Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Linksys WRT54G/GL/GS router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6901) mokus1


mokus1
addikt

Sziasztok!
Elolvastam az utolsó oldalt de ebben nem kaptam választ.

Van egy 54G routerem.Mik lennének az ideális beállítások??Szóval 2en Wifi-n kapcsólodnak a hálózathoz én LAN-on.Hol tudom korlátozni hogy csak 2en lehessenek egyszerre Wifi-n?De WPA2-öt használok.

Érdemes-e pl sebesség vagy bármi más szempontból firmware-t fríssiteni? :R

(#6902) Z-Tom-ee válasza And (#6899) üzenetére


Z-Tom-ee
csendes tag

Nem tudnál nekem egy működőképes CFE és KERNEL.bin fájlokat lementeni? Kezdek kifogyni az ötletekből... A power LED - akármit csinálok - villog, és nem hagyja abba. (arra gondoltam, hogy ez alapján az fw akkor rendben lehet, mivel a LAN LED-ek már rendesen üzemelnek, csak a bootolás nem megy neki; próbáltam néhány CFE fájlt, de eddig semmi eredmény)

(#6903) kiskakas válasza Z-Tom-ee (#6902) üzenetére


kiskakas
senior tag

enis jartam mar ugy,hogy kaptam egy elflashelt, villogo power ledes v5-t, majd jtag utan, ddwrt feltol es ugyanugy villogott a power led.. viszont par reset utan egyszercsak elerheto lett a webes gui.. erdekes modon a power led ezutan is villogott meg par resetig,aztan 'beallt'. :) Hasonloan jartam mar wap54g ujraelesztesnel is, erre szinten ddwrt-t heggesztettem.

Szerintem a gyari fw-t probald meg ratolni jtaggel valahogy.

(#6904) And válasza Z-Tom-ee (#6902) üzenetére


And
veterán

Akkor kezdjük az elejéről ;). Sokat lehet szívni a jtag-kábellel is. Először kb. fél méterest csináltam, de emlékeim szerint azzal bizonytalankodott, végülis ez egy puffereletlen, passzív kábel. Aztán 15 cm lett a nyerő, amelyhez a routert bizony elég érdekes helyzetben tudtam csak csatlakoztatni, de megoldottam.
Az eredeti gyári (vxworks-alapú) fw-re visszatérni nem egyszerű művelet. Más bootloader kell hozzá, mint a linux-alapúakhoz, ezért is van szükség új CFE beírására, mielőtt a kernelt beégetnéd. Erre csak a VxWorsKiller-hez hasonló többlépcsős webes módszer létezik (link), magyarul ahhoz legalább a webfelületnek működnie kellene a routereden. A letölthető gyári bináris nem tehető fel tftp-vel, mint említettem. A legtisztább az lenne ha egy teljes (wholeflash) mentésed lenne az eredeti állapotról, de olyanod nincs, mivel gondolom webfelületen keresztül álltál neki először frissíteni. Momentán nincs módomban CFE-t és kernelt menteni, mivel a -Gv5 routerem már nincs meg. Viszont - mivel én eleve jtag segítségével vátottam DD-WRT-re - az eredeti teljes mentés a gyári fw-rel nekem még mindig megvan, valamint az a cfe.bin (a WAP54G v3-hoz való) és DD-WRT micro image is, amit akkor toltam fel a routerre. De mivelhogy Te már túl vagy néhány cfe- és kernel-image próbán, én úgy gondolom, nálad nem a fájlokkal lehet a bibi, hanem a jtag-gel (vagy a hardverrel, de ez nem túl valószínű, ha nem piszkáltál benne sokat). Elküldhetem neked azt a három évvel ezelőtti mentést, de ha az előzőekkel nem sikerült, akkor valószínűleg azzal sem fog. Elég régóta küzdhetsz vele, ahogy a HE-fórumot elnézem..
Mod: Érdekes lenne, ha a jelenlegi állapotában csinálnál egy teljes mentést (ami szintén sokáig tart), és belenéznél, hogy egyáltalán felmászott-e a kernel, vagy a bootloader-en kívül csak nagy 'üresség' van a flash-tárban.

[ Szerkesztve ]

(#6905) Z-Tom-ee válasza And (#6904) üzenetére


Z-Tom-ee
csendes tag

Látom körbenéztél te is pár helyen... :P Ha elküldöd, azt megköszönöm, végülis egy próbát megér. (amíg van ötletem/ötlete másnak, addig nem szívesen dobom ki) Bele csak annyit piszkáltam, hogy a JTAG-nak beforrasztottam egy tűsort - mivel csak a helye volt meg. Tegnap már idehoztam a csavarhúzót is, de még tűrtőztettem magam. :)) A kábel egyébként nekem is olyan 15 cm körül lehet. (régi IDE kábel kicsit megnyesve)
Csinálok egy mentést, megnézzük, mi van benne. Ámbátor lenne egy érdekes kérdésem: ha valóban 2 MB-os a flash, ahogy mondtad (meg ahogy máshol is írják, és ahogy azt a repait kit progija is írja minden egyes alkalommal) akkor hogy mehet fel rá 2,8, sőt 3,2 MB-os kernel? Csak mert tftp-n keresztül tegnap feltoltam rá egyet, mindennemű hibaüzenet nélkül... :F (persze azzal sem voltam kint a vízből, úgyhogy töröltem is)
Keresgéltem még mellé, és láttam a Tomato nevű fw-t több helyen is. Van róla egy cikk, ami nagyon tetszik, grafikus kijelzés, csomó újítás, stb. Annak nincs véletlen egy micro verziója? Kipróbálnám. (persze ha már megy az alapgép)

[ Szerkesztve ]

(#6906) And válasza Z-Tom-ee (#6905) üzenetére


And
veterán

"ha valóban 2 MB-os a flash, ahogy mondtad (meg ahogy máshol is írják, és ahogy azt a repait kit progija is írja minden egyes alkalommal) akkor hogy mehet fel rá 2,8, sőt 3,2 MB-os kernel?"
Természetesen sehogy. A működőképes DD-WRT Micro kernel mérete 1690 kB körüli, a CFE meg ugyebár mindig 256 kB, tehát a beállításokat tartalmazó nvram-területtel együtt szinte teljesen elfoglalja a 2MB-os tárterületet. A tftp-s küldés ezek szerint 'ész nélkül', mindenféle visszaellenőrzést mellőzve történik.
A Tomato-nak nincs olyan kisméretű, könnyített verziója, amely felmenne a 2MB-os flash-tárral szerelt WRT54G v5.0 és későbbi verziókra. A DD-WRT-nek is van grafikus (sávszél-) kijelzője, meg egy csomó új lehetősége. Ha jól tudom, a feature-listája (a Standard kiadástól felfelé) még hosszabb is, mint a Tomato-é, csak otthoni felhasználásra az a többlet, amit nyújt (pl.: Wiviz survey, ChilliSpot, Samba, MMC/SD-support, SiPath, kaid, stb.), az ritkán kell. A Micro-kiadásból ezek java része meg amúgy is hiányzik, pont a méretkorlát miatt. Az alap feature-ök ugyanazok mindkettőnél, jóval többet nyújtva a gyári firmware-hez képest, szóval inenntől ízlés, nomeg hardver kérdése a dolog. Nálad az utóbbi.

(#6907) Z-Tom-ee válasza And (#6906) üzenetére


Z-Tom-ee
csendes tag

Tudtam én, hogy ez sántít, csak nem értettem, hogy miért nem jelez valami hibát legalább... Egyébként csináltam egy backup-ot a komplett cuccról - igaz még 2 napja, de akkor is egy fw töltés után - és úgy fest felmenni felmegy. (nemcsak a CFE, az egész fájl tartalmaz kódot) Próbálkozom még ezzel-azzal...

(#6908) And válasza Z-Tom-ee (#6907) üzenetére


And
veterán

A HE-s fórumon láttam, hogy végül sikerült. Mi volt a gond?

(#6909) Z-Tom-ee válasza And (#6908) üzenetére


Z-Tom-ee
csendes tag

Igen, FELTÁMADT! :DD A hibát nem tudom, de az ott kapott micro_generic fájlt felment, majd kb másfél perc mulva megszűnt a power villogása, és utána elérhető lett. (az IP is átállította 1.1 végűre) Kicsit szokatlan a felület így elsőre, de azt hiszem kipróbálom, nincs most kedvem a régit visszaszenvedni. :P Még egy jelszó kéne a belépéshez, mert csak a bejelentkező ablakig jutok...

(#6910) And válasza Z-Tom-ee (#6909) üzenetére


And
veterán

root / admin

(#6911) Z-Tom-ee válasza And (#6910) üzenetére


Z-Tom-ee
csendes tag

Zseniális. Működik. Hál' égnek, nem sürgős a beállítás, van időm megismerni. (esetleg nincs hozzá valahol egy magyar nyelvű használati utasítás? azzal azért mégiscsak 100x egyszerűbb)
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a sok segítséget és a türelmet! :B :D

(#6912) FABRICIUSZ válasza And (#6908) üzenetére


FABRICIUSZ
tag

Szia
Kicsit tudatlan vagyok, hol találom azt a HE -s fórumot. Köszi.

FABRICIUSZ

(#6913) Kommy válasza FABRICIUSZ (#6912) üzenetére


Kommy
veterán

HE

(#6914) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Láma kérdés, gondolom tudja, de azért megkérdem :) : a GL végű tud olyat DD-WRT-vel vagy Tomatoval, hogy wan oldalon dhcp kliensként játszik, viszont közben LAN oldalon meg osztja az IP-ket serényen a saját dhcp szervere? :F

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6915) h_143570 válasza *Ropi* (#6914) üzenetére


h_143570
addikt

Ha jol ertettem a kerdest, akkor ez az alapertelmezet viselkedese meg gyari fwel is. Dinamikus IP es PPPoE kapcsolat tipusoknal legalabbis biztos.

(#6916) *Ropi* válasza h_143570 (#6915) üzenetére


*Ropi*
félisten

Jól értetted. :K Sejtettem, hogy tudja, csak a biztonság okáért kérdeztem rá. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6917) jano5266


jano5266
csendes tag

Hello!

Van egy WRT54G típusú routerem és nem tudom h lehet e vele ilyet de azt szeretném csinálni, hogy egy másik router wifi jelét vegye és továbbítsa wifin vagy kábelen. ha lehetséges ilyet akkor valaki legyen olyan kedves hogy leírja nekem.

Előre is Köszi: Jano

(#6918) xabolcs válasza *Ropi* (#6916) üzenetére


xabolcs
őstag

es miert kerdezted ilyen nyakatekerten? :B

peldaul, ugyanerre a kerdesedre egy switch eseteben "nem" lett volna a helyes valasz?

na, de csak kivancsiskodok, nem muszaj valaszolni. :N

jano5266
a router aljan levo matrican mik vannak? azert kerdezem, mert amit kerdezel, ahhoz 3rd party firmware kell, s ezt nem lehet mindegyik tipusu wrt54g routerre foltenni.

segitsegkeppen itt egy kep:
model

[ Szerkesztve ]

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#6919) And válasza jano5266 (#6917) üzenetére


And
veterán

Alapesetben, gyári firmware-rel nem fog menni.
"egy másik router wifi jelét vegye és továbbítsa wifin"
Ez volna a repeater-funkció.
"..vagy kábelen"
Ez meg a kliens v. kliens-híd. Mindkettőhöz '3rd-party' firmware kellene, a WRT54G mostani verziói ebből a szempontból meg nem a legjobbak. Csak a DD-WRT micro megy rájuk, de a v7.0-ás hardververzióra az sem. Ha ilyened van, akkor nem megoldható, ha más a verziószám, akkor jó esetben igen.

(#6920) *Ropi* válasza xabolcs (#6918) üzenetére


*Ropi*
félisten

Hámmer' így jutott eszembe. :DDD

Persze, hiszen a switchnek nincs saját aktív dhcp szerver funkciója. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6921) jano5266


jano5266
csendes tag

WRT54G v2.2 ről lenne szó. ezzel megoldható szoftveresen vagy az eszköz nem megfelelő hozzá?

(#6922) xabolcs válasza jano5266 (#6921) üzenetére


xabolcs
őstag

megbiza :K

azt akarod mondani, h meg "szuz" a router? :Y :D

pontosat nem tudok mondani, mert nem erem el a routeremet, s ezert nem irom a "megoldast". de indulaskent valassz egy disztribuciot.

egyik: paradicsom [honlap]
masik: dd-wrt [letoltohely]

[ Szerkesztve ]

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#6923) jano5266


jano5266
csendes tag

És mit kell tennem h ez müködjön igy ahogy szeretném?

(#6924) jano5266


jano5266
csendes tag

Felraktam a Tomato Version 1.23 at müködik rendesen minden ami eddig is. merre tovább?

(#6925) xabolcs válasza jano5266 (#6924) üzenetére


xabolcs
őstag

gratu a frissiteshez!

ez a flash video talan segit: Switch to Wireless Client mode (2 MB Video)

leginkabb abban a listaban kellene neked is turkalni, amit mutat (Wireless Mode).
de ennel tobbet mar csak a forumtarsak tudnak mondani, ugyanis en dd-wrt-t hasznalok (de abbol sincs most 1 sem a kozelemben).

sok szerencset! :)

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#6926) jano5266


jano5266
csendes tag

Köszi az eddigi segítséget de ezt nem fogom tudni igy megcsinálni egyedül :S ha valaki segitene annak nagyon örülnék! tehát még 1x a problémám: 2 szintes lakásban a wifi gyenge az emeleten ezért szeretnék egy másik routert (wrt54g) berakni "félútra" ami továbbítja a wifi jelet.

(#6927) JOSI1220


JOSI1220
csendes tag

cs all... nekem olyan problémám lenne h megadtam egy felhasználó nevet meg egy jelszót és elfelejtettem :S nem lehet vhogy restartolni az egész kütyüt? meg egy olyan problémám is van h amikor minden franko bevan kapcsolva akkor az a ciscos kis valami világit... nos nekem már nem világít és véletlen megnyomtam és szürkén villog reseteltem a készüléket de ugyanugy villog... miért villog és h kapcsoljam ki?

[ Szerkesztve ]

(#6928) FABRICIUSZ válasza Kommy (#6913) üzenetére


FABRICIUSZ
tag

Köszi, így már ismerem.

FABRICIUSZ

(#6929) Pali79 válasza JOSI1220 (#6927) üzenetére


Pali79
aktív tag

Legalább 30 másodpercig nyomd a reset gombot, áram alatt. Visszaáll gyári beállításokra.

(#6930) Pali79


Pali79
aktív tag

A problem a következő: adott egy WRT54G gyári fw-vel. Elég instabil volt a rendszer, folyton elvesztette a kapcsolatot az eszközökkel. Gondoltam felnyomom rá a tomatot. A frissitést elkezdi, de néhány másodperc után megáll és kiírja, hogy "uprage failed" vagy mit.
Gondoltam akkor reset, de nem lett jobb a helyzet. Sőt inkább még rosszabb, mert most olyat csinál amikor be akarok lépni, hogy bekéri a jelszót aztán sekép, se hang. Próbáltam már sima, 30 másodperces, 3×30 másodperces resetet, de semmi.

(#6931) andorra válasza Pali79 (#6930) üzenetére


andorra
őstag

Több helyen olvastam a resetelésről sokfélét, valaki leírhatná aki ért is hozzá.....

Az olvasottak alapján nem elég úgy resetelni, ahogy leírtad.

Például:

Re: WRT54G - Hard Reset, and still can't log in with "admin"

Try pressing the reset button on the back for 1 min...make sure that the power light blinks while this is done... Keep holding the reset button and unplug the power cable... then release it after a few.. clear your browser cache... then plug it back in... you can try it also on other computers on the network if it still does not let you login with the same procedure...... goodluck! :smileywink:

(#6932) Pali79 válasza andorra (#6931) üzenetére


Pali79
aktív tag

Ezt az idézetet magyarul is le tudnád írni? Bocs de béna vagyok külföldiből :B

(#6933) *Ropi* válasza Pali79 (#6932) üzenetére


*Ropi*
félisten

"Re: WRT54G - Hard Reset, and still can't log in with "admin"
Try pressing the reset button on the back for 1 min...make sure that the power light blinks while this is done... Keep holding the reset button and unplug the power cable... then release it after a few.. clear your browser cache... then plug it back in... you can try it also on other computers on the network if it still does not let you login with the same procedure...... goodluck! :smileywink:"

Hardreset után még mindig nem lehet belépni admin loginnal: nyomd folyamatosan 1 percig a reset gombot a hátulján, közben ellenőrizd, hogy a power led villogjon. Még mindig nyomvatartva a reset gombot, húzd ki a 220V-ból! Várj még egy kicsit, aztán kiengedheted a gombot. Töröld a böngésződ átmeneti fájljait a számítógépen, aztán dugd vissza a routert a 220V-ba! Ha még mindig nem tudsz bejelentkezni, akkor megpróbálhatod a hálózat többi gépéről is ugyanezekkel a lépésekkel. Sok szerencsét!

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6934) Pali79 válasza *Ropi* (#6933) üzenetére


Pali79
aktív tag

Köszi! De a problem nem az, hogy a jelszó nem áll vissza , hanem, hogy a jelszó beírása után elfogadja, de nem csinál semmit.

[ Szerkesztve ]

(#6935) *Ropi* válasza Pali79 (#6934) üzenetére


*Ropi*
félisten

A másfélperces reset megvolt már (nem az, amit az előbb írtam)?

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6936) xabolcs válasza Pali79 (#6934) üzenetére


xabolcs
őstag

pontosan milyen verzioju a routered? nem am kinyirod veletlenul! :U

lasd: #6918

esetleg egy ip megujitassal probalkozhatnal. meg persze a bongeszot is ujraindithatnad, hathha hasznal. :B

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#6937) Pali79 válasza xabolcs (#6936) üzenetére


Pali79
aktív tag

WRT54G V7.2 az S/N-t most épp nem tudom megnézni.

(#6938) And válasza Pali79 (#6937) üzenetére


And
veterán

Azért igazán megnézhetted volna, hogy a Tomato támogatja-e azt a verziót. Merthogy a v5.0-ás és minden e feletti hardver 2MB-os flash-rommal rendelkezik, ezeken nem fut a Tomato (pár hsz-szel korábban is volt róla szó).

(#6939) Pali79 válasza And (#6938) üzenetére


Pali79
aktív tag

Jah bocsi ez valóban kimaradt, de közbe már úgy néz ki, hogy be is van halva az egész. Még szerencs, hogy garis.

(#6940) pbalu válasza Tonyk (#6882) üzenetére


pbalu
aktív tag

Sajna ez sem jött be, kb. fél napig képes normálisan működni, utána drasztikusan csökken a letöltési sebesség.
Szerviz?

''...Ayrton azt mondta: Látod, nem lehet. Egy folyó van a fal mögött, úgyhogy nem lehet máshova tenni. ...Pontosan ezen a helyen vesztette el az életét.''

(#6941) Tonyk válasza pbalu (#6940) üzenetére


Tonyk
veterán

Ha egyik fw-el sem megy normálisan és még garis akkor vissza a feladónak.
Csak előtte pakold vissza a gyárit fw-t!

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#6942) tundra


tundra
tag

Sziasztok!

Költséghatékony megoldást szeretnék egy ismerősömnek és ehez kérném a segítségeteket!
Áron alul tudnék hozzájutni egy WRT54G2 típusú routerhez, de nem vagyok benne biztos, hogy jó választás. Házon belül kb 10m távolságra több falon keresztül kéne használni egy elég régi pc-vel, amihez pci vevő kellene, mivel csak 1.0-ás usb-je van. Nekem WRT54GC típusú routerem van, aminek nagyon jó a wifije, de a G2 típust nem ismerem. Vevőnek a pci-os TP-LINK TL-WN551G-t néztem ki. Tapasztalatom szerint a pci-os vevőknek nem olyan hullámzó a minőségük mint egyes gyártók routereinek.
Mi erről a véleményetek?
Nem szeretnék szakadozó kapcsolatot, meg hasonló problémákat.

(#6943) cellpeti


cellpeti
veterán

Hali!

Nekem van egy Linksys WRT54G routerem. Én nézegettem,hogy nem cserélhető e rajta az antenna,de ahogy néztem nem. Elnéztem valamit,vagy tényleg nem cserélhető rajta? :U

Tigris, tigris, csóvafény...

(#6944) Ramius válasza cellpeti (#6943) üzenetére


Ramius
őstag

szerintem simán le lehet csavarni

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#6945) xabolcs válasza pbalu (#6940) üzenetére


xabolcs
őstag

egy tipp: TCP es UDP timeout-okat allitottal mar? es maximalis kapcsolatok szamat?
nalam 120 masodpercre vannak allitva.
megfelelo upload sebesseggel nem volt szuksegem QoS-re sem. ... bar a paradicsom pont a QoS-rol hires, szoval tenyleg csak tipp

cellpeti: van olyan verzioju (~7.x, 8.x? ) wrt54g router, amelyiknek nem lehet leszedni az antennajat. valszeg olyat fogtal ki :(

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#6946) Charlie Gordon válasza cellpeti (#6943) üzenetére


Charlie Gordon
aktív tag

Attól függ, milyen verziód van. A wiki szerint 8.0 verziótól nem cserélhető.

[ Szerkesztve ]

(#6947) cellpeti válasza xabolcs (#6945) üzenetére


cellpeti
veterán

Az előbb én bénáztam,le lehet csavarni mind2 antennát,cask rossz helyen csavargattam az előbb!

Nem tudjátok mekkorák ezek az antennák?
2dB?

Nincs progi ami ezt mérni tudja? :U

WRT54G-hez nincs új Firmware,nem tudjátok?

[ Szerkesztve ]

Tigris, tigris, csóvafény...

(#6948) xabolcs válasza cellpeti (#6947) üzenetére


xabolcs
őstag

a gl változatnak 5dBi-s az antennája ...
van gyári, magasabb nyereségű antenna is (mindenféle csatlakozóval). annak 7 dBi a nyeresége. valahogy így néz ki: [kép]

[ Szerkesztve ]

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#6949) cellpeti válasza xabolcs (#6948) üzenetére


cellpeti
veterán

"...van gyári..." - igen ettől féltem,mert a gyári gondolom horibilis összeg lehet.

Nekem olyan kéne,hogy tetőtérbe vagyok és a másik utca közepéig vinne le a net,az már jó lenne nagyon! Nem tom mennyi lehet a táv.

Légvonal,olyan 50m,de sztem,ahhoz nagyon nagy antenna kéne,nem?

Tigris, tigris, csóvafény...

(#6950) Ramius válasza cellpeti (#6949) üzenetére


Ramius
őstag

Ahhoz már irányított kellene, nem körsugárzó.

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.