-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
válasz bajnokpityu #6440 üzenetére
...Az nem olyan biztos, a 150 ETZ-ben 6700km van. A Simóm meg 11666km-el adtam el, így pontosan, tehát vannak megkímélt motorok.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Cedric G.
csendes tag
válasz bajnokpityu #6408 üzenetére
malossi 15.5?? de az nem 150-es hez való szerintem hanem valmi 50-es hez, ennyire olcsó lenne? egy linket tudnál dobni?
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #6408 üzenetére
hoppá,leleveleztem,amit ők vario szettnek hivnak az egy tárcsa,kontrasztrugó,ellendarab meg 6db görgő...
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #6383 üzenetére
Fu, itt mindenki ilyen nagy?!
Persze, nyilván.
De egy kis ccm-es robogót általában városban furikázni vesz az ember, ott meg nem mindig lehet döntve motorozni.
Jó párszor mentem Aerox-szal már, a gyári kormány még úgy ah elviselhető volt kormányfordítós kanyarodásnál, bár a térdem már döntöttem kifele..
De pl. mentem "DH" kormánnyal szerelttel is (EVO2 -ha esetleg mond valakinek, valamit), hát az valami "borzalom volt". ( A maga nemében jó volt, mert sportmotor magasságban volt )
..jah és ment mint a disznó."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #6374 üzenetére
..még annyit hozzátennék h ha nagy/magas pilóta vagy érdemes az SR-t választani.
Az Aerox-on fel van húzva a lábtartó elég magasra, az én ~187cm-mel már majdnem guggolok rajta"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Topiccsendőr
addikt
-
kételkedem
addikt
válasz bajnokpityu #6240 üzenetére
Most vettük meg (kb 2 órája van itthon ) a robogót. runner 125 tanácsait figyelembe véve elég kritikus szemmel néztem a gépet a hibákat keresve. Egy kereskedőtől vettünk egy Honda Dio 4t-t. 2400km van az órájában ami akár hihető is. Tökéletesek a gumik, erős a teleszkóp, sehol semmi rozsda, nincs olajfolyás, nem lógnak a kerekei. Akkumulátor nélkül első rúgásra indult. Hidegen kedvetlenül megy egy ideig és később is enyhén lomha marad a 2t-hez képest. A burkolata volt megrepedve, amit műanyagos hegesztett meg, majd színre fújták az elemet. Azért döntöttünk mellette, mert a nejem ezt érezte biztonságosnak. Első sorban az övé lesz és a 14 éves fiamé. Úgy vettük meg, hogy motorozni tanulni megfelelő lesz, azután ha dögösebbre vágyunk, lecseréljük egy nagyobb, sportosabb gépre.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #6240 üzenetére
"..inkább győzd meg,hogy menni fog az."
Vehehhe, ez tetszett
..igazEgyébként teli talppal nekem sem ér le a lábam a Nexus-ról, pedig kb 187 vagyok
Ezt bizonyítja egy kép is.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz bajnokpityu #6215 üzenetére
Van amelyik pár mm-el nagyobb. Amúgy a varió kúpszöge és a görgőpályák kidolgozottsága is más. Ennyi csupán. Top Varió Polini SPC és Malossi Multivart ajánlom.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #6210 üzenetére
Egy tuningvarió nyilván arra hajaz h mindkettőt teljesítse, az-az jobb lesz a gyorsulása és a végsebessége is.
Persze sok függ a motor görgőzésétől is, azokkal is lehet játszani.
Sok féle gyártó van, Polini, Malossi.
Keress shop-okat neten, én nem linkelek."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
danntora
tag
válasz bajnokpityu #6189 üzenetére
És a biztosítékokat hol találom? Mert ha az elején akkor felejtős, túl nagy ott az összevisszaság, majd a szerelő baszakszik vele mert én ugyan nem.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #6169 üzenetére
Ott a pont. Ezeket a kutya nem dynozta le, mindenki csak belövi, hogy őszerinte mire jó. Magyarul egy naaagy homálykodás az egész. Térjünk vissza rá akkor, ha végigpróbáltuk, vagy folytathatjuk is, ennek a következménye egy pubertás színvonalú, valóságalapot nélkülöző topic, mint az egumotors-é.
Explosión de dos tiempos
-
neongorack
senior tag
válasz bajnokpityu #6157 üzenetére
Szerintem a ZX et ajánlatos kis gépekre felrakni, TT meg főleg 70 esekre van, jobban kihasználja a 70 es henger teljesítményét mint a gyári 50esét. Igaz láttam már ZX et is 70 es mocin, de inkább Honda Dio-n vagy Jogokon.
gergello: S6 hengerszettek is szépen tudnak muzsikálni egy jól összepakolt gépbe, aki hosszú távra tervezi a robogózást annak mindenképpen érdemes. Én már egy vasat sem akarok rákölteni, hamarosan 2 kerékről 4 re váltok, remélem nem lesz majd szükségszerű megválnom imádott Fantomom-tól
[ Szerkesztve ]
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #6150 üzenetére
De. A tiednek hosszabb. Az rámenne.
Nekem nincs fordszámmérőm, úgyhogy elhasználom.Explosión de dos tiempos
-
Gergello
addikt
válasz bajnokpityu #6154 üzenetére
Jó olcsón megúsztad,vicc ár, vizes volt? Gyári tengő gondolom. Nekem csak a tengő 30 körül volt. Sok apróságból jól összejött, olajok, szívócsonk, bizti. Most már nagyon rendben van a gép.
Jó lenne még egy top due+ vagy vmilyen s6 henger. -
Gergello
addikt
csapágyak,szimmeringek,vízpumpa,henger,dugó,tengő,varió,kuplung,szíjak,tömítések.
Egy tengő hol 20 csapágyakkal együtt? Új sport szett 20-as, mármint hengerszett 70-es és alu sport, nem vas? Hol nézed árakat?
-
Atomgeszi
nagyúr
az R-en van a lényeg! Mert zavarszűrős gyertya kell(nekem legalábbis), hogy rendesen működjön a fordulatszámmérő!
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Runner_fxr
Ármester
válasz bajnokpityu #6114 üzenetére
Azért annyira értek a mocikhoz, hogy ha látom és kipróbálom akkor kókány szarokat nem tudnak rám sózni. A srác sem írt vissza, úgyhogy valószínű tárgytalan.
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #6107 üzenetére
Azok tákolt /karambolos szarok.
Amelyik FXR-ben zsíros van tuti nagyot koppant. -Felejtős. (Gyárilag azok már nem jöttek ki zsírossal!)Jah, értem (nem volt egyértelmű a kérdés)
Ezekben sincs ford.számmérő. De az NRG-nek ugyanaz a műszerfala, egyszerűen átszerelhető (abban van) ..jah és egyiké sem digit.
Az a lényeg, h bevált.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #6105 üzenetére
FXR? Pont most írtam h az alapba azzal jön.
SP -re gondolsz?
Mert igen-ha olyat látsz, azokat lecserélték. Sőt egy ismerősöm használtan vett 2 éve egy SP 180-ast,Paioli telóval,s a szervízkönyvbe benne volt h "garanciában kicserélték" a telót.Igaz,azt hagytam még ki.
A legelsők tele ablakos,fehér hátteres műszerfallal jöttek ki,s aztán az SP-k már az újabb -oszott visszajelzős- zöld hátterű műszerfalat kapták (ezt a típust rakták a VXR 180-ba is) Az FXR-ek/VXR-ek meg szintúgy oszott,de fehér hátteres műszerfallal jöttek ki.
Egyébként a mutatójuk talán a Runner-eknek csal a legtöbbet,az enyém csalt vagy 16-ot
Nagyon jó gépek, erősen gondolkodom egy 180-as 2t-ben a Nexus mellé. Városban kényelmesebb azzal cikázni.
Aerox-okkal egy bajom van,én nem férek el rajtuk Az ülés és a taposó nagy pici távolságra van egymástól,kicsit úgy éreztem mint ha guggolnék. Nem beszélve a kis sebességű kanyarodásról.
Egyébként szép gép,bár kissé tucatnak tartom (nemmellreszívni' )
2t-ben Runner powaa![ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #6103 üzenetére
Csak amolyan Runner lista;
2t;
Runner FX 125; (97-től kb 99ig gyártott hátul dobfékes,zsíros telós egyed)
Runner FX 180 (ugyanaz)
Runner SP 125 (99-től kb2002 ig gyártott, már hátul tárcsás Runner,de még zsíros telóval. "SP" - Sport Production,jellemző még az aszimmetrikus fényezés)
Runner SP 180 (ugyanez)
Runner FXR 125 (2002-től 2004 közepéig kb, hátul tárcsa,új első orridom,Paioli villa,hátul nagy szárny,hosszabb/kényelmesebb ülés.)
Runner 180 FXR (ugyanez)4t;
Runner VXR 180;(2001-től..talán 1-1,5 évig csinálták csak,régi külső,elől már olajos villa.)
Runner VX 125; (2003 végétől kb 2005 végéig,Teljesen új külső,olajos villával.)
Runner VXR 200 (ugyanez)Üdv.M
-
őstag
válasz bajnokpityu #6085 üzenetére
igen, ahhoz képest hogy vizes...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #6068 üzenetére
jobbulást.
Egy Malossi kontrasztrugó alátétet rendelhetsz nekem, meg Stage 6 hézagolót variátorhoz. Neked a hollandusoktól kell valami? 5.-én rendelek. A tágulótartályodon ua a szelep, mint a Runner Sp-n. Most raktuk össze kollégáét.Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #6055 üzenetére
Jókor szólsz...
Nem jött még meg a varióleszedő kézikészülékem én meg neki nem állok hézagolni olajszűrőszíjjal, meg minden ilyesmivel...
A Leo TT minnyá itt van nekem is akkor aztán 90-10lesz a fék
Csak előtte egy karbit be kellene szereznem, mert még a gyári csővel sem 100-as, nagyobb fúvókával nem akarok most szöszölni, cserélem 17,5re. Jah egyre többet csinálja hogy szétpörgeti magát és hirtelen lecsökken a fordulat, gondolom a kontrasztrugó nem tartja a szíjat a variótárcsán az optimális "magasságban" + gázvisszaengedésnél nem tudja visszahúzni a variótól a szíjat. Tipikus Minarelli használódás. A tieden is van valami ilyesmi. Vagy alátétet kell nekem is vennem, vagy kontrasztrúgót lecserélem. Nem olyan egetrengető jelenség, eddig is a lehető legkevesebb féket húztam, de mostmá...
A szíjam is lehet odavan.
Szóval van mit szerelni. Az előző tulaj meg bőven járkált vele hófehér gyertyával, meg hézagolatlan varióval, 2 centis gázkarholtjátékkal. Hát látszik, hogy robogóra B vel is lehet ülni...Explosión de dos tiempos
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #6059 üzenetére
Hát sztem nem,a Peugeot saját blokkal dolgozik. Yamaha meg Mina.
Mediterrán..-tempósabb haladás,kicsi árréssel.
Nagyobb vonalú különbségekre gondoltam..,h nem nagyobb az egyik kaszni a másiktól.
Egy átlagos rendőr biztosan nem mondja meg h az adott esetben ellenőrzött Aerox /Speedfight 100-as..
Nem szembeötlő a különbség.Egyébként még visszatérve a kiindulási célra;
Amikor annó szó volt a 100-as Aerox-ról,kimondottan a teljesítményről beszéltünk, ahhoz mérten h 100ccm-nem vmi fürge.
De a hölgyikének ettől függetlenül simán jelentene annyi + teljesítménytöbbletet ami elég a napi 60km-hez.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #6055 üzenetére
Amiről beszéltünk az egy 100-as Aerox volt,és az valóban nagyon gyatra. Úgy tudom h a 100-as Speedfight-ok is gyárilag nikaszilos hengerrel jönnek ki (mint az 50-esek) ,biztosan fürgébbek a 100-as Mina blokkhoz képest.
-
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #6048 üzenetére
Szerintem nem
A robogóknál egyszerűen nem tudod annyira előrevinni a súlyt. A hátsónál nem tud erősebb lenni. Persze mindkettővel szoktam fékezni, de korántsem úgy van, mint nagymotornál, ahol 80-20 arányban van az első és hátsó fékhatás. Ezen ha nagyon előreülök akkor max 60-40, de akkor meg kényelmetlen persze ez az én tapasztalatom, meg véleményem.Explosión de dos tiempos
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #6040 üzenetére
Beszarok
H lehet már mindenki ennyire rosszmájú?!1.: Miért zavar ez Téged?
2.: Robogós találkozóról volt szó,mivel a mi kis országunkban ez az egy országos szintű találkozó van gondoltam belinkelem,hátha vki jól szeretné érezni magát egy hétvégén.
3.: Jó barátaim.
4.: Feleslegesen soha nem írtam ide őket.
5.: Köszönöm a figyelmességed.
-
Brogyi
őstag
válasz bajnokpityu #6024 üzenetére
A termosztat is nekunk ad igazat.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #5999 üzenetére
Én úgy tudom, hogy annyi köze van a Keewaynek a 3KJ blokkhoz, hogy egész egyszerűen lekoppintotta. Tehát nem licensz. Gyengített blokk? Talán a felhasznált anyagok gyengébbek. Csak rosszat hallottam róla.
Kymco Dinkből nincs 50-es. Az egy 125 ös modell. Mint pl a Leonardo.
Explosión de dos tiempos
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5999 üzenetére
Noh igen,a Keeway-ek kapják a másolt Jog blokkokat,-persze úgy h az áttétel résznél meg van toldva-ez által lesz "hosszú blokk".
Egyszer még annao mint ha olvastam vna h a Kymco-nak van vmiféle "Európai oklevele"-azaz korrekt minőség. Bár biztosan nem egy Piaggio ,ennek ellenére is.
Ah bajnokpityu is írta,a Kymco Honda licensz.
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
_ak_
addikt
válasz bajnokpityu #5997 üzenetére
Van belőle 50es csak én nem nagyon hallottam semmit róla, és amikor megláttam, h ekkora testű robogó és 50es, akkor hirtelen elbizonytalanodtam, h megy-e az egyáltalán.
Ő is azért szemezgetett vele, mert 1-2 ismerőse mondogatta, h nem rosszak, de gondoltam előbb azért tőletek is megkérdem.Amúgy nem nagyon kis kerekesek ezek a dinkek?
Keeway shop van itt is a közelben, csak azzal is baromi szkeptikus voltam, ránézésre inkább azt mondanám, h erősebb közepes, mint gyengébb jó, persze nincs azokkal semmi tapasztalatom, csak ránézésből gondoltam így.
ja és köszi neked is a tippeket!
[ Szerkesztve ]
Let's begin, de gozaimasu!
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5990 üzenetére
Persze,ez a kocka másik -ritkább- oldala..
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5983 üzenetére
Annyi a különbség az 50-es és a 100-as Aerox fejidomja között h -míg az 50-es vízhűtéses-így az alatt van elhelyezve a hűtő,azaz az nyitott/rácsos.
A 100-ason meg teli... van rajta 2 picike lyuk. (meg ah írtad az hátul is dobfékes,illetve oldalt látszik a levegőhűtés ventije,egyébként valóban nem egy táltos)
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
m3tr0
őstag
válasz bajnokpityu #5980 üzenetére
van benne valami.
no jó, akkor lemondok a 125-ösről főleg így illegálisban
akkor kéne segítség kisebbet választanipéldául 2002-es Sr Aprilia ez is nagyon tetszik vagy egy 2004-es ez is 70-es de kevésbé tűnik gyárinak
-
m3tr0
őstag
válasz bajnokpityu #5970 üzenetére
alapvetően most nem érek rá jogsit csinálni.
ha most tudok használni nagyobb motort mint amire van jogsim, miért ne tegyem meg?
nem érzem magam veszélyesebbnek mint egy sima 50 -essel ami "okosítva" van.
nem egy 50-es tuning zümivel akarok mászkálni munkába, hanem egy normális, csendes motorral, amivel haladni is lehet és kényelmes.gondoltam,hogy megcsinálom az A korlátlan, akkor viszont tuti nem robogóval járnék, akkor viszont tényleg veszélyes lennék, ismerve magamat,nem tudnám megállni,hogy ne húzzam neki. főleg ha olyan motor van alattad ami megy is.szerintem mindenki akkor jár jól, ha én 125 köbcenti fölött nem ülök motorra hosszú távon.
ha tudsz olyan robogót ami 50-es, megy 80-90 -et stabilan úgy ,hogy nem szakad szét a dobhártyám és a többi embernek sem,akik mellett éppen elmegyek,szívesen várom ajánlatodat.
-
m3tr0
őstag
válasz bajnokpityu #5968 üzenetére
97 óta voltak kisebb motorjaim, idén nyáron egy 125 -ös peugeot-val jártam, ezért szeretnék 125-öst,mert az 50-es az már nem jön be.
Smkp-ra van jogsim és azóta B-s jogsim is van...vagy 5 éve..
-
őstag
válasz bajnokpityu #5947 üzenetére
Jó hát vehetsz kevesebb km-est, de ugyanúgy lehet hogy szar lesz, ezt így nem lehet megmondani. Ahogy az árakat elnézem ez olcsónak számít, 90re le akarom alkudni, annyiért pedig jó vételnek tűnik, mert képek alapján egyben van, persze meg kell nézni. Miért annyira fontos hogy vizes legyen, milyen előnyei vannak?
Volt már hogy vaterán licitáltam egy honda diora, jól nézett ki képek alapján, 37ért nagyon olcsó volt. Odamentem hogy átvegyem, hát nem hoztam el... Ilyen is van -
jasszer
őstag
válasz bajnokpityu #5933 üzenetére
Mikor először ajánlottátok elvetettem, mert az első 5-10 amit eladásra kínáltak 200 rugó, vagy afelett volt, de utánanéztem, 150 körül is akadnak már, akkor ezt a típust se zárom ki. A robik is olcsóbbak télen, mint nyáron?
Apokalipszis? Ezeknek?!
-
NINJA_V
tag
válasz bajnokpityu #5932 üzenetére
Átszerelni: fél óra idomozás fel és le (ez komoly ), cső leszed, víz leenged, henger dugó le, aztán visszaszerel kb 1 óra, aztán meg fúvókázni, beállítani a variót meg ilyenek megint csak egy óra
Two Strokes and Four Jokes
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5932 üzenetére
Upsz,most hirtelen azt hittem levegős géped van
Akkor ha nem körülményes max. a hűtő felét takarod le..
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5922 üzenetére
13 és 12" között szvsz nincs különbség.
Peugeot nem rossz,bár francia..
Az ilyen gépeknek az egyedüli hátrány az alkatrész (beszerzés/hiánya)"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5914 üzenetére
Persze,nem is úgy írtam
Ah már vki fentebb írta télen leszokták takarni pl. egy kartonnal a ventilátor felét..
Elektronikát írta persuader
-
Topiccsendőr
addikt
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz bajnokpityu #5922 üzenetére
Én nem tudom, nem vagyok pesti. Nekem a 10es jog után ígyis megváltás volt az F12. De F12nek elég jó a futóműve, szal sztem nem gond. Amúgyis be lehet rakni neki másik felnit(Aerox,SR - Ezek még baromi jól is néznek ki!) ha annyira zavar. Peugeot közül melyik érdekelne konkrétan? Ami fekvő hosszú vizes tárcsás blokkal van szerelve vagy piaggio blokkal, az már alapból rossz nem lehet!
-
Topiccsendőr
addikt
Jah, egyébként nekem teljesen jól bírja a termosztátom. Mindig 4 csík van a hőjelzőmnél, szóval semmi gáz vele. Az nem baj, ha a hűtőhöz ki sem nyitja.
Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
Neem, a gyújtást nem állítják, ahhoz egy "belsőrotoros" lendkerék kell. Vagy át lehet építeni digitálisra, 12 féle gyújtásgörbére az MVTáltal. Így lesz egy CDI dobozod is. Kb 100 000 ből kijön.
Explosión de dos tiempos
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5912 üzenetére
Egy nyitott elektronika 5-6000ft,nem kell nagyon nagy tételre gondolni.
A sebességét GPS-szel mérd le,a Runner-em kb 18at csalt
-
őstag
válasz bajnokpityu #5909 üzenetére
nem tudom neked megmondani, szépen rendben megy úgy hangra, sztem tényleg ennyi a vége. Így néz ki kb, csak 2 ütem, kipufogó más, meg csak 60ig van órázva. Ja meg fekete Ha lesz időm jövőhéten lefotózom nektek
Nincs rajta fordulatszámmérő[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5886 üzenetére
Mikor kb 14-évesen megvettem életem első robogóját -a Jog-ot (ami azóta is megvan ),nyilván közöm nem volt a témához,így a fickó a benzinkúton belémbeszélte h a Simsonja is a legolcsóbb olajjal megy,tegyek csak enyémbe is olyat; "Jó lesz az" elven..
..hát én vettem is bele az akkor 800ft/liter -be kerül olajat. (sztem most sem több ) Kb. 6-7000km-ig jó volt,aztán elkezdett csökkenni a végsebesség,szarabb lett a gyorsulás,allig volt kompresszió,amikor egyszercsak eltörött a gyűrű.
Fúrás/felújítás. Azután már csak félszintetikus olajat kapott. El is ment vagy 25.000et
Biztos hallottatok már Egü-ékről. Soproniak,jóba vagyunk velük,azt valllják h egy gyári henger mellé bőven elég egy fél szintetikus olaj. Én ezt használom azóta.
..egy 100%-ban szintetikus olaj azért sem lehet előnyös egy 50ccm-es gépnek mert egyszerűen nem dolgozik akkor fordulatszámtartományban,azaz nem tudja elégetni teljesen,így nagyon könnyen lerakódás/kokszosodás jöhet létre.Nyilván egy nagyobb fordulatú 70ccm-es géphez már a fent említett 100%-ban szintetikus olaj javallott. (Ez is fontos; a gyárak már 60%-os szintetikusságtól ráírhatják az olajra h "Full syntetic" -A teljesen szintetikus olajra a "100% syntetic" van ráírva.)
Nekem nincs bevált olajam(..éppen Igol-t forgalmaznak Egü-ék),a fentieket figyelembe véve bármelyik típus jó.Tapasztalatom kb ennyi,egy db-ig volt egy sport tuning a Jog-ban,de megevett alattam vagy 6-7 liter így gyorsan szét is bontottam Hosszútávú tapasztalatom azzal nincs.
-
NINJA_V
tag
válasz bajnokpityu #5885 üzenetére
Kicsit borsosak az árak, de robogó kínálatból nagyon jól állnak.
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5885 üzenetére
Hát jah,30-40.000ft-tal drágábbak is mint a magánszemély által árultak
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5882 üzenetére
Igaz,de egy rosszabb minőségű olaj is előbb taccsra tudja vágni. Ezeket mind nem tudni.
Nem egyszerű jó motort kifogni olcsó pénzért,na"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
őstag
válasz bajnokpityu #5875 üzenetére
Értem, köszi! Például ez korrektnek tűnik, nem? [link]
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5853 üzenetére
Aham,köszi.
Akkor marad így..max szerzek bele pipát,s nem lesz olyan feltűnő.
...ahhoz már tényleg nagy gcinek kell lennie a rendőrnek h még úgyis azt nézegesse.,.
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5851 üzenetére
Nehéz egy olyan "E" betűt belverni?
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5848 üzenetére
Ah írtam; krván megbüntet vagy tréler.
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5840 üzenetére
Aham.
Egyik haverom gépében is van külön pipa,de úgy rémlik h neki úgy van megcsinálva (gyárilag) h csak bele kell tolni és legbelül megszorul..
Fúrni még csak annyira sem szeretném.
Rendszámot azért kint leveheti? Nemá'"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5836 üzenetére
Aham.
Gondolkodom rajta h csináltatok egy furulyát bele.
A nyáron megyünk Németországba,úgy hallottam ott gyorsan lefülelnek a nagy hang miatt. A gyárit meg azért nem szeretném visszatenni...
Egyébként megoldható nem de? ..csak h rögzítem?
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5834 üzenetére
Igaz.
Az oldalfalon végighúzódik a perforált betét,de ettől függetlenül semmi lamella nincs benne-átlátok rajta mint a huzat.
..mindez abból indult ki h egy Nexus megragadt vna ettől a dobtól...
Üdv.M[ Szerkesztve ]
-
jasszer
őstag
válasz bajnokpityu #5828 üzenetére
Aha, köszi, hasznos infók. A gyári folyadékos 80-85 óra szerint mondjuk 75-80-as valós sebessége már elegendő lenne, tunningra egyelőre nem gondolok, végülis közlekedni kell, lóerőgyárnak ott a GS, meg anyám 1,3-as Swiftje.
Persu: Bicóval stéhereltem jópárszor köbö 10 éve, ismerem az érzést.
Apokalipszis? Ezeknek?!
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5825 üzenetére
Tessék mester.
"Sok chopper teljesen üres csővel üzemel. Ez nem káros a motorra nézve? Ettől nagyobb lesz a teljesítmény?
-A teljesen nyitott cső nem vitamin a motornak, eléghetnek tőle a szelepek. Itt érdemes pontosítani a nyitott cső fogalmát. Én ez alatt a teljesen üres egyenes csövet értem. Se lamella, se perforált betét. "
A Finster csővel igazi supermoto-s hangja van Nem egy ember kérdezte már piroslámpánál,utcán h; "ez mi?!" Főleg akkor ha csak először hallják,s utána elmegyek mellettük.
Volt h tekintet vágtak.
Úgy igaz,ezeknek olaszban külön versenyük van.T-max-okkal együtt mennek.
-
jasszer
őstag
Mondjuk 65 km/h valóban nem egy egetverő sebesség. Eszembe juttatja a "régi" időket, mikor még az ötvenes DT-vel jártam ki a reptérre, mire bepöfögtem rendesen olajszagom volt. (de sokkal fílingesebb volt, keményen neki kellett futni hogy elvigye a végáttételt)
Létezik olyan oldal, ahol a valós teljesítményt írják több típusra is? A gyári adatoknak nem szeretnék hinni, főleg hogy ennél a nagyságrendnél 1-2 lóerő differencia komoly marketingértékkel bír, viszont + / - 5-10 km/h (utazóban) eldönthetné hogy melyik típus legyen a kiszemelt.
Apokalipszis? Ezeknek?!
-
NINJA_V
tag
Pimped scara .....én is szereltem morini sr-t hát nem egy leányálom, de akkor sem éri el a ditech-et, ott tuti kitéped a hajad, ha már az sem maradt akkor meg a bőrt karmolod le....
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5801 üzenetére
Széles
Nagy hang kell és terelődik a sor.
..de tényleg,enyémen egy nyitott Finster cső van-vááá vmi csodásan szól az 1 henger.
Nézik is a tükröket ha jövök."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5796 üzenetére
Praktikum,kényelem,pakolhatóság.
A Nexus nem éppen egy nagyon jól pakolható robogó,inkább itt a sportosságon van a hangsúly,de egy 650-es Burgman-on annyi hely van h 2 hétre lehet bele pakolni.
Váltás/kuplungolás a Te meglátásod-szerintem nem ez dönti el h a robogó motor-e.
Menetteljesítmény?
[Nem tudom mit tud B]jasszer[/B] 500-as GS-e
De a Nexus 185-öt megy végre,gyorsulást illetően olyan 7 sec körül lehet 100ra (az ősszel kapott egy Malossi variátort,egyszer próbáltam ki -akkor- hát az eredmény vmi csodálatos lett-sokkal jobb lett a gyorsulás)
Nyilván.
Nekem is automata szivató volt a gépen,aztán átváltottam manualisra."nagymotornak 2-3mp,mire megjön az olajnyomás,4Trobinak miért kell olyan sok?"
Azt írtam h nyilván nem 2perc,pár pillanat alatt szintúgy ezeknél is helyre áll az olajnyomás.
50ccm.ből 2t-t kell vásárolni. Ah Te is írtad jóval olcsóbb a felújítása,másrészről sokkal jobb menetteljesítménnyel bír egy 2t.
-
jasszer
őstag
válasz bajnokpityu #5794 üzenetére
Igen, az tiszta sor hogy a 2T az ideális télre, 50-esnél nagyobb blokkon nem gondolkozom, elég lesz fizetni a kötelezőt is a GS (egyébként szerény) költségei mellett. ~100-150.000 rugóból egyáltalán milyen 2T/50 kapható, ami megbízható, keveset eszik és elfér benne egy bukósisak? (3-4 liter gondolom a reális fogyasztás ezeknél)
Runner: Én is ~60 kiló vagyok, tehát köbö fele tömegről lenne szó, mint a motorral. Fogtam már meg a GS-t is lábbal, de az necces és fájdalmas is...
Apokalipszis? Ezeknek?!
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5751 üzenetére
Bocs sárcok,de a hasonló jellegű beszélgetéseket nem lenne célszerűbb pm-ben/msn-en/skype-on elintézni
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #5744 üzenetére
Jah, hétfőn be kell ugranom egy rövid melóra, ha rövid lesz, utána mehetünk, ha hosszú, akkor kedd. A térdvédőt odaadom, persze, ha megtetszik, akkor ócsóé megveheted. mittom én egy 5 ös.Vagy amit gondolsz érte.
Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #5745 üzenetére
Nos, azt nem mondanám, hogy lehúzódok, de nem az út közepén mek. Az uticélnak én Vácegrest néztem ki, az egy kb 80 km oda-vissza, ami nekem ugye bőven jó lesz a 11,5 literes tankommal bibibí emlékeim szerint robogóknak is kihívást jelentő kanyarok is vannak, a te végsebességeddel úgyis várnod kell majd rám én megyek elöl de mehetünk hvölgy felé is, a lényeg a kanyar.
Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #5733 üzenetére
Mehetünk jövő héten, de ne Pesten, hanem kifelé kanyargós utakon. Belvárosba úgyis csak leszorítanak, meg kijönnek eléd.
Explosión de dos tiempos
-
<NewL>
addikt
válasz bajnokpityu #5733 üzenetére
meg birja az a 60-70et hosszabb távon? megy annyit legalább?
There's an app for that
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5687 üzenetére
Nyilván a villát is cserélik.
Egyébként tévhit, az új 50-es Runner-en még ugyanaz a sz@r zsíros teló van
A nagyokon valóban olajos.A képen egyébként egy Malossi F36R villával szerelt Runner látható. Tárcsával együtt 910 ajró
[ Szerkesztve ]
-
CL Smooth
tag
válasz bajnokpityu #5629 üzenetére
Ha értesz a karbi állításhoz akkor csináld meg te, de ha nem akkor szerviz. ja és kérdeznék is valamit. nekem is volt aerox-om de 100-as és hiába cseréltem a görgőket könnyű vagy nehéz tökmind1 de nem akart 7-8 ezernél többet forogni és nekem azt mondták azért mert valami tiltás van benne és ahhoz hogy többet forogjon valami tuning elektronika vagy mi a tököm kéne ami nem korlátozza a fordulatot. Most akkor ez hülyeség? Te mit csináltál vele hogy 11-et pörgött?
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #5557 üzenetére
Benzinkút?!
-
CL Smooth
tag
válasz bajnokpityu #5557 üzenetére
Budapesten tudok pár helyet.
-
fradi81
veterán
-
Balupapa
senior tag
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz bajnokpityu #5410 üzenetére
Persze, hogy volt! 2000- től 2002-ig gyártották a régi fajta F12-t. Ami ugyan digites volt, de a régi fajta kijelző volt benne, régi taposó, egy személyes, régi ülésalatti idom. És 2003-tól, 2006-07ig gyártották a két személyest, új kasztnist! A mostaniak ami 2008 meg már teljesen új külsővel van!
Aerox semmit nem változott 97-től 2006-07ig! Ugyanaz a külső, a blokk is ugyanaz, kivéve a kijelző része, ott digitesről áttértek analógra, majd megin digit, újra analóg. Aztán pár új ficsör, és ennyi. F12 és Aerox blokkja ugyanaz, fekvő mina vizes. Azzal a különbséggel, hogy F12-t gyártják levegős tárcsás és dobos, és vizes tárcsás, és dobos blokkal. Míg aeroxból csak egy fajta van. Jól megkell figyelni ezeket! De mondjuk Aprilia SR-ből is van nagyon sok féle blokk.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz bajnokpityu #5406 üzenetére
Akkor én nagyon jó áron vettem a 2004 es ducati capirex replicás F12-met! .. 17,5es karbival(+polini szivató) + tecnigas rs70 puffal, 11 ezer kmerrel. 110k-ért!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz bajnokpityu #5389 üzenetére
De kell!
-
ett
aktív tag
válasz bajnokpityu #5384 üzenetére
Nem tudom mitől függ, de az autóknál ahogy nő a sebesség, úgy nő a csalás mértéke is. A roxyn is ez a helyzet. Nagy mocim meg nincs, de majd lesz jövőre, aztán kiderül ki hogyan csal azon. De gondolom ott is minden márkánál máshogy van, nem lennék meglepve tőle.
Nem tudom a radarok mennyire pontosak, de biztos hogy a mociban/autóban lévő műszernél pontosabbak.Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.
-
golyani
őstag
válasz bajnokpityu #5380 üzenetére
óra szerint 80-83 kb csak 80-ig van skálázva.
útszéli radar a 80-ra azt mondja h 70.
[ Szerkesztve ]
-
ett
aktív tag
Nem óra szerint, hanem ténylegesen. Nekem 100-at mutatott, amikor csak 77 km/h-s sebességgel mentem ténylegesen. Egyébként igazad van, mindegyik csal, a digitális is.
Autóknál is csalnak ez biztos, motoron állítólag még többet, főleg a nagyokon.Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.
-
Atomgeszi
nagyúr
Azért a digitálisak már eléggé pontosak. Én is tudok csalni! Beállítom a kijelzőt, hogy F15-ösként érzékelje, ugye nagyobb kerék, szóval elvileg nem lesz "pontos"
[ Szerkesztve ]
-
golyani
őstag
válasz bajnokpityu #5364 üzenetére
70-75-öt és akkor rendben vagyunk
-
Gergello
addikt
válasz bajnokpityu #5373 üzenetére
Értem miről beszélsz, de én sem tudom.
Viszont azt sem tudom, hogy a hűtővizet hol tudnám leengedni. Vízpumpa felújítás után csak desztilált víz ment bele, de télire kellene fagyálló is. Olyat lehet, hogy csak fagyállót töltök bele?
Hajtómű olajat sem tudom hol kell megnézni
Kéne egy use manual... -
Atomgeszi
nagyúr
válasz bajnokpityu #5375 üzenetére
Én eddig mindegyik motoromban 5 ezer kmerenként lecseréltem.
Amúgy durva hanyagság volt az előző tulajnál. Amit most vettem F12-t, hengerfejes lett. Tegnap leszedtük azt a csúnya vízet, raktunk helyére frisset, erre most teljesen elment a tömítés. Csak úgy köpködte a vízet a kipuff. :S De ezt nem értem, hogy a faszomba tudják így elhanyagolni a motort.... A henger belül egy merő rozsda volt. Bazmeg 999FT-os hűtőfolyadékon spórolnak... istenem!Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Gergello
addikt
válasz bajnokpityu #5369 üzenetére
Max a hátulja, eleje biztos nem. A villában sajnos igazad van, nálam már ko mindkét szár.
Láttam ma egy furcsa robogót, de nem tudtam közelebbről megnézni.
Hátulról semmi extra, de az eleje olyan volt mint egy cápa szája. Volt rajta egy nagy száj alakú légbeömlő. Esetleg tudja valaki, hogy milyen tipus?Ezt egüről copyztam át ott nem válaszoltak.
[ Szerkesztve ]
-
ett
aktív tag
Ez igaz, nekem is tetszik a roxym. De akad más jó robogó is, nem csak ez.
Az eleje mondjuk engem nem fogott meg annyira, a hátulja nagyon tetszik még mindig, viszont amikor ráültem és mentem vele, na akkor azt mondtam, hogy ez kell nekem.Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.
-
student
őstag
és a agility nem szép?
-
Gergello
addikt
válasz bajnokpityu #5352 üzenetére
Nekem is be kell szereznem egyet, mert ez így katasztrófa
-
Gergello
addikt
válasz bajnokpityu #5340 üzenetére
Szétesni nem akar, de alacsony fordulaton gázhúzásra csörög, magason pedig már nem hallom a kipufogótól.
-
Gergello
addikt
válasz bajnokpityu #5338 üzenetére
1 henger és főtengelycsapágy, szerintem. napokban felrakok egy videót, de elég rossz hangja van.
-
Gergello
addikt
válasz bajnokpityu #5332 üzenetére
Használtautó,hu-n van olyan aki 0-kmel árulja ezeket. Ott nem emlékszem, hogy ilyen néven van-e a motor, de a kinézete ugyanaz, ráadásul többször láttam már kiemelt hirdetések között. Annak az arcnak a számán kéne érdeklődni.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #5322 üzenetére
Hát valamelyik nap megyek kipróbálni egy 250-est, amit talán megveszek. Majd beszámolok a tapasztalatokról. Egyébként ülés nagyobb, futómű komolyabbnak néz ki.
Explosión de dos tiempos
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz bajnokpityu #5210 üzenetére
Biztos nem 100as volt?
-
ett
aktív tag
válasz bajnokpityu #5210 üzenetére
Akkor az nem gyári volt már. Mert aeroxot levegősen nem gyártanak. Lehet átalakították, mert a hosszú minarelli blokknak van levegős változata. Nem is alakították, egyszerűen beletettek egy komplett olyat.
Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.
-
udi
őstag
válasz bajnokpityu #5200 üzenetére
Ezzel én is igy vagyokálltalában 40-50k-ért szoktam venni kipuffot.az már használható is.
Rossz alkatrészek garanciáztatásában,javításában,garanciális problémában tudok segíteni.Ezekben:vga-hdd-táp-ram-cpu-lap-monitor.Priviknél több hetes csuszásban vagyok,sorry.Ezért hivj bátran:06305902749
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- LEGO klub
- Milyen autót vegyek?
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Politika
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- További aktív témák...