Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Én sem gondolnam, h az adapter vagta tonkre a VGA-t, de azert koszi az infot.
Matekoljuk mar ki ezt a ventifordulatot mert nekem sehogy sem all ossze a kep.
Szoval a GTX 1070 VGA-am PCB-jere csatlakozik egy Gelid adapter amire egy Y kabel segitsegevel rakotottem a 2db, max 2000RPM-et forgo Noctua-t. A Blower fele hutes maximalis sebessege ~4000 RPM, ennek a 27%-ka nagyjabol a mostani idle 1100RPM viszont ennek most nem 550RPM kornyeken kellene lennie, vagy tevedek, es valamit kihagyok az egyenletbol?

-
Archttila
veterán
válasz
Ghoula
üzenetére
Elvileg a legtöbb EVGA modell BIOS-a megfelel a célnak.
You can try a BIOS from one of the reference EVGA boards that use the ACX or iCX cooler. I'm pretty sure the fans go down to 0% on those.
08G-P4-5171-KR = EVGA GTX 1070 GAMING ACX 3.0 Black Edition
08G-P4-5173-KR = EVGA GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0 Black Edition (88 MHz higher base clock than OEM)
08G-P4-6171-KR = EVGA GTX 1070 GAMING ACX 3.0 (Thermal pad update)
08G-P4-6173-KR = EVGA GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0 (Thermal pad update, 88 MHz higher base clock than OEM)
08G-P4-6571-KR = EVGA GTX 1070 GAMING iCX
08G-P4-6573-KR = EVGA GTX 1070 SC2 GAMING iCX (88 MHz higher base clock than OEM) -
Archttila
veterán
válasz
Archttila
üzenetére
És valóban, közel -300 RPM LNA közbeiktatásával. (ULNA elvileg erre még rádob -150RPM-et, este megkeresem)áhhh, ezt most találtam a Noctua honlapján:
" Never use one Low-Noise Adaptor to slow down multiple fans. Always use one adaptor per fan."

(#43484) mpierre
De az AB tudja és azzal tesztelgettem eddig is... viszont azt nem tudom mennyire lenne kivitelezhető az általad javasolt megoldás.
Most látom válaszolt a srác szintén 1070 FE + Arctic 3 BIOS reflash
Nope. I just gave up on looking.

szerk.:
Kitaláljátok mi ez?
(nem az enyém)
-
Archttila
veterán
válasz
üzenetére
"Ha küldöd rendesen levegővel akkor nem lehet baj belőle"
Érdekes amit írsz mert a legtöbben (sőt szinte mindenki) exhaust megoldást használ a VGA alatt ha egyedi (legtöbbször Arctic) hűtésről van szó. Ebben az esetben a két alsó ventilátor kifelé fújja a meleg levegőt alul a házból nem pedig közvetlen a bordákra, ezáltal csökken a CPU/MB temp. Ezeket a teszteket már többen többféle elrendezésben, és különböző méretű ventilátorokkal sokszor elvégezték. (SFF/HardForum)
Na mindegy ezen még elgondolkodom, mert én is azt látom logikusnak amit te javasolsz, viszont látszólag az ellenkezője is tökéletesen működik.

Itt egy 1070FE+GELID VRM KIT pic amin jól látszik, hogy a borda fedi azokat a pici alkatrészeket is, amikre az Arctic már nem melléklet, illetve a gyári vázzal szintén érintkezik az a rész. (lásd előző post)
-
Archttila
veterán
Mivel nem érkezett meg a GELID kifejezetten GTX 1070/1080-ra gyártott komplett VRM heatsink KIT-je úgy döntöttem, hogy felteszem a gyári Arctic megoldásokat de most kicsit elakadtam.
Első körben arra gondoltam, hogy az alábbi elrendezésbe fogom rögzíteni a bordákat: (A ramsüniket leszámítva egyik sincs még felragasztva)
Referenciának az alkatrészek kérdéses területein található bordán hagyott nyomatai:
Ebből jól látható, hogy van pár alkatrész amire nem jut borda, illetve különböző okokból ezek felhelyezésére sincs lehetőség...
Megnéztem más felhasználók rögzítési módjait is, íme:
GTX 1070:
GTX1080:
Mit gondoltok a fenti megoldásom megfelelő lesz? illetve mennyire lehet problémás, ha az R alkatrészt borda nélkül hagyom, mert alapesetben mint látjátok ezt a mókuskerék közvetlen hűti, (amelyiket nem az gap pad segítségével hozzáér a vázhoz) szóval szerintetek merjem "pucéron" hagyni vagy mindenféleképpen tegyek azokra is bordákat?

-
Archttila
veterán
Holnap felszerelném az Arctic Accelero Xtreme III bordát az 1070-re, viszont a RAM sünik rögzítését illetően tanácstalan vagyok.
Első opció az lenne, hogy a gyárilag melléket termikus ragasztót használom ami HIVATALOSAN jobb! hővezetést biztosít egy 0.15 mm vastag Thermal Tape-nél.
Másik megoldás a már említett Thermal Tape DE! 0.15 mm helyett egy 0.05 mm vastag 3M Tape menne alá ami felveti a kérdést, hogy jobb lenne-e ez a megoldás a gyári termikus ragasztónál, illetve (nincs még vele tapasztalom) nem tudom milyen könnyen/nehezen távolítható el egyébként ez a termikus maszlag.Szerintetek melyik lenne a jobb megoldás?
szerk.: Elvileg egy 0.05 mm vastag tape hőátadása kb akkora, mint a fent említett termikus ragasztóé (de ezt majd megcáfoljátok) [link]
-
Iginotus
addikt
válasz
Nerazim
üzenetére
Ez nagyon durva, de ezt vagy lézer vagy vizes vágó tudja csak kivágni, a cseppek vége a középpont felé nagyon vékony egy CNC maró végének így..
Plusz nincs a 8 lyuk a ventilátor felfogatásnak, bár ha nem akarsz csak szellőzőt, akkor meg miért ilyen a forma?
Seep Nagyon jól néz ki, hány fokos a 1070 mini?
-
Seep
senior tag
A Gigabyte 1060 itx es 1070 itx , meg a MSi 1060 itx aero , 1070 itx aero kartyai tudnak felpassziv modot. A Zotac mini kartyai 1070-tol mind tudjak, a sima 1060 es 1060 mini nem. De a zotac 1060 amp mar szinten tudja. Az EVGA-nak van meg rovid 1060 as kartyaja de ez sem Itx jelolesu, az szinten nem tudja.
A Silverstone - RVZ03B nem fel bele esetleg?
-
Iginotus
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére

Csakhogy kisebbet szeretnék... Most ugye BITFENIX Phenom Mini-ITX-van de nagy és nem szeretem. A Metis pont jó lenne, csak lenne pár centivel hosszabba. Tettek már bele 26 CM es kártyát is
A hűtőt meg megoldom valahogy.
Csak már ég a pofám hogy a 3. hűtőt veszem meg és nem járom körbe eléggé a témát
Na Zotac Minije is csendes az MSI meg a Giga 1070 je az mindig pörgeti a ventit...
Meglátom elválik addig marad a tesztrendszer

Cougar QBX Ebben elférne a VGA
és 145 mm ig mehetek, CPU hütőben, ha nem hasnzálom a belső tartót.. -
válasz
Iginotus
üzenetére
Ja, hogy a lefogató! Bocs, ezt benéztem... hát akkor passz. Vagy add el mindkét hűtőt aprón, és vegyél egy harmadikat, bár ezt AM4 vásárláskor már tudnod kellett előre.
Zotac GTX 1070 Mini belefér még Metis-be, csak 210mm hosszú. Bár nem félpasszív, de egy moddolt plusz ventivel szerintem ennek sem fogod hallani a hangját. Review.
shteer-nek asszem' ilyenje volt, kérdezd Őt, ha részletekre is kíváncsi vagy.Bár a Mini Giga 1070 sem vészes...
-
Iginotus
addikt
(#41613) Ispy Igazából a végeredmény lesz a lényeg. És 61 foknál feljebb jelenleg nem megy a kártya Furmark alatt sem... Szóval elég jó a hűtése. Szerintem ha még 2 lassu ventivel meg van támogatva, nem lesz Node 202-ben sem melegebb.
(#41614) Duracellm... Ha már a Blocken 2 kilóg mit nekem egy 1,5 cm es dudor

Jelenleg asztalon van és tesztelgetek nézegetem még a régi gépem is megvan de lassan szét kéne szedjem és a végleges dolgot eldönteni, de nehéz...(#41615) AxBattler
- Ben Nevis belemegy, meg még a Blocken ECO is
(Ami nagyobb
) De egyiknek sincs normális AM4 es lefogatója. Láttam képeket, hogy a böhöm Nuctuákat tettek bele stb... Csak AM4 re elég ritkák még mindig ezek a fajták sajna.
- Megvárom én hátha lesz pár héten belül, de mégiscsak AERO sokkal melegebb és hangosabb is lesz mint a G1 Gaming szerintem, bár én is efelé hajlok. Valahol utána lehet nézi mennyivel melegebb/ hangosabb anélkül, hogy meg kelljen vegyem és meghallgassam?
Meg is nézem youtubon...(#41616) dugø Gabriellel meggyőztél B megoldás felejtős

1070 is csak nemrég került képbe, mert ilyet sikerült szerezni, de legalább van.Csak ne lenne iszonyat drága a NCASE meg a Dan A4 ... 60-90 ezer a házért.. Még jó hogy Merlinnél már legalább az egyiket lehet kapni

-
dugo_
veterán
válasz
Iginotus
üzenetére
A hűtő kérdést ugye említettem már a topikjában, na de 1070-ről nem volt szó.
Gabriel26-nak volt egy ilyen erős konfigja a Node202-ben, de nem tudta megfogni a hőmérsékleteket:
https://logout.hu/tema/mini-itx/keres.php?stext=1070&suser=gabriel26 -
válasz
Iginotus
üzenetére
Szerintem maradj az A változatnál:
- Ben Nevis-nél nagyobb cooler-t nem tudom, hogy gondoltál ITX-be, amibe ilyen már belefér, azok gyak. mind mATX kategóriásak;
- MSI Aero ITX GTX 1070 elég jó kis kártya, szvsz érdemes rá várnod egy kicsit (ha apróról szerzed be, akkor a G1 eladásával lehet hogy még pénz is marad a zsebedben);
- mehet a Metis mod!
(#41609) sati
Nahát, ilyen menetvágó nekem is kelleni fog, köszi a tippet! -
Iginotus
addikt
Bedobnék egy kérdést

A helyzet, hogy van egy AM4 es Ryzen konfigom (1600X) Mini ITX és vacillálok A és B (esetleg C) között.
Jelenleg van egy G1 Gaming 1070 VGA ami 28 cm hosszú, és egy Alpenföhn® Brocken 2 ami 165 mm nagy...
(Akad még egy Ben nevis is amit pont rá tudok tenni AM4-re)
És van egy szép zöld metisem amibe nem megy bele sem a VGA se a Hütő, bár ha lereszelek 5 mm-ert akkor elférhet, mert 160 mm res megy bele. De az CPU hűtőnek nincs AM4 es lefogatója szóval csak
vertikálisan tudom feltenni (vízszintesen) ami így nem az ideális. SFX tápom van már.A TERV.:
Marad a Metis házikó aminek egyébként ki fogom vágatni szépen a tetejét és lesz rá egy 12 cm es ventilátor, és megoldom szépen a CPU hűtő elhelyezését valahogy. Majd lecserélem a G1 Gaming VGA-t mivel nem fér bele egy mini 1070-re. Jelenleg nagyon nagy a hiány mini VGA-ból.
Negatívum:
- Nem jó a cpu lefogató és a mérete sem az igazi.
- Nagy a VGA.
Pozitívum
+ pofás ház, nem kell ujjat venni.
+ Ha marad a ben nevis nem kell új CPU hűtő...B TERV:
Veszek egy másik nagyon kedvenc házat a Node 202-est. Így marad a VGA és vennem kell egy kicsi CPU hütőt ami már simán kompatibilis az AM4 el.
Negativum:
- Uj ház,
- Uj cpu hütö
Pozitivum
+ Maradhat a G1 gaming VGAC TERV:
Van egy HKC S005ND mATX amibe belefér a VGA igaz kicsit moddolva. De a cpu hütö még mindig nem
Negativum:
- Kicsit bumfordi és ocsmány
Pozitivum
+ Nem kell semmit sem venni...Köszönöm, hogy elolvastad. Aki tud adjon tanácsot

Saját magamnak is le kellet már írjam mert nem tudok dönteni hátha így menni fog.
-
törölt tag
sff.net-nek is van sajat adok/veszek topikja, onnan. valaki vett egy teljes kulso hazat, de ugy nez ki abba akar gepet epiteni es a 1080 pont nem kell neki belole. nem feltetlenul ertem, lehet h a 1070-ese kisebb v ilyesmi, de nekem jo igy

-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Igen, azt hiszem a csatlakozó kábeleit kell hozzá kicsit meggyűrni, az van igazából útban.
De egy EVGA GeForce GTX 1070 a maga 266 centijével még bejér.

Mondjuk én 260 felett már nem nagyon próbálkoznék...
-
törölt tag
válasz
Iginotus
üzenetére
igen, nekem is sokaig becsipodesem volt a slot-in dvd
egy meg most is van, bar ritkan hasznalom.
mas.
kicsi spoiler:
szerk: szoval egy ryzen 1700 van a noctua alatt, a dc-dc pedig egy hdplex 300W, szoval a tervek szerint eleg lesz egy gtx 1060 v 1070 meghajtasara is a cpu mellett. egyelore viszont egy egyslotos gpu megy bele csak h legyen kep (msi gt710) es egy 2x10G-s halokartya. (mert nem birom elengedni a pcie bifurkaciot
)ezt meg csak mert vicces meretileg a ketsocket-es inteles teso mellett...

-
HookR
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
"Igaz, de a 3.5-ös HDD-nek nem lesz így melege?"
A v1.2-ben most is így használom az előlap mögött, egy 95W TDP-s procival és nincs melege (ráadásul itt még nem az elektronika néz a CPU-hűtő felé)."Na igen, de ebbe amúgy is pl. a 200mm alatti Giga GTX 1050 OC kategóriájú, vagy 1 ventis VGA-k passzolnak. 1070 már kazán ide."
Így is, hogy 6 irányból 4 felé szellőzőnyílás veszi körbe? Mivel e téren nincs gyakorlati tapasztalatom komoly hőtermelésű kártyával, így csak kételyt tudok megfogalmazni.(#40708) Ispy: "Akárhogyan forgatom, sehogy sem jó."
Most, hogy rávilágítottál, gyorsan meglestem a középre igazított CPU-foglalatos Intel Mini-ITX lapokat és tényleg. Azzal, hogy a memóriafoglalatot távolabb helyezték a nyák szélétől, az AXP-200 hátrafelé fordítva sem fér el. Ez azért is igen kellemetlen, mert igaz az AM4-es Mini-ITX lapokra is. Egyedül a Gigabyte GA-AB350N-Gaming WiFi memóriafoglalata van a nyák szélén, de az AM4 foglalatban a CPU így is annyival hátrébb kerül, hogy az AXP-200 (~2mm híján
) azon sem fér el a ház hátfala előtt."Eddig csak az aszimmetrikus topflow-k jöhettek szóba, de most..."
...meg majd azt kell vadászni, hogy nagyobb aszimmetrikus példányok melyik újabb Mini-ITX deszkán férnek majd el.
-
Oké, ez is egy elképzelés.
Az elölről beszívó ventilátor ráadásul a CPU-hűtő és a VGA ventilátorai ellenében dolgozna, így legfeljebb előre kifújó jöhet szóba, de nehezemre esik mellette szóló érveket felsorakoztatni.
Igaz, de a 3.5-ös HDD-nek nem lesz így melege?Az a max. VGA hosszt is korlátozná.
Na igen, de ebbe amúgy is pl. a 200mm alatti Giga GTX 1050 OC kategóriájú, vagy 1 ventis VGA-k passzolnak. 1070 már kazán ide. -
gyorol
tag
válasz
AxBattler
üzenetére
A "milyen cpu hűtőt vegyek" topikban ajánlották, elvileg jobban hűtve van az alaplap is egy ilyennel. De kipróbálom majd egy toronyhűtővel is, de ez jó áron volt és elvileg az ár/teljesítmény kategóriában a legjobb.
Egyébiránt köszönöm a 1060-as eléggé bejön, és árban is tökéletes
Aztán lehet hogy valahonann előkaparok még 20k-t és a 1070 mini is beférne, habár azt már elég erősnek érezném magamnak. -
Seep
senior tag
-
Gigabyte GTX 1080 Mini ITX 8G (GV-N1080IX-8GD)

És az a durva, hogy 169mm-es méretben is megtartották a félpasszív üzemet! Mondjuk a borda jófélének tűnik, viszont tuningra már annyira nem alkalmas... de kit érdekel? Bőven elég egy 1080/8GB ITX!
A 1060, 1070 ITX-nek mennyire volt hangos a ventije terhelés alatt?SFX-L-Netzteile im Test: be quiet! und FSP mit Alternativen zur Referenz
Hát, a Corsair SF450 még mindig a legjobbnak tűnik, már csak a rövidebb kábelek, és az ár/érték aránya miatt is.(#40274) vighpeter
Olvasd el a ventis topik összefoglalóját, abban minden benne van.
Én 2db Coolink SWIF2-1201-est használok leszabályozva egy moddolt Metis-ben, és elégedett vagyok velük. A kiszemelt laptól függ, hogy PWM-el, vagy feszültséggel szabályozza a rá kötött házventiket, ez alapján válassz Te is kávédarálókat. -
válasz
KorbiAniko
üzenetére
Szia!
Felejtos a dolog.... 6700k-m OC nelkul 80 fokokat nyaldosta az 1070 FE is csak ugy volt kepes lehulni, hogy ele raktam egy ventit. A vga meg nem problema de a procit nem fogod tudni normalisan huteni.
Ha allo helyzetben van a haz a hofokok jobbak, de ha lefekteted vege a bulinak....Udv. G.
-
dugo_
veterán
válasz
KorbiAniko
üzenetére
Nem fog menni.
65W-os i5/i7 és szigorúan blower style 1070, amivel még érdemes próbálkozni.Nagynozi és gabriel26 hozzászólásait olvasgasd, ők építettek eddig bele hasonlóan erős konfigot.
Nekem 54W+75W nyitott kártya van benne, így tetőzik 65°C/75°C körül a hőmérséklet.
-
törölt tag
a 1070-nel szerelt mar nem vizes, csak nem tudom h eleg-e a kolleganak a teljesitmenye, lehet nem veletlenul a legerosebbet linkelte
es gondolom a csendestol is messze van egy ilyen csucsra jaratva.spanglee001: ha magad szeretnel osszerakni gepet, akkor most mar egesz szep valasztek van hazakbol es tapokbol. a belso elrendezes es a hasznalhato tap merete szerint (atx, sfx, flex-atx, tfx, kulso tapos dc-dc kockaval, stb) tudsz kb meretosztalyt valasztani. a kockaszeru formatol tipikusan pcie-riserekkel tudsz elterni, nemtom kell-e azt magyarazni
ha nagy teljesitmenyt szeretnel belezsufolni, akkor fontos azert h leggel is jol hutheto legyen, ha vizeset akarsz, akkor sok esetben plusz merettel szamolhatsz. te tudod h mivel akarsz jatszani, inkabb eros proci vagy eros vidkari kell, nagyobb procihuto ferjen-e bele vagy a gpu hutesere legyen kihegyezve.szoval egy olyasmi zotac amit linkeltel, az mindenkeppen egyszerubb, de ebben a topikban akkor legboldogabbak az emberek, ha maguk rakhatjak ossze, esetleg faraghatjak at a gepet

-
Yiggdrasil
aktív tag
Köszi srácok a VGA-s kérdésemre a válaszokat!

Pár hete úgy volt, hogy napok kérdése, és összeáll a Corsair 250D kuckóba a kis méregzsák, de sajnos úgy hozta az élet, hogy újratervezés lett a dologból.
Jelenleg amim van, azt kellene kiegészíteni, viszont minél hamarabb (jövő héttől a rendelkezésemre álló gépek fogalmát egy régi iPad fogja betölteni).
Van egy CPU: Intel i7-4790, hűtő nélkül
Van egy alaplap: Gigabyte B85N Phoenix, ami kompatibilis a procival, teszteltem
Van egy Samsung mSata EVO 850 500GB már rajta az alaplapon
RAM-ot kapok haveromtól, 2x8GB 1600MHz Kingston-t (vagy alacsonyt vagy rendes méretűt, amilyen kell)Tehát most ehhez kellene ház (eddig néztem: Corsair 250D, Lian-Li PC-Q33, de már ott vagyok hogy bármi jöhet amiben jó lenne a szellőzés, és befér egy jó hűtésű halk VGA), kellene egy táp (SF vagy sima az gondolom a háztól függ), kellene egy VGA (én nagyon preferálnék egy 1070-t, de legalább egy 1060 6GB-t, kb 5 évig nem bővíteném ezt, max ha felmondja a szolgálatot), illetve egy CPU-hűtő (eddig egy Thermalright AXP-100H Muscle volt a kiszemelt)
Ötletek?

-
Nirvanus
aktív tag
Valaki idő közben gépházat cserél és rájön (napasztmek, megint Metis-ezek), hogy nem fér be az adott 1070 és nem akar vagy tud tápot cserélni. Vagy az adott konfigban "csúnya" az adott típus. Vagy a szellőzése szerencsétlen. Vagy nagyon-nagyon olcsón szerezte be és kis haszonnal tovább adja. Vagy túl alacsony az alkoholvér szintje...
-
Pendra37
tag
Nincs bajom a hasznalt cuccokkal, viszonylag gyakran adok veszek. Viszont az 1070-es hasznalt GPU-t nem ertem. Vett egy 1080 TI-t, vagy rajott, hogy nem is kell neki szamitogep vagy mi? Miert ad el valaki egy olyan kartyat, aminel jelenleg nincs jobb a kategoriajaban? Ilyenkor valamiert mindig az jut eszembe, hogy "teherautorol leesett", vagy eszetlen tuning miatt nem megbizhato es garit vesztett darab.
Ha sokat fogsz jatszani a legeslegujabb AAA jatekokkal, minimum 1080p felbontasban, minden maxon, akkor egy uj GTX 1070 8GB-ben gondolkodnek. Ilyen beallitasoknal az 1060 6GB 1-2 even belul mar nem fogja adni a 60+ FPS-t. A 3GB meg nem fogja engedni a max beallitasokat vagy jobban fog esni az FPS es tobb lesz a mikro lag.
A CPU+lap komboban a tobbiek velemenyet osztom. 7500-as I5 meg B250-es lap tokeletesen megteszi.
RAM ban 16GB ala nem mennek.
SSD-ben mSATA vagy M.2. Kisebb, konnyebb, kevesebb kabel, jobb szellozes.
Hutobol mindenkepp olyat nezzel, ami belefer a hazba szelessegre es magassagra is. Ezen kivul a magas RAMokkal sincs baja. Ezutan jo, ha a fordulatszama szabalyozhato es a venti maga nem hangos. A jobb gyartok megadjak a dB erteket is. Ez egyebkent a PSU-ra is igaz.
PSU-bol a felpasszivakhoz nincs nagy bizodalmam, hacsak nem 1000W folottiek. Az egy dolog, hogy mukodni fog venti nelkul, de a magasabb homerseklet az elettartam rovasara megy.
-
Csokilama
tag
Kártyáknál figyelj arra, hogy beférjen elé a bekapcs gomb is. Sima Metis plusba a founders nem a legjobb, mert hátrébbről szívja a luftot.(már nem emlékszem, hogy elfért volna mögé a bekapcs gomb vagy sem.) Gigabyte karikat felejtsd el azokkal a hulladék windforce hűtőkkel.
Nálam a bekapcs gomb áthelyezésével EVGA GTX 1070 FTW volt a max ami szépen elfért a házon belül. A Zotak karik is jók. 
Procihűtőnek vmi szimpla CM evo 212 féleség megfelel. Ilyen felállásban, a táp felőli venti nélkül. Non K procival elboldogul. (igen igen tudom, már megint ez a kép, de ez az egyik legkorrektebb középkategóriás build
)
-
-
FefeX
csendes tag
A táp szerintem egy Corsair SF600 lesz és vga-nak pedig egy gigabyte 1070!
A kérdés még az hogy nagy különbség van egy itx-es méretű 1070-es és egy sima 1070-es között?!
Másik kérdés hogy kell-e nekem 16gb ram vagy elég a 8?
Ma már összeraktam egy gépet fejben, csak a baj, hogy 430-ra jött ki az összeg, 80-at valahogy le kellene rövidíteni belőle.
Az sem lényeg számomra, hogy nagyon halk legyen, úgyis mindig üvölt a házimozi...
De hogy ne csak levegőbe beszéljek ezek lennének a kiszemelt hardware-ek:
Processzor
Intel Core i5-7600K dobozos74 910 Ft
Alaplap
Asus Strix Z270I Gaming 64 520 Ft
Memória
Corsair Vengeance LPX DDR4 2400MHz Kit2 CL16 16GB 44 910 Ft
Videokártya
Gigabyte GeForce GTX 1070 Founders Edition 154 429 Ft
SSD
Samsung 850 EVO SATA 500GB 51 350 Ft
Számítógépház
Raijintek Metis PLUS -Szürke, plexis 21 050 Ft
Tápegység
Corsair SF600 41 350 Ft -
Yiggdrasil
aktív tag
Na, minél több házat nézek meg élőben, annál nehezebb, túl sok az opció. Viszont, ahogy megyek lejjebb méretben, folyamatosan jönnének be a képbe a mini kártyák a méret miatt.
Találtatok már olyan kis 1060 6GB / 1070 8GB-t ami nem főzi meg a gépet, és nem produkálja eközben egy 747-es turbinájának a hangszintjét?
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Úgy látom, az MSI GTX 1070 Aero ITX OC specifikációjában időközben javították a méretet 184 x 144 x 40 mm-ről 175 x 129 x 37 mm-re.
(#37723) HookR: "dVGA-ból a Gigabyte és a Zotac GTX1070 Mini-je is elfér. Az MSI Aero nem, az túl magas."
Így akkor mégis csak elfér az 1070-es Aero is, nem csak a kisebbek.
Illetve a Zotac GTX 1080 Mini is (211 x 125 mm), amiről korábban teljesen elfelejtkeztem. -
Csak érdekességképpen, mivel a gyártói oldal már volt linkelve:
MSI GeForce GTX 1060 Aero ITX Review
MSI GeForce GTX 1070 Aero ITX OC ReviewDurva, hogy 175mm-es kártyára milyen félpasszív hűtést tudtak tervezni.

-
Ghoula
senior tag
válasz
üzenetére
Szia,
Köszönöm a szívélyes fogadtatást

Szívesen dokumentálom a folyamatot, amit annó az Evolv-al elfelejtettem a nagy izgalomban, nem mellesleg így megkíméllek attól, hogy át kelljen keresztelni a topikot Mutasd a Metised-é

Használható része menni fog, az esztétikát meg igyekszem nem háttérbe szorítani.A cél hasonló, mint az Evolv-al, nagyon halk, erős, lehetőségekhez mérten kicsi/minimális méretben megoldani a gépet. Ott ugye a vége kétkörös víz lett, 2x180, 1x180 és 1x140-es radikkal, normál terhelésen néma, full terhelésen is bőven átlag alatti zajjal.
Mivel azt a gépet nem volt szívem eladni/bontani, így a htpc-re került a sor, amiből szépen lassan konzolpótlék, nappaliban játszós, filmezős gép lesz.Eddig egy 7700K duruzsol a gépben, 16G ram, m.2 ssd, 500W sfx-l és Macho 90 hűti.
A vga még kérdéses, elképzelhető apróról egy 290X, rx480, de ha úgy hozza a sors, azt se bánom ha 1070/1080 lesz benne.A ház hűtése meg számomra mindig kritikus pont volt, főleg annak tekintetében, hogy ha a tervező asztal után, ha egyáltalán van próbaszerelés, akkor utána visszaülnének variálni, és nem csak annyit, hogy jajj, ide nem fért be ez a venti, akkor csere kisebbre és kész. Nagyobb méretű venti alacsonyabb fordulaton tud ugyanakkora légmozgást, a hangra nem kell mondanom milyen hatással van.
Főleg úgy, hogy például be is fér a venti, csak a kivágásokat kéne nagyobbra méretezni...
Az új trend alapján a közösséggel, szemük láttára tervezett és többször újragondolt házak esetében látjuk mennyit jelent, csak a tömegtermelés hiánya miatt horror az ár.Tehát QBX:
Képek minősége pont olyan amennyi időm volt rá, bocs.

Tápegység oldalról, ha leírás alapján nem lett volna egyértelmű.
Táp felülről, látszik mennyi helyet nyertem, és még lehetne, ha az oldallemez irányába süllyeszteném. Mivel oldalról szív, nem kell mögötte kábelt elvezetni, felesleges tér.
Gyári adatok szerint ATX táppal befér a 240-es radi, de csak egy ventivel, Silverstone offszetes SFX adapterrel ventivel is, itt még több lett a helyem.
Oldallemez két 140-es ventivel, látható, hogy 30mm marad a süllyesztésig, de ha kitolom koppra, akkor majd 50
Felső lemezen hosszában nem lenne gond, viszont a sín, ami oldalirányban fogja, az pont útban van.

A ház felső kerete sem elég széles, 2-3 mm-ről beszélünk. Ami itt probléma, hogy alaplap tálca felőli részen nem tudsz faragni, ellentétes oldalon, viszont a fül megtartásával is tudod tenni addig a ventit, és nem esik le a teteje, főleg, hogy hátul 2 csavar is fogja. Elől is meg lehet ezt tenni, de ott pl kérdéses, hogy front és oldalsó esetleges radi esetén mi lesz útban, tartása is maradjon, így ott szerintem marad a 120mm.Bocsánat a leporellóért,ha valakit zavarna, de ez így sikerült

-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! FRACTAL DESIGN Node 202 alapokon építenék egy Mini-ITX-es gépet az alábbi komponensekkel, a véleményetekre lennék kíváncsi!
Alaplap: MSI B250I PRO
CPU: INTEL Core i5-7500 3.40GHz 1151 BOX
Memória: HyperX 16GB Savage DDR4 2400MHz CL12 KIT
VGA: MSI GTX 1070 AERO 8G OC ( ez így elviekben kifele fújja majd a levegőt a házból )
SSD: HyperX 240GB Savage SATA3 2,5"
HDD: ( ez laptop HDD ): WD Black 1TB 7200 rpm 32 MB SATA3 WD10JPLXA táp a házzal együtt jön 450W-os, azt olvastam elegendőnek kell lennie.
Ez így összesen 370 ezer körülre jönne ki. Mi a véleményetek róla?
-
HookR
addikt
válasz
Mukucs
üzenetére
Ez ugye attól függ, hogy konkrétan melyik 2 ventis dVGA-ról van szó. Például egy Zotac GTX 1070 Mini 210mm hosszú, ami a felsoroltak közül csak az U1 Plus-ba nem fér bele. De például egy MSI GTX750 Ti LP meg mindössze 146mm, megfelel a 2 ventis kívánalomnak és szinte bármibe belefér, ami fogad 2 slot-os bővítőkártyát.

A Fractal Design Define Nano S-t azért nem ajánlottam, mert a tápegység közvetlenül a dVGA mellé kerül, ami 2 ventis hűtés esetén útban van. Abba inkább az ilyesmi hűtéssel felvértezett dVGA-k illenek. De ha ilyen nagyobb, mini-ITX kuckók határait feszegető darabok is szóba jöhetnek, akkor egyrészt akad még néhány jelölt, másrészt felmerül a kérdés, hogy biztos mini-ITX-et akarsz-e egyáltalán?

Hogy mi mindent be lehet passzírozni pöttöm térfogatba, arra jó példa a Dan A4-SFX, csak arra kell ügyelni, hogy az árcéduláját meg ne nézd!
Na meg az árán túl a kompatibilis CPU-hűtő is erős kompromisszum. -
burny
aktív tag
-
Yiggdrasil
aktív tag
Na szépen lassan összeáll a dolog. Ami már nálam van:
- MSI B85N Phoenix lap
- Intel i7 4790 CPU gyári hűtővel
- Kingston KCP316ND8/8 2db RAM
- Samsung EVO 850 mSATA 500GB, Samsung 840 PRO 250GB
- Seagate ST2000 2TB HDD
- ASUS GeForce GTX 960 OC 2GB GDDR5 128bit PCIe
- Corsair Obsidian 250D (sajnos a jó árú használt nem eladó már, úgyhogy rendeltem egyet, ma jön)Esetleg egy moduláris tápot, meg hűtést tudnátok ajánlani ehhez a konfighoz, hogy hűvös, és halk legyen a masina? Táphoz annyit fűznék hozzá, hogy nyáron vennék egy minimum GTX 1060 6GB-os kártyát, de lehet hogy egy 8 gigás 1070 lesz belőle, azt el kellene bírnia.
Párom Phanteks Enthoo Evolv mATX házában egy EVGA GTX970 4GB SSC ACX, i7 3770 + Be Quiet Pure Rock, és egy EVGA SuperNova 550 GS van, és olyan a hangja mint egy felszálló Boeingnek, ha lehet ezt halkabbra szeretném megcsinálni.
-
-
válasz
Csokilama
üzenetére
Arultam a gepemet, mert mondom ne hordozzam mar ezt a gyonyoruseget.
Tegnap hoztak egy gtx 1070-es laptopot, hogy csereljuk el, aztan rajottem, hogy "mi ez a szar" es inkabb maradok az asztali variacional
Meg most jo aron hoztak egy Predator x34-et es hat most nagy "fap-fap" effekt van
Bar a monitort kajak nem tudom hogyan fogom magammal vinni, de mwg kitalalom
-
Csokilama
tag
Nem ér annyit. Nagyon max 2-3 fokot jelentene, viszont a kevés vas miatt egyszerűen a hőleadó felület a legszűkebb keresztmetszet.
Pl gtx 1070 Foundersnél is ez a helyzet. Újrakentem Conductonauttal!! és nagyon max 1 fokot nyertem vele.
Pedig amíg a Conductonautnak a hővezetési tényezője 73 W / (m · K) az MX4-nek 8.5 W/(mK)
-
Archttila
veterán
válasz
Csokilama
üzenetére
Most én is valami hozzád hasonló hűtési megoldáson töröm a fejemet: [link] mármint a VGA hőjének egy részét áttolnám a CPU-n, valahogy így:
annyi különbséggel, hogy a hátsó 90mm nem slim lenne hanem 2.5 (via low noise adapter), oldalt pedig a kereten (ami a képen nem látható) egy S12A szintén kifelé húzná a meleg levegőt.
Tulaj:
"I am really happy with the general performance so far, and even surprised by the low temps and silent operation. Ncase M1 is small in size but big in performance and Noctuas do their job flawlessly. Definitely, a non-blower style GTX will run much more quietly. I had to return an Asus blower GTX970 back only 2 days after purchasing it, noise was terrible. Swapped it for my current MSI Gaming 4G card, the large heatsink (Twin Frozr) and semi fanless mode keep it cool and quiet. Actually, it is the coolest part of the system in idle, the 2 bottom Noctuas keep it around 30°C and prevent the card fans from going active. The only tradeoff is getting a few degrees higher in the case under heavy load, but Noctuas can handle the situation with no problem."
Nekem a CPU egy 7700k a VGA pedig egy 1070 ennyi lenne a difi. meg az, hogy nem 5GHz a cél hanem csak 4.5
a lehető legalacsonyabb vcore mellett. [link] -
Csokilama
tag
válasz
gerleimarci
üzenetére
Igen ezek jó tápok, én is azért vettem, mivel nem volt garis és 20k-ért annyira nem sajnáltam + később kábelhosszabbítókkal bármilyen géphez tudom használni.
Én levágtam az alaplapi tálca plusz részét is. a Tápnál szimplán tükröztem a kábelek kivágását oldalra is.
Kifejezetten ronda, de legalább működik és úgyse látom.

Nálam egy időben ref r9 290x volt bent egy módosított MSI r9 290x g4 gaming hűtővel, ez volt a max ami elfért.

Itt a hőfokok azért 80 körül voltak, igaz alacsony fordulaton, de akkor se kevés.EVGA GTX 1070 FTW

Ez a tökéletes kártya a Metisbe, hosszra pont passzol, nem is eszik túl sokat. minimum fordulaton 68-70 fokon elvan. Persze ez teljesen más árkategória.Csak az új generációt ajánlanám.
RX480 ugyan azt tudja mint az r9 290x, viszont az a -100w fogyasztás hűtésben és kissebb SFX táp árával visszajön.
Az EVGA 1070 FTW hosszát vedd alapul, talán 10,5", ezt mondanám maxnak.
Lista, Nitro-DD-GamingX ezek amik szóba jöhetnek, hosszban nem tudom melyik felel meg. -
t72killer
titán
" LP kártyáknak más a célközönsége, megítélése. Évekkel később is keresettek a használtpiacon." - Ezesetben ha kapható lesz a Giga 1050ti LP...
Én is erősen gondolkodom, hogy kell-e nekem a nagy+hangos 1070 (nálam nem játékra kellene, hanem videofeldolgozásnál a proci kisegítésére CUDA-ban). Nehéz dolog ez a htpc<->nagygép egybegyúrás

-
t72killer
titán
970-ből nekem gigám volt és annak volt kb a legjobb hűtése a piacon (igaz nem ITX, a nagymelák G1-es kari).
Szemezgetek a 1050-es LP és a 1070-es ITX gigával, utóbbi használhatónak tűnik a teszt alapján.
-
válasz
anarchic
üzenetére
Csapzódok össze-vissza az ITX vs. mATX vonalon.
Az most már szinte biztos, hogy vagy ez a Strix Z270I vagy pedig a Strix Z270G lesz a befutó, kb. a ház fog dönteni. Van egy dual bandes PCIe wifi adapterem, de ezeken az alaplapokon már gyárilag is van wifi, szóval talán csak emiatt felesleges a mATX-et választanom.
Remélem, hogy most hétvégén mutatnak be pár új ITX házat a gyártók, amit aztán a közeljövőben már forgalmazni is fognak, mert jelenleg kb. minden kompromisszumos.
Akarok bele rakni egy 7700K-t egy 158mm magas Noctua NH-U12S hűtővel, egy 160mm hosszú Corsair RM650x táppal, MSI GTX 1070 Gaming X-el és jó lenne a minél kisebb méret.. Manta túl nagy, Evolv ITX nem annyira jön be, Define Nano S nagyon régimódi és nem tetszik, hogy nincsen alsó box a táp vonalában, Node 304-nél neccesen fér csak el ez a táp és a VGA együtt. Valamit még kihagytam?

Nem akarok SFX-ezni, azért tetszik ez a Corsair, mert jó eséllyel szinte mindig full passzívban menne ezzel a konfiggal így nem lenne hangja.
Meg mintha a szellőzés sem lenne annyira ideális 1-2 modell esetében.. az persze világos, hogy egy kis kuckóban alapból minden fűt mindent.Várom már a hétvégét és a CES 2017-et.

-
Csokilama
tag
Bütyköltem kicsit a Metist, végre kicseréltem alul(oldalt) a 12-es sleek vortexet 14-re.

Következő héten újra flex alá kerül a kicsike. Az utolsó limitet is megszüntetem.
Belepasszírozok egy Sapphire Fury Nitrot
Utána várok az új kártyákra (csak AMD támogat PLP-t)Addig is vizezett Metis ikrek
6 MB-os képeket NE linkelj direktben a fórumba!Annó valaki kért képet az EVGA GTX 1070 FTW pasztájáról. Megérkezett a gap pad kit EVGA bátyától.
Paszta kicsit kiszáradtnak tűnt, viszont újrapasztázás után kemény 1 fokot nyertem.

A VRM gap padokon konkrétan el tudtam olvasni a típusszámot(ennyit arról, hogy nem érintkeznek rendesen)
Maguk a padok nagyon jó minőségűek, nem spóroltak a mennyiséggel se.
Rendesen teszik a dolgukat, a hátlap és a gap pad közé rakott lapos szenzor 70 fokot mutatott, hátlap másik vége 50 körül mozgott
[ Módosította: radi8tor ]
-
soneec
tag
válasz
üzenetére
Szia!
Nekem hasonló házaim vannak...Silverstone rvz02- rvz01
benne egy i74790k és egy Evga 1070 Ftw társaságában.
Arra készülj fel ,hogy a ssd/hdd hőfokok igen magasak lesznek főleg játék alatt.
Nálam a csúcs most 42 fok a nagy tesóban.
És ha már játszol akkor én a gyári ventit mindenféleképpen lecserélném valami normálisabb hűtőre.
Itt egy videó amibe egy kompakt 120 as vízhűtést építenek be node 202 be de ehez egy kis ház modding is szükséges.
-
válasz
Archttila
üzenetére
Maga a haz gyonyoru de velemenyem szerint nem top konfigra van.
Nekem amikor i7 6700 es gtx 1070 FE volt a node 202-ben azt sem tudtam normalisan huteni.
Ez a haz meg ugyan az csak olyan mint ha felbe lenne hajtva az elozo hazam....
De aki egy i5-os K nelkuli procit es egy 1060-1050-es kartyat tervez bele annak tokeletes -
burny
aktív tag
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
kisza25
üzenetére
Ha a Metisbe gond nélkül elfér egy GTX-1060 6GB (esetleg később egy 1070 8GB, ha elkapna a gépszíj valami új játékkal), akkor nekem tökéletes az a ház, tetszik külsőre.
Ha nagyobbat javasolnál, akkor az általam nézettek közül a Corsair 240, 250D, és mindhárom Fractal kb egyformán tetszik, amelyiket a legjobbnak tartjátok, azt választom, vagy ha mást, akkor megnézem azt is.
-
Csokilama
tag
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
Metisbe elfér a gtx 1070-80, Titan XP Founders kiadas. Illetve az EVGA ACX3.0 hűtős darabok( Nálam 1070 FTW van, 18% ventikkel 68-70 fok
) -
Csokilama
tag
Nálam az EVGA Z97 STINGER i7 4790k 4.7ghz-re huzva ugy, hogy 300-400 rpm-en mennek a ventik es amikor az r9 290x 80 fokon+ proci 65 fokon ment az alaplap csak 47-ig kuszott fel, pedig semmi levegot se kapott direktbe.
Most 1070-nel 44 korul megy. Pedig kap rendesen a vrm. -
VTom
veterán
válasz
Csokilama
üzenetére
Miért cseréled le, most nem egy 1070 FTW van bent, Morpheussal?

(#35787) Garold Nem tudom mennyi rá a keret, és mik a méret korlátok, de az Alpenföhn Atlas-nál nincs jobb toronyhűtő ITX lapokra. Nekem B85i Gaming-em volt, kb. ugyanott volt rajta a CPU socket, és az Atlas olt rá a legjobb hűtő.
-
Csokilama
tag
Konkrétan 2x annyi levegő

Így fent 2x120mm szívja befele lent pedig a táp és hátsó 120 venti pedig kicsivel kevesebbet fúj ki. Ami pozitiv nyomást eredményez, azaz amennyiben a felső 2 ventin van porszűrő akkor a gép nem szívja tele magát porral az apró kis lyukakon.
+ Egyszer nekiesel a vagdosásnak akkor már nem kerül sokba a 2. lyuk.Úgy néz ki olcsón sikerül szerezni egy Gainward GTX 1070 Phoenix karit.
90%, hogy leszedhető a ventik+burkolat az alap hűtő leszedése nélkül(garimatrica) így csak 2 slot(egész pontosan 36,7mm) ami mesésen elfér viszont hátul a hőcsövek kilógnak. Ami nem stresszel túlzottan mivel már úgyis lyukas az előlap
Ezzel teljesen kimaxoltnak tekintem a Metist -
Csokilama
tag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Vizesblokkokból és ilyen olyan hűtőkből van pár darab. Megrendeltem az EVGA kitet is viszont az 1-2 hét.
Csinálok majd képet a pasztázásról, viszont nincs gond vele (68-70fok 18% ventikkel, viszont szerintem a VRM itt eléggé megérzi)
Egyébként meglepett, hogy ilyen alacsony %-on megállt. A srác akitől vetem 70%-ra állította és akkor volt 70 fok körül. Valami Corsair full tower háza volt. Ennyit a meleg ITX-ről
+ GTX 1070-80 FE kártyákat felesleges újrapasztázni, konkrétan 1-2 fok kül volt a gyári paszta és a Thermal Grizzly Conductonaut között. Az a kis alutömb egyszerűen nem képes többre.
-
Csokilama
tag
Kész a szendvics.
EVGA GTX 1070 FTW
A kártya vége súrolja a ház elejét, viszont minden erőlködés nélkül össze lehet csavarozni.
Nagyon megvagyok elégedve vele alapból 1911 Boost, max 70 fok minimum ventikkel, 85% TDP
Ez teljesen alap pasztázással, hétvégén szétkapom teljesen. Megkapja a gappadokat és a thermal grizzly conductonautot
-
Csokilama
tag
válasz
F.B.I.
üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy ha a 0-t vesszük alapul (gyári hűtő) akkor rengeteg érte az a 6k is. Amiket linkeltem azok pedig venti nélkül is elviszik(házventi bőven kelt annyi szellőt)
50k körüli procinál nem az a 2-3k fogja hazavágni a költségvetést.
Kis ON.
Délután megyek EVGA GTX 1070 FTW kártyáért, dobok majd fel pár tesztet, hogy a kis Metisben milyen hőfokokat produkál. Talán ez a legnagyobb 1070 ami még befér a házba úgy, hogy a felső ventik elférjenek bentre. (Palit Gamerock ventik nélkül 2 slot, viszont hátul a 3 hőcső hosszabb a pcb-nél
) -
Archttila
veterán
Köszi! Mondjuk ez se kutya

pár adat tőle (HardForum)
CPU hovers around 65 and GPU around 50 under load. If it's a long session then the GPU creeps up to 55
CPU is a 6600k @ 4.5, GPU is GTX 1070, Core 2126MHz, Memory 9188Mhz
Fan speed under load is around 60%: ~ 1600 rpm at full load for both fans.
FYI bottom radiator fan 100% is 2064rpm (Silverstone FW121) , rear radiator fan 100% is 2893rpm (Silverstone FW91) -
Csokilama
tag
válasz
tailor74
üzenetére
Igen, én személy szerint EVGA GTX 1070 FTW-t pakolnék bele, 127-130k körül lehet kapni újat.
Alatta 10.5in - 266.7mm a max.Plexi oldallap szinte m1, főleg ha vagdosni tervezed.
Tápból minél nagyobb annál csendesebb, nekem is azért lett 750-es, mivel így szinte bármilyen kártyát belerakhatok, 1070-nél pedig nem melegszik.
-
Csokilama
tag
válasz
tailor74
üzenetére
Fér nagyobb is mint 25cm.
GTX 1070 FE, R9 290/x REF PCB(csak PCB, a hűtő túlnyúlik rajta)
Ami biztos, hogy ha GTX 1070 FE-nél nem nagyobb a kártya akkor be tudod majd rakni.
ATX táp okozza a legnagyobb gondot, max 16cm hely van. Ehhez ki kell venni alul a táptartó keretet és a kábelek is benne vannak.
Én egy Corsair TX750 kábeleit rövidítettem meg, ezt senkinek se ajánlom
Ez 16cm hosszú
Noctua NH-D14 160mm magas, ennél magasabb nem férne be.
-
Sziasztok!
Raijintek metis házzal kapcsolatban lenne pár kérdésem.
A neten nézelődve azt olvastam, hogy sfx tápot használva max 25cm-es vga fér bele, ezt meg tudnátok erősíteni ti is?Következő.. Nézegettem az sfx tápokat, 6600k-t, és vagy 1060-at, vagy 1070-et kellene kiszolgálnia. (jjelenleg 980ti van, a 28cm-es mérete miatt kizárt, hogy befér, na meg ugye 250W tdp)
Ezt a chieftec tápot néztem, van-e tapasztalatok róla, elég lenne-e a megcélzott konfighoz?Sfx ---> atx átalakító lemezt lehet kapni külön, én nem találtam hirtelen..

A Metis adatlapja szerint 160mm magas cpu hűtő fér be, gondolom a macho 120 rev.A-val nem lesz gond, az pont akkora.
Utolsó kérdésem az lenne, hogy érdemes a plexis házat rendelni, vagy inkább a szellőzés miatt a perforált oldalú a javasolt?
Köszönöm.

-
Csokilama
tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Megforditani a procihűtőt nem jó ötlet, nagyon felforrosítja a tápot(próbáltam)
Mivel fél passzív és 1070 miatt alig van kihasználva ezért nagyon nem kell foglalkozni vele.A kivágásnál felülre 2x120mm( 2 slotos videokártyánál pont elfér a hűtő felè a venti), alulra 140mm.
-
Seep
senior tag
Szervusztok urak. Ahogy ígértem itt egy pár kép az én Metis-emről.
Az első kép mikor rájöttem, hogy elfelejtettem bekötni az előlapi USB csatlakozókat:

Alkatrész lista:
Asrock z77e Itx
I7 3770k
Thermalright 120i + 120mm Noctua
Gigabyte 1070 Mini + 120mm Noiseblocker
Corsair RM750i
Raijintek Metis + 120mm Noctua
+ 2x 2.5" SSDU.I.: a házat csak nőgyógyászoknak ajánlom

U.I.2.: tervben van a ház tetejének kivágása lézerrel -
Csokilama
tag
válasz
Nicolle
üzenetére
ITX-nél sincs gond a hűtéssel, csak több odafigyelést és esetleges kompromisszumot(modolást) igényel.
Az ilyen Console formájú házaknál a processzorhűtő szokta a legnagyobb problémát okozni. Videokártya vígan elvan, főleg 1080.
Válaszd ki a lehető legnagyobb hűtőt ami csak befér a kiszemelt házba, majd olvass el pár tesztet, hogy abban a párosításban mire képes. Majd mérlegelj, hogy elég-e.
Amivel még javíthatsz a hőfokokon az a delid+ kupak felé is valamilyen folyékony fém paszta pl: CLU vagy Thermal Grizzly Conductonaut. Ez olyan +10k viszont ezzel nyersz a legtöbbet.Nálam Raijintek Metisben i7 4790k 4,7GHZ-n Noctua NH-D14 hűtővel és 400rpm(minimum) BF1-ben 50-55 fok, cpu burnerben 60 körül maxol. GTX 1070 is 50-55, furmark 60 fokon maxol. Nagyon jó ház a metis, viszont alapból vagdosni kell high-end confighoz.
Fractal Design Node 202-be megfelelő hűtésű configot lehet építeni.
procihűtőnek pl: Thermalright AXP-100R -
Seep
senior tag
Na megjött a Gelid mini pwm to pwm adapterem, holnap rabuheralok egy 12 es noctua ventit a 1070 minire.
-
Archttila
veterán
válasz
Csokilama
üzenetére
The cooling itself really is at the same level it was, you can't really complain about it. A bit trivial of course remains the temperature targets that Nvidia is using. The default setting for the GTX 1070 and 1080 will be, give or take, 80 degrees C, meaning these cards are allowed to run to 80 Degrees C before ramping up the fan RPM to try to keep the product cool at 80 Degrees C. Realistically in game the card will run closer to the 75 Degrees C range. Nvidia feels this is a nice balance in-between performance, power consumption and temperatures. Most of you would however prefer something a little lower. You can obviously change the temperature target of the fan RPM yourself, that will ramp up the noise levels though. But at uo-to 80 degrees C and at that level the noise levels are okay really. In idle you can barely hear the cooling solution and under stress, well you can hear some airflow and that's it.
az a baj, hogy fáradt vagyok így semmi kedvem belemenni, hogy mekkora házam van, min és milyen messze tőlem, szóval hallottam amit hallottam és nekem aki nem elvakult custom FAN tökéletesen megfelel majd ez a kártya.
-
Csokilama
tag
Nagy csodára ne számítsatok ugyanaz, mint az előző REF hűtők, csak marketing megy ezerrel.

"Moving to load noise, as it turns out NVIDIA has tuned the coolers on both cards to operate similarly to their past cards. At the 47dB(A) mark we find GTX 1070FE, GTX 980, GTX 770, GTX 780, our non-reference GTX 970, and finally GTX 1080FE at 47.6dB(A)" - anandtechEnnyi vassal és kispórolt vapor chamberrel nem is csodálkozok.

-
Seep
senior tag
Na a Metis megrendelve, a Giga 1070 mini meg mar meg is jott

Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Sorozatok
- ARC vs eARC — Ilyet is tud a HDMI-d? 🤨
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Hálózati / IP kamera
- Milyen videókártyát?
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- MSI A78-G41 PC Mate (MS-7793) AMD FM2+ alaplap
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- DDR5 G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 6000MHz (AMD EXPO) 32GB - F5-6000J2836G16GX2-TZ5
- ASUS Prime B550M-K alaplap 24 hó gari
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Beast XMP/EXPO - 2 év bolti garival! -
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 55QNED86T3A / QNED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Apple Watch Series 9 GPS+Cellular 41mm, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

) azon sem fér el a ház hátfala előtt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)