- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszont az A8-asba igen, ami AMD-s lapon ritka, mint a fehér elefánt; eddig csak az Asrock-tól láttam hasonló megoldást:
FM2A88X-ITX+
Fatal1ty 970 Performance
Fatal1ty 990FX Killer -
válasz
patomi #25929 üzenetére
Azti, nem is tudtam, hogy Brixben is van A8-as. Köszi az infót!
A hazai gari sokat jelent, sokkal inkább ezt venném, de ebbe meg sajnos nem lehet 2.5-ös meghajtót tenni...(#25930) storm4
Igen, az áruért "csak" dollárban fitzetsz, de még ott a paósta, meg EU-n kívülről a vám. A $=€ átváltás elég jól szokta közelíteni a valós teljes költséget. -
válasz
storm4 #25916 üzenetére
Az az A8-as APU-val szerelt kocka nagyon bejövős!
- a Gigabyte lap jó megbízhatóságot feltételez;
- valós 4 magos APU;
- mehet bele msata + egy 2.5-ös HDD (pl. EVO240gb + WD RED 2tb);
- a dual channel RAM jótékonyan hatású az IGP-re, sajnos csak 1600Mhz-en.Még a hűtésére lennék kíváncsi! Oké, hogy csak max. 19W-ot kajál az APU, de azért egy 80mm-es ventit jó lenne benne tudni...
És 255$ = nálunk 260€, 320-as árfolyammal számolva az kb. 85k HUF - nem is vészes, ha valaki komolyan gondolja ezt a formátumot.
-
válasz
shteer #25882 üzenetére
Nézegettem ezt a Zalman 450W ZM450-FX-et, és hát ugyanannyi pénzért szvsz jobban megéri a bequiet SFX Power 2 400W-nál. Utóbbi két ágon adja le a kisebb teljesítményét, míg a Z egyben, adnak hozzá egy PS/2-es átalakítót/bracket-et, ráadásul a csatlakozói is jobbak (noha nem mind harisnyázott), a gari meg ugyanannyi mindkettőre. Asszem' felvésem a listámra, és ha nem kapható a 450W-os Chieftec a vásárlás pillanatában, akkor nem lesz kérdés...
-
válasz
patomi #25893 üzenetére
Maximum power on each rail: 5V @ 6A, 5VSB @ 1.5A, 3.3V @ 6A, 12V @ 6A, -12V @ 0.1A - Total load should not exceed 120w, peak load should not exceed 60 seconds.
Sejtettem. Ezek szerint max. 72W-ot tud csak leadni tartósan.
Viszont ez a licit sem tűnik korrektnek, szerintem ez a gyártói oldal: pico-PSU-120WI-25V, itt meg pénzért megvehető. Manual szerint stimmel a max. load, viszont a peak itt már csak 96W a 120W helyett...Szerk.: De szerintem ez már előkerült egy párszor, itt a topikban...
-
-
válasz
pils00 #25875 üzenetére
Ezekről nem is tudtam, nagyon ígéretesnek tűnnek 13,5k-ért, ill. 18,5k-ért!
Köszi az infót!A kisebbiket azonnal vinném is, ha biztosat tudnék a belsőről.
Mondjuk a 3 év gari sem hangzik rosszul, ez egybeesik a bequiet! és a Chieftec gariidejével.
A két modell különböző tulajdonságaiért a manual-t kell letölteni, abban benne van minden. Röviden: az erősebb modell a plusz teljesítményen kívül 8-as CPU-csatit, és egy PCIE-kábelt tud felmutatni - utóbbi a 350-es modellről hiányzik.Fentiek tükrében inkább csak a nagyobbat venném, de ugyanennyibe kerül a bequiet! 400W-os csodája is.
Szóval még mindig a Csifi lenne a megoldás...(#25876) flashpointer
Jó az a DTX lap, több ilyen kéne, csak az USB3-at hiányolom róla. Cerka helyett viszont inkább egy G2020-at mondanék, az már elég VGA mellé, én is elfogadnám. Hát, döntsön mindenki a belátása alapján...(#25877) mrbig25
Bizakodok én is, és a Zalman nem a hangos ventijeiről ismert.(#25880) mrbig25
Ja, egy 6-os PCIE-csatit elbírt volna a 350-es is, rögtön best buy lenne nálam. -
válasz
shteer #25744 üzenetére
Visszatérve a Chieftec SFX-450BS-re: billiger.de-n fenn van, és a 40€-s ár alapján nálunk olyan 15k lesz, ha egyszer végre behozzák.
Ennyibe kerül a 300W-os bequiet! SFX Power2 is, de inkább a Csifibe fektetném a pénzem.
(#25873) flashpointer
Megmutatnád, hogy hol kapsz ugyanennyiért (Asrock Am1 lap + 5350 = 25k) időtállóbb s1150-es mITX rendszert? -
válasz
flashpointer #25867 üzenetére
mert cpu-t sem lehet érdemben nagyobbra cserélni, meg a dvga-t sem. Intelbe meg pattint egy gyorsabbat és örömbódottá.
Én úgy tudom, hogy pont az Intel-ben nem lehet egyáltalán CPU-t cserélni, AM1-be meg hogy milyen erősségű cucc jön a következő generációval, azt nem látom előre, de a lehetőség megvan a cserére.
Viszont elárulonád, hogy AM1-es lapba miért nem lehet olyan dGPU-t rakni, amit az Intelbe igen?
-
válasz
Nirvanus #25862 üzenetére
Egy A6-6xxx vagy A7-7xxx már elegendő lehet kisebb-nagyobb kompromisszumokkal játékra is. Viszont az AMD kéri a gyorsabb memóriát a jobb teljesítményhez (egy A10-6800k le van próbálva 1333as, majd 2400as ramokkal, a különbség szemmel látható).
- A7-es nem létezik.
- A8, vagy A10 ajánlott inkább a játékokra, szvsz A8-7600, és az érkező A8-7650K best buy ebben a kategóriában.
- Nem csak a gyorsabb memóriát, de a Dual Channel-t is "kéri", szóval érdemes alapból egy KIT-et venni. -
válasz
flashpointer #25853 üzenetére
Viszont ha már behoztuk az időtállóságot és a játékot is... az megint nem am1 pálya.
(amúgy az időtállóság nem volt az elvárások között)A "játék" ma már elég tág kategória: 2-4 éves címek, LOL, WOW, GOG, BF4, Crysis, Indie, Farmville... nagyon nem mindegy, és Te most pont ezt próbálod elmaszatolni. A kérdező, és én is egyértelműen a light-osabb felhasználásról beszéltünk, Te meg az ellenkezőjét sugallod.
Ha nem beteges gépcserélgető egyénről van szó (akikből felülreprezentálunk itt a fórumon
), akkor alapvető, hogy bizonyos szinten az időtállóság is szempont.
-
válasz
flashpointer #25851 üzenetére
Hátööö a tesztek alapján azért a FIFA13 nem okoz az 5350-nek túl nagy problémát.
A másik dolog meg: oké, hogy erősebb, mint a J1900, de vegyük azt, hogy nem 1-3 évre veszi a jóember a konfigot, hanem minimum 4-5-re. Nem baj, ha van benne egy kis tartalék: a Brazos is odakente az akkori Atom-okat (kb. mint most a Kabini a J1900-at), és még a mai napig használható némi kompromisszummal. Egyszóval időtállóbb hardver, amire szvsz nem árt egy kicsivel többet áldozni.
-
válasz
mrbig25 #25748 üzenetére
Talán azért van bennem ez, mert párszor már olvastam a fórumon, hogy valakinek 3 év után behalt a beQuiet tápja, de akkor lehet hogy csak a kirívó esetekkel találkoztam.
FSP300-60GLS van most a gépemben, de a jövőben bővíteni szeretnék, és kell a több kakaó, viszont maradnék az SFX formátumnál. A 350-es Chieftec is jó lenne, de sajna nagyon kevés rajta a csati...
(#25750) mintAdarab
A 6cm-ert kizártnak tartom, a képek alapján olyan 3-4cm-re saccolnám. Persze nem árt egy kis plusz hely, hogy a légáram elvezethesse a hőt a bordákról - már ha ez egyáltalán számít. -
Látott már valaki itthon webshop-ban Chieftec SFX-450BS tápot?
Mert én csak 350-esből találtam, de annak kevés a csatlakozója... -
válasz
flashpointer #25703 üzenetére
Hmm, ez tetszik!
Kár a 0,4mm-es lemezvastagságért, így alig nyom 2 kg-ot, és kb. a karton jobban tarthat, amibe becsomagolják.
-
Raidmax Element a varázslónál, akár rózsaszínben is!
-
válasz
flashpointer #25573 üzenetére
+1, már várom, hogy mikor rukkolnak elő egy igazi ITX-only házzal!
Ebben a tesztben meg tényleg beledobtak még egy rendszert:
-
válasz
flashpointer #25555 üzenetére
+ ráadásul a peak load esetében ír 10A-t, azt meg csak max. 60 másodpercig bírja.
A max. load-ot kell nézni, ami 7A, szóval inkább 84W-os ez a pico.
-
MSI Z97I GAMING ACK
A legfontosabb újítás, hogy lesz rajta M.2-es slot - az ilyen megoldások, beleértve az mSATA-t is, eddig hiányoztak az MSI mITX-lapjairól.(#25418) flashpointer
Értem. A potik elvileg passzolhatnak oda, csak nem tudom, hogyan fogatod oda, meg kellene valami panel is, mivel nem fog tökéletesen passzolni, és gondolom valamivel ki kell tölteni a rést. -
válasz
flashpointer #25414 üzenetére
Azt hova akarod tenni? A slim ODD helyére?
HDD-t nem fogsz belerakni a proci fölé/mellé?
Teljes magas VGA fölé hogyan raksz 120mm-es ventit? Scythe Slipstream Slim esetleg? -
válasz
flashpointer #25367 üzenetére
No, végre valaki első kézből számol be erről a házról. Már nézegetem egy ideje, de valami mindig visszatart...
Az összes ventinyílást tuti kivágatnám (elöl, hátul, felül).A felső venti miért nem fújja inkább ki a meleg levegőt?
Két slotos VGA fölött nem fér el egy 25mm vastagságú venti?A belsejéről is raksz fel néhány képet?
-
Üdv!
Szerintetek az Elite 110-ben mennyire melegedhetnek a felülre szerelt HDD-k?
Csak mert nem nagyon vannak a huzat útjában... -
válasz
flashpointer #25304 üzenetére
Köszi! Mondjuk a webshop-ukban nincs sokminden feltöltve...
Hmm, ezek a HP-töltők jóval barátságosabb áron mennek, eredetiek egyáltalán?
Most számoltam: kb. 18,5k-ra jönne ki a paneltáp mindenestül, plusz egy ilyen töltő 7,5k+ áron, az még mindig min. 26k, hajh...
(#25305) shteer
Az meg a másik. -
válasz
Pista0001 #25301 üzenetére
Ha az ár nem számítana, akkor én is így gondolkodnék.
(#25302) flashpointer
Igaz, 20k az inkább, hogy a fene vinné el!Aprón csak ilyeneket találtam:
180W 9.23A ADP-180MB teljesen új 16000Ft
240W 12.3A ADP-240AB PA-9E 19.000Ft
330W 16.9A ADP-330AB Alienware M18X töltő 25.000Ft
200w HP 10.3A 19,5V 9000FtGebasz esetére érdemes tartalékban hagyni egy olcsó tápot, pl. én is megtartanám a mostani SFX-emet...
-
válasz
flashpointer #25218 üzenetére
A képen megmutatnád, hogy hol fújja ki a táp a levegőt?
A lemezen keresztül? -
válasz
viperabácsi #25215 üzenetére
Bizony. Pedig ha 3cm-rel szélesebbre tervezte volna a házat, akkor oldalra befért volna akár 2db 120mm-es venti is... mondjuk két ULV Noctua, akár 7V-on.
-
válasz
flashpointer #25213 üzenetére
Szép-szép, de hová is távozik belőle a meleg levegő? Mert a tápból is csak a házba áramlik, és másutt sincs kivezető venti, szvsz nekem ez így fail.
-
A gyártói oldalon ez áll:
- 1 x SATA Express 10 Gb/s Connector (shared with SATA3_4, SATA3_5 and M.2 Socket)*
- 1 x M.2_SSD (NGFF) Socket 3, supports M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen2 x2 (10 Gb/s)(#25135) imibogyo
Venticsere esetleg? Valami yóféle Yate-Loon-ra? -
válasz
Balázs0916 #25115 üzenetére
Pedig szvsz nem árt 1-2 venti, legalább nagyon alacsony fordulatszámon, pl. Swif2-800.
-
válasz
Balázs0916 #25108 üzenetére
Beraknék oda egy 80mm-es ventit, ami hátrafelé fújna, a jobb oldalsó rácshoz meg egy befelé fújót, és meg is van a kereszthuzat.
-
Nézegettem az Asrock FM2A88X-ITX+-et, amiben ugye műkszik az mSATA ssd, és feltűnt, hogy a teljes méretű miniPCIE-kártya a FET-ek felét eltakarja:
Ez vajon mennyire egészséges a hőmérséklet szempontjából?
Az Asrock lapok amúgy is kicsit "forrófejűbbek". Még ha rak is rá az ember egy AXP-100-ast, vagy Shuriken Rev.B-t, a takarás miatt nem fognak hűlni a FET-ek. -
-
válasz
Aethel #24831 üzenetére
1, Bármikor megváltoztathatod a rendelésed.
2, Jó az a lap, de ugyanennyiért van ASrock AM1H-ITX + Athlon 5350, szerintem jobb választás, normál RAM megy bele noti RAM helyett, bár nem passzív.(#24832) kisza25
Meh. Kettőt, és könnyebbet... -
válasz
flashpointer #24771 üzenetére
Láttad a videót, amikor egy PS/2-es táp mellé rakja?
SFX-L a formátum elnevezése, de a 125 mm x 125 mm x 64 mm-es méret csak hosszabb kasztnit jelent kb. +30mm-rel, de attól még be lehet csavarozni SFX-szabványú helyre.SG05-be, ML05-be mondjuk tuti nem fér bele...
-
Nem tudom, figyeltétek-e, de a Chieftec új SFX-tápokat dob piacra:
- SFX-450BS: egy ágon tud 432W-ot, és 6pin-es VGA-csati is van rajta;
- SFX-500GD-C: full moduláris táp, egyben 480W-ot ad le, Crossfire/SLI-támogatással. -
válasz
viperabácsi #24710 üzenetére
Ja, pofás ház, XBOX alternatívának tök jó!
De nekem most inkább az Antec ISK600 tetszik. -
Igen, a Raven olcsósított, visszafogott változata, de minőségre szvsz ugyanaz, és nekem speciel jobban tetszik - ezt persze mindenki maga dönti el.
A ventiket pedig jobb szeretem én összeválogatni a házhoz (összehalászni apróról)!
-
válasz
HevonenKulli #24699 üzenetére
Silverstone Milo ML07
Ezt a házat játékos mITX konfigokhoz tervezték, ennek megfelelő hűtéssel, ami el is kél a VGA-dhoz, emellett elegendő helyet biztosít az adattárolóknak is + van hely slim ODD-nek. Minőségi darab, és 22k-ért megkapod, bár utána nem ártana bele még 1-2 120mm-es venti (nem tudom, mennyit raknak bele gyárilag).Nem rossz lap az az Asrock, viszont nincs rajta VRAM-hűtés, szóval a későbbiekben nem ártana majd egy olyan procihűtő, ami lefelé fúj, mondjuk egy Raijintek Zelos.
Ja, és egy SFX tápot is be kell hozzá szerezned, de azt olcsón kapsz apróról (pl. FSP-t).
-
válasz
viperabácsi #24656 üzenetére
Ezt pontosítsuk: a legtöbb gyártó nem rak rá, viszont pl. a Giga rakott tápcsatit a GTX750Ti OC Windforce-ra:
-
válasz
imibogyo #24592 üzenetére
Talán az oldallapon praktikus lenne 1-1db jobbról és balról is.
(#24596) wopi
Csináltatnod kellene egy PS/2-es táphelyre illeszkedó fémlapot, amin távtartókat helyezhetnél el a paneltápnak megfelelő távolságban, így nem kell megbuherálni magát a házat, bármikor tudsz hagyományos tápot is tenni bele, ha úgy jönne ki a lépés.
Aprón vannak hirdetők, pl. nála érdeklődnék. -
válasz
Möre83 #24574 üzenetére
Látom, de az cpu-hűtő, én meg házhűtőre gondoltam.
Igen, már értem a driver-es dolgot.Egy HD5000-rel szerelt lapot én is el tudnék képzelni magamnak dual channel memóriával, 250GB-os mSATA SSD-vel, plusz egy 2.5-ös WD Red HDD-vel.
Hmm.... meg is jött a kedvem egy ML06-os konfighoz.
-
válasz
Möre83 #24572 üzenetére
D-Cooling IS-25 HTPC Slim PWM CPU Cooler
PCCooler S85 HTPC Slim PWM CPU CoolerJó az a NUC, de nem vállalnám be minimális aktív hűtés nélkül.
Meg a Realan-tól nem tudom, milyen drivertámogatásra lehet számítani...
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Futás, futópályák
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest