Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#109356) maajsz válasza zed juron (#109352) üzenetére


maajsz
senior tag

Ez azért a valóságban ferdül egy kicsit. Ha valaki elad használtan valamit és nem keletkezik írásbeli szerződés, esetleg még adásvételit sem írtok akkor nem igen kötelezi semmi. Egy magánszemély, mint eladó se nem kereskedő, hogy garancia kötelezze, de még csak szakértő sem, hogy felmérje hogy az adott termék milyen szavatossági állapotban van. Ha pl veszek használtan egy mopedet és nem vagyok motorszerelő majd kövi szezonban továbbadom és az új tulajnál megfekszik rajtam mit ver le? A jármű adás-vételiken pl kifejezetten fel is van tüntetve, hogy magánszemély semmiféle fajta garit nem tud vállalni. Más kérdés ha egyéb pontokkal egészítitek ki a szerződést.
A km óra tekergetés más tészta, az hozzátartozik a jogilag szabályozott paraméterekhez, függenek tőle rendeletben meghatározott értéken, pl műszaki vizsgán feljegyzett állás stb.
A videókari állapota, (hány km van benne :F ) semmilyen hatósági rendeletben nem számon kért érték. Az meg, hogy mi tartozik a rendeltetés szerű használathoz, a kereskedőnek semmi köze, az tartozik alá amit a gyártó meghatároz. Ez az egész "bányász kari" dolog csak a minig hype miatt van előtérben, azelőtt is voltak olyanok akiknél 0-24-ben ment a gép, esetleg sz@rrá volt OC-zva a kari.
Az meg hogy mi a tisztesség, nem érdemes idevenni, mert ez gyk bármilyen nemű használt adás-vételkor felemlegethető, ha használt mikrót veszel vagy akármit. Amit pl az autós nepperek játszanak az ennél nagyságrendekkel szemtelenebb dolog, néha még életveszélyes is és megoldják, hogy ne kelljen garit vállalniuk az adásvétel után.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.