Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építkezünk 6. rész (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- 🖥️⛅
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Jimy83 #102370 üzenetére
GT 1030-at 21-22-ért kapsz újan, 3 év garanciával. Jobb a támogatottsága, videolejátszásban többet tud, feleannyit fogyaszt (ha ez számít) - alapvetően sokkal több értelme van az 1030-nak, egyedül akkor érdemes a 750Ti-t meggondolni, ha nagyon fontos az a 15-20% extra teljesítmény. Bár akkor meg már inkább az 1050-et nézném...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz Jimy83 #102412 üzenetére
Nekem 1050Ti-m van, a pár éves címek magas beállításban szépen elmennek vele (szintén fullHD). Az 1030, ill. a 750(Ti) helyenként közepes beállítás mellett is küzdene - nekem volt egy rövid ideig 750Ti-m egy éve, stabil 50-60 FPS-t nehezen bírtam kihozni belőle.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz xAttilaxB #102443 üzenetére
Kb. +80%, ha az jelentősnek minősül
(#102444) Ace Ventura: RX 560 4GB, ha akarsz maradni a piros oldalon. A zöldeknél GTX 1050 van 35-36 körül, csak ne az Inno3D-t vedd (fix fordulatos, nem szabályozható venti).
-
nagyúr
válasz Ace Ventura #102464 üzenetére
4-5e FT-tal drágább a 4GB-os, ha 2-3 év múlva eladod, annyival várhatóan többet is kapsz érte. Ill. egyre több játék lesz, ahol az elérhető textúra-részletességben van különbség a 2GB és a 4GB között. Ennek tükrében döntsd el, ér-e annyival többet.
(#102461) Romanow: én lebeszélnélek egy Kepler architektúrás VGA megvételéről - mind az AMD, mind az nVidia saját következő architetktúrái más irányba mennek, az újabb játékokban túl sok jóra nem számíthatsz...
-
nagyúr
válasz Ace Ventura #102501 üzenetére
Single-ben simán.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Hack3er #102690 üzenetére
Szerintem felejtsd el ezeket a kártyákat - nagyon régiek, a támogatásuk jó esetben is bizonytalan, és rengeteget esznek. Az újabbak közül a GTX 1050Ti-vel jobban jársz (a 780-as azért általában gyorsabb, viszont az újabb játékokban ingadozik), AMD oldalon pont az a sebesség nincs, ill. ami van valamivel feljebb (470 / 570), az a bányászás miatt nem jó áron kapható.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz jokeph #103212 üzenetére
Ne viccelj, a D805-ös azonos órajel mellett magonként a felét jó, ha tudja az X3330-nak, teljesen felesleges mellé bármilyen új VGA-t tenni. Ha egy Yorkfield Xeont tud beletenni jó áron, az persze más helyzet - száguldani akkor sem fog, de úgy legalább valami értelmesebb sebességet tud produkálni.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz Mangosztán #103366 üzenetére
A 3GB VRAM alapvetően a textúraminőségbe fog beleszólni - vannak már most is olyan játékok, ahol a 3GB VRAM esetén a textúraminőséget eggyel lejjebb kell venni, mint 4GB esetén. Ha szereted az AMD-t, akkor az 570 jobb választásnak tűnik - persze attól is függ, hogy a "picivel drágább" pontosan mit jelent.
-
nagyúr
válasz Mangosztán #103372 üzenetére
A legtöbb játékban tök egyforma a két kártya (3-4% ide vagy oda édesmindegy), viszont van pár játék, ahol az 1060 markánsan gyorsabb (hirtelen a GTA V-öt, Project Cars-t látom), ill. a DOOM esetében (meg idővel majd a Wolf 2-ben is) ez fordítva van. Az egyszer fontos kérdés, hogy ezek a játékok mennyire érdekelnek.
A "jobban kiszolgálás" annyit fog jelenteni, amennyit lejjebb írtam - az 1060 3GB-n egyre több esetben egy kategóriával lejjebb kell venned a textúrák minőségét.
-
nagyúr
válasz Raymond #103666 üzenetére
Ezen a tesztoldalon valóban nem, máshol meg igen:
hw.fr
computerbase.deEgyébként helyből challenge-elek minden tesztet, ahol a 960 több, mint 4-5%-kal gyorsabb, ugyanis kb. annyi az előnye ALU-ban és TEX-ben, miközben minden más területen gyengébb az 1050Ti-nél. Mitől lenne a 960 30%-kal gyorsabb pl. a Project Cars 2-ben? Olyanok az eredmények, mintha 1050Ti felirattal egy 1050 szerepelne...
-
nagyúr
válasz Raymond #103668 üzenetére
Vagyis azt akarod mondani, hogy az elmúlt 9 hónapban a 960 10-20%-ot gyorsult az 1050Ti-hez képest? Ez nem túl valószínű, bár aláírom, nem is lehetetlen. Viszont a PC2 kapcsán itt egy másik teszt, amiben pont fordított az eredmény (ebben ugyan 2GB-os 960 van, de mérd a 970-hez).
De a legfontosabb érv továbbra is az, hogy a 960-ban nincs semmi, amitől 30%-kal gyorsabb tudna lenni az 1050Ti-nél, tök mindegy, milyen jelenetben. Még 10% is nagyon gyanús. Szerintem valamit elbaltáztak GameGPU-ék.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Raymond #103670 üzenetére
Igen, ezért írtam bele utólag, hogy nézd a 970-hez, ha a 2GB-os 960 nem tetszik.
Tök mindegy, hogy mit futtatnak, irreálisak az 1050Ti eredményeik akár a 960-nal, akár a 970-nel, akár az 1060-nal összevetve.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fred23 #103685 üzenetére
Stock vs stock leginkább az 1050Ti fog nyerni. A 960 csak akkor tud, ha a játék szélsőségesen ALU-igényes - mivel a többi egység terén a két kártya kb. egál, minden egyéb esetben az 1050 Ti sokkal magasabb órajele fog érvényesülni.
Persze lehet olyat, hogy az 1050Ti-ből egy tápcsati nélküli, 1660 környékére boostoló példányt mérsz, a 960-ból pedig egy 1450-ig boostoló customot. Akkor már lehet, hogy a 960 lesz a gyorsabb, bár még mindig nem minden játékban."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz Fred23 #103689 üzenetére
Nem mondta senki, nem is cáfolni akartam vele valakit - arra akartam rávilágítani, hogy még +10-12% órajellel sem lesz minden játékban gyorsabb a 960.
A GameGPU tesztekben valami nem kerek az 1050Ti számaival (nekem rosszul címkézett 1050-nek tűnik). A specifikációkat pedig a tipikus boost órajelek mellett érdemes nézni, mert a stock 960-nál 1127 helyett 1290 a jellemző, a stock 1050Ti-nél pedig 1290 helyett cca. 1660 (tápcsatival 1750).
-
nagyúr
válasz Csupingo #103695 üzenetére
Igen, ezek a hivatalos órajelek. Nálam a GB D5 órajelei is hivatalosan 1290/1392. A gyakorlatban meg:
(#103697) Fred23: inkább úgy tudom elképzelni, hogy 1050-et mértek, csak az adatbázisban elrontották az összekötést.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Yogi Bear #103740 üzenetére
Jó az 1060 (a 6GB-osban érdemes gondolkodni), vagy ha hasonló áron van, akkor az RX580. Elsősorban szimpátia kérdése, óriási különbség nincs a kettő között, inkább több kisebb előny / hátrány (ide is, oda is). 29cm-nél kisebb modell mindegyikből van jópár.
-
-
nagyúr
válasz kolopele #103769 üzenetére
Két dolog:
- Olyan játékot biztosan sokat fel tudsz sorolni, ahol high-on időnként beesik 60 fps alá, ugyanis ez időnként jóval gyorsabb kártyákkal is előfordul, az 1060-nal biztosan. Ha ennyire fontos a fix min. 60 fps, arra inkább a G-Sync lesz a megoldás, mint a drágább VGA. No meg a drágább CPU.
- A véleményedhez természetesen jogod van, viszont ez a topik, amibe írogatsz, arra szolgál, hogy tanácsot adjon embereknek VGA-vásárláshoz. Nagy összegben mernék fogadni, hogy az 1050Ti / 1060 3GB / RX 570 körben gondlkodó emberek többségének nem fétis a fix 60 fps, és ezzel a folyamatos "900p-s kártya" mantrával őket bizony félrevezeted.Ennyi, részemről befejeztem.
-
nagyúr
válasz deny330 #104018 üzenetére
Kompromisszumokkal működhet. A 2560x1080-ban 33%-kal van több pixel, mint az 1920x1080-ban, jellemzően 20-25% sebességkülönbség van a két felbontás között. Ha 60 FPS-t szeretnél a széles felbontásban, akkor fullHD-ben 70-75 FPS kell, extrém esetben (pl. DOOM) közel 80.
Arra figyelj, hogy a szélesebb felbontás egyes játékokban a CPU-t is jobban eszi."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #104146 üzenetére
Lehet Kínából rendelni átalakítót 2-3 dolláros áron.
-
nagyúr
válasz thebigK #104391 üzenetére
Majd pls írd meg, hogy a ventillátora hogyan üzemel - erről a modellről nem tudok sokat, viszont a másik kettő Inno3D 1050 fix fordulatszámú légkavaróval van szerelve. Örömteli lenne, ha ez nem olyan.
-
nagyúr
válasz Fred23 #104537 üzenetére
Szerintem is ez a célravezető megoldás (esetleg némi felárért 4GB memóriával). Ill. ha a 370X tényleg 370X, és nem 370, akkor az ki tudja, honnan származik, Európában nem is biztos, hogy forgalmazták egyáltalán.
-
-
-
nagyúr
válasz Speed® #104711 üzenetére
Igen, pusztán elméleti a kérdés Itt van a 950 launch tesztje, itt 7.5%-kal van lemaradva a 760-tól, azt is elsősorban 3 játéknak köszönheti (Batman, Crysis 3, Hitman A). Kb. ennyi eltérés lehet a 760 és a 660Ti között is, szóval már 2015-ben is kb. egálban voltak. Azóta pedig a Kepler túl sok törődést nem kapott.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz maxika2004 #104742 üzenetére
Szerintem ne vegyél Kepler alapú kártyát (ie. GTX 660Ti-t).
-
nagyúr
válasz giornalista #104771 üzenetére
Kb. egy tizessel drágább az 1050Ti, azért az nem azonos pénz. Ár / teljesítményben tényleg hasonló a két kártya.
-
nagyúr
válasz giornalista #104774 üzenetére
Igen, ezt teljesen jogos kiemelni. Találtam ugyan egy 4GB-os 560-at 40e alatt, ami elvileg 1024 ALU-s (MSI Aero - bár az 1024 ALU-t egy bolt hozta, a gyári oldal erről hallgat), de tényleg nagyon oda kell figyelni.
-
nagyúr
válasz sylvia_1988 #105065 üzenetére
A CPU kb. jó hozzá, de a kártyát én nem venném meg. Esetleg akkor, ha elsősorban régebbi játékokkal játszol.
-
nagyúr
válasz carl18 #105666 üzenetére
A kukázós projektekben benne van az a veszély, hogy a félresiklott alkatrészek miatt végül mindent összeszámolva nem is lesz olyan olcsó. Szerintem a 8500GT sokkal nem gyorsabb a CPU-dban levő IGP-nél, a 7300LE pedig biztosan lassabb, úgyhogy ezek elég felesleges körök voltak.
A lentiekből valamelyik 5700-ast vagy a GTS 450-et tudom javasolni, de azokat sem jó szívvel - ennyire régi kártyáknál a támogatottság már igencsak kérdéses, és könnyen teljesíthetnek sokkal az elméleti (nem túl magas) tudásuk alatt. A GTS 450-hez még jönnek hivatalosan frissített driverek (fogalmam sincs, mekkora gyakorlati jelentősége van ennek), az 5770 pedig valamivel gyorsabb és kevesebbet fogyaszt. A 4850 kb. ugyanaz magasabb fogyasztással, mint az 5750, a 9600-ast és a 8800-ast meg jobb, ha elfelejted, hiába gyorsabbak elméletileg 4-szer, ill. 5-ször, mint a 8500GT."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz carl18 #105668 üzenetére
Ott valami beállítási vagy driveres gond lehetett - Intel IGP igen érzékeny a driverre.
Nem vagyok otthon a muzeális VGA-k használtpiacán, személy szerint én annyit sem adnék értük, amennyiért vetted őket Mondanám, hogy legjobban egy GTX 750-nel vagy egy GT 1030-cal járnál, de gondolom, része a funnak, hogy a chips árfolyamával összemérhető költségekből csinálod a dolgot, úgyhogy ezzel sokra nem mész. Sok sikert[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pintim.... #106205 üzenetére
Ha a resolution scale 60%-on van, akkor az olyan, mintha 1152x648-es felbontásban tolnád (feltételezve, hogy most 1920x1080 a felbontás), amivel iszonyú sok képminőséget veszítesz - sokkal többet, mint az Ultra és a High beállítás között.
-
nagyúr
válasz Pintim.... #106214 üzenetére
Jaaaaaaaaaaa... Akkor az nem 60-70%, hanem 140 Szerintem vedd vissza 100-ra, látványban nem lesz rosszabb (sőt, lehet, hogy jobb lesz), és nyersz vele egy csomó FPS-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest