Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
valamit elszúrtam... pedig mindent a leírás szerint csináltam
vxworks_prep_v03.bin
vxworks_killer_g_v06.bin
egymás után felment. aztán tftp-vel felment a dd-wrt.v23_micro_generic.bin is. aztán csak villog a power led. miután vagy negyed óráig villogott, és nem lehett elérni a 192.168.1.1-et, ekkor kihúztam-bedugtam. a power továbbra is villog.
oké, írta, hogy ne indítsuk újra, mert pár perc után magától újraindul... de nem tette meg.
ekkor tftp-vel ismét feltöltöttem rá a firmware-t (fel is ment 2.2 mp alatt...), de továbbra is csak villog. most közvetlenül csatlakozok a nethez. valakinek ötlet, hogy hol rontottam el, és hogyan lehet életre kelteni? -
ftc
nagyúr
persze irom a teendöt
hatul a reset gomb kihuzod a táp zsinort utánan lenyomod a reset gombot 5s nyomod és közben benyomod a tápt és még tartod 5sec-ig
azt beállitaszt egy statikus IP-t a router 192.168.1.100 cimen lesz elérhető
azt tftp flash progival ráflesheled az uj firmwaret...
abban az 5 secben már nem vok biztos...amugy egy kemény resetet fogsz csinállni
jah és várnod kell kb 1-2 percet de addig ne nyulj a routerhoz..és utánna ujraindul
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
reset alatt bedugtam a tápot, utána több, mint 5 mp-ig nyomtam. viszont bedugáskor is már villogott a power led, ez általában nem jelent jót
ismét felment 2.2 mp alatt. wrt54g v5.1-es cucc, amihez elvileg jó a firmware.
az számít, hogy melyik csatlakozóba van dugva a kábel? szerintem nem kellene, de sose lehet tudni. (itt csak a 4 lan port jöhet szóba, hisz a wan-on keresztül nem is láthatja 192.168.1.1-nek a cuccot...)
a 1.100 végű cuccot nem találja, csak az 1.1-et.
közben több, mint 5 perc is eltelt, a led vidáman villog
mod: megyek megpörgetem a lámerszámlálót... aki kitalálja, hogy hol volt a hiba, vendégem egy sörre most már megy a cuccos. -
And
veterán
Hát asszem' nyomkodhatod rajta reset gombot, de az nem fog segíteni, ha a firmware beírása valami miatt nem sikerült jól (nemlétező oprendszer mellett hiába próbálod törölni a konfig-memória tartalmát). Ha ez így van, a routereden már csak jtag-kábeles megoldással (gyakorlatilag a flash chip hardveres újraírásával) lehet segíteni. A módszer ugyanaz a kissé körülményes flashelés, amely a Vxworks_killer megjelenése előtt az egyetlen módszer volt a WRT54G v5.x, 6.x routerek kiokosítására. Én még így írtam bele a DD-WRT -t a v5.0-ás routerembe. Kell hozzá egy szimpla LPT-re csatlakoztatható rövid kábel, pár ellenállás, meg egy tüskehüvely és tüskesor, amellyel a router nyákjára lehet csatlakozni. A megoldás természetesen garanciavesztéssel jár, de könnyen lehet, hogy nincs már más járható út a routered rendbehozására. Bővebb leírás: [link].
-
ngabor2
nagyúr
most már megy a cucc. elárulom a hiba okát:
linux alól vagyok (nem, nem ez a hiba ), és itt a tftp alapértelmezett esetben nem binárisan küldi a cuccost. átállítottam erre, és úgy dobtam fel. így most már oké. -
jsystem
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy:
Internet ------------ BEFWS11V4 ~~~~~~~~~~~~~~~ WRT54GL 1.1 (DD-WRT 23SP2) ---------- PC LAN WiFi LAN
DHCP ---Static IP --- Static IP
Client Bridge mode. Megy is minden szépen, de ha nem használom a netet mondjuk pár percig,akkor a gép nem talál semmilyen kiszolgálót (kivéve a WRT Routert) a WRT státuszában mutatja, hogy él aWifi kapcsolta, jel meg minden van. Csak nem routol (?)
Ekkor a WRT-n, reboot és megint jó minden.
Ha letöltök folymatosan, akkor nincs ilyen gond.
Mit gondoltok hol vakargassam a cuccot??? -
ngabor2
nagyúr
dd-wrt v23sp2. probléma: torrentezéskor egy jó darabig szakít rendesen, majd egyszercsak megáll a letöltés. látszólag minden rendben, látja a peereket, csak 0 kb/s a sebesség. ha frissítem a trackert, akkor megint megy rendesen. az eredetivel nem volt ilyen gond. másnak is volt ilyen problémája?
-
And
veterán
Biztos, hogy a dd-wrt okozza ezt? Mert én már évek óta küzdök hasonlóval, de a probléma az előző routeremmel, meg közvetlen modem-gép kapcsolatnál is fennáll. Igaz, nálam egy külső dhcp-címmegújítás hozza rendbe a netkapcsolatot.
(#58: Már tényleg azt hittem, sikerült papírnehezéket csinálnod a routeredből..) -
ftc
nagyúr
ddwrt problémám van nekm is ....torrent szakit 100-al lefelé azt egyszercsak megszakad a net amit csak a router ujrainditasaval tudok kiküsszöbölni ...azt hiszem visszatérek az eredetihez és csak azot acsinallja miota ez a firmware van fent
-
-
Flashcash
Közösségépítő
Nálam is volt ilyen probléma UPnP módban (a gyári firmware-t használom), annyit csináltam hogy cseréltem egy másik torrent kliensre, majd tesztcélból leszedtem kb. 25 gigát torrenten gond nélkül így biztosan torrent kliens hiba volt az az eset. Ezt a torrent klienst használom jelenleg: [link]
De olvastam olyan esetekről is amit Cworm írt, azaz a maximális egyidejű kapcsolatok+timeout problémáról erről meg ezeket az infókat találtam a dd-wrt wiki weboldalon:
''Go to the Web-Admin and log in
Go to 'Administration'
Go to 'Management'
Enter the following values at 'IP Filter Settings'
Maximum Ports: 4096
TCP Timeout (s): 90 or 120
UDP Timeout (s): 90 or 120 ''
[link]
Majd írd meg mire jutottál mert kellene majd flashelnem dd-wrt-t egy routerre de nem pazarlom az időt ha nem működik jól. -
Flashcash
Közösségépítő
A te esetedben is talán a második linken szereplő hibák jönnek elő.
Próbáld meg kikapcsolni a tűzfalat.
''DD-WRT has an inbuild proxy feature that allows rewriting of HTML content to filter ActiveX cookies, etc. As this is load-intensive, you may want to disable this feature. This should be done under Security->Firewall.
Unfortunately this function has 3 bugs:
Though all 4 checkboxes are unchecked the rewriting proxy is still running (you might have to reboot)
It drops connections if under heavy load
It probably runs haywire checking traffic on other ports than 80, hence the slowdown with P2P applications (unconfirmed)
The only solution is to totally disable the firewall (which I do not recommend) in Security->Firewall. This fixes all slowdowns.
This behavior has been seen in v22 and v23. Please report this to the maintainer and put it in the bug database.'' -
Flashcash
Közösségépítő
Utánna olvastam ennek a verziónak, nagyon jókat írnak a felhasználók a stabilitásról és a kezelőfelületről. A firmware készítője pedig annyit írt, hogy a Tomato a gyári Linksys firmware optimalizálásával a kód hatékonyabb újraírásával készült.
Te melyik verziót használod? -
n0se
tag
Sziasztok,
ha ezeket DISABLED-re rakom:
IPSec Passthrough
PPTP Passthrough
L2TP Passthrough
akkor azzal kikapcsolom a VPN elérést?
Egy kérdés, mit javasoltok UPnP enabled/disabled és miért?
köszönöm!n0se
-
Flashcash
Közösségépítő
-
n0se
tag
Sziasztok,
kérdésem még mindig a következő:
ha ezeket DISABLED-re rakom:
IPSec Passthrough
PPTP Passthrough
L2TP Passthrough
akkor azzal kikapcsolom a VPN elérést?
Valamint:
Problémám van egyes IRC szerverekre való csatlakozáskor, a ruter kitiltja a szerver ipéjét egy darabig, mert az ellenőríz, hogy valódi kliens vagyok-e, mit lehetne tenni?n0se
-
Amateur
csendes tag
WRT54G-m van de nem én üzemeltem be és a jelszót,ill.-felh.nevet nem jegyeztem meg.
Tudna valaki segíteni,mert minden elképzelhető eddig használt jelszó is eredménytelen! -
S.J.M.
senior tag
Helló!
Múlt héten vettem egy WRT54G ver7.0-ás routert. A helyi hálózaton két gép van, az 1. az LAN-on keresztül kapcsolódik a routerre, ezen van egy apache-os web szerver, mysql-al, php-val. Ha a másik gépről ami WLAN-ról kapcsolódik és weben érem el az 1. gépet akkor az 1. gépről neten keresztül csak 7-8kb/s-el tudok másolni ami nagyon kevés, a helyi hálózat meg a többi az mind működik.Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.
-
S.J.M.
senior tag
válasz Flashcash #82 üzenetére
Kiengedtem minden portot (80-as HTTP-nek 3306-os MYSQL-nak) DMZ-be is beraktam ugyanaz Tűzfalat is kikapcsoltam ugyanaz (ugye csak annyi hogy kiszedem a pipákat a Firewall menüpontnál?).
Most már anynival javult a helyzet hogy ha a belső IP-ről kapcsolódok akkor megy rendesen de ha a kinti IP címemet írom ba akkor ugyanúgy 7-8kb/s-el megy csak és nem csak a WEB hanem az FTP is (bár ez nem zavar annyira mert ugye ott a helyi hálózat).Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.
-
S.J.M.
senior tag
Újabb fejlemény. Megkértem valakit MSN-en hogy töltsön le a szerveremről egy nagyobb file-t és nézze a sebességet. Neki ment 23-27kb/s-el ami a normál ennyit bír a netem (sajna ), de belső hálón mér nem megy akkor legalább ennyivel?
Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.
-
kiskakas
senior tag
Nekem nagyon ugytunik,hogy az apache-os gepet kifele routeol a net fele es onnan 'jon vissza' a keres.. traceld le egyik geprol a masikat. Egyebkent apache httpd.conf-ban beallitottad apachenak a belsohalos ip cimet? Akkor is gond lehet,ha vmi dyndns-es hostot
hasznalsz most apachenak. -
Myers
senior tag
Hali!
Van egy WRT54G routerem és elvileg szeretném majd az internet felől konfigolni.
A firmware verzió ez: Firmware Version : v4.01.1 Ha jól gondolom akkor ez a 4-es sorozatba tartozik. Még soha nem frissítettem.
Dinamikus DNS-el, már elvileg el tudom érni (saját gépről próbáltam, nem a 192.168.1.1-et írtam be, hanem a dinamikus dns-es domain címemet). Ekkor ugye bejön az az Admin/PW jelszóbekérő.
1. A fő kérdésem ez lenne: Mennyire nehéz feltörni ezt a jelszót??? Ugyanis nem szeretném, hogyha idegenek elkezdenék konfigolni a routert, és még beljebb jutnának.
Az még egy érdekes dolog, hogy ha a routerben a ''Remote management''-et Disabledre állítom, akkor is jön az a Admin/PW jelszóbekérő!!! Pedig értelmezésem szerint nem kéne, hogy felugorjon a kis ablak, mivel letiltom.
Annyit már megoldottam, hogy csak https-en keresztül lehet konfigolni (ha ez egyáltalán számít valamit).
2. Szerintetek érdemes frissítenem a firmwaret?http://www.muszaj.hu/
-
And
veterán
''A firmware verzió ez: Firmware Version : v4.01.1 Ha jól gondolom akkor ez a 4-es sorozatba tartozik.''
A firmware-verzió nem keverendő össze a router hardver-verziójával (a WRT54G v5-ös - és e feletti verziószámú - hardver utolsó hivatalos fw-verziója például jelenleg az 1.01.0-es).
1.) Ha nem hagyod az alapértelmezett beállításon a jelszót (és az elérési portot), az már valószínűleg elegendő. Egy átlagos házi júzer routerének feltörése annyira nem lehet csábító, ha egyáltalán lehetséges.
''Az még egy érdekes dolog, hogy ha a routerben a ''Remote management''-et Disabledre állítom, akkor is jön az a Admin/PW jelszóbekérő!!!''
És be is tudsz lépni? Bár már elég régen volt fent a gyári firmware, de úgy rémlik, hogy kívülről nem volt elérhető letiltott 'remote management' beállításnál.
2.) Ha csak mint szimpla netmegosztó routerként, (wlan-oldalon kizárólag mint AP-t) használnád, valamint nem találod bugosnak, akkor nincs sok értelme. A gyárilag kiadott fw-ek általában csak bugfix-eket tartalmaznak, funkcióbővülést szinte csak elvétve. Ha viszont extra, gyárilag sosem támogatott feature-öket is szeretnél, akkor használhatsz külső firmware-t. -
Myers
senior tag
''A firmware-verzió nem keverendő össze a router hardver-verziójával (a WRT54G v5-ös - és e feletti verziószámú - hardver utolsó hivatalos fw-verziója például jelenleg az 1.01.0-es).''
Akkor hogy tudom kideríteni, hogy nekem milyen hardver verziójú a routerem??
Közben kiderítettem a dd-wrt.com-on:
Első 4 karakter a router alján: CDF9 = WRT54G v3.1
Természetesen a jelszót megváltoztattam, kb 15 karakter hosszúra.
''És be is tudsz lépni? Bár már elég régen volt fent a gyári firmware, de úgy rémlik, hogy kívülről nem volt elérhető letiltott 'remote management' beállításnál.''
Be, simán. De mondok jobbat! Átírtam a remote accessnél lévő portot a default 8080-ról, pl 20000-re. Namármost ha a böngészőbe beírom, hogy ''https://a_dinamukus_domain_nevem'' és nem adok meg portot, akkor már dobja is fel a bejelentkeztető ablakot! Viszont, ha megadok portot de nem a beállítottat, akkor nem megy.
Tehát így megy:
https://a_dinamukus_domain_nevem
https://a_dinamukus_domain_nevem:20000
Így nem megy:
https://a_dinamukus_domain_nevem:20001
Az a gyanúm, hogy mivel belső hálón vagyok, ezért ezt nem tekinti remote accessnak. ??? De akkor meg miért érzékeny a portra, ha az url-ben megadom???
Igazából nem hiányolok belőle semmi feature-t, jó így ahogy van. Esetleg idővel elfogynak a port forwardnál a bejegyzések, jó lenne több. Ezek a hackelt fw-ek támogatnak több bejegyzést?http://www.muszaj.hu/
-
And
veterán
Én eddig WRT54G v5-tel és WRT54GL v1.1-es hardverrel találkoztam, azoknál a ház alján lévő címkére rá volt írva ez a hw-verziószám.
Ez a remote management helyi hálóból lehet, hogy nem a valós körülményeket produkálja. Az én routerem is regisztrál dinamikus dns-címet. Idegen / beállított portokkal ugyanazt csinálja, mint amit leírtál, megfűszerezve némi furcsasággal. (Az egyik belső kliensen időnként webszerver fut, így eleve oda van irányítva a http-port, de ha azt is letiltom, a külső dns-címet beírva egy harmadik, wds-kapcsolatban lévő AP konfigja jelentkezik be, amelyen viszont szintúgy tiltva van a távoli konfig..). Szóval nagyon nem tűnik reálisnak a kép.
Port forward: nincsenek előre felvett, kitöltetlen sorok (dd-wrt v23 sp2-es verzió), ezért valószínűnek tartom, hogy itt csak a konfig-memória (nvram) mérete korlátozza a forward-bejegyzések számát, ha pedig ez így van, akkor a gyakorlatban szinte ''korlátlan'' lehetőséged van erre. A dd-wrt leírásában sem találtam erre vonatkozó limitet.
[Szerkesztve] -
Grillo
őstag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, bár nem hinném, hogy a router a hibás. Hátha járt már így valaki.
Adott egy Dell D600as laptop, Dell Wireless 1350 WLAN Mini-PCI hálókártyával. A gép felcsatlakozik több helyen is a netre, 2 esetben van probléma.
Az egyik helyen ez a router van, WPA-TKIP titkosítással, MAC-filterrel. A gép látja a hálózatot, kéri a hálózati kulcsot is, de az IP-cím lekérésénél nem jut tovább, kéri, amíg le nem állítom.
A másik helyen egy US Robotics USR8054 802.11g Wireless Turbo Router van, ott sima nyitott WEP van, de nem megy fel sem hálózati kulccsal, sem MAC filterrel sem. Csak az IP lekérésig jut el, valamint legutóbb kiírta, hogy a hálózat csökkentett (vagy valami ilyet, nem emlékszem pontosan).
A koliban egy mezei SMC SMC WBR14-G2-vel megy vidáman, ott is azt hiszem WEP és MAC-filter van.
Előre is kösz.
Grillo -
Myers
senior tag
And!
Azóta vannak fejlemények. Bebizonyosodott, hogy valszeg azért vette semmibe a remote mamagement beállításokat a router, mert belső hálóról próbáltam elérni.
Lementem haveromhoz. De előtte beállítottam a remote management-et, csak HTTPS-re, és megadtam a 20000-es portot.
Eredmény: csak így lehetett elérni: https://a_dinamukus_domain_nevem:20000, sehogy máshogy. Azt viszont még nem próbáltam, hogy ha letiltom a távoli manage.-t, akkor engedi-e, de ezt is leteszteljük.
Valamint csináltunk win. távoli asztal elérést is, az is ment (előtte a routerben portforward 3389). De én itthon már előkészítettem egy port triggerelést. Úgy állítottam be, hogy a 6000-es portot nyomja 3389-re. Így viszont nem ment a távoli asztal kapcsolat.http://www.muszaj.hu/
-
Myers
senior tag
Van egy újabb problémám. Vagyis az előző hozzászólásomhoz kapcsolódik. Még mindig azzal bajlódom, hogy a 6000-es porton szólítsam meg a távoli gép 3389-es portját (távoli asztal). Ha jól gondolom akkor azt hívják port triggerelésnek. ? Az alábbi linken arról írnak, hogy a router mögött hogyan lehet több gépet is távoli asztallal elérni, pedig mindegyik a 3389-es porton várja a kérést.
[link]
A lényege ez:
Router a 3389-es portot irányítsa a 192.168.0.1-es gép 3389-es portjára.
Router a 3390-es portot irányítsa a 192.168.0.2-es gép 3389-es portjára.
Router a 3391-es portot irányítsa a 192.168.0.3-es gép 3389-es portjára.
Ezt Linksys WRT54G-ben hogy oldom meg?
Mert én ezt így töltöttem ki (Applications & Gaming/ Port Triggering):
Application: akarmi
Triggered Range - Start Port : 6000
Triggered Range - End Port : 6000
Forwarded Range - Start Port : 3389
Forwarded Range - End Port : 3389
Enable: pipa be
Az hagyján, hogy nem tudok több gépetelérin a router mögött, de 1-et sem, mármint ezzel a 6000-es porton megszólítással.
Ötlet?http://www.muszaj.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 10
- Spórolós topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Xbox tulajok OFF topicja
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest