- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
anglergab #17617 üzenetére
az, hogy miben sugározzák már lényegtelen a boxok kapcsán. Úgy értem, hogy a box bármilyen formátumú tartalomból elő tudja állítani az sd pal jelet.
Az interlaced, a hogy írod, ma is sávszélesség spórolás. Tévés tartalom esetén szerintem nem érdekes a mozis 24, 23.x sem, mert úgyis 25-re van gyorsítva.
A tömörítés nem így működik, hogy megspórol sorokat. Ha jól emlékszem talán direkt fel is van készítve interlaced-re is a codec. De akkor is négyzetes blokkokkal dolgozik, attól függő méretben, hogy mi a tömörítés foka és mennyire homogén a tartalom. Ha 50i módban tolna mozis 25p-s tartalmat, akkor lényegében a két egymásutáni félkép kiadja a teljes eredeti egy képet. Gyors mozgásnál előnye, hogy jobban követi a mozgás fázisokat és amire a tömörítés is alapoz: gyors mozgásnál úgyis elmosódott a tartalom, nem látni a gyengébb felbontást. Állóképnél, lassú mozgásnál meg több részlet lehet interlaced módban.(#17618) Doky586
a képarány csak egy megjelenítéskor számító paraméter, a tömörítés nem foglalkozik vele szerintem. Az 1:1 négyzetekkel dolgozik.A nem 1:1 pixel meg arra megoldás, hogy a meglévő technikával ne letterboxolás legyen, amivel a függőleges felbontásból rengeteg értékes sort veszítenénk. (lehet a régi encoderek / transcoderek is fix felbontásúak voltak, bár ezt nem állítom biztosan)
Aktív témák
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Elden Ring
- Hatalmas pofont adna az USA a kínai chiptervezésnek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Router gondok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bontatlan MacBook Pro M4 Max 16" 36GB/1TB/1 ÉV Apple Gar./
- Seasonic Focus GX 850 Gold tápegység (garis 2033-ig)
- Chieftec SMART SERIES GPS-500A8
- Apple iPhone 14 128GB Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple Watch Ultra 2 49mm LTE Megkímélt, Karcmentes, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gar
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest