- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
Az egy napos Tevo Tornado controll box furcsa dolgokat művel. Tegnap, mikor bekapcsolás után csak világított a kijelző és egyáltalán nem látszott rajta semmi, azt hittem, a kijelző panel vezetékei a ludasak, megmozgattam a csatikat és utána egy kicsit működött, bebootolt a firmware.
Ma bekapcsoltam és megint ugyan az, kijelző világít, de nem bootol, nincs kép. Szétkaptam megint a controll dobozt és a következő furcsaságot tapasztaltam. Szétszedve, tehát a dobox alját a hátlapi csatlakozókkal és a táppal kifordítva működik. Akárhányszor kapcsolom ki és be, mindig bebootol és működik a kijelző.
Minden vezetéket , csatlakozót, kábelrögzítést és amit csak lehetett átnéztem, de ha összerakom nem működik, ha kinyitom működik. Nyilván kontakthibára gyanakodtam, azért néztem át mindent, vezetékszakadást is kerestem műszerrel, de semmi eredmény.
A legröhejesebb az az egészben, hogy ha nem csavarozom össze a dobozt és a felső részét a kijelzővel és az alaplappal együtt előbbre húzom 3 centit, akkor is működik, csak összerakva nem.
Megnéztem mindent, hogy a táp fémháza vagy a hátsó csatlakozók nem érnek-e hozzá valamihez összerakva, de nincs ilyen sem.
Ha teljesen összerakva, de csavarok nélkül bekapcsolom, akkor nem működik, csak a kijelző világít üresen, majd ha a doboz tetejét ekkor 3 centivel előrébb húzom (kijelzőstől, alaplapostól), akkor egyszer csak bebootol, de addig nem.
Mi az istenverése hiba lehet ez? Valaki hallott már hasonlóról? Tápegység zavarjel lenne, amely csak ilyen kis távolságra hat? A táp amúgy jó, működik minden ha bekapcsol.
Egyébként ha nem kapcsolom be a tápot és rádugom USB-n PC-re, akkor azonnal bebootol, majd ha rákapcsolom a tápot, akkor működik rendesen tovább. Erra akkor jöttem rá, mikor feltettem az 1.1.6-os marlint a Tornado csoportból, hátha firmware probléma, de ezzel is ua. csinálja. Ezek szerint az alaplap jó.
Most kezdek megőrülni.
-
SZULTA
tag
Koszi sracok igen en is ezen vagyok h vagy a homerseklet keves vagy a filamente tul nagy amit adtak hozza.
Nemtudom en ugyerzem a homerseklet megvan de lemere majd pisztollyal. -
blountex
senior tag
Olyan nincs hogy az nem megy át. Nekem még akkor is átment, mikor dugulás volt csak jóval nehezebben.
Kicsit nehéz az fogaskerék után rögtön a teflon csőbe betalálni, de ha az meg van, akkor simán viszi.
Ellenőrizd, hogy jól van-e összeszerelve a nozzle, heater block, teflon cső.
Érdemes a filamentet kicsit ferdén levágni, mint a kolbászt. Első körben PLA-val próbálkozz 200 foknál.
Ám ha jól rémlik kapsz is ajándékba pár grammot, azzal simán mennie kéne. -
SZULTA
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Vettem egy Anet a8 GB-ről minden működik viszont az extruder fejnél nem jön ki a műanyag még kézzel se tudom átnyomni hiába a 200fok egyszerűen nemértem mintha el lenne dugulva és vmi gátolná .
Leszedtem a kúpos csúcs véget is de anélkül se jön belőle. van vkinek ötlete?
köszi -
Danaf
csendes tag
Először is mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólást!
#5982: kzkz
Építésen én is gondolkoztam egy darabig, de a szükséges építőelemek összeválogatása során kalkulált költség túl magasra jött ki, ezért letettem róla.#5983: MASSlag
Gondoltam rá, hogy i3 helyett egy más felépítésű (pl. corexy) gépet vegyek, de a legtöbnek alig nagyobb a nyomtatótere a mostaninál (pl. Ender 4). A Tronxy nyomtatóiról eddig nem túl sok pozitív véleményt hallottam, de ennek az X5S-nek még utánna nézek, mert a paraméterei egész jók. Köszi!#5984: fape és #5985: Mr.Csizmás
Egy időben a delta típusú gépek is felkeltették a figyelmemet, azonban a legtöbbnek kisebb vagy alig nagyobb a nyomtatótere a jelenleginél. Amelyik pedig nagyobb, annak már az ára is jelentősen magasabb. Ráadásul a kalibrálásuk is nehézkesebb és kényesek a legapróbb illesztési vagy méretezési hibára is (rudak hossza, csuklók illeszkedése).Mégegyszer köszönöm mindenkinek.
-
janek69
senior tag
Sziasztok!
Ismét egy kérdés. Ezen képen egy alkatrész próbadarabját látjátok.a külső átmérő 60mm,semmi szabványhoz nem vagyok kötve,egyedi menet van rajta.
A problémám az,hogy amikor az ember a menetet nyomtatja,akkor gyakorlatilag koncentrikus körökben hozza össze a meneteket és tapasztalatom szerin,legalábbis DD filamentel ezek a körök nem megfelelő erősséggel tapadnak "hosszában" egymáshoz. Ez a belső menetnél jobban kijön. Csinált-e már valaki közületek ilyet?
Most azon gondolkodom,hogy a következőnél kipróbálom,hogy perimeternek,csak 0.4mm-t adok meg és az infill overlapot 20%-ra emelem.Az én elméletem szerint így talán erősebb lehet. Lehet ez utóbbi jó ötlet?
A végső darabot polipropilénből fogom nyomtatni,az remélem jó kemény lesz. -
HUresz
tag
válasz
varadigabor #5986 üzenetére
Siman cserelheted a tornadon is a gorgoket sines megoldasra. Kinai sinek nem olyan dragak, valtozo minoseguek. A Tarantulam X tengelye MGN12, Y -on MGN15-re van atalakitva ... MGN15 trukkos, a sin egesz magas, a szijat is eleri ha nem modositasz a gorgok helyzeten.
Mi a cegnel HIWIN-t hasznalunk, (mas tipusu gepeknel) ezek szuper monosegu cuccok, ararol nem tudok nyilatkozni, de szerintem nem epp olcso. -
Saccco
nagyúr
válasz
varadigabor #5986 üzenetére
Gyorsabb.
Nehezebb kalibrálni. Többet számol a processzor rajta, 8 bit nagyobb tempónál kevés is neki. -
Mr.Csizmás
titán
alin ajánlom ezt a boltot [link], betettem favoritba, meg a mobilos coin game-ben farmoltam rá kuponokat + app only price-t ráhúztam + amikor vásároltam, akkor is kértem rá kupon alul + volt az összeghatár feletti kedvezmény, így ~65e ft-nyi aranyért hoztam el, 1 hét alatt ittvolt német raktárból.
#kossel linear plus aliexpress eu raktár
-
MASSlag
tag
Ha a kettő közül kellene választani én a Tevo Tornado-t venném. Titan extruder, stablabb alaplap, AC fűtött lap miatt, a második Z tengely nem ér meg ennyi pluszt árban (úgy, hogy nem is ad hozzá a minőséghez).
Ha nem riadsz vissza egy kis moddolástól (a 2 év tapasztalat alapján gondolom nem), akkor én inkább vennék egy olcsó Core-XY gépet és azt moddolnám, Tronxy X5S esetleg Ender 4. A CR-10 S árkülönbözetéből vehetsz hozzájuk jobb alaplapot TMC vezérlőkkel, Titan extrudert, Vulcan hotendet (ha nagyban akarsz nyomtatni akkor a leghasznosabb dolog). A Core XY azért lényegesen pontosabb mechnaika, mint az Y irányba mozgó asztalú megoldások. Könnyebb bedobozolni is, ha később, PC, PA, PMMA nyomtatáson gondolkoznál.
Persze a CR10 és a Tornado valamivel probléma mentesebbek az elején, de azokban messze nincs annnyi lehetőség a fejlesztésre, ha ez a fő szempont. -
Danaf
csendes tag
Sziasztok!
Közel két éve "nyúzok" egy Geeetech i3 Pro B nyomtatót, amit folyamatosan "reszeltem", javítgattam. Igen tudom egyesek szerint "gagyi" kategória, de szeretek bütykölgetni és nekem arra pont elég volt, hogy ismerkedjek a technológiával. Most értem el oda, hogy jó lenne egy nagyobb nyomtatási felületű nyomtató, ami szebben is nyomtat, de nagyon nem tudok dönteni.
Elsőre a Tornado került képbe, de mivel nem használok ABS-t (szinte kizárólag PLA-val nyomtatok) az AC fűtött asztal annyira nem szempont és valahogy a szimpla Z tengely miatt is vannak fenntartásaim, annak ellenére, hogy teszteken mindenki azt mondja ennek nincs semmilyen negatív hatása a minőségre. Ott van még a "salmon skin" probléma, ami könnyen orvosolható.
A másik kiszemelt a CR-10S, éppen a dupla Z tengely meghajtás miatt, azonban ezeknél nemrég olvastam, hogy a vezérlő kártyára integrált feszültség szabályozó áramkör hibás. Pontosabban (ha jól értettem) egy nem jól méretezett alkatrész miatt nem tudja minden esetben előállítani stabilan az 5V-ot, ezért random kikapcsol a gép. Legalábbis néhányan ezt jelezték, nem tudom ezek általános vagy csak egyedi esetek. Azonban ez a hiba is egyszerűen orvosolható egy DC-DC konverter beépítésével, de kicsit elbizonytalanított a dolog (milyen hibák jöhetnek még elő).
Tudom itt már sokan kérdezték, ki melyiket ajánlaná, de én elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy ki melyikben lát több fejlesztési lehetőséget? A kettőn kívül más készülékre is szívesen fogadok javaslatot.
Mindenki építő jellegű véleményét előre is nagyon köszönöm! -
Multikiller
tag
-
fabula
őstag
Elnézést, lejárt a szerkesztési idő.
Akinek Tevo Tornado-ja van, melyik marlin firmwaret használja. A facebook csoportban megy a vita, hogy az 1.6 a jó, mivel az 1.7-ben és az 1.8-ban hibák vannak, de van aki meg azt írja, jók ezek is.
Ha valaki használ Tornado-t és van erről infója, kérem ossza meg velem is. -
fabula
őstag
Az új Cura 3.2-t próbálta már valaki? Vélemény?
-
DeniL
tag
Ez betegebb mint a Anet A8 Printed Edition
-
Saccco
nagyúr
-
fabula
őstag
válasz
Fotonhámozó #5974 üzenetére
Köszönöm a válaszod, valóban így van, kb. 170 C nozzle alatt nem működik az extruder. Meglátszik, hogy én anett a8-on szocializálódtam, abban nincs ilyen "modern" korlátozás
.
-
fabula
őstag
Üdv mindenkinek.
Ma megjött a Tevo Tornado, össze is szereltem gondosan, majd bekapcsoláskor a kijelző csak kivilágosodott, de más nem történt, semmi nem jelent meg rajta.
Szétkaptam, kijelző kábeleket kihúztam és visszadugtam, így szétszedve bekapcsoltam és bebootolt a kijelző. Összeraktam, erre megint ugyan az, csak világít, nincs semmi rajta.
Megint szétszedtem és a kijelző csatlakozókat egy kicsit összenyomogattam, összeraktam és működött.
Eddig már kicsit kisebb lett az örömöm.Csináltam egy auto home-ot, végállás kapcsolók rendben, majd megnéztem menüből az X, Y és Z mozgásokat, ez is rendben.
Tettem egy filamentet az extruderbe, menüből próbáltam tolni, de semmi, süket az egész, nem mozdul.Megint szétszed, extruder kábelt lecsekkol, mind a négy kábel jó csatlakozótól, csatlakozóig, nem kábel hiba.
Rátettem az extruder motorra az X motor kábelét, menüből mozgattam X-et, megy az extruder, tehát a motorja jó. Rátettem az extruder motor kábelét az X motorra, menüből próbáltam mozgatni, de nem megy. Alaplapon a az extruder potméteren 950 mV van beállítva (már én állítottam 830 mV volt eredetileg).Mit javasoltok, van-e még valami, amit tehetek, vagy ez alaplap hiba? Nem megy a motorvezérlő chip?
Nagyon le vagyok törve, hogy nem tudom elindítani sehogy.
-
haverkulum
aktív tag
Sziasztok, eljutottam a nyomtatóm (P3Steel) kalibrálásában egy olyan pontra, ahol elakadtam, itt már nem jutok tovább egymagam google és józan paraszti ész segítségével, hátha valaki tud segíteni
A megépítés óta sokat javítottam a tengelyeim pontosságán mechanikai oldalon (jobb szíjak, párhuzamossá tettem a szíjakat, pontosabb műanyag darabokat nyomtattam, jobb csapágyakat vettem, igyekeztem megtalálni az "arany középutat" a szíjak feszességében, kb egyforma mindkét tengelyen), szoftveresen pedig a prusa kalkulátor értékeit használom (80step/mm), a kinyomtatott 20x20x20-as kockám is egész közel van már a kívánt minőséghez (a mérések többször, több külön ponton mérve, átlagolva):
X: 20,06mm
Y: 19,87mm
Z: 20,11mm (itt a legfelső réteg infill tolja ki, ha a peremen nézem akkor század mm pontos ez is)Az Y tengelyemmel nem tudom mit kéne még kezdeni, minek kéne utána járnom, hogy pontosabb legyen, arányos legyen a többivel, valaki tudna adni egy kis iránymutatást?
-
atus72
őstag
válasz
MASSlag #5969 üzenetére
Ez az MKS TFT még jó lehet.
Rpi3 van most amin Octoprint fut, de ettől függetlenül vágyom egy rendes printer controllerre amin TFT van.
Van még egy megoldás, van Nextion-om is, de ott az nem szimpatikus hogy külön firmware van a kijelzőhöz ami soros porton keresztül kommunikál a printer vezérlővel. -
MASSlag
tag
Legközelebb az MKS TFT van ahhoz amit keresel LINK
Van hozzá kicsit szebb GUI isBár szerintem a legjobban egy raspberry pi 3 + kijelző kombinációval járnál. Veszel egy ilyet, nyomtatsz hozzá egy tetszetős burkolatot. Egy Octoprinttel sokkal többre képes mint bármelyik egyszerű kijelző, ráköthető webcam, elérhető neten keresztül is, jól beállítva több nyomtatót kezel.
Van hozzá részletes leírás is. -
compi.hu
senior tag
Na aggodj, amint stabil lesz a 2.0-as Marlin STM32-re, tucatj'val j0nnek majd az olcsó 32 bites vezérlők is szerintem. Igazából arra várok, hogy forduljon végre az ST-s default konfiggal az a romhalmaz, és nekikezdek összekalapálni a támogatást egy MKS Robinhoz amit "kicsipogtam" hogy hogyan van bedrótozva. Igazából ugyanezt a Lerdge-dzel is meg lehet tenni de amint változtat bármit is a gyártó csinálhatod újra a visszafejtést.
Amúgy őszintén: Mi a búbánatos bálnafitymának egy 3d nyomtatóra színes érintőképernyős kezelőfelület?
-
varadigabor
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #5961 üzenetére
Lehet EU expressel rendelni, nekem eddig úgy semmit nem vámoltak le, olyankor valami másik országban vámolnak és a DPD hozza ki. Eddig nem volt vele semmi para, Karácsonykor volt lassú.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
varadigabor #5960 üzenetére
áfa-vám mókával is olcsóbb, mint a 330+egyéb állami lehúzások?
-
varadigabor
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #5958 üzenetére
Lehet van, de 399 dollárért láttam ott legolcsóbban , Gearbesten meg 330 dollár
(#5957) Saccco Nagyon nem fognak dolgozni, buliznak több hétig...
-
kulu22
aktív tag
válasz
Devil Smile #5955 üzenetére
Sztem elég a 12-es sín. A kocsiból én az L-est venném, annak 20x20mm-es a futattávolsága, ami u.a. mint az MGN12H a kínai/taiwani vonalon. Ha jól nézem a másik (N-es) 20x15-ös. A 20x20-ra szokták általában tervezni az előfúrt bed tartókat.
Mennyiért adják? Én innen szereztem be: [link]Őszintén szólva én Y-ra nem tennék, ott inkább a széles, 2 profilos megoldás jött be nekem, jobb mint egy középső kis vacakon ülő bed.
X-re baromi jó, és úton van 2db a Z-re is. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
varadigabor #5956 üzenetére
aliexpressen nincs eu raktáras? nekem a delta németországból jött.
-
Saccco
nagyúr
válasz
varadigabor #5956 üzenetére
Fusion 360-nal. Ingyenes, csak regisztrálni kell. (Diákoknak, hobbistáknak, bizonyos forgalom alatti cégeknek.)
Küldik azt, rendeld meg.BTW Csizmásnak igaza van, keress EU raktárat.
-
varadigabor
senior tag
Arra a döntésre jutottam hogy meg várom a Kínai új év végét, mert úgy se fogják elküldeni addig a gépet. Szerintem egy Tevo Tornado lesz a választás
Fb csoportba lehet kár volt belépni mert láttam pár hibát ..
Nézegettem a szeletelő programokat, annyira nem para a működése. Autocadból tudtam rajzot is át rakni.
Autocaden kívül mivel érdemes még rajzolni ?Nincs valami cikk hogy miből épül fel egy nyomtató? Alaplapon látom vannak ilyen stepper motor szabályzok , amiket lehet cserélni más típusra ha jól fordítottam
-
Devil Smile
őstag
koszi
Ez neztem ki itthon:
83.058.003 M12-Nvagy erdemesebb a 15mm-est venni?
-
Zsolt74
senior tag
válasz
Multikiller #5946 üzenetére
Úgy nézem hogy megolvadt a teflon csöved, biztosa elegendő a fej hűtésed?
Én még soha nem láttam megolvadt teflon csövet(lehet hogy ez valami gyengébb minőségű, és hamarabb olvad). -
WunderKinder
aktív tag
válasz
Itt vettem legutóbb. Amúgy valamilyen központi zsírzórendszernek a csatlakozója, tehát kenéstechnikával foglalkozó cégeknél is kapsz.
-
mazso26
tag
Sziasztok, van valakinek itthon eladó MKS Gen v1.4 alaplapja?
(Tevo Tornado-t szeretném TMC2130-al kipróbálni és türelmetlen vagyok)
-
kulu22
aktív tag
válasz
Devil Smile #5944 üzenetére
A kínaiból szerintem - hangsúlyozom szerintem - igen, legalábbis lutri. Az biztos, hogy nem futnak olyan simán mint egy minőségi.
-
Danaf
csendes tag
válasz
CAXTOOL-nál esetleg.
-
Multikiller
tag
Ma esti program. Nyomtattam egy vagon 20 milis kockát különböző flow értékekkel és hőmérséklettel, de még mindig kattog az extruder, főleg lassú mozgásnál. Gondoltam megnézem a tefloncsövet. Extruderből ki, sima ügy. A másik vége úgy begyógyult a nozzle-ba, hogy szét kellett csavaroznom, mert már majdnem meghajlott az x tengelyem és meg sem mozdult! Nagyon nem volt vicces így este 11-kor. Szerencsére van másik csövem, de úgy nézem selejtes lehet a csavar, annak a biztonsági része nem akarta, hogy kiszabaduljon. Nem tudjátok hol tudok ilyet venni Magyarországon? Nincs kedvem 1 hónapot várni egy csavarra Kínából.
A DD pla-val úgy néztem 195 fokon 90-es flow értékkel egész szépen nyomtat, csak az a kattogás idegesít.
Másik problémám, hogy minden tengelyt 2x bekalibráltam, századmilliméterre pontosak, a kocka magassága meg 19.35 mm. A többi oldal 19.97 és 20.1 mm között van. Ez mitől lehet? -
kulu22
aktív tag
válasz
Devil Smile #5942 üzenetére
Ez az árkategória sajnos nem komromisszummentes, eleinte használtam én is Y-ra, majd vettem egy Hiwin-t X-re, ég és föld. A kínai kb. egyforma mindegyik, van itthon vagy 3-4 db különféle alis eladótól, érdemi difi nincs köztük.
-
Devil Smile
őstag
Udv all
Linearis sinbol van kiprobalt ajanlott "marka" itthon ahoy neztem eleg huzos ara van kintrol 20dodo korul vannak csak nem tudom melyik jo belole...
400mm-es kellene 12es.. Tarantulahoz -
udimension
csendes tag
válasz
Fotonhámozó #5940 üzenetére
Köszönöm, próbálok itt Szegeden kicsit utánajárni
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
udimension #5935 üzenetére
Korábban aktív modellező voltam, alkatrészmásolással is foglalkoztam, tapasztalatból írom, hogy meg lehet oldani ennek a másolását, nem tűnik bonyolult formának. A formalevételt szilikongumival, kiöntést igény szerinti műgyantával szokták végezni. A műgyanta típusától függően lehet rugalmas is. Viszont a szükséges kis mennyiségben nem lehet kapni anyagokat, az egységnyi kiszerelésben pedig elég drágák és tapasztalat (műgyantához védőfelszerelés is) kell a használatukhoz. Modellezős / makettezős körökben vállalhatják a másolását (én már felhagytam vele). Ha esetleg mégis késztetést éreznél a DIY megoldáshoz, akkor szilikont a Bondex Kft-től, műgyantát a Novia Kft-től tudsz venni. Ha elmondod mit szeretnél, ők maguk ajánlanak majd megfelelő anyagot. Mindkét cég nagyon segítőkész.
-
atus72
őstag
Valaki ismeri a Lerdge 32bites 3D controller boardokat?
Ami szimpatikus benne, hogy van hozzá rendes lcd touch screenes GUI.
Alapvetően ilyen megoldást keresek a jövendőbeli CoreXY nyomtatóhoz.
Sajnos ahogy látom ez nem open source és eléggé szarnak tűnik a support és sok probléma is volt(van?) a boardokkal.
Létezik olyan board ami open source és hasonló touch screenes GUI megoldással rendelkezik?
(a Lerdge-ben az tetszik hogy maga az LCD interfész is a board része nem pedig a Nextionhoz hasonló
megoldás ahol külön firmware van a kijelzőhöz meg a vezérlőhöz) -
udimension
csendes tag
Paypal: mostanában ritkán (mondhatni szinte hat-, héthavonta) vásárolok kintről, így ritkán használom a paypal-t.
Makettező téma: köszi! Jó ötlet! -
Mr.Csizmás
titán
válasz
makettező szakkör, szoktak maguknak önteni talán műgyantából dolgokat pl.
-
itanczos
senior tag
válasz
Olvass utána a Paypal-nak!
Teljesen jól használható! Egy forintos kártyát használok vele, be lehet állítani, hogy ne ő váltsa a valutát, hanem a saját bankod. -
udimension
csendes tag
Ebay sajnos drága lenne nekem, nincs feltöltve a paypal-egyenlegem, váltás meg katasztrofális, ha forintos számlámról vásárolnék. (illetve nincs is ilyen kis kütyü sehol, ha van, akkor komplett táv van, ami 45-60 euro+posta)
Amúgy elvagyok én ezekkel a távokkal is, mert műxik mind, csak jó lenne, ha komplett lenne.
Node: ennél fontosabb dolgok is vannak az életbenMég azt nem tudom, hogy lehe-e erről vmi mintát venni és mondjuk kiönteni vmi anyaggal a helyét a sablonban, de ez már nem 3d-s téma. Nyomozok még, milyen megoldások lennének. De vmi olyan anyag kell, ami tényleg nem pattan-törik.
Köszi Urak (esetleg Hölgyek)
-
atus72
őstag
válasz
udimension #5932 üzenetére
Ha esetleg DLP/SLA printerrel lenne nyomtatva még szép is lehetne, meg drága is
FDM printerrel nyomtatva messze nem lesz olyan mint ami a képen van és akkor még nem beszéltünk a használhatóságról. -
itanczos
senior tag
válasz
udimension #5932 üzenetére
Ebay?
-
udimension
csendes tag
Köszönöm!
Akkor kihagyom
A helyzet az, hogy ezek ritka távok, darabja 15 ezer körül mozog. Kazettás magnókhoz valók és megkérik az árát sajnos. (hülye hobbi tudom)
Ilyesmikhez:Itt Szegeden kb. 1 órát mondtak időben, kb. 3e forintos összeget és kb. 2e forintos tervezési díjat vagy mit.... Össz-vissz 5e lenne a két darab, de ha tényleg nem lesz szép és tartós, akkor inkább megpróbálok túrni majd itt a szegedi bolhapiacon a kirakott lomis nagy dobozokban vmi hozzávaló hátsó részt, lehet hogy mákom lesz és találok is.
Még 1x köszönöm! -
Saccco
nagyúr
válasz
Dark Archon #5930 üzenetére
Élére állítva nem törne le azonnal, csak úgy nem annyira egyszerű.
(#5929) udimension:
Gyári minőség elérhetetlen, csíkos lesz és nem lesz olyan tömör sem. Hacsak valaki meg nem csinálja ABS-ből és vapor smoothing-olja.
De annyi pénzért tényleg kapsz másik távirányítót. -
válasz
udimension #5929 üzenetére
Kb. 6db másik távirányítót lehet venni 1-1 ilyen árából és egyébként is az első felrakáskor eltörik 3D nyomtatva - túl vékonyak a fülek.
-
udimension
csendes tag
Üdv, sziasztok!
Kérdésem lenne, mégpedig az, hogy egy távirányító hátsó kis lehúzható részét lehet-e gyári minőségben kinyomtatni?
Próbálok képet feltenni. Kb. 2x4,5 cm-es lenne a mintadarab, mivel az van szerencsére.
Természetesen meglehetősen árfüggő is a dolog, tehát azt is jó lenne tudni, hogy kb. mennyibe kerülne 2 darabot kinyomtatni belőle?
Köszönöm! -
mazso26
tag
válasz
varadigabor #5924 üzenetére
Tornado nagyjából kevesebbet eszik mint egy A8, főként a 220V asztalfűtés miatt.
-
Multikiller
tag
Sziasztok!
Megjött a Tevo Tornadom és lenne hozzá egy kis beállítási kérdésem. A tengelyek és az extruder lépésszámát újrakalibráltam, mert gyárilag nem voltak pontosak. Feltekertem a feszültségeket is kicsit, hogy ne legyen rétegváltás az y tengelyen, de valahogy az extruder beállításait nem találom el szoftveresen. 2 féle PLA-val használtam. Gyári Wanhao-val nem volt semmi gond, de a Devil Design PLA-t nem szereti annyira. Kattogósabb a hangja és a felső rétegekből ki-ki hagyogat részeket ugyanazon beállításokkal. Most álltam át az Ideamakerre, a Curáró,l nekem jóval szimpatikusabb, főleg az új 3.1-es verziója. Min változtassak, hogy rendesen befejezze a modellek felső rétegét? Próbáltam 195-215 fok között nyomtatni, nem volt jelentős változás. A flow érték változásával sem hallottam csendesebbnek az extrudert. Nincs rá valami gyors tesztmodell, vagy beállítási okosság, hogy ne kelljen annyit várni egy nyomtatásra, hogy jó lesz-e? Előre is köszönöm a segítséget! -
Saccco
nagyúr
válasz
varadigabor #5924 üzenetére
Néha jól jönne az a plusz méret. Olyan nagyon sokkal nem fogyaszt többet.
-
varadigabor
senior tag
Egy nyomtattónak van hátránya abból hogy nagyobb a nyomtatási alapterülete mint pl: tornadonak ? Gondolom több áramot zabál
-
itanczos
senior tag
Köszönöm!
Végül én voltam a bűnös, mert előtte fura dolgot csinált a nyomtató és én hülye és tudatlan, ki húztam a csövet a fejből, és ezek szerint nem tudtam vissza dugni rendesen.
Végül felmelegítettem a fejet, kicsavartam a fúvókát, kihúztam a csövet, feljebb tekertem a hőfokot, majd vissza dugtam, ami kilökte az anyag dugót. Ledugtam tövig a csövet és már jó is lett!
-
Saccco
nagyúr
válasz
itanczos #5921 üzenetére
Előfordul, hogy kijön, ha elfárad. Nekem kb. 1 év után ment szét a vége.
Ha tényleg ez a baja, akkor,
1. szedd szét a hotend-et,
2. a PTFE cső végét vágd le a torokcső alsó széle mentén,
3. szereld össze a hotend-et.Célszerű a nozzle-t koppanásig betekerni a heatblock-ba, majd a végén 1/2-1 fordulatot visszalazítani, ez után a torokra tekerni. Már többször is így csináltam és mindig jó lett.
-
Saccco
nagyúr
válasz
varadigabor #5917 üzenetére
Alapanyag függő, van amit alig lehet és jön vele az asztal vagy darabok a felületből.
-
Saccco
nagyúr
válasz
varadigabor #5915 üzenetére
"Heat bed a nyomtatás alatt folyamatosan meleg? vagy csak a nyomtatás elején ?"
Végig meleg. Ki lehetne kapcsolni, de félő, hogy elmozdul a tárgy.Hol lehet karbont vágatni?
(#5910) gari24:
Mértékegység nincs valamelyikben elállítva?
Az is megoldás lehet, hogy simán felnagyítod a kívánt méretre Craftware-ben. -
varadigabor
senior tag
Saját vázat a karbon kivágás előtt ki tudnám nyomtatni. Faterom mezőgazdasággal foglakozik, oda is kell néha ez az. Néha nyomtatnék bérbe hogy jöjjön vissza egy kis pénz
Heat bed a nyomtatás alatt folyamatosan meleg? vagy csak a nyomtatás elején ?
(#5913) molvany Szerintem se rossz az Anet A8 , csak inkább veszek egy olyat amit nem kell átszerelni alura. Quadkoptereknél már megszívtam párszor, hogy olcsó volt de mire jó lett nem lett olcsó
-
Saccco
nagyúr
válasz
varadigabor #5912 üzenetére
Nekem is az volt a kiindító ok, aztán összesen nyomtattam 2 vázat, meg 2-3 kameratartót.
Viszont például nem tudtam volna kicserélni a mosogatócsapot, ha nem lett volna gépem, mert az előző olyan nagy lyukat kívánt, amit az új nem takart el... gyártottam hozzá gyorsan egy talpat.Meg nyomtattam komplett RC autót.
Ha szánsz rá annyit ne vegyél Anet-et, szerintem.
-
molvany
aktív tag
válasz
varadigabor #5909 üzenetére
Ha nem akarsz speciális dolgokat nyomtatni, akkor az Anet A8 a jó vállasztás ( szerintem ). Bár mi is a "speciális " ? Alig pár hete van, de mivel én is egy " hobby nyomtató " vagyok, szerintem a legjobb vállasztás.
Ha érdekel még ez - az, keress meg priviben.
eBay.de - n gond nélkül beszerezhetö ez.Ui: ezzel sem kell " kínlódni " és még egy nyomtatásom sem kellett eldobnom ( volt már pár ).
-
Saccco
nagyúr
válasz
varadigabor #5909 üzenetére
Akartam is kérdezni, hogy miért csak belföldi jó. A Tornado jó választás, esetleg CR-10.
Tornado és az Anet A8 nem egy kategória. -
gari24
tag
Hi !
Az alábbi problémával szembesülök
Nyomtató :craftbot2
Csinálok egy alkatrészt Solid Edge.be , és jól van beméretezbe h bele is fél a nyomtató munkaterébe .
Viszont ha beimportálom a Craftware progiba akkor az egészet összenyomja egy miniatúr méretre úgy h alig látom a craftware.be
De ha Solid Edge.be a darabomat kettévágom de nem írok át semmit se a méretén akkor a két külön darabot engedi behelyezni a munkaérbe méghozzá "normális" nagysága.És látszik h mellette még van is hely X.be
Miért nem engedi a darabot egybe berakni és miért kell vagdosnom ? -
varadigabor
senior tag
válasz
varadigabor #5908 üzenetére
Mondjuk utána olvasva lehet jobban járnék egy Tornadoval, vagy egy Anet A8-al. Nem hiszem hogy sokat nyomtatnék.
-
varadigabor
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami 3d nyomtatót ami itthon is belehet szerezni és olyan 100-130ezer Ft környékén meg lehet venni?Ilyet találtam ami nem nézz ki rossznak.
-
kulu22
aktív tag
Sziasztok! Használ valaki 3mm-es filamentet? Keressen meg privátban legyen szíves.
-
QbHead
aktív tag
ja ez kimaradt
nekem ő van felrakva: [link](#5902) Saccco: enyém úgyis szebb
-
fape
senior tag
A Z motort akril tarja? Én raktam alá támasztékot: Tevo Tarantula Z acrylic mount support. Egyébként sima mezi dual Z-m van,
Z-Axis table support elöl mind két oldalt, Tevo Tarantula MKS Short Mount. Plusz L joint az alu végén asztalra fektetve.
Bár ez lehet már többször írtam mint illett/kellett volnaLehet hétvégén én is rá próbálok a Clamping-Ring és/vagy (esetleg kombinálva) Tevo Tarantula Z axis Strengthener-re
-
Saccco
nagyúr
Már nyomtatom a 100%-ost, Cura szerint 4,5 óra kell rá. Rétegmagasság 0,2mm, kitöltés 20%, Gradual infill step 2, tempó 80mm/s. Kíváncsi leszek.
A tekercs végét használom el erre, remélem nem pattan el, mert ilyenkor szokott...(#5900) MASSlag:
Köszi. Akkor erre a TMC2100-ról nekem most nem érdemes váltanom. -
QbHead
aktív tag
ha jól emlékszem 75%-on nyomtattam 6 óra volt mire kijött (cura vasalással eggyütt)
jerk talán 7 és 2, ha vasárnap megint nyomtató közelben leszek megnézem, accel-re pedig tippem sincsen
nem baj ha nehezen nyomtatható szeretem a kihívásokat
szerintem azt a clamping ring-et én is kipróbálom
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Friss videón az Industria II
- Windows 11
- Viccrovat
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest