Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
andatti
senior tag
válasz andatti #21636 üzenetére
Háát, igazából ez sem tartott sokáig, mert 1-2 hét után (szerintem) az AH "befoltozta" a lehetőséget, azaz semmi nem hajlandó lejátszani és a bönégszőből sem műkodik... (Igaz ott sosem működött).
Kár, így addig várnom kell, míg veszek egy hbb képes tévét. Pedig de jó volt online nézni ezeket az adásokat... Ha jól rémlik, online csak a rádióadások elérhetőek a hbb-ből böngészőből, de, ha tudom már a nevét, meg is tudom keresni őket és akkor hbb nélkül is megy a rádióhallgatás... -
andatti
senior tag
válasz andatti #21624 üzenetére
Nna, csak meglett...
Bár ez 2020-as (legkésőbbi) dátumú...
Eszerint: C music Musictv, Euronews, Fishing & Hunting, Fixtv, iConcerts.
...és találtam magyar oldalt, ahol a crome beépülő moduljának segítségével lehet navigálni...
Fel is villan a mindigtvplusz logója, hogy a piros gombot kell megnyomni és előjön a menüje (a beépülővel az R betűre)
DE, itt csak 3 csatorna van, mint élő adás, Balaton TV, C Music Tv, iConcerts.
Ráadásul "hiába" telepítettem az itt linkelt chrome kiegészítőt, a képernyő sötét maradt. Kiszedtem a linket, és betettem vlc-be, ott pedig mindhárom csatorna élő műsorfolyamként megjelent, de hang nélkül... Így végülis élvezhetetlen. Laikusként pedig fogalmam sincs, hogy mi lehet a hiba. Azt feltételeztem, hogy a hbbtv beépülő modullal majd lehet nézni ezeket a csatornákat, mert megoldja a kódolást, de nem. A VLC pedig szintén nem...
A rádiós része viszont működik, ott is ott van a mindigtvplusz logó... -
azbest
félisten
válasz andatti #21624 üzenetére
hivatalosan persze, csak a tévével lehet nézni a hbbtv-t Ettől függetlenül az is csak egy spéci weblap, amit a tévé betölt az adásban kapott adatok segítségével. Régebben a natgeo és natgeo wild jobb minőségű adása is így volt a csatornák alá téve, tévén netes streamre váltás a piros gombbal. Szóval hivatalosan sosem fogják elismerni
A pécés böngészőben persze a sima antennás élő adás nem megy, mert az a tévéből jönne, csak a készüléken tud működni. A szimulátor ahelyett mutatja a patakot. A felvételek nézése működhetne, de a németek valsz régiókorlátosak.
Ha engedik a sima kártyát vissza aktiváltatni, akkor tényleg az a legkönnyebb és legegyszerűbb. Régebben akadékoskodtak.
Az iConnect -re keresve ki is adott egy címet a google.
http://hbbtv-as.connectmedia.hu/ah/getstreamurl.php?id=iconcerts
de vlc alatt nincs hangja, mert valami spécibb codec-et használ.Egy lista szerint állítólag ezek a csatornák vannak hbbtv-n most [link]
Így meglett az mtva hbbtv url is googlellel, a chrome addonnal
http://hbbtv-as.connectmedia.hu/mtva/launcher/ééés ebből a mindigtv plusz címe is kikövetkeztethető
http://hbbtv-as.connectmedia.hu/ah/launcher/
viszont lehet nem kompatibilis az emulátor a codeccel, mert csak fekete képet ad az élő link.A plugin nevére kattintva feldobja hogy milyen gombokkal lehet irányítani
Régen talán az opera böngésző is tudott hbbtv-t, de nem tudom a mai verzió is tud e ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz andatti #21620 üzenetére
Ismétlem: nem változott gyakorlatilag semmi az utóbbi évtizedben. Árusítás tekintetében.
Régen kártya + conaxmodult árultak, most ezt a két tárgyat egy tárgyként árulják ami az árlistában CI+ modulként szerepel. (de a valódi neve CAM)
Tehát nem igaz az hogy settopboxot kell bérelned tőlük. Akinek a régi időkből még van kártyája az visszakérheti (visszakérhette) az előfizetését arra ha nem tetszett a küldött settopbox, én is ezt tettem miután neten vettem független T2+hevc kompatibilis settopboxot (az enyémen van kártyahely is és tud fogadni CAM-ot is), sajnos felénk nincs kábeltévé és nem tudok magyar nyelvű független settopboxal fogható műholdas adásról sem. -
azbest
félisten
válasz andatti #21620 üzenetére
Ahogy már leírták neked, régen volt a bankkártya kinézetű kártya + ahhoz modul vagy box. Ilyen kártyát már csak az tud használni, akinek régebbről van aktív. Pici a valószínűsége, hogy még valahol találnál régi készleten kártyát boltban, legfeljebb feltöltő "kártyát", ami csak egy kaparós kód az egyenleg feltöltéshez feltöltősöknek, nem chipkártya.
Az átálláskor bevezették az integrált "CI+" modult, amibe nem lehet kártyát dugni, hanem maga tartalmazza a chipet. Azt is a szolgáltatótól lehet venni / bérelni. Olyan kell neked a tévébe. Látom, lehet kapni bolti csomagban is, de neked nem kell új előfizetés. A meglévőhöz kérj az ügyfélszolgálattól.
Ha előfizető vagy, akkor most is tudsz kérni második vagy harmadik eszközt. Az integrált modult például. A régi fajta ca modult és lemondott kártyát felejtds el (de ne dobdt ki a kártyát, mert a nyilvántartásban benne van és kérhetnek kötbért érte, ha mégis kérnék visszaadni).
Az 500 nem a darabszám, hanem a listában 500-tól kezdődő sorszámmal vannak az internetes csatornák a boxon. Csatornalista a mindigo ászf végén van [link]
Itt egy régebbi felvételem arról, ahogy az antennás és 500 felettin lévő netes adás képét próbálgatom 11 perctől [link][ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz andatti #21616 üzenetére
Ezért írtam azt amit írtam.
Nekem öreg plazma tvm van, így csak mint monitort tudom használni hdmi-vel. A szolgáltatós stb nekem nagyon nem tetszett, vettem más gyártótól saját stb-t ami műholdat és kábeltv-t is tud a fizetős mindigtvn kívül. De ami a lényeg tud CAM modult fogadni (nemcsak kártyát). Ezt nevezik CA slotnak. Hbb-t nem ismerem, az nincs, ha kell neten pcn is tudom nézni az előfizetett csatornákat.
-
azbest
félisten
válasz andatti #21616 üzenetére
Nem egészen értem, hogy miért kéne az előfizetésedet lemondani és újat kötni drágábban. Miből jön az árkülönbség?
Előfizetéses (havidíjas) csomaghoz 3 eszközt is használhatsz.
A második eszköz + 330 ft, a harmadik + 450 ft / hó.
Vagy most töltögetős vagy? Lehet hűség nélkül is havidíjra váltani, nem lemondással.Plusz eszközt a szolgáltatótól tudsz venni vagy bérelni. Kérj egy cam modult az integrált kártyával. A listaára tán 20 ezer forint + aktiválási díj 2900 az ászf szerint. Ha hűséggel együtt veszed még az is lehet, hogy adnak belőle kedvezményt. Bérleti lehetőséget is írnak, de 700 huf havonta a ca modul. A boxszal egyébként antenna nélkül is, lan-ra kapcsolva tudhatod nézni a mindigo csatornákból azt, ami az antennás előfizetéseddel jövő online csomagban van (500 feletti csatornaszámmal jelenik meg netre kötve), ha beregisztrálod a mindigo oldalon a box sorozatszámát (720p a legtöbb adás, jobb minőségű lehet, mint az 540p antennás, kivéve a pár fullhd-t).
A boxot meg ha ingyen adták bérbe átálláskor, akkor maradhat nálad, használhatod másik készülékkel, másik szobában. Vagy persze vissza is adhatod, ha csak egy készüléket akarsz használni.
Szóval lehet az ügyfélszolgálattal kellene lesakkoznod, hogy éri meg jobban neked.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz andatti #21614 üzenetére
Kártya + conax = CAM modul. Régen ezt két darabban (kártya + conax) adták, ma egyben (cam). TV-ken mindig is ugyanolyan nagy luk volt (nem vékony kártya nyílás) azaz nincs változás.
A tvnek tudnia kell a T2 és hevc-t ha fizetős csatornát akarsz box nélkül nézni. A szabadon foghatóknak a sima T is elég (boltban ezeken van kompatibilis jelzés - elég megtévesztően)
-
andatti
senior tag
válasz andatti #21545 üzenetére
Sajnos kicsúsztam a szerkesztésből..
Az itt ott tv, ami benne van samsung tv-nkben, full csomag 3760 fél év "hűséggel" (előre fizetve) ... De ők is emelhetnek árat, legfeljebb 180 napot nyerhetünk és csak internettel működik...
Mindigtvgo-n volt valami 5000 Ft-os netes csomag, amiben jóval több csatorna van, ha az nem változna, még az is olcsóbb lenne, mint a sugárzott családi csomag 6500-ért... -
farkas-j
őstag
válasz andatti #20828 üzenetére
Ha szolgáltatói box, jelezd a szolgáltatónak. Ha nem szolgáltatói box hanem a sajátod (nem írtad a típusát), akkor először a tápegységet ellenőrizném. Ha az tutira rendben van, akkor egy firmware frissítést csinálnék. Nekem egy Amiko HD8240 Twin dobta el az agyát, de annyira, hogy csak soros kábelen feltöltött firmware-el lehetett feléleszteni. Nem tudom a mai napig sem, hogy mitől akadt ki. Köszöni szépen, azóta is jól működik.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
válasz andatti #20278 üzenetére
Közben játszottam kicsit.
A webes felületen úgy tudom változtatni az adataimat, ha kitörlöm a kártyaszámot és úgy írom át a többi adatomat jóra. (A vezeték és keresztnék körül volt kavar, meg mintha a születési dátum napja csökkent volna egyel... nem tudják hogy kell programozni )
Kilépés - belépés. Kártyaszám nélkül nekem is csak az ingyenest mutatja aktívnak.Aztán megadtam újra a jó kártyaszámot. Mentettem. Kilépés-belépés. Újra minden csomagomat aktívnak jelzi.
Szóval töröld, mentsd, kilép-belép. Add meg az ügyfélkapun lévő aktív eszköz számát a szolgáltatások listából másolva, hogy biztosan pontosan egyezzen. Mentés. Kilépés-belépés és akkor mennie kell.
Úgy tűnik most már bármelyik kártyámat / box számomat adom meg, azzal az összes kártya és box számom is bekerül a mindigo rendszerébe, mert amikor másik eszközömét akartam beírni úgy, hogy benne volt még a régi, akkor azt mondta, hogy tartozik már hozzá előfizetés. Ezt azt is jelentheti, hogy talán most már minden boxon tud menni az online rész is, nem csak azon az egyen, aminek a kódja meg van adva.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz andatti #20275 üzenetére
ja és még annyi, hogy ha a telefonos appban nézed, akkor alapból az ingyens csomagot mutatja a csomag előfizetésnél, és az alatta lévő részletek gombra jön elő a teljes lista a többivel együtt. Az a gomb is rossz helyen van, teljesen félrevezető. Ott nekem szépen felsorolja, hogy ingyens, belépő, alap, családi és szabadidő is aktív nekem. A weboldalas listán is mindegyik aktív nekem.
Az appban a személyes adatok részen, az email cím alatt van a rublika a kártya vagy box sorozatszámának.
Lol, amúgy tényleg balfaszok. Ha most a nevemet ki akarom javítani, mert hülyén jelzi ki, akkor nem engedi menteni, mondván "A megadott kártyaszámhoz már tartozik érvényes regisztráció."
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz andatti #20275 üzenetére
No, tehát akkor neked most családi csomagod van. Az nem derült ki, hogy havidíjas vagy prepaid-es. Utóbbiakkal kapcsolatban írták mások is, hogy probléma van a mindigo-val.
Kiegészítő csomagod a mindig tv extrában nincsen, igaz? Nekem van szabadidő csomag. A kiírásokkal a felületen valóban lehetnek gondok, ahogy írtam a gombok sem mind működnek. A piros csíkos részen a mindigtv extra által előfizethető szolgáltatások vannak. Ott legfeljebb tájékoztató jelleggel lehet kinn összeg.
Alul a zöld csíkosak pedig a mindigo -n külön előfizethető tartalmakat sorolják. Azokat földi tévé előfizetés nélkül, külön elő lehet fizetni és csak online mennek (vagy esetleg később a box-szon is netkapcsolattal).
Az felhasználási feltételek oldalon van felsorolva, hogy melyik csomagban mi van [link]
Az oldal legalján van a link rá. Ők is azt mondják, hogy abban nézd meg. Nem ott nézted.A csak neten nézhető kifejezetten mindigo csomagokra nem vonatkoznak azok a szábályok, amelyek az antennás és kábeles szolgáltatásokra. Gondolom ezért változtathatnak bejelentés nélkül és ezért nincs ászf archivum sem.
Hogy mi lett az epic csomaggal és a legutóbbi fizetés az meddig volt érvényes azt nem tudom. Most már nincsen ilyen, ezért nem tudod nézni.
Mivel van epic dráma csatorna és volt mindigos epic kiegészítő csomag is, lehet az ügyfélszoglálat is félreértette, hogy miről beszélsz. Az viszont igaz, hogy jelenleg csak a max-ban érhető el mindigo-n. A tv2 is csak a maxban érhető el.
A webes felületen van egy legördülő menü jobbra, amiben a megvásároltat kiválasztva csak azt mutatja a műsorújság, amire van a rendszer szerint előfizetésed
Ahhoz, hogy működjönek a mindigo-n a mindigtv extrás előfizetés kapcsán itt is elérhető csatornák, a webes felüelten a jobb felső sarokban a kis emberkére kattintva, előfizetői adatokat választva, az adatok rész alatt van a felhasználói adatok második sorában a hely, ahol ugyannannak az azonosító számnak kell lennie, mint amelyik kártyára vagy boxra van élő előfizetés. A mindigtv extra ügyfélkapus oldalán a szolgáltatásoknál legegyszerűbb megnézni az azonosítót a kártyához vagy boxhoz. Egyébként a telefonos appban is van ilyen rublika, ott is lehet módosítani.
Ha nem egyeznek a számok, akkor nem fogja aktiválni az antennás családi csomag kapcsán elérhető csatornákat. A már linkelt felhasználási feltételek oldalon van, hogy mi az ami mindigo-n is elérhető. És mi az, ami csak külön 5ezerért előfizethető max csomagban van.
Tényleg van több hiba is a weblapon még. Chrome alatt egy frissítést kell nyomni először, hogy betöltődjön rendesen az oldal és újra be kell lépni.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz andatti #20266 üzenetére
Lehet a mindigo-n is variáltak a csomagokkal és megszűntek a régebbiek. Az antennás adásnál is összevontak két kiegészítő csomagot, igaz ott legalább egy áráért lett a kettő tartalma.
A táblázat felett a weblapon van jobbra fenn egy szűrő, hogy csak az előfizetetteket mutassa.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz andatti #20266 üzenetére
Így nem lehet kihámozni, hogy egy-egy félmondatot bekombinálsz a válaszukból. Se füle se farka.
A tv2 és rtl klub nem volt nézhető előfizetés mellett sem a mindigo-n korábban. Nem a mindigtv extra része, nem azért fizetsz.
Úgy láttam a mindigo weblapon, hogy talán lesz egy külön előfizethető max csomag, amiben benne lesz a tv2 is. De biztos van kavarás, mert nálam családi + szabadidő havidíjasnál az rtl klub hd megy, a tv2 meg előfizetést kérne (gondolom a max-ot, amit még nem is lehet, meg persze online nem fizetnék plusz 5 ezret azért, hogy egy-két csatornával több stream menjen mint egyébként). Ja az rtl klub hd lehet azért megy mert nemrég valami külön megállapodást köthettek, azért lehet majd rtl most belépést is kapni az extra mellé.
Ha prepaides vagy, akkor lehet azért nem működik, mert a prepaideseknél valamit elcsesztek és azoknak nem megy a mindigo-n a streaming az előfizetésre. Ha a kártyáról boxra váltottál, akkor lehet át kell írni a box azonosítószámára a minidgo felületén az adataidnál.
Amúgy még nincsenek bekötve sem a gombok a felületen, hogy tényleg odaugorjon az előfizetés oldalra.
a felhasználási feltételek oldalon van csatornalista is, hogy milyen előfizetés mit tartalmaz [link]
[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
válasz andatti #20132 üzenetére
Én is próbálkoztam, alapbeállítás...
Lett minden, ami nem volt,
DE
12 MÁSIK CSATORNA ELTŰNT...Mivel írta valaki, hogy több órát (vagy mennyit) próbálkozva sem jött elő az összes csatorna, én most nem próbálkozom egy darabig...
De, van, ami mobilon sincs...
Ha van/lesz új ötlet vevő leszek rá. -
firemano
csendes tag
válasz andatti #20132 üzenetére
Szevasztok!
Ma este bekapcsoltam a TV-t és újrahangolást kért. Ám legyen, gondoltam, de miután megtörtént utána sem volt M2, RTL, KLUB, TV2. Márpedig valamiért hangolni akarta magát, csináltam egy alaphelyzetbe állítást a boxon, aztán lekereste az adókat és mostmár van minden adó. -
lócitrom
őstag
válasz andatti #18743 üzenetére
értem a problémákat, meg nyilván könnyebb, ha csak egy távirányító van. de alapvetően úgy érzem az egy nagy probléma, hogy ebben az országban az idősebb generáció nosztalgiázik és nemigen mozdul el a digitális irányba. a saját 51 éves anyámon kiakadok, hogy a telefonjával nem boldogul még úgy sem, hogy eléggé magyarul fogalmaz a telefon.
másik, hogy mint milliószor említve lett: KI KELL KÜLDENIÜK MINDENKINEK SZEPTEMBER ELŐTT A VASAKAT. ez nyilván azzal jár, hogy szoftveres szinten nem mindent kapsz meg azonnal. dehogyilyetennektudniakellene. persze. csakhogy 2019. 11. hónapban. nyilván egy olyan országban, ahol eleve tudvalévő, hogy milyen a vezetés, főleg egy állami cég mögött... várható, hogy nem úgy és olyan ütemben haladnak a dolgok, mint egy multinál. nem mosdani akarom őket, mert nekem sem pozitív a véleményem. de annyi biztos, hogy olyan irányba indultak el, amiben nemigen van rutinjuk és nem is számítok arra, hogy világmegváltó lesz a szolgáltatás hamarosan. akinek eddig volt türelme használni ezt az egészet, annak most is kellene, hogy legyen.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
farkas-j
őstag
válasz andatti #18743 üzenetére
A két távirányító kiváltására a tanítható távszabályzót javaslom. Ezeknél kedvedre programozhatod fel a gombokat az eredi távszabályzók segítségével, így egy távszabályzóba integrálhatod a kettőt. Időseknek ezt a távszabályzót szoktam venni. Ez a típus többet tud, de az idősek számára kevésbé átlátható és a gombjai is kisebbek. (Én mindkét távszabályzóból vettem már, az elsőből már több mint egy tucatot az ismerősök rokonok számára.)
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
SztiviVander
őstag
válasz andatti #18750 üzenetére
Ne erőlködj, nem megy. Egyelőre annyit tud hogy lehet nézni vele a csatornákat de kb minden más le van tiltva ebben az antennahungáriás szoftverben. Egyébként a legolcsóbb box is tud kedvenceket meg egyedi sorrendbe rendezni a csatornákar (ez a box is tudta a gyári szoftverrel az egész biztos) és létezik olyan is aminek a távja be tudja kapcsolni a tv-t is (két power gomb van rajta). Sajnos nem emlékszem konkrétan melyik tipus de vagy alza vagy ipon oldalán láttam.
-
andatti
senior tag
válasz andatti #18741 üzenetére
Kiegészítés...
A két távirányító kezelés is gond lett.
Hiába állítottam hdmi-re a samut, ha kikapcsolom a modemet a távirányítójával rögtön kiírja a tv, hogy csatlakoztassam...
Ha kikapcsolom a tv-t, akkor meg ugye hiába kapcsolom be a modemet, nem fog látni semmit. Így máris nyűgös a plusz mozdulat miatt, hogy mindkettőt kell ki-be kapcsoláshoz használni.
Gyanítom, hogy se erre, (egy távirányító hasznlata) se a csatornák egyéni sorrendbe állítására nincs mód a dekóderrel.
T2 kompatibilis tv-t nem veszek ezért. De, egy okosabb dekóderrel (amiben egyéni lehet a csatornalista) is megmaradna a 2 távirányító használata... -
analog_man
lelkes újonc
válasz andatti #18741 üzenetére
Nem tudom, hogy az új boxon -annak távirányítóján- ha benyomod a Fav gombot, hány kedvenc menüt tudsz a boxban létrehozni, de ha legalább kettő van, már megoldható egy olyan lista, ahol a csatornák sorrendjét anyukádnak eddig megszokottan állítod be, a másikba meg a neked tetsző sorrendben teszed -rendezed- be a csatornákat.
Igen, fapados, de a márciusi átállítás miatt kénytelenek voltak így postázni a boxokat, ezután a folyamatos frissítésekben van ígéret a javításra, kérdés mi a prioritás a szoftver frissítésekben.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz andatti #17889 üzenetére
Ezek szerint nálad a box választása lesz a nyerő, mert a tévé nem tud h265-öt.
Az antennát és a kábeleket nem érdekli, hogy milyen tömörítésű és kódolású adás jön rajtuk.
Viszont a 700MHz-es sávot le kell üríteniük, ahogy pár éve a 800-as sávot is le kellett. Ez azt jelenti, hogy a frekvenciák változni fognak és esetleg a teljesítményt is változtatniuk kell. De elvileg amelyik antenna most képes venni minden tv frekvenciát, az ezután is jó lesz. Szóval ideális esetben csak bedugod majd az antena kábelébe és a tévébe a boxot amit tőlük kapsz és megy minden majd tovább.A 700as sáv leürítése európai direktíva. Nem lehet, hogy egyik ország lejön róla, a másik meg nem, mert a szomszédos országok zavarják egymást, ha nincs a frekvenciahasználat összeegyeztetve.
-
lócitrom
őstag
válasz andatti #17686 üzenetére
egy teszt miatt mért lenne kevesebb? főzős eddig is kettő volt. a szolgáltató nem akkor tesz be csatornát, ha egy kikerül vagy megszűnik. betesz, ha kapacitása van rá/akar/kötelezi rá valamely érintett jogszabály.
[ Szerkesztve ]
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
azbest
félisten
válasz andatti #16330 üzenetére
hát... az inkább tablet, mint laptop. Legfeljebb billentyűzete is van.
Milyen mobil eszközön nézhető?
Android OS mobiltelefon, vagy táblagép (Android 5.0 vagy újabb szoftver verzió) és Apple iOS mobiltelefon, iPod Touch, vagy iPad táblagép (iOS9, vagy újabb szoftver verzió).Milyen böngésző támogatott?
Személyi számítógépen Microsoft vagy Mac operációs rendszeren a böngésző típusa: Chrome 58.0, vagy újabb verzió, Internet Explorer 11.0, vagy újabb verzió, Microsoft Edge 40.1, vagy újabb verzió, Firefox 54.0, vagy újabb verzió; Safari 9.0, vagy újabb verzió. [link]Szóval Van némi zavar, hogy mobilon mivel kéne nézni. Lehet készülőben van mobil app, csak még nincs meg. De az is lehet a mobilos böngészőre kell hagyatkozni, ami meg nem esik kézre, meg készülékenként változó, hogy megy-e.
Azzal a 2012-es ős chrome verzióval nem annyira meglepő, hogy nem megy. 5 éve még nem is léteztek ezek a technológiák, amikkel most streamelnek.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz andatti #16325 üzenetére
Tegnap este próbáltam nézni megint. Hát épp egy fokkal jobb volt, de akkor is voltak lelassuló chunkok. Szóval telekom netről a dedikált közvetlen kapcsolatukkal volt akadás.
Telenoron és invitelen néztem még bele, ott sima és gyors chunk betöltés volt. Na most is belenéztem és 5-12 másodperceket is tölti a darabokat.
Amúgy múltkor a hibabejelentő formon is bejelentettem, de nem volt azóta visszajelzés.(https://ugyfelkapu.mindigtvextra.hu/Hibabejelento)
Elég ciki, ha csak közvetlen vezetőnek küldött üzenetnek van hatása. Bár visszajelzést akkor sem kaptam múltkor, de legalább másnapra megoldották az akkori gebaszt.Windows alatt például az egyik szervert nézve
tracert c401-node61-cdn.connectmedia.hu3 7 ms 6 ms 6 ms 145.236.81.240
4 11 ms 10 ms 10 ms 81.183.3.144
5 10 ms 12 ms 11 ms 81.183.3.37
6 12 ms 13 ms 14 ms 81.183.2.169
7 11 ms 11 ms 11 ms 241.cdn.connectmedia.hu [109.199.61.241]Az utolsó előtti cím is telekomos, szóval direktben van kapcsolat a szerverrel.
Telenornál meg az utolsó előtti a BIX, ami a legnagyobb magyar adatcserélő központ, azon át nincs "megoptimalizálva" a forgalom sebessége.
Neked milyen neted van? Esetleg megpróbálhatod tracert-tel (linux alatt tracepath ), hogy nálad hogy megy a forgalom.
Ha nem képesek rendesen kiszolgálni a forgalmat, akkor semmilyen böngésző nem segít. Firefox alatt és Chrome alatt is beakad. f12 böngészőben és a network fül alatt látni mindkettőben.
Mondjuk firefox alatt feltűnt egy másik fura dolog... a fájlméretek körül valami nem okés ott.
telenoros nettel is olyan, de akkor legalább nem 12 másodpercig tölti, hanem kevesebb, mint 1. Szal lehet úgy rossz az egész ahogy van.
---A régebbi inteles android 4.4-es tabletemen egyébként a chrome el tudja indítani a lejátszást, csak webes felülettel nem túl kényelmes. A 7.0ás androidos Thor telefonomon viszont hibát jelez, csak a közszolgálatiak indulnak el. Biztos valami codec vagy drm probléma a készülékkel.
[ Szerkesztve ]
-
-
lócitrom
őstag
válasz andatti #15872 üzenetére
örülök, hogy időt szakítottál az okfejtésre, de nagyot kerültél. nem az irányultságod volt a lényeg, hanem a kontextus, amit aligha lehet máshogy érteni, mint egyfajta célzást arra, hogy ki és hova tartozik. ráadásul, ha valóban rendelkezel az általad ecsetelt tudással, akkor szerintem érted. lehet, hogy neked ez fejben máshogy volt meg, viszont mikor leírtad ez nem derült ki.
-
darvinya
titán
válasz andatti #15872 üzenetére
Addig nem érdekel, hogy VajnaTv, ameddig jó csatorna helyére nem rakják.
Mások áradoztak EUSport milyen jó, de förtelmes minőség+kevés tartalom miatt inkább csak drága Márka Tv.
Újabb jó húzása, mikor élő közvetítésbe raknak 5 perces reklám blokkot, azt a 5 percet meg nézheted ahol akarod.De mondhatjuk oldal nem létezik, mert tükör maga üveg, csak nem mindig jó helyen állnak.
Ahogy szoktam.mondani, ha 1x senki nem szavazna kibukna az igazság.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
lócitrom
őstag
válasz andatti #15790 üzenetére
„A zsidó heti tv viszont némileg az ellenzéki csatok számát növelte...”
nem az én asztalom ilyen kijelentések után sínre tenni az embereket, de hogy te ebbe ilyen erőviszonyos konspirációkat látsz bele... ellenzék meg zsidó. hatalmas. úgy látom egyeseknek tényleg máson sem jár az agya(?). törvény ír elő bizonyos dolgokat csatornakínálatot illetően, ergo a kormány maga az ellenzék és/vagy zsidó. de sebaj. szomorú egy ország ez.
-
bul07
nagyúr
válasz andatti #15790 üzenetére
Ajánlom ezt a tv műsor nézésére, portott már egyáltalán nem használom
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
parkr
őstag
válasz andatti #15680 üzenetére
"Ami a zenei "csörtét" illeti itt korábban...
Sajna kiábrándító, de ez a valóság... nagyon sok emberrel találkozom, akik józanul ilyeneket hallgatnak, kortól függetlenül... Otthon a tv-ben ez megy náluk, vagy rádión..."én, ateistaként ugyanezt tudnám írni azokról, akik vallási tv-t akarnak nézni. érted, kinek mi..
-
hgabor19
aktív tag
válasz andatti #15549 üzenetére
Szia,
Köszi szépen az infót!
Akkor kicsit meg vagyok nyugodva, hogy nem csak nálam vacakol a MindigTV.
Ez így ebben a formában eléggé harmatos.Igazából mi megvagyunk TV nélkül, csak a gyerkőc miatt lett volna jó néha az M2 amikor mese van.
És csak ezért nem feccöltem volna bele egy külső antenna+set top boxba.
Gondoltam talán elég lesz egy Chromecast vagy Android TV.
De ezek szerint, nem...Vagy tud valaki olyan Android TV eszközt amin reccenés nélkül stabilan fut LTE-n(oké tudom hálózat függő erősen) a MindigTV?
Xiaomi Mi Box tapasztalata van vkinek esetleg?[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
válasz andatti #15370 üzenetére
Nos, a Samsung Smart tv-re "adott" egy hetes ingyenesség valójában csúsztatás, regisztrációkor már kéri is a kártyaadatokat és közli
"Választhat előre fizetett csomagot vagy havi megújuló előfizetést. Az ingyenes próbaidőszak a havi megújuló előfizetés esetén jár, melyet a bankkártyás vagy PayPal fizetés választásával tud igénybe venni és az előfizetési díj havonta kerül levonásra."
A MindigTv-t, meg felhívtam és úgy tájékoztattak, hogy december 1-31 között kell regisztrálni és a regisztrációtól számított 2 hétig él az ingyenes Filmbox Live szolgáltatás a kapott kupon segítségével...
Azaz December 17-18-a környkénén javasolt regisztrálni, ha azt szeretnénk, hogy a szilveszter is benne legyen...
Persze ez sem garancia, de a manus ezt mondta, akit megkérdeztem... A szövegük meg simán félreérthető... -
iguana
őstag
válasz andatti #15077 üzenetére
OFF
én is pislogtam. a legjobb funkció a vízszintes elrendezés, és én is átnyálaztam más műsoros portált, hátha van szerkeszthető, vízszintes elrendezésű, de nem találtam.
a port.hu azt írja, hamarosan lesz: [link]14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
Kernel
nagyúr
válasz andatti #14584 üzenetére
Mivel a MinDigTV-matrica feltétele, illetve a jogtulajdonosok elvárása a fizetős műsorok titkosító kulcsos rögzítése, így elvileg kijelenthető, a matrica garantálja számodra, hogy azt már nem fogod más készüléken lejátszani.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
darvinya
titán
válasz andatti #14589 üzenetére
Aha, .mkv, .avi, stb. ezek konténerek, a benne lévő kodek az ami fontosabb.
Amit rögzített a régi dekóder, az is mpeg4 kodeket használ.
És itt jön amit mondtam, hogy legtöbb lejátszó lejátsza, ha konténer véget átnevezed ismert konténer végűre.
Pl: .ts > .mp4, .mkv, .avi (bár erre egyes lejátszók a régi DviX kodeket ismeri és nem jól kezeli), stb.De ezeket csak kódolatlan felvételnél lehetséges.
W90, A1800, C2500 dekóderek mindent kódolatlanul vesznek fel.Telefunken v9.3 fw-st visszafejhető TS doktorral.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz andatti #14586 üzenetére
Milyen nálad az a sima felvétel, talán megcsiszolja a felületét. ?
Mi nem érthető?
W95-ön kódolt csatornákat lekódolja a felvételt, szabadon foghatókat nem kódolja.
.ts egy szabvány konténer (mint csomagolás egy terméknél, azt jelenti a konténer) dekódereknél, tv-knél, stb., digitális adatfolyam rögzítésére, már a rövidítés is ez transport stream.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz andatti #14584 üzenetére
Újabb készülékek fw-jük tartalmaz kódolást felvételnél.
Konkrétan W95-ön csak kódolt csatornáknál alkalmazza, kódolatlan csatornáknál nincs.
Felvétel .ts transport stream file konténerbe teszi, ezt ha nem ismeri a lejátszó, akkor legtöbbnél .mp4 file végződéssel megetethető/lejátszható.Kódolásos felvételt kulcs hiányában nem visszafejthető emiatt nem szerkeszthető/lejátszható más lejátszón.
-
darvinya
titán
válasz andatti #14549 üzenetére
Havi előfizetőknek nem jó vétel, ez igaz.
De akinek csak kártya kell, annak nagy is.
Miért? -Mert eladva a dekóder már csak különbözet marad (nálam 3000Ft volt 1 év, de átváltom családira, mert jobban megéri 8 hónapra, és ennyiért verhetetlen ajánlat).Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Bozek
nagyúr
válasz andatti #14544 üzenetére
Ez a 33 csatorna van jelenleg a Tarr MobilTV-ben: m1, m2, Duna, Duna World, M4 Sport, M5, m3, RTL Klub, TV2, Viasat3, Viasat6, RTL II, CoolTV, Super TV2, Story4, Fox, Comedy Central, Film+, Paramount, hírTV, atv, National Geographic, Life Network, Spektrum, Nickelodeon, Minimax, Spíler TV, Digisport1, Digisport2, Digisport3, Sport1, Sport2, VIVA.
Csak internetes TV-re nem lehet szerződni a Tarr-nál, a fent említett csatornákhoz az Extra csomag megléte szükséges.
-
-
doberman
senior tag
válasz andatti #14165 üzenetére
- erősítő nélkül
-25 db ellenirányú visszahatást = erlőre-hátra viszony lásd: Ham Wiki
- 120 km - relatív, függ az adó teljesítményétől, antennájától, a vevő antenna nyereségtől (most 16db), érzékenységétől (átlagos kommersz eszközöknél cca 1mikrovolt)
- útban lévő fa: sosem jó... ilyen magas frekvenciák inkább úgy terjednek mint a fény, ha útban van valami az csökkenti a jelszintet.
- Kecskemét E mux.. hát ez szívás, hogy ott nincs. Kiskőrös kicsit közelebb van bár fele se teljesítménnyel sugározza a E-mux-ot...8lnu
-
andatti
senior tag
válasz andatti #14149 üzenetére
Erre valaki?
A sencor sda 640 es antenna mennyire számít jónak? Van benne 4 G szűrő és 16 db-t írtak rá, gondolom erősítő nélkül, és 25 db ellenirányú visszahatást, ami azt se tudom, hogy micsoda... még azt is ráírták, hogy 120 km, ami azért eléggé falsnak tűnik nekem... vagy maradjak az ide már többször belinkelt webshop dipól antennájánál?
Kecskemétről kéne a szentesi tornyot befogni, az antennát nagyjából irányba tudom állítani, igaz, 1-2 fa útban lehet 20-50 méteren belül... (persze, csak az E mux miatt volna így jó, a többi adó simán bejöhet(ne) a kecskeméti toronyról is, még akkor is, ha nem pont irányba nézne...) -
regvoltrossz
aktív tag
válasz andatti #14149 üzenetére
Most például percről-perce élőben közvetítenek a török katonai puccsról. Nemhogy a többi hazai tévécsatorna, de még a hazai netes oldalak is jócskán le vannak maradva!
Ha valaki aláírásgyűjtésbe kezd az EN megmaradásáért ki ne hagyjon belőle!Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
Gercsi
tag
válasz andatti #14102 üzenetére
Szeptember 5-én érkezik a PRIME, a FEM3-at váltja, ez a MinDig TV Extra Alapcsomag része.
[ Szerkesztve ]
Egy jó sakkozó mindig tudja, melyik bábut áldozza fel, és mikor.
-
azbest
félisten
válasz andatti #13975 üzenetére
A kábeltévén csak a szolgáltatón múlik, hogyan hasznosítja a frekvenciákat. Az egy zárt rendszer, minden frekvenciával szabadon garázdálkodhat. A kábelen internetet (iptv-t, ip telefont), analóg és digitális tévét is tudnak adni. Persze több szolgáltató lekapcsolta az analógot, mert digitálisan kevesebb frekvenciával kell foglalkozni és van amelyik hosszú távon teljesen ip alapúra váltja a hálózatát. Annyi kötöttségük van, hogy a közszolgálati adásokat is adniuk kell.
A műhold is hasonló, annyi megkötéssel, hogy egy műhold pozícióban meghatározott számú csatorna van. De másik pozícióban újra szabad minden csatorna. Azért lehet rajta több ezer adás.
A földfelszíninél csak egy átviteli közeg van, azt a fizika és a nemzetközi szerződések is korlátozzák. 5 muxot lehet használni (van még egy kihasználatlan vhf mux is,de ahhoz más antenna kellene). Szóval ebből az 5ből kell gazdálkodni. Sőt, az egyik ebből a közszolgálati, de már átterjeszkedtek másikra is. A jelenlegi paraméterek mellett 1 mux 22 Mbit másodpercendkénti sebességet tud. Ha csak a mostanihoz hasonló hd adás lenne, akkor összesen legfeljebb 15 csatorna lehetne. Az eredeti tervek szerint még ennyi csatorna sem lenne, mert egyiket a mobiltévének szánták volna, de az érdeklődés hiányában megbukott szerencsére.
Persze elvileg lehetne növelni a csatornák számát, de akkor a minőség tovább romlana. Emlékszem, hogy voltak régebben olyan műholdas digitális adások ahol vhs minpség és felbontás volt csak. Ezért "temetjük" időnként a mindigtv-t, mert erősen limitáltak a lehetőségei. Az meg, hogy a politika és a csókosok is beleszólnak azt jelenti, valamit ki kell vegyenek, hogy helyére bekerüljön valami más.
A tartalomszolgáltatók pedig azzal is szoktak nyomást gyakorolni, hogy ha csak a legnépszerűbb csatornájukat akarják sugározni, akkor azért több pénzt kérnek, mintha mindegyiket. Ilyen kiszórítósdi is megy. A hátszél miatt aggasztó, hogy a 10 féle tévékettő töltelékcsatornát is arra fogják használni, hogy kiszorítsák például az rlt csoport csatornáit. Ha még indítanak pár közszolgálatit,akkor a végén lassan nem marad más, mint a nemzeti csatornák.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz andatti #13975 üzenetére
Nem gond, ha nem tudod, de akkor inkább kérdez.
-Analóg rendszer már nincsen földfelszínen, csak digitális.
-Ahhoz, hogy több HD legyen (persze tartalomnak is annak kell lennie, mert HD logós csatik nem mind HD) 3 féleképpen lehetséges:
1. Kevesebb csatorna, hogy legyen elég sávszélesség HD-hez
2. Másik Mux indítása, ami nem egyszerű
3. Átáll DVB-T2-re, de akkor vevő készülék kell, ami most alig akad, és amik vannak azok csak DVB-T-s, ami nem alkalmas vételre
-Azért van összevissza, mert HD-k, stb. nem férnek el egymás mellettMade Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
azbest
félisten
válasz andatti #13942 üzenetére
a frekvenciatáblázat tartalmazza, hogy hol milyen csatornán/frekvencián van adás.
-
bul07
nagyúr
válasz andatti #13935 üzenetére
Munkahely egy mázsa ház, és így egy ilyen antennával erősség 84% minőség 88%, Komádi légvonalba olyan 10-15km HD-95CX-el, egy régi antenna valahol kukázták és úgy került ide
És minden csatorna megvanAmúgy nem lehetne a plafonra tenni az antennát, mondjuk egy ilyen fajtát(példa csak)
Két végére kötél amit fent rögzíteni két szeggel vagy csavarral,vagy más fenti dologra rákötve, irányba állítás után, úgy hogy a vége fal mentén legyen hogy fal mentén le tudjon jönni a kábel
Mint a panel lakások fürdőszobájában a ruhaszárító fel a plafonra felhúzva, biztos látatok már olyat, ilyesmi csak 80-évekből-re gondolok[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
frovery
senior tag
válasz andatti #13935 üzenetére
A jelenlegi antennád, ami a képeden is szerepel egy logper. Ezek nagyon jó antennák, viszont kicsi a nyereségük. Egy lepke vagy ez a dipol antenna lenne a legjobb választás, erősítő nélkül. Erősítőt ha lehet, mellőzni kell, vagy legalábbis egy jó nyereségű antenna jobb választás, mint egy gyengét megerősíteni.
Ha mégis kellene erősítő, akkor egy ilyen kis diszkrét gyertya erősítő is nagyon megelel. Ezt bármikor utólag is beépítheted, közvetlenül az antenna után. Mivel boxal használod, így a box megtudja táplálni, nem kell külön még tápfeladót is venned. -
darvinya
titán
válasz andatti #13928 üzenetére
Sikerült legdrágább helyeket megtalálni.
Itt mindent megtalálsz link normális áron jó minőségben.Innét vettem lepkét+álló antenna tartót amit felraktam a szekrény tetejére.
(Ha nem mondom senkinek nem tűnik fel, hogy ott van. )[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
A boltos tényleg butaságot beszél.
hát, ha csak abban a helyiségben kell megoldást találnod, akkor túl sok jót nem várnék. Az asztalnál lehet még mindig jobb egy álló fogasra feltenni a mostanit, hátha van olyan pont a szobában, ahol jobb a vétel.
Egyébként most valamilyen set-top-box van a tévére kötve és abba az antanna?
Szokott lenni manuális hangolás, amikor a kíváncs csatornára állíthatod és közben tudod nézni a jel erősségét és minőségét. A box-hoz valószínűleg tápfeladó sem kell, ha esetleg mégis valamilyen aktív megoldást próbálnál később. -
Kernel
nagyúr
Az én helyi boltosom azt mondta, hogy a hagyományos tv-khez kell az erősítős antenna, míg a lapos tv-khez elég a normál, erősítő nélküli... (ezt én nem értem).
Mert butaság is.
A hagyományos TV-hez set top box kell, vagy nevezik dekódernek is. Laposnál ez ma már be van építve, de ha nincs, akkor ahhoz is kell.
A boxok és TV-k antennabemeneti érzékenysége nagyságrendileg azonos, standard. Kisebb különbségek lehetnek, de lehet az ócskább is érzékeny, nem ezen múlik.
A régi TV érzékenysége persze közömbös ilyen szempontból, hiszen úgysem annak a tunerjét (antennabemenetét) használod, hanem a boxot.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
azbest
félisten
válasz andatti #13924 üzenetére
A vételt nagyban befolyásolják a helyi viszonyok. Egyik fórumbéli srác összerakott pár sablonválaszt [link]
Erősítőnek ott van értelme inkább, ha hosszabb kábelen kell levezetni a jelet vagy többfelé lesz osztva. Az erősítő az antennánál kell legyen és a kábel csillapítását tudja ellensúlyozni.
Az hogy egy szobában rosszul teljesítő antennára teszünk erősítőt, nem túl sok jóra vezet. A zavaró tényezőket is éppúgy erősíti, mint a jelet, szóval nem várható tőle megváltás.Az sem mindegy, hogy hol van az a porta, amiről szó van. Ha házak közt, több magas épület közt, akkor rosszabbaj az esélyek.
Ha nem sűrűn lakott rész és szentes felé viszonylag jó a rálátás, akkor egy olcsó, de normális antenna és pár méter kábel máris nagyban növeli az esélyeket.
Távolabbi vételre egyébként lehet jobb a lepke helyett a másik linkelt típus .
Mindkét esetben lehet utólag betenni például ilyen erősítőt a műanyag dobozba az antennán.
A set-top-box-od valószínűleg 5V táppal el is tudja látni a kábelen keresztül, csak be kell kapcsolni (nem láttam azt hiszem, hogy milyen van neked).Nem mondanám magam antenna szekértőnek, a helyi ismerősök körül érdemes körülnézni, hátha valakinek van mindigtv-je és abból próbálni következtetni. Mondjuk, ha szakadt antennával is jól megy neki, akkor valsz nálad is menni fog
Egyébként antennát sem muszáj netről rendelni, szinte biztos, hogy van helyi üzlet is ahol dipol márkájú antennákat is árulnak
szerk,
de lehet a mostani antennádat is megpróbálhatnád szabadba téve, mert ha ilyen, akkor annyira nem is rossz (erősítő nélkól 7.5dbi-t írnak, a linken erősítős van) [link], ám megvan az erősítő nélküli oldala is [link][ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz andatti #13907 üzenetére
Lehet, hogy nem is tévézéshez való antenna, hanem telefonhoz.
Antenna ATK-LOG GSM/DCS/UMTS/HSDPA + 5m kábel FME aljzattal
Bár lehet csak hasonló.Nekem falun légvonalban 33km-re szentestől bejön minden egy sima kislepkével.
Három ezres alatt már találni pár fajtát, ami talán nem teljesen esélytelen, ha a tetőre van téve (talán ez [link])[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz andatti #13905 üzenetére
A helyi tévé adó saját muxot használ (valsz 554MHz-est).
És igen, az euronews, bonum, pax az E muxon van [link]
A listán láthatod, hogy milyen más csatornákat is kellene találnia. Persze a mux többi csatornája másik csomagban van.
Erősebb jel kell vagy készülék cserekor valami kontaktos lett, vagy ha tényleg csak szobaantenna, úgy bármi környezeti változás befolyásolhatja.[ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
válasz andatti #13873 üzenetére
Meglévő előfizetőknek az aktiválási díjat is el szokták engedni.
Igen, nekem is majd 1 év után lett rendelve 2. kártya cammal és csak a modult kellett kifizetni 6000Ft-ot. Azóta is 300ft a havídíj +-ban.
Ennél olcsóbban nemigen fogsz találni boxot, főleg újat, garival nem. 3 nap alatt kipostázzák, azt is ingyen szokták.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz andatti #13871 üzenetére
A webshopban is szerepel, ha végigkattintgatod.
De az ÁSZF a mérvadó egyébként.Ez nem akció.
Meglévő előfizetéshez is lehet kérni plusz kártyát. Nekem is utólag lett mégegy. Ha jól emlékszem 300 a második és 400 a harmadik kártya havidíja.[ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
válasz andatti #13493 üzenetére
Ha bármi kérdés, dilemma van, nyugodtan kérdezz itt a fórumban, vagy akár privátban.
Elárulom neked, ez az antenna, amit te is megtaláltál, egy régi magyar fejlesztésű spektrum antenna. Győrben gyártották, ma már koppintják. Én egy legalább 10 évessel vadászgatok néha. 270Km-es távolságból, természetesen egy erősítővel megspékelve, tudom venni a Grazi(ausztriai) adókat. Nem egész napos a vétel de esténként 4-8 órában tiszta a vétel.
-
frovery
senior tag
válasz andatti #13491 üzenetére
Sajnos az üzletek többségében nem értenek, csak az eladáshoz. Rettenetesen nagy árréssel dolgoznak és mindent rátukmálnak az "amatőr" vásárlókra.
Én évek óta webshopból vásárolok, mert elsem kell mennem és 1-2 napon belül nálam van a cucc.
20 éve a Betacom-tól rendelek. Ha délután 4-ig leadod a rendelést, másnap nálad van MPL futárral a cucc. Nagyon gyorsak, korrektek. Ha nincs a raktáron, még aznap felhívnak telón és tájékoztatnak.
Ha mégiscsak rendelnél, akkor ezt az antennát, vagy ezt is rendelheted. -
frovery
senior tag
válasz andatti #13489 üzenetére
Még egy kis korrigálás, mert picit zavar van az éterben.
Az erősítőt az előző hozzászólásomban ajánlottam, amit az antennához közel, 1m-en belül kell bekötni.
Amit az imént ajánlottam, az a tápfeladó az erősítőnek, amit a tv-nél kell bekötni. Ez adja az antennánál lévő erősítőnek a tápot.
Ez a tápfeladó csak akkor kell, ha erősítőt is használsz és a tv-ben nincs lehetőség a tápfeladás bekapcsolására. Beltérikben mindben van, menüben bekapcsolható. (Mi a vevő, amivel nézed? Tv típusa, beltéri típusa?)"Amúgy meg nem is találtam erősítő nélkül 17,5 dbi-nél erősebbet"
Azok már igazán távolsági vételre való antennák, nagy nyereségű tartalékkal. Egy antennánál a nagy nyereség számít. 2-3dBi különbség rengeteget számít. A tiéd kb: 9-12dBi-t tudhat. Ha veszel egy ilyen antennát, akkor se erősítő, se tápfeladó nem fog kelleni és talán a padláson belül is megfelelő tartalékod lesz.
De ezek is nagyon jók.[ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
válasz andatti #13487 üzenetére
Nem a jelerősség a fontos,(persze az is kell a jó vételhez), hanem a jelminőség és a bithiba. Láthatod, a jelminőséged a C-n a legalacsonyabb és elő is jött a bithiba.
Igen én is ellene vagyok az erősítőnek, mert inkább nagyobb nyereségű antenna kell, sajnos ez amit használsz egy rövidke, kis nyereségű antenna. Persze, ha kirakod a tetőn kívűlre egy árbócra, akkor lehet nem is kell az erősítő. A hivatalos 10m magas kell legyen az utca szintjétől, mert ugye tetőantennás vételre lett tervezve az egész ország.
Amit linkeltem gyertya erősítőt, az antennához minél közelebb kell beiktatni. Ekkor viszont kell tápot is adni, amit a legtöbb tv nem tud kiadni a koaxon keresztül. Beltérik mind tudják menüből, ott bekapcsolható. Tv-nél egy külső tápfeladó kell. Ezt lenn a tv bemenet előtt kell beiktatni és áramba dugni.A jó minőségű, 3×-os árnyékolású réz belső erű koax kábel pedig a külső zavarok ellen véd. Pl: motor zajok, mobiltelefon zaj. Ami nálad szintén jelentkezik. Lehet az is annyira gagyi, tönkrement már, hogy gyenge jelet eredményez. Hajszál repedésbe a külső köpenyen, beszivárog a pára, ami most megfagyott. Vagy, az antennánál már oxidálódott a kis dobozban a kötés. Egy 2cm-ert levágni, újrablankolni és visszakötni. Lehet ez is elég.
Fém koax csatlakozókat is jobb használni, mint a gagyi műanyagokat. A műanyag is beengedi a külső zavarokat.
A vétel azért lehet most gyengébb, mert nagyon hideg van, rosszabb a terjedés. Nálam is napok óta gyengébb de nincs vételhatáron, mert van tartaléka a jó nyereségű antenna végett. Erősítő nálam csak akkor megy, ha távolsági vételre használom, mert néha vadászgatok.
Tehát. Aki stabil, tartalékkal rendelkező vételt szeretne, annak áldozni kell a minőségi cuccokra.
-
frovery
senior tag
válasz andatti #13483 üzenetére
Hidd el amit írtam, főleg annak tudatában, hogy láttam az antennát és a C multiplexed nem jó. Miért? Mert Szentesről a C multiplex a 60-ason van, ami a legmagasabb. A legtöbb antenna, ott a leggyengébb. Az egész sávon nem egyformák az antennák vételi, nyereségi görbéi.
Vagy tedd ki tetőn kívűlre, vagy tegyél bele erősítőt.
Egyébként biztosan nincs benne erősítő panel a kis dobozban az antennánál? Mert 7500Ft-ért nagy lehúzás volt egy 3000Ft-os antennát eladni erősítő nélkül, főleg, hogy ez nem is lepke! Nézd meg, fényképezd le, mert lehet csak a táp feladása nincs bekapcsolva. A vevőben, tv-ben nézd meg a menüjében, hogy a Tápfeladás 5Volt be van e kapcsolva. Milyen vevővel használod?[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz andatti #13483 üzenetére
Az Yagi-antenna, egy japán villamosmérnökről kapta a nevét.
Csúnya lenne, ha egy szakboltos lepkeantennának nevezi, ami egészen másképp néz ki.
-
frovery
senior tag
válasz andatti #13479 üzenetére
Ott mindenképpen a vételeddel van a gond, nem a tv-vel vagy a modullal. Most hideg van, rosszabb a terjedés, vagy a koax belső ere kicsit összébb húzódott.(kontakt hiba).
Szerintem eddig is a vételhatáron volt a jelszinted, ami most a vétel gyengülésével már szétesik.
Ha az antenna áthelyezésével, mozgatásával nem javul, akkor tetőn kívűlre helyezés és mindenképpen 3×-os árnyékolású koaxot használj. Írtad, hogy elment egy motor, akkor is bezavart. Ez az árnyékolás hiányára utal és az antennád gyenge nyereségére, amire gondolom rá is van erősítve.
Milyen antenna?
Milyen erősítő? -
Kernel
nagyúr
válasz andatti #13479 üzenetére
Multiplexet könnyű beazonosítani: http://mindigtv.hu/mindig-tv-szolgaltatasrol
A terjedést befolyásolhatja az időjárás megváltozása is.
Akár arra is lehetne gondolni, hogy megváltozott az adóteljesítmény, ezt a szolgáltató tudná megmondani.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest