- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- CsST: Mi az az instant túra?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
janek69
senior tag
Sziasztok!
Lehet,ha végig olvasnám az egész fórumot újra összeállna a kép,de gyorsabb ha kérdezek. BOCS.
Kicsit tupírozni akarom az extruderem,mert igencsak gyenge motor hajtja,nem NEMA17.
Jelenleg direktben tolja,A kérdésem arra vonatkozik,hogy milyen előnyei,hátrányai vannak a direkt és a bowdenes extrudernek egymással szemben. Amit én gondolok: A bowdenesnél lényegesen kisebb a tömeg,amit az X tengelynek rángatni kell,ennél ha lefogy a filament,akkor a bowden hosszával azonos méretű filament a veszteség.(ezt jól gondolom,vagy be lehet a bowden-be úgy tolni a következő filamentet,hogy nem akad el sehol és tolja az előzőt maga előtt?). Az én elméletem szerint itt ahogy mozog a fej nagyobb mozgásoknál kismértékben a filament is mocorog,de lehet,hogy ez elhanyagolható az extrudált mennyiségnél.
A direktnél nagyobb a tömeg,de cserénél kisebb a veszteség és szerintem pontosabb az extrudálás.
Ha valaki próbálta esetleg ugyanazon nyomtatón mind a kettőt,az melyiket ajánlaná???
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Nintendo Switch OLED, 2026.12.12-ig gyári garanciával, dobozában, karcmentes állapotban, Bp-i üzlet
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Nintendo Switch OLED, 2026.10.03-ig gyári garanciával, dobozában, karcmentes állapotban, Bp-i üzlet
- Futópad inSPORTline Gardian G6
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest