Hirdetés
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz andatti #5482 üzenetére
ugyanis, ha leválasztom a stick-et, és úgy akarok progit indítani, akkor nem is engedi...
Ez önmagában nem garantál semmit, attól még lehet hibás a bemeneti chip. Főleg, ha ez egy erősen melegedős fajta, lehet rövidebb az élettartama. Ha nem is tervezték ennyire rövidre, de azon belül lehetnek gyengébb példányok is.
Nekem is van például egy villámkáros tunerkártyám (nem nálam szállt el, így kaptam ajándékba), az is tökéletesen együttműködik a szoftverrel, látszólag hangol, lefut a keresés, ahányszor akarom, csak soha nem talál semmit.
Ugyanakkor volt már a fórumon olyan eset is, hogy driverrel szívott valaki, így nehéz biztosat mondani. Általában ilyenkor, amikor valami egyszer már működött, majd látszólag minden ok nélkül hal le, én kevésbé hiszek a szoftveres hibákban, de ez nálam "szakmai betegség" is, mivel az én javítóműszerem már elég régóta a forrasztópáka.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz andatti #5489 üzenetére
Általában a Regedittel a
HKEY_CURRENT_USER\Software
...alatt lehet megtalálni és törölni a programok beállításait, ha az uninstall nem távolította el. Vagy egyes programoknál:
Users\Felhasználónév\AppData\
Utóbbit persze nem a Regedittel kell keresni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz andatti #5642 üzenetére
SCART-kábelt vegyél, mert azon be lehet állítani RGB-átvitelt is (box menüjében), ami szebb képet biztosít, mint a sárga RCA kompozitjele.
TV elején a kameracsatlakozó céljára szokták kiképezni, persze gyakorlatilag más is beledugható.
-
Watt25
veterán
válasz andatti #5648 üzenetére
Az MTVA csatin sajna eléggé kilógnak a feliratok, ez az ő hibájuk.
A 20 perc alatt 2GB felvétel az fura, mert a HD adások esetén is szerintem kb. 1GB-nak kéne lennie, nem tudom, nálad miért dupla mennyiség. (SD csati esetén pedig 200-300MB-nak kéne lennie.)
A képaránynál pedig szerintem az a baj, hogy a tévét is automatikusra (vagy eredetire, ez tévétől függ) kell állítanod.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
danee91
senior tag
Ha a tévéd 4:3-as régi CRT, és nem 16:9-es, esetleg nincs a tévén a képarányhoz beállítás, akkor a Strong beállításainál SCART-ra állíts be 576i "felbontást", és 4:3LB képarányt(LetterBox). Nekem a sima 8105 van, a tied 1-1-be ugyanaz, csak energiatakarékosabb. Amugy sztem érdemes frissíteni a szoftverét(már ha a tieden nem 1.0.8 van..ellenőrizheted az információ részen).
Ja és ezt meg csak úgy a MindigTV topichoz:
[ Szerkesztve ]
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
Kernel
nagyúr
A másik "gondom", hogy képet nem tudom, hogy fogok vele csinálni, mert a leírásban csak felvétel készítés szerepel, usb-re, aminek beállíthatom a hosszát, de a kép készítés az más.
Nem is értem, milyen "képkészítésről" van szó, az én dobozom csak videót rögzít.
A felvétel készítés már az usb-s verzión se nagyon ment, mert 20 perc 2 Gb... pff.
Ezt sem értem, esetleg ha számítógépbe dugható USB-stickről van szó és véletlenül (a VLC-vel?) elkezdted rögzíteni a teljes multiplex adatfolyamot, az lehet talán 20 perc alatt 2 giga.
Egyébként egy 4 GB méretű (valójában 3,72 GB) üres pendrive-ra nagyjából 1 óra 20 perc HD-adás fér, SD adásból 4 óra 35 perc. Nekem legalábbis kiírja előre (Info-gomb), a bitsebesség és az üres tárhely alapján kalkulált lehetséges felvételi időt.
Vagy ha automata akkor miért nem normálisan mutatja őket?
Ehhez olyan AFD-támogatás szükséges, ami a hazai adásokat (is) megfelelően kezeli, ugyanis lehetnek eltérések országonként az adásrendszerben. Nálunk például az MTV pillarbox rendszerben a 16:9-en belül adja a 4:3-at, plusz van még az SD-adók anamorf rendszere.
Így előfordul, hogy a gyári alapszoftverrel nem működik rendesen az "Auto" beállítás, hanem csak későbbi frissítésnél javul a helyzet. De az én vevőm távszabályzóján legalább van egy "Aspect" gomb, ami hasznos volt a javítás előtt. Nem kellett mindig a menübe menni, elég volt a gombot nyomogatni.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz andatti #5654 üzenetére
Set top boxnál a saját hangerő mehet maximumra is, ezeknél a max. pozíció felel meg a normál vonali szintnek. Vagy másképp mondva, a maximum itt soha nem egy túlvezérelt állapot, hanem valójában az alapszint. Ahhoz képest lehet csökkenteni is, opcionálisan.
Más dobozoknál is előfordul (T-Home stb.), hogy zavaró zúgás jelentkezik, amivel TV-javítások során szoktam találkozni, azoknak az ügyfeleknek is csak azt szoktam javasolni, hogy tolja fel jobban a szintet a dobozon. A TV érzékenysége gyárilag meghatározott, azon barkácsolni már nem lehet.
Természetesen, az is jogos elvárás, hogy ne kelljen több távszabályzót kezelni egyszerre, ilyen esetben kompromisszumos beállításra kell törekedni, hogy ne is zúgjon, de használható is legyen. Vagy beüzemelni egy jobbfajta, tanítható távszabályzót, amit akár gombonként is lehet konfigurálni (én annak híve vagyok).
A csatornák mozgatására panaszkodott valaki másik fórumon, hogy a MinDigTV-matricás követelmények miatt direkt nem engedte a program, ehelyett egyedi kedvenc listát lehetett összeállítani. Amennyiben erről a típusról volt szó, nem emlékszem már pontosan.
-
danee91
senior tag
válasz andatti #6845 üzenetére
Az inkább 100kW...de csak a legerősebb adók adnak annyival, az átjátszóadók pár kW-al. Kiskőrös nem fogható? Az 50 és 48 kW-al ad, én Soltról afelé fordítottam a lepkét, sima a vétel. Nekem Strong sima 8105 van, nem rendetlenkedik, csak az EPG adatokat furán fogadja, néha egyik néha másik műsor neve bukkan fel, de maga a kép és a hang hibátlan.
[ Szerkesztve ]
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
Watt25
veterán
válasz andatti #7867 üzenetére
1. Olvasd el a készülék használati utasítását. Amikor a 13. oldalra érsz, nagyon figyelj az LCN leírásánál. Ennek megfelelően módosítsd a beállítását.
2. Biztos, hogy vételi problémád van, tipikus jelenség. Bár az analóg lekapcsolástól pont, hogy jobbnak kéne lennie a helyzetnek, de akkor is az antennáddal kell valamit csinálni.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Kernel
nagyúr
válasz andatti #9878 üzenetére
Nem elfelejtette, hanem ezúttal nem találta meg. Előfordul, hogy a tunerek érzékenysége sem egyforma, azonos antennával esetleg nem jön be valamelyik multiplex.
Először is meg kellene állapítani a lakóhelyeden fogható A-multiplex frekvenciáját: [link]
Utána a következő programmal (amennyiben támogatja, vagyis hajlandó együttműködni a tunerrel) beállítani a kívánt frekvenciát, megnézni jelszintet, jelminőséget: [link] Szükség szerint forgatni az antennát, maximumra.
A program DVB-T tunereket is kezel.
Vagy más programok használata esetén is fix frekvenciával kellene próbálkozni, VLC stb.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz andatti #9878 üzenetére
Nekem anno egy Strong 8300CI set top box-al volt olyan problémám, hogy eldobta a jelet, de kiderült, hogy egy régi firmware-volt rajta és frissítés után olyan lett, mintha kicseréltek volna.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Bozek
nagyúr
válasz andatti #11454 üzenetére
Milyen promóciók után? Olyan meg nincs, hogy Alap+Családi, csak Alap vagy Családi, mivel az utóbbi tartalmazza az Alapcsomag csatornáit is.
A havidíj 3700 Ft, de ha 1 évre elkötelezed magad, akkor az első 3 hónapban, ha 2 évre, akkor az első 6 hónapban 2700 Ft. Ha e-számlát kérsz, akkor 100 Ft lejön belőle.
Épp pár napja kérdeztem rá a dolgokra, mert az előre fizetett szolgáltatás december 13-án lejár és mivel 12 hónapra a Családi és az Aktív+ kerülne 40 ezerbe, így jobb lesz nekem havidíjasként megoldani. -
azbest
félisten
válasz andatti #11454 üzenetére
amit kétszer linkeltél, az a leírás alapján 1 box és aláírsz előfizetést egy év hűséggel. Az árban a box és az első hónap díja van benne.
Szerk, ha jól látom most a karácsonyi akcióval együtt ugyanez a konstrukció egy picit olcsóbb* közvetlenül a mindigtv extra oldalán.
*: nem tudom most számolnak-e fel postaköltséget.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz andatti #11622 üzenetére
Szentesen még nincs E mux, amin a kiegészítő csomagok futnak. A 48 darab kb reális az ABCD-re. A sprotklub egy szociális minicsomag része, amit átálláskor rászorulók kérhettek, azért szerepel még a listán. Az ÁSZF-ben valahol írnak róla.
A mindigtvextra oldalán van részletesebb leírás. A prepaid esetén egyszer fizetsz fél vagy egy éves díjat. Aztán esetleg feltöltőkártyával lehet hosszabbítani, de ilyen sokszor nehéz beszerezni, ahogy mások írták többször a telefonos ügyfélszolgálattól kért csekkel sikerült csak hosszabbítani. Az ügyfélszolgálat hívása meg elég drága lehet, ha nem veszik fel sokáig.
A havidíjas hűség esetén az első néhány hónap kedvezményes (változó, hogy kisebb díjú évenként első 3 hó, vagy most épp két év esetén az első két hó 0ft, aztán nem tudom kedvezményes-e, de ha a kedvezmények kifutnak, akkor listaár.). E-számlát kérve 100 forint kedvezményt adnak. Előre befizetve az évnyi díjat 10% kedvezményt szoktak adni, ehhez az ügyfélszolgálattal kell egyeztetni. Havidíjashoz lehet kérni társkártyát is, ha és úgy 2 vagy 3 eszközzel nézhető (300 és 400 forint a plusz kártyák díjai).
A családi értelemszerűen tartalmazza az alapcsomagot is. A kiegészítő csomag alap mellé is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz andatti #11986 üzenetére
Újszülöttnek minden vicc új
Ha elolvasod az ÁSZF-et, akkor még találkozhatsz a szociális csomaggal, amelyet átálláskor rászorulók köthettek. Annak része a sportklub néhány másik csatornával együtt valamilyen kedvezményes díjért.
Mivel az új kártya majdnem minden csatornát nyit az első héten, így valószínűleg azért tudtad nézni. Egyik mostani csomagnak sem része, már nem lehet rá előfizetni. Ha majd a szociális csomaggal kapcsolatos vállalásaik véget érnek, akkor kerül ki teljesen a listából. -
br.rak
őstag
válasz andatti #12252 üzenetére
Elvileg egyes frekvenciákat engedélyeztetni kell valami EU-s szervezetnél, ezért vannak foltok.
Az M4 valamikor nyár közepén indul HD-ben, ennek sajnos az lesz az ára, hogy az M2 sd-re fog visszaváltani (bezzeg az M1 HD marad.....) a MindigTV
Műholdon pedig a DunaWorld fog SD-re visszaváltani.Edit : jelen állás szerint július közepén fog elindulni az M!.
[ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
-
juhasz22
aktív tag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz andatti #12439 üzenetére
Próbáltam, de nem lehet, eleve hiába állítom át a nyelvet, mert így nem lehet, ahogy itt le van írva.
Ha az egész rendszert csehre állítom, akkor is érzékeli, hogy magyar helyről internetezek, és bár cseh minden, a magyaroknak szánt smart hub települ. Vagyis nincs samsung apps aplikáció, ahonnét le lehetne tölteni a hbbtv alkalmazást. Hogy ez mekkora egy kiba...ott f...ság! -
darvinya
titán
válasz andatti #12506 üzenetére
… a korlátlan hipernet 42-vel talán jobban járnék, 6,5-ért de nem tudom, hogy a tv-nek mennyire tetszene…
Semmit sem szólna, sőt örülne, hogy nem csorog az adat és könyörögni kell érte.
Mikrós net egy katasztrófa, már amikor bejött tevével együtt rossz volt.
Anno próbáltuk, de egy felhőtől elment minden.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz andatti #12509 üzenetére
Azért ne keverd össze az SQL adabázist használat közben egy nem „egyeztető” programmal.
Én folyamatosan játszok és online kell hozzá.Annyit hozzá tennék, hogy a rosszul felépítet adatbázis még stabil net mellett is összehullik.
Valójában a biztonságos adat kezelés soha nem lehet kapcsolat függő.Okos Tv olyan mint egy okos telo.
Fw biztos nem fogsz online frissíteni, mert akkor az fw frissítő hibás.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz andatti #12514 üzenetére
Igen, ha frissítő programot, úgy írják meg, hogy közvetlenül internetről lejövő adatot írja.
Az a rossz!
De ilyet nem szoktak csinálni már.
Amit a fórumtárs írt, az a pont rosszul megírt program miatt van.
Az egy összetákolt valami.Ha meg mikrónet -nél is csináltad, akkor mobilnet-nél is ugyanúgy fog működni.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Kernel
nagyúr
válasz andatti #13479 üzenetére
Multiplexet könnyű beazonosítani: http://mindigtv.hu/mindig-tv-szolgaltatasrol
A terjedést befolyásolhatja az időjárás megváltozása is.
Akár arra is lehetne gondolni, hogy megváltozott az adóteljesítmény, ezt a szolgáltató tudná megmondani.
[ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
válasz andatti #13479 üzenetére
Ott mindenképpen a vételeddel van a gond, nem a tv-vel vagy a modullal. Most hideg van, rosszabb a terjedés, vagy a koax belső ere kicsit összébb húzódott.(kontakt hiba).
Szerintem eddig is a vételhatáron volt a jelszinted, ami most a vétel gyengülésével már szétesik.
Ha az antenna áthelyezésével, mozgatásával nem javul, akkor tetőn kívűlre helyezés és mindenképpen 3×-os árnyékolású koaxot használj. Írtad, hogy elment egy motor, akkor is bezavart. Ez az árnyékolás hiányára utal és az antennád gyenge nyereségére, amire gondolom rá is van erősítve.
Milyen antenna?
Milyen erősítő? -
Kernel
nagyúr
válasz andatti #13483 üzenetére
Az Yagi-antenna, egy japán villamosmérnökről kapta a nevét.
Csúnya lenne, ha egy szakboltos lepkeantennának nevezi, ami egészen másképp néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Terra PC,i5-4670,8GB DDR3,120GB SSD,Win 10 Pro,számla,garancia!
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest