenáron mini ITX-ben gondolkodni.
A táp és a kábelek takarják a befújt levegő útját, így az inkább keringteti a meleget.
VGA nélkül 73 foknál nem tudtam magasabbra tornászni.A VGA-val az a helyzet, hogy ami befér a gépbe, annak nem túl acélos a hűtője. Ez a Gainward normál méretű házban sem épp a hőmérsékletéről híres, itt meg van körülötte 1-2 centi minden irányban.
Pár fokot még lehet hozni, ha a ház és a Shuriken ventijét is kicserélem valami normálisabb darabra, de ezek szerintem a körülményekhez képest nem olyan rosszak az adatok.
-
szacsee
nagyúr
válasz
kisza25 #9703 üzenetére
Alúlfeszelve talán elboldogulna vele a deszka, viszont a jól szellőző ház 65W feletti TDP-nél alapkövetelmény. Ráadásul most jóval hidegebb van mint nyáron, így lehet elfogadható hőfokokat kapna, de ha megjön jövőre a kánikula küzdeni fog vele.
Az a biztos szerintem is, ha 95W-ost keres, vagy apróban felad egy hírdetést.... esetleg Herr-Z-t megkérdi nem-e tud szerezni... -
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #9372 üzenetére
I love you AC
Nekem is volt cpu és vga hűtőm tőlük szóval csak ajánlani tudom őket már csak a "hangjuk" miatt is.buca84 szerintem jól jár ahogy tanácsoltam és ő is írta hogy előbb megnézi a gyárit aztán majd dönt mert nem annyira vészes az a gyári pláne ha tesz rá/főlé valami pofásabb ventit mint én.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #9370 üzenetére
Igazatok van
elnézést a fogalmazásért de rész igazság csak ki bújt a zsákból
Nem túl jó de legalább halk.
kb. ezt írtam én is.Különben is ennyi pénzért mit vár az ember. Mint írtam anno a Big Shuriken ami nem olcsó se egy hűde hűtő csak alacsony és csendes a gyári hűtőhöz képest ugyanazon procival összehasonlítva.
-
mrbig25
őstag
válasz
kisza25 #9332 üzenetére
Mindenképp valami erősebb, low profile hűtőben gondolkodok, mert Silverstone SG05 házam lesz (remélhetőleg), később a proci is cserélve lesz egy erősebb Core i5-re...
Szimpatikus ez a Nexus hűtő, de sehol se láttam képet, ahol ITX lapon lenne...és mivel 10k az ára, ezért elég nagy bukta lenne, ha mégse menne fel a lapra.De lehet, hogy Scythe Samurai ZZ lesz valami slim ventivel.
toldy képeit nézegetve, az bőven jó lenne a lapomra és az SG05-be is befér.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dell Optiplex 3020 SFF I5 4590
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest