- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15926 üzenetére
Dobj már fel pls pár fotót róla.
-
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #15922 üzenetére
Igen, akkor egyszerubb.
-
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #15920 üzenetére
Igen, de sajat geprol is flashelheted, nem muszaj a pi-rol. Pi alatt avrdude programot lehet erre hasznalni.
A sima adatkabel maradhat rajta, nem tud beleszolni. -
Zsolt74
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #15890 üzenetére
2-5 napos szállítási időt írnak.
Európa + csomagként lett feladva.
Már látszik az MPL oldalán. -
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #15868 üzenetére
Pont, mint a PTFE cso. 4mm kulso atmero, 2mm belso atmero.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #15844 üzenetére
Nekem olyan stl kéne Ender 3-hoz, aminél van a BMG és V6 között is PTFE, rugalmas filamentek miatt.
-
Zsolt74
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #15842 üzenetére
Én általában 50-60mm/ sec-el szoktam nyomtatni legalább a külső réteget.
Ez azért tetszik mert elég nagy a nyomtatási mérete, és az ára is elég jó.
Építettem régen delta nyomtatóm, azzal volt némi szenvedés, a kalibrálással.
A deltáknak a sebessége és a mozgása nagyon tetszik.
Biztos lesznek gyerekbetegségei ennek is de majd kijavítom.
Rendeltem is hozzá a motorok alá dampert, és az elektronikához smooter-t. -
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #15838 üzenetére
De van, abból van a Voron.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15786 üzenetére
Nem tudom most nyomozok mert kb 400g filamenttel korábban kalibrált extruder most 10 cm helyett 5.65 cm-t nyom ki... Teljesen kész vagyok. Kicseréltem ugye a nozzlet nemrég, de odafigyeltem mindenre, teljesen kitakarítottam a hotendet, két simon's catet 50%-os kicsinyítéssel tökéletesen kinyomott és most sz@r az egész. Nem értem.
-
Észbontó
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #15678 üzenetére
Ez a fajta kuplung a motor és a menetes orsó tengelyvonalainak eltérését hivatott kompenzálni. A másik fajta, flexibilis kuplung (amikor spirálvonalban van megvágva a cucc) a szöghibát kompenzálja (amikor a két tengely nem takkra 180 fokot zár be egymással)
Ha az orsó felső vége (már ha lent van a motor) nincs rögzítve, és az anyának van játéka (vagy eleve "laza", vagy nincs tökig ráhúzva az asztalkonzolhoz rögzítő csavar) akkor elvileg egyikre sincs szükség, inkább ártanak, mint használnak. Ha fent is rögzítve/csapágyazva van, akkor minimum egy flexi kuplung illik (laza anyánál) vagy jöhet ez a cucc (szoros anyánál), de akkor figyelni kell a két tengely párhuzamosságára, mert a szöghibát ez nem javítja.
Ami lehetőség még van: szoros anya felső rögzítés nélkül: ez szöghibát és/vagy tengelyvonal eltérést is okozhat, itt leginkább próba-szerencs, hogy melyik a jobb.
(még egy tipp: flexi kuplungnál illik bedobni a két tengely közé egy 6-7mm-es csapágygolyót) -
szuszinho
őstag
válasz
Mr.Csizmás #15661 üzenetére
Megint kinyomtattam, de nem megy bele a vázba, hiába állítottam a paramétereket. Ennek simán passzolnia kellene?
-
azbest
félisten
válasz
Mr.Csizmás #15705 üzenetére
az abs nem sima ügy
próbáltam nyomtatni gitárpengetőt és alapbeállítássokkal egy égett paca lett, aminek leborotválta az ironing a tetejétEddig talán az 50% flow, 260 fok hotend, 100 ágy jött be. Eseltleg még talán 60% alatti flow talán 50% hűtéssel, de akkor viszont látszik hogy talán kevés az anyag. A tömör dolgok nyomtatása hűtés nélkül sok, hűtéssel kevés. A nem tömör dolgokhoz meg kevés. Persz a hűtés alapból sem lenne célszerű, de mivel 0.9mm magas dolog volt, így az most nem okozott gondot.
Ja és múltkor másnak is probléma volt a túl vékony részek cura szeletelésével. Megint volt nekem is ilyen, úgy tűnik, hogy nem működik rendesen a print thin walls opció. Ha a nozzle szélességnél kisebb valami, akkor azt nem szeleteli bele, hiánba van bepipálva. Ellenben a -0.1 "outer wall inset" megoldja ezt, régen is ezzel trükköztek, csak elvileg a pipa pont azt kéne javítja... ha működne.
-
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #15703 üzenetére
PLA 3900-ert.
-
azbest
félisten
válasz
Mr.Csizmás #15703 üzenetére
pla is, azért tűrhető, 3900-4100. Legutóbb 4800 körül volt nekem. Csak kell pár nap mire szállítják, azt hiszem 2 napja rendeltem.
úgy látom most 10eft felett pick packra ingyenes a szállítás.
-
fabula
őstag
válasz
Mr.Csizmás #15678 üzenetére
Van
. Bővebben nálam sokkal jobb, mint a Tevo Tornado eredeti "spirál harmonikás" kuplungja. Csökkenti a Z wobble-t.
-
TheProb
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15664 üzenetére
Mikor megvettem a printert, itt rinyáltam a topikban, hogy nem tudom rendesen beszintezni...
A közepe homorú és hiába szintezem be faszán a 4 sarkot, a közepén "lötyög" a papír a nozzle és az asztal között.
Bepróbálkoztam alin creality-éknél, hátha. Ezt a vidinyót küldtem nekik: [link]
Illetve csak így tudok nagyjából normálisan nyomtatni:(#15663) Saccco: Szomorú.
Berendeltem azért egyet, a mostani megoldásbál csak jobb lesz... Főleg mert nem csak PLA-t akarok nyomtatni, ahhoz meg nem jó már a mágneses bed és cserélgetni kell majd az üveggel. Nem fogok minden fila csere között komplett szintezést csinálni...
Hátha ez a 2019-es verziónak hazudott már jobb egy fokkal...(#15666) eJeti: Köszi a pozitív tapasztalatot. Remélem jó lesz. Próbáltam a legkevésbé noname-et venni a klónok közül. Remélem azért használható lesz.
-
szuszinho
őstag
válasz
Mr.Csizmás #15655 üzenetére
Köszönöm! Máris okosodtam egy kicsit
Kinyomtattam a másik részét is, ami a vázba megy bele. Faragni kellett, mert sem a vázba nem illeszkedett, sem ez a hosszabb darab nem passzolt bele.
Azt a tekerő gombot sem tudtam még jó méretben kinyomtatni, pedig többet is próbáltam. Mindig kicsi lett a lyuk.
Esetleg az oldalak túl vastagok? -
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #15658 üzenetére
A pásztor.
-
konkav
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #15641 üzenetére
Z-hop on retract? Ezt még szokták ajánlani a szőrözés ellen.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15637 üzenetére
Notepad++ b1tches!
-
konkav
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #15637 üzenetére
A wifi-s config. Én a Klipper telepítéséhez írtam, hogy kell a putty.
-
konkav
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #15626 üzenetére
Én még nem nyomtattam PETG-vel, de eszembe jutott valami. Cura-ban van egy olyan beállítás, hogy retract után mennyi plusz anyagot toljon még ki. Vagyis tudsz olyat beállítani, hogy retractoljon 4mm-t, majd utána nyomtatás előtt toljon vissza 4,2mm-t. Esetleg ezt kipróbálhatnád bekapcsolt coasting-gal? Elméletileg ez pótolná a coasting miatti "vesztességeket".
-
Thowra123
tag
válasz
Mr.Csizmás #15624 üzenetére
A névnél, jelszónál minden ok, country kódnál az van amit bemásoltam.
A fölötte lévő sort másoltam át csak kijavítottam HU ra és Hungary ra.
Tudsz küldeni egy működő fájlt? -
Thowra123
tag
válasz
Mr.Csizmás #15622 üzenetére
Elvileg az is megvan. A név és jelszó rész jó, a stick csatlakozik a routerhez.
A country kódot így is próbáltam illetve a country=US # United States helyére írva is (hátha számít a sorszám).
Így néz ki most a fájl:## WPA/WPA2 secured
network={
ssid="azonosító"
psk="jelszó"
}...
# Uncomment the country your Pi is in to activate Wifi in RaspberryPi 3 B+ and above
# For full list see: https://en.wikipedia.org/wiki/ISO_3166-1_alpha-2
#country=GB # United Kingdom
#country=CA # Canada
#country=DE # Germany
#country=FR # France
#country=US # United States
country=HU # Hungary### You should not have to change the lines below #####################
ctrl_interface=DIR=/var/run/wpa_supplicant GROUP=netdev
update_config=1 -
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #15582 üzenetére
Arra ne tedd rá a 12-est, mert pukk lesz.
Sayiid919:
Elmelegedett valami, esetleg ugrott a szíj. -
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #15576 üzenetére
No megvan.
A termisztornak mindegy, de ez már megvolt.
A 24V-os patron meg szuper lassan melegszik 12V-on. -
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #15576 üzenetére
Küldök postán neked, ha szeretnéd.
Egyébként elképzelhető, hogy termisztornak mindegy. -
Zsolt74
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #15569 üzenetére
Ez még akkor is drága ha féláron veszi meg valaki.
-
Holleanyo
tag
válasz
Mr.Csizmás #15564 üzenetére
Köszi, ezt én is olvastam. Egy baj van: nincs ilyen beállítás az Enderen. Prepare menüben van move Axis x,y,z + extruder. Ha ezeket birizgálom, csak mozgatja a megadott tengelyt vagy az extrudert tekergeti.
-
TheProb
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15554 üzenetére
90 fokkal hogyan? A mélysége nem elég, ahogy nézem.
-
TheProb
veterán
válasz
Mr.Csizmás #14495 üzenetére
-
energy4ever
addikt
válasz
Mr.Csizmás #15498 üzenetére
Enis ugy csinalnam. Plusz az oldalat koronaval megfurni, majd belulre rakni 1-1 ventit.
-
TheProb
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15483 üzenetére
Miért pont annyi?
nem sok az a 0,4-es nozzle-höz? -
Dyingsoul
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15466 üzenetére
Kicsit mintha elfogult lennél ezekkel a cicákkal kapcsolatban.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15452 üzenetére
Köszi!
Ez jó arra, hogy a nyomtatást tisztán kezdje. De a fő gondom az, hogy elég nagy mennyiség felépül a nozzle-n ami képes tönkre tenni a nyomtatást. Beépülnek kis szálak amik néha leesnek a nozzle-ről, illetve ki is tudja ütni a modellt a csúnyán felépült lógó bigyusz.
-
KIZS
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #15428 üzenetére
A venned kell egyértelmű, hogy a legfrissebb PI-t kell venni, de ha van otthon egy 2b-d vagy nagyon spórolni akarsz, akkor kár az octopi miatt 3-ast venni.
Nekem most megy egy nyomtatás a kettesen és 0.04 a loadja. Ha bekapcsolnám az octolapse-t, akkor lehet felugrana 0.4-0.5 -re is időnként. Ez még bőven belefér szerintem. -
consono
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #15424 üzenetére
Az is jó ötlet, igazából a lényeg az, hogy van elég alternatíva, nem csak az Ali. Körül kell nézni.
-
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #15406 üzenetére
De nyilvan a squash ball hangosabb valamivel. Igazabol damping feet is jo, csak extra tomeget kell rapakolni.
En amugy arra gondoltam, hogy az X/Y sikokban ellensuly kene ami ellentetes iranyban mozog, igy az oldaliranyu vibraciok szinte megszunnenek. Hatranya, hogy a gyorsulast kb. felezi.
-
bigrob
őstag
válasz
Mr.Csizmás #15398 üzenetére
Tevo Flash más színben olcsóbban..
-
izisz
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #15343 üzenetére
tényleg, az ő rácsai úgy fénylenek, mint a salamon töke
de fűti is érte az asztalt rendesen, hogy olyan legyen
-
energy4ever
addikt
válasz
Mr.Csizmás #15343 üzenetére
Lattam, de nem akartam erre pont valaszolni, mert mar megszolt erte az egyik elozo tg, hogy sok lesz az elso reteges tema.
(layerke)
Szoval, hogy erdemben is irjak. 2db targyat nyomtatott, ha jol latom az egyik jobban sikerult, a masik nem, igy asztal szintezesi problemak biztoasak. Azt a tukrot en tuti kidobnam, mert par szazad lesz benne...(nem lattam meg egyenes tukrot), mehet oda normalis uveg. Elso reteget hegyes fuvokaval nem lehet normalisan nyomtattni, arrol itt irtam.
Asztal hofok legyen minnel magasabb 1. retegkor, fuvoka pedig olyan homersekleto amit epphogy elvisel az anyag, nalam pla-nal 225C. Sebesseg pedig jo alacsony pl 5mm/sec, tudomlassu lesz, elso reteg nalam 3x annyi ido mint az osszes tobbi.Valamint infil mehet 110-re is 1. retegnel. Pl 1. reteg magassaga 0,25, akkor erdemes nyomtatast elkezdeset kovetoen levinni a minimalisra, hogy atlatszo legyen az elso reteg, akkor lesz szep!
En kezzel szoktam betekerni, de ha szar a szintezes, abbol mar szantas lesz, igy nem ajanlom!
-
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #15330 üzenetére
Ez attol is fugg mit nyomtatsz. Ha kicsi a targy es sok reszlet van rajta, akkor ugysem eri el a speedet, mert nem tud felgyorsulni. Nekem 0.3-as reteggel es 10% infillel lesz 25 perc. 0.1-es reteggel 1:30.
-
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #15328 üzenetére
Kb igen.
(#15326) Dyingsoul: Nekem is kb. igy csinalja, olyan 3 cm hosszu a ringing.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15262 üzenetére
na siker illetve mégsem...
Ahogy a chep féle kalibrációs négyzeteket nyomom gyönyörűen rátapad a filament az üvegre... végez egy oldallal de mire körbeér felválik... Pedig az ujjammal nézem ahogy a videóban mutatja, és nem lehet leütni róla vagy csak kicsit nehezen. Olyan, mintha a bed hőmérséklete nem tetszene neki... PLA és 60 C a bed hőmérséklete. Pedig ezek default beállítások. De egyszerűen nem értem mitől válik fel a szépen odatapadt PLA.
-
Imy
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15239 üzenetére
Az is el fog deformálódni.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #15230 üzenetére
Mire? Hova? Hogyan? Miezz?
-
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #15192 üzenetére
Ender 3-hoz 24V kell, ahhoz nem lesz jo a PC tap.
-
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #15152 üzenetére
Szet sem kell huzni.
-
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #15149 üzenetére
Barmilyen AVR programozo jo. Pi-rol is mehet, avrdude a progi neve amit fel kell raknod linux alatt.
-
vizimento
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #15135 üzenetére
Miből lehet egyből SVG-t menteni?
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15135 üzenetére
Na ezt kipróbálom köszönöm a tippet!
-
vizimento
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #15109 üzenetére
Ez nem alacsonyabb, mint a squash labdás megoldás?
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15122 üzenetére
Pontosan így gondolom én is. Esztétikailag mondhatni mindegy, mert mindenben lehet látni valami szépet. Ezen felül persze úgyis ott rohad a szobában, a kutya sem foglalkozik vele, nem kiállításra viszi az ember. De mint írtam, egyik megoldás sem csúnya.
Az viszont számomra is fontos, hogy a lehető legkevesebb mókolással szeretném megépítani. Nem (csak) azért mert én béna vagyok, hanem mert bár jó buli ezzel foglalkozni de jobban szeretném ha csak 1-2 órát kellene szerelgetéssel töltenem, mint napokat. A tervezgetés, agyalás így is sok időt elvisz. Én is melózom, ez pedig csak hobbi és a legtöbb kiegészítőt csak munkaidőben tudom megvenni.
(#15123) izisz: A kerék nem nagy szám, az szerintem mehet bármi alá.
Egyébként amit én még kb sehol nem láttam (bár közel sem mondhatom azt, hogy én már mindent láttam) az az, hogy a 3D nyomtatót egy fióksínre szerelt lapra tennék. Tudjátok van az a jobbféle fióksín amit be lehet pattintani a helyére és nem mozdul ki. Na én valami olyasmit szeretnék. Bármikor kihúzható lenne a nyomtató és lehet szerelni is akár sokkal könnyebben, mint bebújni az odúba.
-
izisz
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #15122 üzenetére
Közben raktam be másik képet, mint gondolatébresztés
innen vanNekem is per pill lack tornyom van. De
- üres, anyag nincs benne, ezért bővítéskor nagyon oda kell figyelni, hova fúr az ember (a lábai full üresek, az asztallap is méhsejtrácsos leszámítva a 4 sarkát/oldalát
- emiatt egy torony megoldás, ami nálam is van, megpakolva nem túl stabil (kivéve, ha a legalsó szintre tetemes súlyt rakok, lsd. 10kg csavar szortírozva, filamentek, stb)
A fenti, alu torony, na az azért már pofás is szerintem, anyag is van benne. Fúrkálás szvsz annyira nem veszélyes, ugyanúgy T-anyákkal, 90°-os sarokelemekkel könnyedén összedobható bármekkora váz
A plexis/bármilyen teljes beborítás tény, emeli az árat. Ahogy maga az alu is, természetesen.
Viszont önhordó, 4 kerék alá és oda tolod, ahova akarod pl
(nekem a 3-as lack tornyom is kereken jár) -
willz
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #15103 üzenetére
Én azon is csodálkoztam, hogy egyáltalán fent van valahol...
Erre senki?
-
Reggie0
félisten
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #15105 üzenetére
Bootloadert felrakni a legegyszerűbb USBASP-vel.
-
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #15107 üzenetére
Ha van PI-d, akkor nem kell arduino hogy programozd, ezt megteheted a pi gpio labaival is.
-
energy4ever
addikt
válasz
Mr.Csizmás #15104 üzenetére
A filamentes dologra enis kivancsi lennek milyen meleget tur el tarolas szempontjaobol... Illetve arra is, hogy milyen honerseklet van ott bent nalad a dobozban, pl 1 ora nyomtatas utan.
En 115fokon tolom az 1., majd 80-on a tobbi reteget. Azert szerintem 60fok lesz nalam ott minimum.Orulni fognak neki az alkatreszek.
Amugy rn kivulre biztos nem rakok majd semmit se. Kell bele polc alulra, ami elzarja a legteret, es az oldalaba kell par venti, miutan korona furo atnyomta. -
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #15105 üzenetére
Milyen celra?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #15058 üzenetére
STUVA saga folytatódik:
rakjuk ki a Pi-t és tápot - én mellétenném az alaplapot is (via github)
csak belülre kéne valami filament tartó. vagy nem jó annyira melegbe rakni a tekercset?
[link] ez pl. jó lenne, de valszeg nem ilyen magas a stuva belseje
-
willz
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #15099 üzenetére
De nem is kell, megtaláltam
-
willz
csendes tag
válasz
Irj egy mail címet és átküldöm
-
Saccco
nagyúr
válasz
Szerintem az se biztos, hogy mindegyikben ugyanolyan hosszúak. Utóbbi.
-
willz
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #15095 üzenetére
Nem. De ha leszedem az orsót, menüből tudom forgatni mindkét irányba
Drivert is megcseréltem másik tengelyével, de semmi változás -
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #15061 üzenetére
TL-smoothernek mi ertelme? Marmint azon kivul, hogy csak ront a parametereken. Egyszerubb szoftverbol novelni a holtidot, es akkor a dinamikan sem buksz. Az iparban ilyen soros diodas megoldast soha nem hasznalnak, mert semmi ertelme.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15061 üzenetére
Igen, Ender 3 van nálam is. (Sima, nem pro bár a házalást tekintve ez szinte mindegy.)
TL smoothernek én utána néztem. Láttam youtube-on pro-kontra videókat. Annyira nüansznyi a különbség, hogy én feleslegesnek tartom. Komolyan amennyit upgradelgetem már az Ender 3-at vehettem volna drágább nyomtatót is (amit valószínűleg szintén upgradelgetnék szóval mindegy is...).Én is rendeltem hozzá egy Raspberryt, plusz nozzle-ket, csapágyakat, mágneseket, titanium heatbreaket, plusz PTFE csövet, nyomtathattam filament guide-ot, ventilátor covert, extruder tekerőt, és még fene tudja miket vásárolgattam össze. És még ugye tervezem én is a házasítást de úgy érzem valahol meg kell húzni a határt.
Most végeztem az extruder kalibrációval, most nézem a flow rate-et, utána ránézek még a PID tuningra is ami remélem hamar meglesz mert már nagyon unom a babrálást. Itt van mellettem a cockpit ami délelőtt jött meg és össze kéne rakni hogy VR-ban autózhassak erre még most is az Ender 3-at babusgatom...
Szóval ha a házalás és az octoprint meglesz maximum filléres cserés dolgokra akarok költeni, mint a nozzle-k pl. Nyomtatni szeretnék már szép dolgokat, a Cura-ban szívesebben babrálok, mint a Soros porton... Így is le vagyok maradva mert húsvétra még pár tojást ki szeretnék nyomtatni, vettem akril festéket is még lehet le is festem.
Persze én nem vagyok nő de édesanyámnak készíteném, ő szereti az ilyen kis csicsákat.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Hú hát nekem nem tetszik így elforgatva.
A setupod jó, nem a tiédet fikázom csak ahogy elképzelem az enyém. Valahogy olyan sután néz ki az egész.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
azon agyalok, ha úgyis 90 fokkal van elforgatva, belső filament adagolónak jó lenne ez
IKEA HJÄLPA Kihúzható ruhaakasztó sín, fehér 1500ft
valahogy megcsapágyazni, de akkor magasabb stuva kellene
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15055 üzenetére
90 fokkal elforgatva? Akkor hogy veszed le a nyomtatott cuccot róla és hogy tartod karba? Egy képet küldenél, mert lehet félreértettelek...
Extrudert kalibrálnám közben. Ezt nem értem, hogy mit kell átváltani G91-es kóddal?
Ezek alapján csinálnám csak telefonról serialport alkalmazással, de itt sehol nem említenek ilyen G91es kódot.
Mattshub
TechingTech videóEgyébként miért kell mindenképp gép/octoprint hozzá? Ez a metódus nem jó?
-
Imy
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15041 üzenetére
Azért, mert valószínű nem ugyanaz. Én is rendeltem acélt, és az még annyiba sem került.
Amúgy nem próbáltam, de a Microswiss elvileg jobban megmunkált, símább, kopásállóbb. Igaz lehet csak reklámszöveg. De amúgy nehezebb vele nyomtatni mint a rézzel, 15 fokkal melegebbre melegítettem fel a círbon anyagot, és még a speedet is le kellett csavarnom 70%-ra, hogy ki bírja nyomtatni. (ugyanaz a profil, mint korábban a réznél, csak egy nyomtatásnál arézből 0.6-os nozzléből 0.9mm-t csinált)
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15043 üzenetére
Köszi a jelzést! Én holnap vagy jövő hét elején rendelem be. Kell még valami vagy csak azok a cuccok amikről korábban szó volt?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
na beszereztem a STUVA alapú ikeás dobozolást. össszességében kb. egy óra alatt meg lehet csinálni világítással, a hátsó lemezt ki kell fúrni a kábeleknek, ha ki akarod rakni kívülre a tápot, alaplapot, stb. (ezek még váratnak magukra)
szóval a LACK-es összeépítős ellenében inkább ezt javasolnám, kevesebb, nagyobb elemből áll, stabilabb, zártabb, jó alap hermetikus elzáráshoz is.
-
2thletme2day
őstag
válasz
Mr.Csizmás #15038 üzenetére
Én PLA-ból nyomtattam 20% infillel és tree supporttal. Párszor kinyomtattam mire elfogadhatóan sikeredett megtervezni a kábellánc felfogatást rá de egyszer sem tört el semelyik része sem. A darab úgy volt beforgatva, hogy a motorfelfogató és a rész párhuzamos volt az Y tengellyel.
-
Imy
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15025 üzenetére
Ha 10$-ért tudsz olyan nozzlet, linkeldd be, mert én 6e-ért vettem, plusz szállítás.
-
Imy
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15020 üzenetére
Oks, de én csak javasoltam. Van microswiss nozzle, abban nem lesz ólom.
-
bigrob
őstag
válasz
Mr.Csizmás #15013 üzenetére
Hmmmm..
Én ilyenekkel nem szórakoztam még..
0.4 nózival én 0.4 vastagot nyomok, flow-t ezzel a szutyok fehér PLA-val már 80%-ra vettem le, de nem organikus tárgyaknál még mindig hulladék... -
2thletme2day
őstag
válasz
Mr.Csizmás #14995 üzenetére
Nem tűnik az sehova. Ugyanott van mint más tárgyhűtők esetén. A levegőcsatorna mögött van az ed gyári 30-as ventije a kis kék felfogató műanyaggal. Az egyetlen hátrányát ebben találom az egésznek. Egyszerűen fizikailag nem fér el a nagyobb hotendet hűtő ventilátor amiből lenne itthon ultra halk. Ezt a tárgyhűtőt használom egyébként a tornadomon. Amikor nyomtattak ez volt az egyetlen olyan megoldás ahol a bmg extruderbe direktben tudtam belerakni a hotendet és nem kell semekkora teflon csövet használnom a hotendet és az extruderbe között. Én nagyon meg vagyok elégedve ezzel a megoldással.
-
energy4ever
addikt
válasz
Mr.Csizmás #14995 üzenetére
Szerintem, de enis csak tippelek! A hutoborda marad, es az az 1db venti szivja le rola a meleget, majd fujja tovabb a fuvoka ala.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #14992 üzenetére
Nem igazán értek hozzá, de van külön léptető és szervó motor. A fentebbi írás alapján szervó motoros megvalósítást keres. Ami elvileg gyorsabb. Persze lehet, hogy van gyors léptető motor is megfelelő meghajtással.
Kérdés lehet alapból inkább az, hogy milyen van most, az mit tud és mi lenne az igény? -
Ribi
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #14990 üzenetére
Mi köze egy motornak egy tranzisztorhoz?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Mr.Csizmás #14988 üzenetére
ezt nem értem
-
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #14952 üzenetére
Mondjuk ha boardot cserelnek, akkor mar inkabb sajat tervezes.
-
TheProb
veterán
válasz
Mr.Csizmás #14940 üzenetére
2e Ft a diffi a simához képest
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #14928 üzenetére
Üvegszál. Rakd be valaki nyakába, és egész nap vakarózni fog
Ha kell, tudok adni. -
energy4ever
addikt
válasz
Mr.Csizmás #14874 üzenetére
Milyen filamenttel probalod? Valamelyik spectrum pla pl nem jo hozza( a csillamosak). PTFE vegig megy?
-
energy4ever
addikt
válasz
Mr.Csizmás #14872 üzenetére
Lehet nagyon buta kerdes, a most a flow-t piszkalod, vagy tenyleg atirtad?
Cura: Settings, printer, manage printer, machine setting, extruder 1, nozzle size.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Mr.Csizmás #14832 üzenetére
Hát nálam nem tudom hogy fog ez kinézni de ez lenne az én tervem is. Fontos, hogy kívülre kerüljenek ezek az eszközök? Az a cirka 40-50 fokos környezeti hő sok lehet ami ott bent keletkezhet? Vagy nagyobb annál?
Talán egy plexi ház kívülre, a tetején egy 140-es ventivel, oldalakon pedig lyukak. -
Dyingsoul
veterán
válasz
Mr.Csizmás #14604 üzenetére
Korábban írtad nekem ezt az extruder kalibrációs és PID kalibrációt is. A PID-hez kell majd Raspberry, ez tiszta. Extruder kalibrációhoz is az kell, hogy kiadhassam a parancsot? Vagy van még valami kalibráció amit meg tudok csinálni extra hardver nélkül?
Más: Octoprint.
Csak összeállítanék hozzá egy Raspberryt. Tudnátok segíteni esetlek linkekkel, hogy pontosan mire is van szükségem? Amennyit visszaolvastam úgy láttam ezek kellenek (például):
Raspberry 3 B+ (ezen a linken több bundle is van, nem tudom pontosan melyikre lenne szükségem)
Kamera (szeretnék infrásat, hogy este is követhessem a nyomtatást).
Heatsinkek mennyire fontosak? 16 Gb kártya elég vagy 32-re kell menni? Case-t láttam, hogy lehet nyomtatni így az nem olyan fontos. Érdemes várni valamiféle akciókra vagy mennyire jellemző Pi 3 B+-ra az akció? -
Holleanyo
tag
válasz
Mr.Csizmás #14798 üzenetére
Engem is érdekel az Ender direct drive-ra való átépítése. Megköszönném, ha készítenél egy rövid leírást az átépítés menetéről. Megrendeltem a hozzá való cuccokat. Kb. két hét, amire ideér.
-
izisz
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #14795 üzenetére
A linkelt olvasnivalót ajánlom figyelmedbe/figyelmetekbe
(jobb, mintha én állnék neki vakerálni arról, ami nem is a szakmám
)
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Mr.Csizmás #14729 üzenetére
Az a linkelt led spotlámpa csomag nem jó amit pont te mutattál?
-
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #14733 üzenetére
A minimum travel az a minimum tav, amit ket retract kozott kell megtennie. Szerintem itt az megvan.
-
Mp3Pintyo
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #14730 üzenetére
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
ikea ketrec/szekrény téma: ez a ledszalag mennyire lenne oké? [link]
-
KIZS
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #14724 üzenetére
Arról már lekéstem sajna.
Amikor megjött a cucc csak letettem a polcra és megvártam míg megérkezik a többi alkatrész. Simán ott állt egy hónapig és csak utána csomagoltam ki. -
fape
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #14683 üzenetére
Elvileg az az ajánlás, hogy az optimális layer height a nozzle/4 és nozzle/2 között van, ahogy kijön az full step a Z-dre.
-
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #14656 üzenetére
Nem a felhasznalas elotti allapotrol beszelek, hanem nyomtatas utan. A sima nedvesedest mondjuk higroszkoposnak, azaz vizet vesz fel. A PLA viszont hidrolizal, azaz a viz hatasara a kemiai kotesei felbomlanak.
A PLA biologiailag is lebomlo anyag, komposztalhato is, tehat ha kinyomtatod akkor sem lehet orok eletu. Pont ezert mondjak, hogy csak prototipizalni jo, vegleges targyakat masbol kell nyomtatni.
Peldaul a PETG es a Nylon higroszkopos, vizet vesz fel, nyomtatas elott is, utan is. De nyomtatas utan felveszi, senkit nem erdekel, mert nem bomlik tole, nyugodtan lehet hasznalni.
-
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #14651 üzenetére
PLA szerintem nem jo, az oregszik magatol is, mert hidrolizal, lebomlik, ezert is komposztalhato. Ha tartosan kell, akkor PETG, Nylon, PC. ABS is jo, csak azt nem annyira egeszseges nyomtatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon fólia (Hidrogél)
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest