- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- VHS digitalizálás
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy építsünk otthoni labot III. (Mit vegyek?)
Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
anglergab #17617 üzenetére
az, hogy miben sugározzák már lényegtelen a boxok kapcsán. Úgy értem, hogy a box bármilyen formátumú tartalomból elő tudja állítani az sd pal jelet.
Az interlaced, a hogy írod, ma is sávszélesség spórolás. Tévés tartalom esetén szerintem nem érdekes a mozis 24, 23.x sem, mert úgyis 25-re van gyorsítva.
A tömörítés nem így működik, hogy megspórol sorokat. Ha jól emlékszem talán direkt fel is van készítve interlaced-re is a codec. De akkor is négyzetes blokkokkal dolgozik, attól függő méretben, hogy mi a tömörítés foka és mennyire homogén a tartalom. Ha 50i módban tolna mozis 25p-s tartalmat, akkor lényegében a két egymásutáni félkép kiadja a teljes eredeti egy képet. Gyors mozgásnál előnye, hogy jobban követi a mozgás fázisokat és amire a tömörítés is alapoz: gyors mozgásnál úgyis elmosódott a tartalom, nem látni a gyengébb felbontást. Állóképnél, lassú mozgásnál meg több részlet lehet interlaced módban.(#17618) Doky586
a képarány csak egy megjelenítéskor számító paraméter, a tömörítés nem foglalkozik vele szerintem. Az 1:1 négyzetekkel dolgozik.A nem 1:1 pixel meg arra megoldás, hogy a meglévő technikával ne letterboxolás legyen, amivel a függőleges felbontásból rengeteg értékes sort veszítenénk. (lehet a régi encoderek / transcoderek is fix felbontásúak voltak, bár ezt nem állítom biztosan)
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Robotporszívók
- Steam Deck
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Windows 11
- Opel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest