Hirdetés
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz kovacsroli #27700 üzenetére
Semmi köze a rendszermemóriának a VGA memóriájához az órajel szempontjából. A lapodba DDR/PC3200/ RAM-ot tehetsz, jó lenne ugyanolyat ami benne van, mert a P4 sokat profitál a Dual Channel-ből. A VGA 8x AGP lehet, célszerű használtan egy 7300GT GDDR2 v 3-at venni és az AGP miatt lehetőleg 256MB-ost. Ezzel jelentősen gyorsabb lenne a géped a játékokban.
-
bartucc
addikt
Fagy53 kolléga megválaszota, annyit tennék hozzá hogy sztem egy olcsó ddr3-as 7600GS se lehet rossz, de 7-8k-nál többet nem adnék ki vga-ra abba a gépbe. A ram pedig a VGA memóriájával nincs összefüggésben, mmint hogy milyet milyenhez.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
dangerzone
addikt
Remélem azzal tisztában vagy, hogy a felújítás után is minimum 2 éves játékokkal játszhatsz látványilag élvezhető beállítások mellett. Ezt csak úgy megjegyzem . De ha nem nagyon játszol, akkor ez nem fog zavarni
-
fagy53
nagyúr
válasz kovacsroli #27718 üzenetére
A 73GT és a 76GT SM 3.0-as!
Ha a jelenlegi 512MB mellé még egy 512MB-ot teszel, lehetőleg azonosat, akkor az 1GB méretű RAM lesz. A plusz 1GB-tal 1.5GB RAM lenne, de az esetedben SC /Single Channel/ azaz 20-30%-kal csökkenne a memória sávszél, magyarán csökken a géped sebessége.[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz kovacsroli #27730 üzenetére
Esetleg egy GDDR3-as 2600XT? Erősebb is, és olcsóbban (10K) hozzá is juthatsz.
PÜ ment.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz kovacsroli #27732 üzenetére
X1950-et lehet kapni használtan, garival 8-9K-ba.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
tzsolesz
nagyúr
válasz kovacsroli #27737 üzenetére
Nah, akkor ez így ahogy van nem jó.
A PCI foglalat, az nem PCI-E foglalat. A Te lapod valószínűleg csak AGP-s.
A fenti két videókártya között teljesítményben egy akkora szakadék van, mint Észak-dakota.
És el is érkeztünk oda, hogy vajon megéri-e még AGP-és kariba fektetni, avagy sem.A 4670 több mint kétszer gyorsabb kártya a 3650-től, de a Te alaplapodon nincs ilyen csatlakozó sajnos.
Dilemmázz rajta még.
-
TTomax
félisten
nincs mit dönteni...3650,,, a lapod mást nem tud fogadni...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Fecogame
veterán
Van még 3850 is, az olyan 30k körül van.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
tzsolesz
nagyúr
válasz kovacsroli #27753 üzenetére
Hallod, nézz már szét itt az aprón, mintha láttam volna olcsóbban 3850-et is, no meg 2600pro-t is tán 12K-ért.
-
jaja1981
addikt
válasz kovacsroli #27950 üzenetére
Ha jól tudom csak a doboz és a körítések, a kártya ugyan az.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz kovacsroli #27950 üzenetére
A 4650 az erősebb.kb a duplája.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz kovacsroli #28480 üzenetére
"mostmár kussolok" miért? nem voltak rossz hozzászólásaid. csak ne egymás után postolj, hanem vond össze, ha tudod.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
.Oldman.
tag
válasz kovacsroli #28478 üzenetére
ott a pont
..le a 4 GPU-s Vér Istvánokkal! -
tzsolesz
nagyúr
válasz kovacsroli #28487 üzenetére
Ugye milyen fájintos gépet sikerült végül összehozni neked a múltkor? És nem kellett hozzá egy vagyon.
-
dangerzone
addikt
válasz kovacsroli #28490 üzenetére
Na, ezaz. Mondd meg neki. Mondd meg.
-
bartucc
addikt
válasz kovacsroli #28561 üzenetére
Egy 5k-s PNR/CRG FSP is tökéletes, simán elbír akár egy 4850-et is(persze nem 4 magos géppel...)
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
zserrbo
aktív tag
válasz kovacsroli #28570 üzenetére
Gondolom szoftveres úton nem tudom majd lemérni az egész gép össz teljesítményét igaz?
-
gooool
őstag
válasz kovacsroli #28585 üzenetére
Hát én ilyen karit még csak DDR2-es memóval láttam sajnos.
zolynet:A fogyasztás is vonzó adat számomra,mivel alapjában véve csak netezek a géppel és előny a minél kisebb villanyszámla.
Nyáron meg idebent 22-24 foknál nincs melegebb,de általában mindig leveszem a ház oldalát ha nagy a hőség.De a hőmérséklet adatok majd elárulják,hogy elég-e ennyi erőfeszítés a hűtésre.Meg persze hogy milyen lesz a kari hűtése,mert nálunk a boltban mindig változó a készlet,de majd előre rákérdezek és ha bírok valami jó kis hűtéssel kérem a karit.[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
dangerzone
addikt
válasz kovacsroli #28624 üzenetére
Ne emlegessétek, mert előjön...
Ő az, kinek nevéről nem beszélünk. -
alibaba78
őstag
válasz kovacsroli #28622 üzenetére
Szeretem a ramokat parba venni, de meg egy 32bites oldschool gepet sem ruhaznek mar fel 1GB rammal.
bartucc: A gepemet tulajdonkeppen beszamitja egy shop, es valaszthatok vmit a jelenlegi keszletukbol. E5200-ast meg nem lattam naluk, ellenben allandoan van E6600, E6550, E6750. Csak ezert gondoltam ezek kozul az egyikre.
D1Rect: Az ember, aki 4870X2-t arul, es 4770-et keres. Raadasul nem is egyet. Hala neked, mert hogy eszembe juttattad, meg a sracok tanacsainak, talaltam £80-ert Sapphire 4770-et kiszallitva, meg veszek £20-ert 2x1GB 800-as ramot, valahol talalok egy lepukkant hazat, oszt had szojjon.
Mindenkinek nagyon szepen koszonom a segitseget!
[ Szerkesztve ]
-
alibaba78
őstag
válasz kovacsroli #28694 üzenetére
Elozmenyek: Kaptam az asszonytol £100-ot gepre + van egy s478-as konfigom. Mivel korulmenyes lenne mindent meghirdetni, egyben pedig a kutya sem vinne el, ezert eszembe jutott ez a shop: szexshop , ahol beszamitjak a gepem es valaszthatok a keszletrol. Kb. £60-ot fognak erte adni, es bar ennyiert kapnek E5200-at, nincs nekik. Az E7xxx-es szeria £70 folott van, tehat nem jatszik. Lapom: Ep35-ds3L, tapom: Hiper Type-R 580W, es vinyom 1x200gb, 1x500gb sata vinyok vannak. A procit lehuzhatjuk. Marad vga+ram+haz. Igy jutottam el a 4770+2x1gb+ocska haz konfigig. Teccik erteni? Nem erne meg sporolni a ramon. Ne sertodj meg, csak mar nem tudom hanyadszor irom le.
mod: D1rect: Koszi! Hat a lapom nem a legfenyesebb, de legalabb tamogatja a Core 2 duot. A 4770-es otlet toled jott, ugyhogy koszonom! Egyebkent meg nem ertelek. Ha nem aszontad, hogy olcsobb a 4770, es mondhatni 4850 szint? Me akarsz egy "oregebb" konstrukciot venni?
[ Szerkesztve ]
-
alibaba78
őstag
válasz kovacsroli #28694 üzenetére
Wazze, most esett le, hogy esetleg arra gondolsz, 2x1gb ram helyett (£20) vegyek inkabb 1gb-ot (£10), es a felszabadult penzt hozzaadva a beszamitott konfighoz csereljem E7xxx-es procira. Nem semmi agyrem vagyok. Sorry!
mod: "szerk: alibaba78: ha csak 1 giga rammal kezdesz anyagi okok miatt, azt akármikor lehet pótolni, semmiből nemáll egy másikat mellé dugni, inkább ezen lehet spórolni mint procin vagy vga-n szerintem." Ez szerintem nekem szolt.
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz kovacsroli #28720 üzenetére
Nem rossz ötlet ez sem, meg kell nézni azon a 10 fonton mivel kapna többet...
D1Rect: tájékozott vagy úgy látom, vagy a nézelődés eredménye az ismeret? (mondtad hogy te is 4850-et vadászol)[ Szerkesztve ]
-
alibaba78
őstag
válasz kovacsroli #28720 üzenetére
Utolag: Gondolkoztam a dolgon, de mar nem tudok tobbet varni. Jatszani szeretnek!!! Inkabb sporolok a hazon.
americanidiot; D1Rect: Megfogadom a tanacsotok, csak mar itt lenne a cucc. Koszonom a segitsegetek! Mindannyiotoknak!!!
[ Szerkesztve ]
-
Attila14
aktív tag
válasz kovacsroli #28925 üzenetére
Nekem 250fix fps kell a multihoz azért akarok minél erősebb karit és a jövöre nézve is erős kártya kellene. eddig a 4870 fele hajlok de sokan mondják hogy a gtx260 nagyon jól teljesít a COD4 alatt, kérdésem az hogy melyik a jobb.
Ja és a 14 nem a koromat jelöli :)
-
Attila14
aktív tag
válasz kovacsroli #28954 üzenetére
Csak én azon a szinten játszom ahol szinte a játékosok 70% százalékának 250fps-e van maradék 30-nak pedig legalább 125 fix kell az a 250 fps ugyanis nem pubra kell hanem az igazi top klánok ellen
[ Szerkesztve ]
Ja és a 14 nem a koromat jelöli :)
-
Tálydi
senior tag
-
riff213
csendes tag
válasz kovacsroli #31316 üzenetére
Miért nem jó a DDR2-es?
ATI 9000-esem van már lassan 6 éve és már semmire sem jó. Ezt akarom lecserélni, de max 20-22000Ft van újra. AGP-s az alaplapom azért kéne ilyen. -
Alister71
nagyúr
válasz kovacsroli #31985 üzenetére
Én a 4670-esből a Sapphire GDDR4-es változatát venném. [link]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz kovacsroli #31987 üzenetére
Vágtam, , csak mivel te válaszoltál neki, ezért címeztem neked. Csak megérti ha olvassa.
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz kovacsroli #31989 üzenetére
Hát azért mert DDR4-es nem lehet hangosabb , de tapasztalatom nincs, mert én Glaciatoros 3870-et használok, az viszont teljesen hangtalan.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz kovacsroli #31991 üzenetére
Hát ne haragudj, de attól, hogy gyorsabb ramok vannak rajta miért kéne a hűtésének hangosabbnak lennie? Ezt nem értem .
A gyártó hűtő megoldása szabja meg a hűtő hangját, és a Cata fordulatszám szabályzása, de semmiképp a GDDR3 vagy 4 ramok.Alister from Hell
-
sagesz93
addikt
válasz kovacsroli #31985 üzenetére
Ez örök vita marad.
Szvsz, eléggé egy szinten vannak. Mivel modernebb a 4670, elsimítást jobban szereti mint a 3850
És a 3850-esnek jobb az ára.[ Szerkesztve ]
-
madmike
őstag
válasz kovacsroli #32015 üzenetére
Hát föleg netezek és filmezek a gépemen, játékokkal csak keveset játszok.
Igazándibol azért került szoba ez a videokártya,mert már egy ideje árulok egy házat és a srác erre a kártyára elcserélné. Jelenleg egy 8200as integrált videokari van a gépemben,ez gondolom jobb annál."Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
madmike
őstag
válasz kovacsroli #32021 üzenetére
nem kell ráfizetnem, legalábbis nem mondta, elvileg 1-1be cseréljük.
végülis csak anniy a lényeg hogy az alaplapinál jobb legyen,mert azzal nem nagyon lehet játszani. A nemrég eladott gépemben lévő 256os x1600 is verte."Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
madmike
őstag
válasz kovacsroli #32024 üzenetére
lehet mégse lesz biznisz. 1. nincs már rá gar, ettöl azért tartok kicsit.
2. rá kell fizessek."Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
Alister71
nagyúr
válasz kovacsroli #37990 üzenetére
Igen, érdemes, egy 4850 sokkal gyorsabb, és egy 3.0GHz-s C2D elég lesz neki. A 4670 elég gyenge.
Alister from Hell
-
RootRulez
félisten
válasz kovacsroli #42191 üzenetére
Radeon X1950XT talán még XTX. Persze ez, akkor van így, ha szigorúan nézzük
Ha hajtod, már pedig adatlapodon látom, hogy hajtod, akkor szinte bármivel elbír
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
RootRulez
félisten
válasz kovacsroli #42196 üzenetére
4670-t cserélsz, akkor eszerint a teszt szerint a gyorsulás átlagban olyan +50% lenne, ami elég jó
hejj, de szeretem, mikor egy kitöltött adatlapú emberke kérdez
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz kovacsroli #42207 üzenetére
9.3 ami nekem bevált akármelyik 4000 karimmal, nem tudom ez újabban változott-e Tuningos dolgokban a korábban leírt okoknál fogva tényleg nem tudok segíteni, azt majd a tuningosok megmondják De szerintem egy 4670-t messze nem lehet felhúzni egy 4830 szintjére Ha ez nem lenne igaz, majd kijavítanak
-
RootRulez
félisten
válasz kovacsroli #42210 üzenetére
Amíg nincsenek bugok addig fölösleges a drivert basztatni, fél-1-2%okról van itt szó max... ami lehet esetenként egy negyed FPS-t sem jelent.
mod:
Gyorsba belőttem neked 3 tesztet.
Mindhárom esetbe két kártyát hasonlítunk össze GTX260 vs. 4870 1GB csak a 4870 drivere különbözik, meg harmadik esetben a 260 drivere is.9.3 - [link]
9.6 - [link]
9.10 - [link]és egyből van egy kis viszonyítási alapod, mit számítana a 4670esednek...
mod2:
Viszont amit érdekesnek találok, hogy ezek szerint a mérések szerint a 4670 lasabb a 9.3-al, mint a 8.12-vel...
[ Szerkesztve ]
-
joi29
őstag
válasz kovacsroli #42207 üzenetére
Megközelíteni nem ,de csökkenthető a távolság, egyes játékokban a 4670
egy friss meghajtóval akár 5~10%-ot is hozhat vetélytársain.
Nálam 840Mhz-en ketyeg az AVATAR-t, Enemy Territory-t, Grid-et UltraHigh-on
nyomom 1440x1024-en 9.10-es Catalyst-al.[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz kovacsroli #42234 üzenetére
végül is 3-4. napja szól erről a délután...
-
M4123057
csendes tag
válasz kovacsroli #42288 üzenetére
Szia! Köszi az infókat. Lehet, hogy egy ilyen kártya mellett maradok. A HD4670 kártyát ki tudja hajtani az E6550 2,33 Ghz Procim, vagy esetleg tuningolni kell? Üdv
-
gtamate2
veterán
válasz kovacsroli #42344 üzenetére
felesleges foglalkoznod vele, csak szénné offol minden topicot, nem azt kérdezi amire valójában kíváncsi.
*Sn0w
-
JaMart
csendes tag
válasz kovacsroli #42449 üzenetére
Asrock p45de, Intel E6300 2,8, 4gb ddr2
Normál felhasználásra, de azért menjenek rajta viszonylag szépen a játékok is.
Felb: 1280x768 (Ez később több is lehetne.) -
Tomate
veterán
válasz kovacsroli #42452 üzenetére
20k-ból a legjobb és nem is egy gyenge kártya. Csak lényegre törően kell.
Ha AGP lett volna csúnyán benézem de erre nem számítok[ Szerkesztve ]
-
JaMart
csendes tag
válasz kovacsroli #42452 üzenetére
Köszi!
És melyek az ajánlott gyártók?
Esetleg nvidiát is tudnátok mondani? -
Tanisz
senior tag
válasz kovacsroli #42473 üzenetére
Köszönöm!
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest