Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
LOL a 280X már nincs is forgalomban az IPON-on? ez is olyan gebasz volt vagy mind el is adták? 8)
-
gezu1025
tag
Sziasztok!
Vga vásárláson gondolkozom egy ideje. 7790/7850 körül mozogtak a gondolataim. Az egyiket sokaltam, a másikat keveseltem. Ezért úgy határoztam, hogy bevárom az R7 260x-et, de a külföldi tesztek és a jelenlegi ára szerint, nem éri meg. Viszont, azért valami jó is kisült a várakozásból, hiszen a 650ti boost kellemes, ár esésen ment keresztül.
5770-et cserélve, HD felbontásra 2-3 évig komprumisszumos játékra keresem a minnél olcsóbb megoldást. Ezen az áron szimpatikus lett a 650 ti boost, de aggódom az amd "technikai fölénye" miatt. (dx, mantle, next gen konzolok).
-
R3nts
senior tag
válasz
AAntii
üzenetére
Köszönöm a segítséget!Lehet,sokan vitába szállnának velem,sőt valószinűleg talán igazuk is lenne....de én valamiért mindig nVidia felé voksoltam....szerintem most is a GTX650Ti 1GB-osa mellett fogok dönteni...tulajdonképpen csak az aktív 3D-s tévém felé küldött 1.4-es HDMI kimenete a lényeg nekem,a régi kártyámmal (XFX GT240 1.3a HDMI-je )szemben.....na persze nem árt, ha 1-2 játéknál azért előnyt jelent a régi VGA-val szemben.....És akkor tuti elég neki a CoolerMaster 520M táp, P5QLPro alaplap ,egy Core2Dou E7600, és 2X2GB DDR2 RAM....Nem tudtam kiküldeni a VGA-ról 1.4 highspeed HDMI-vel 3D aktív TV-hez jelet a 3D BD25/50-ek nézéséhez, elsősorban ezért szorulok a videokari cseréjére....köszi a segítséget!
-
hash99
senior tag
Ugye jól gondolom hogy egy i5 4670k 4.4ghz-en elég hogy kihajtson 2db 7970-et 1100\1600-on?
-
R3nts
senior tag
válasz
marcusa
üzenetére
Köszi!És az nVidiánál mi a 7770-es megfelelője kategóriájában....?Aminek ugyanígy elég az emlitett konfig...?És itt ugye ezeknél (pl. a 7770-es)a kártyáknál 1GB DDR5(?) VGA-król beszélünk ugye....?A PC konfigomhoz ne is akarjak egy 2GB-os kártyát például...?Mert nem elég neki vagy a procim,vagy a tápom,ugye? Szóval a Radeon 7770-ese....és NVIDIA-ból...?Köszi welőre is!
-
Eagl3
veterán
válasz
Casanova*
üzenetére
Kb. 80-ért volt giga 280X két napja iponban. szal az a 16 inkább 10 vagy még annyi se.
Úgy döntöttem egyelőre nem veszek, az ajánlott Dell-ek semmivel nem jobb képminőségűek a mostani monitoromnál sőt, ebbe jobb a panel is ahogy az okosok mondták, túl sokat meg nem akarok költeni, így hát marad ez. Most csak VGA-t veszek, winyót meg még 4 giga ramot. Alaplap/proci egyelőre elég.

(#32589).: BF4 előrendelve GTA IV meg várós.

-
Freiherr
őstag
Én is elvoltam,de nem bántam meg a cserét egyáltalán.
Plussz most már elég jó árban vannak az IPS paneles,belépőszíntű monitorok is,ég és föld a TN-hez képest.ST05:próbálj ki egy IPS paneles,FHD monitort,utána nem akarsz visszaülni a régi f@s elé,azt garantálom.Nem minden az fps,nekem sincs 100k-s kártyám,mégis lazán elvagyok,ez egy bullshit,hogy ilyen cucc kell FHD alá.
-
ST05
őstag
válasz
Freiherr
üzenetére
mi a baj az 1600x900-al ? a 40% több fps?
vagy azt hogy gond nélkül fel lehet csutkázni a részletezettséget?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
én eléggé hd ellenes vagyok, mert egy 60fps-hez 100ezres vga-t igényel
hogy feltehessük high-ra a játékokban ,neadjég még AA-t is...
egy ilyen fenti felbontásban pedig sokat gyorsulnak , akár másfélszer annyit..
látványra pedig alig kevesebb...
mondhatnám bután egyszerűsitve a HD nak annyi értelme van, hogy kétszer erősebb
karit igényel ,legalább másfélszer annyi pénzért
..Zolee888: asus a leghalkabb(72k), giga sem rossz az pedig olcsóbb ( 66k)
msi gaming nem az igazi, hawk ami még esetleg , de az már 75k, akkor inkább asus... -
Zolee888
tag
A Gtx 760-ok közül melyik gyártó kártyáját ajánlanátok?(megbízhatóság,mennyire hangos,hőmérséklet)
-
elerion
csendes tag
Sziasztok!
VGA vásárlás előtt vagyok, és tanácsot szeretnék kérni. Az összeget tekintve max 30.000 szánnék rá, inkább ezen belül, és olyan VGA-t szeretnék, amelyik alacsony fogyasztású (max 75W), tehát nem kell hozzá plusz tápkábel. Az R7 250-ben gondolkodtam, de ti mit javasolnátok, jobb választás egy HD7750 vagy valami az nVidia oldaláról. Nem tudom, hogy R7 250 tud-e annyit mint egy 7750, vagy várjak még hátha adnak ki R7 250X modellt?
Köszi
-
Gampa
aktív tag
Üdv az Uraknak! Lenne egy nem ma gépem,ebbe szeretnék valami kártyát!
A régi 4870em kimult,és helyette kéne valami uj!
E8400,2x2GB DDR2,Táp 550W Gigabyte Odin
Ezt a 7770-est nézegettem! Árban egész jó!
-
Zolee888
tag
Sziasztok!
Most szeretnék új videókártyát venni.
GTX 560-amat szeretném leváltani.
GTX 760-at néztem ki egyenlőre.Megéri váltani?Mekkora előrelépés lesz ez a játékokba?Mennyivel fognak jobban futni? gondolok itt crysis 3-ra, metro last light stb 1680x1050 a max felbontása a monitoromnakIntel Core i5 2500k és 8 GB memória mellé menne.
-
123sylaar
aktív tag
Hali.
Ez a kártya most nagyon jó árban van: [link]
Lenne értelme egy x4 750k/760k + Asrock FM2A75 PRO4-M alaplap +2x4 giga kingmax ram+fsp hexa 500w táp mellé, vagy elég egy 7790? -
M@rdel
őstag
válasz
Norby021
üzenetére
A tápod sajnos felejtős!
Én nem bíznám rá a gépem!
A legolcsóbb ajánlható alternatíva Chieftec CTG 500 ~11eFt körül.
De a tápos topikban segítenek! -
Norby021
csendes tag
-
AAntii
őstag
válasz
Norby021
üzenetére
Az asus kártya kompatibilis a géppel, ha a 6850-nel nem volt gond, akkor a 660ti-t is bírja majd a tápod, reméljük. (azért a biztonság kedvéért a pontos típust megnézhetnéd, mert a 660ti tdp-je 23 wattal több és ha már így is határon volt a táp, akkor lehet kevés lesz.)
Használtan tervezed venni? Mert újban azért van egy-két alternatíva, amit figyelembe vehetsz (r9 270x, gtx 760), amik kb. hasonló árban vannak.
-
Norby021
csendes tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni h szerintetek az alábbi kinézett VGA kártya kompatibilis lenne e a mostani gépemmel:
Kinézett VGA: ASUS GTX660 Ti DirectCU II 2GBGépem pedig:
A.lap: Gigabyte P61A-D3
Proci: Intel I5 2320 3,0Ghz
Memória: Kingston 4GB DDR3
VGA: Sapphire HD 6850 1GB DDR5
Táp: Hipro 430WÉs ha nem akkor szerintetek mit kéne cserélnem és mire.
Illetve ha ez a vga kártya nem lenne jó akkor ennek a helyére egy másik vga? annak is 2GB-osra gondoltam.
( ha az Asus nem lenne jo akkor az ujnak is Sapphirét gondoltam )Előre is köszi.
Norbi.
-
mlas222
csendes tag
Bocs fiúk, lehet, láma kérdés itt, de megakadtam...
PCI-Express x16 (2.0) kártya műxik a PCI-Express x8 (2.0) slotban? Server alaplap, és csak ez van rajta
Vagy ha nem, akkor milyen x8-at lehet még venni? Teljesítménye mind1, csak DVI legyen rajta (meg passzív jó lenne)
Alaplap: SUPERMICRO X8SILkösz
-
P.Dude
őstag
ST05, kero35: Köszönöm a segítséget!

-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Akkor kicsit máshogyan teszem fel a kérdésem: melyik az a legnagyobb/legerősebb VGA, mint Radeon, mint nVidia részéről, ami még elmegy egy CoolerMaster RealPower M520-as tápról,elég neki egy Intel E7600 2X3,06GHz core2duo , és 4GD DDR2 RAM dualkit-ben...és egy P5QLPro alaplap van...
-
ST05
őstag
válasz
P.Dude
üzenetére
7770 neccesen beleférhet 20k-ba ha jót akarsz ...( esetleg 7750 de ez joval gyengébb)
esetleg ilyesmit nézhetsz hogy : 5670(olcsó), 5750( közepes), 5770, 6770 ( ezek már elég erösek)
fontos, hogy 1GB ddr5 legyen , és gari jó lenne, bár az 5ös szériánál már ritka amin még van gar...
nvidiabol gts 450, 550ti , 650 ,, nézz körül , ha van pár kiszemelted ,ujra összevetjük öket ... -
P.Dude
őstag
Milyen videókártyát ajánlotok egy C2Q Q8400-as procihoz?
Olyat, ami nem hajtja ki a procit, de nem is gyenge!
PCI-E foglalatos kellene!
-
AAntii
őstag
válasz
banderasz77
üzenetére
Én tutira a 650ti boostot venném. Az 2 gigás a 7790-ből is drága, tehát ugyanakkora memóriával rendelkezik a két kártya (gondolom te is az egy gigásra gondoltál 7790-ből is, két gigásnak eleve nem sok értelme volna, mert ahhoz gyenge a gpu), ellenben a 650ti boost érezhetően erősebb. A flexibilis memóriakezelés engem nem tántorítana el, a plusz erő számomra többet érne.
-
ST05
őstag
válasz
banderasz77
üzenetére
boostbol nem szabad 1 gigást, mert flexibilis memoriakezelés miatt csak 768mb a teljes értékü
szval 1 gigások esetén 7790, ha mindkét 2 gigás, akkor a boostz erősebb
de linkeld be a 2 tipust...
erősorrend: 7770, 650ti, 7790, 650ti-boost- 7850-660-7870-660ti-760 stbF.B.I.: 3dmark11 jó tesztelő még, de ahhoz gyenge az a kártya, de le kell menjen vagy 3dmark06 inkább.
átékbol lehet húzni ezeket a kissebb vga-kat, de teljesitménynövekedést ne nagyon várj sokat...
gyakorlatilag felesleges... -
F.B.I.
veterán
Ezt a kis HD6570-t, az alap órajelről 800/900-ra húztam, aztán futtattam Unigine benchmarkot, amivel stabilan lement.
Kérdésem: elég ez az órajel, ne szenvedtessem tovább vagy van komolyabb bench, amit érdemes futtatni?
A teszt alatt 73C fokig ment fel, 30% venti használat mellett (HP dc7700 kuckó). Elég ez neki?
-
banderasz77
addikt
7790 vagy GTX650Ti Boost 1 GB?
-
(jan)
őstag
Bocsájtsátok meg láma kérdésem de nekem ez a videó-kártya téma magas mint nyúlnak a lórács...
Az létezhet hogy egy core i3 540 video teljesítménye jobb mint egy 8600gt 256mb? Melyiket lenne érdemesebb használni ?
-
AAntii
őstag
válasz
justo00
üzenetére
A 280x 250wattos tdp-vel rendelkezik, szóval ahhoz, hogy kényelmesen elboldoguljon vele egy tápegység, nem árt, ha tud 450 wattot 12 volton (a tiéd jelenleg 400-at tud). A tiéddel sem esélytelen, hogy beinduljon a masina, de nagyon a határon lenne, játék közben mindig full terhelésen, tartalék nem lenne benne semmi, tehát ha ebben a kártyában gondolkodsz, vagy a 7970-esekben (akkor még inkább, 300 watt tdp), el kellene adnod a jelenlegi tápodat és venni egy nagyobbat. Normális tápegységből elég lenne oda egy 600-as is és lehetőség szerint én már egyben hagyott 12 voltos ággal rendelkezőt vennék. Mivel a tiéd a középkategóriás gépek esetén az összeshez elég, így ha arra kerül a sor, akkor hamar el fogod tudni adni.
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Futok még egy kört, hátha valakinek van hasonló problémája, vagy volt és megoldódott.
A gép konfigja:
ASRock B75 Pro3-M, Intel Core i5 3470, 4GB RAM, Chieftec CTG-500 80P, WD 1 TB winchester
A videókártya:[link]Ha az Ati 13.4-es drivere van fent akkor a rendszer telepítés után újraindítja magát, majd ha én is újraindítom a gépet akkor elindul és feláll a rendszer. A 13.4-es driver esetén a Windows kiírja, hogy A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt.
Ha az Ati 13.9-es driverét rakom fel, akkor is a telepítés után a rendszer újraindítja magát, viszont ha én akarom újraindítani a gépet, akkor megy a gép, de nincs kép. Ilyenkor ki kell kapcsolnom a gépet, majd ha újra bekapcsolom, akkor működik rendesen (ad képet), s a Windows nem ad képernyőillesztős hibaüzenetet.
Játékok alatt nincs semmi gond, működik a videókártya, nincs fagyás.
Kiszedtem a kártyát és újra visszaraktam, csatlakozókat is megnéztem. Furmark-kal leteszteltem, nem szemetelt, a hőfok is megfelelő volt, lefutott a teszt rendesen. 3 teszt közül 1-nél fordult elő, hogy akadozott a kép, az Avg Fps 7 volt!Mi okozhatja a hibát, valami a driverrel van, vagy előfordulhat, hogy a kártya hibás?
Üdv,
GBoy -
ST05
őstag
-
justo00
tag
Sziasztok!
Az adatlapomon lévő konfiguráció elbírná és kihajtaná az alábbi karit: [link]
Érezhető lenne a váltás?
Ebben az árkategóriában ez jó választás lenne vagy mit ajánlanátok?
A jelenlegi 6950-t mennyiért lehetne eladni? -
marcusa
addikt
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Igen, ez magasabb órajeleken jár, mint a sima 7970, de tesztekben is külön szerepel.
-
marcusa
addikt
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
A 280x kb olyan erős, mint a 7970Ghz.

-
wolf033
senior tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség.
Egy kicsit elvesztem a videokártya rengetegben ezért inkább megkérdezem tőletek, hogy mit lenne érdemes venni ha lecserélem a jelenlegit.
A gépem: Phenom II x4 955 BE, 2x2 Gb ram Sapphire HD 5670 1 Gb DDR3 és egy 420-as táp. Win 7 32bit viszont ez most 64 bit lesz ha rá veszem magam az újra telepítésre.
Kéne valami jobb videokártya lehetőleg ne túl nagy fogyasztással és normális áron. A jelenlegin eddig elfutott minden játék (álltalában közepes grafon) az újak közül a Splinter Cell Blacklist egyedül ami laggolt elég rendesen bár ez sem biztos, hogy a kártya volt kevés mert tök mindegy, hogy minimum grafon volt vagy közepesen akkor is ugyan úgy laggolt, Szóval ha valaki tud segíteni akkor azt szívesen veszem. 20-30k között gondoltam a cserét ha van olyan amire érdemes. -
Kowi84
aktív tag
Sziasztok! Egy elég régi gépbe keresek valami olcsóbb, de viszonylag normális kártyát amit még úgy ahogy meg is hajt. A8N SLI Deluxe alap, Opteron 180 proci. 15e-ig. Mondjuk... Mit tudnátok ajánlani? (Azon kívül, hogy vegyek új konfigot normális kártyával. Nem a sajátom a cucc, ezt már én is javasoltam). Ha pár ezressel drágábban van valamilyen ami ár/értékben jobb akkor azt is javasolhatnátok.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
banderasz77
üzenetére
Sajnos én ezt nem tudom bocsi.

-
banderasz77
addikt
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
És akkor melyik a jobb? A sima, mert nem droppol terhelés alatt?
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
banderasz77
üzenetére
-
banderasz77
addikt
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Upsz, akkor így:
SAPPHIRE 11197-11-40G HD7970 3GB GDDR5 OC PCIE
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
banderasz77
üzenetére
Nem jo a linked nekem.

-
banderasz77
addikt
Gyerekek! Ez nem Boost-os 7970?
-
Gaskains
csendes tag
Sziasztok!
Eljött az idő hogy lecseréljem Sapphire HD6850-es videókártyámat. Ti mit ajánlanátok egy Intel I5-760 proci mellé? (70K-ig)
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Egy ismerősöm most alkalmi áron juthatna egy alig használt 7950-hez épülő mini ITX méregzsákjába. Kérdés hogy az A10 6800k prockó elég e mellé? Esetleg induljon intel irányba?
-
-
AAntii
őstag
válasz
Stereopheis
üzenetére
Driver sweeper pl.
-
ZS3NI
őstag
válasz
Stereopheis
üzenetére
Miközben teszed fel az uj drivert, kattintsd be hogy legyen clean install.
-
Stereopheis
tag
Üdv!
Most jött meg a gxt 650 ti boost-om. Mivel kellene lepucolni a régi 8600 gts driverét mielőtt felrakom a 650-ét? A legújabb nvidia driver az ajánlott mindig?
Köszi!
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!!Érdeklődni,és szakmai tanácsot kérni szeretnék! : adott egy Win 7 x64 SP1 oprendszer, 2x2GB DDR2 dualkit RAM-mal, , Intel E7600 Core2Duo 2X3,06 GHz procival, CoolerMaster 520W táppal és egy nVidia GeForce XFX GT240 1 GB-os VGA-val, amin 1.3a HDMI kimenetem van....mivel szert tettem egy aktív 3D-s Full HD LED TV-re (40") , és PC-ről szeretnék rajta filmet (BD25/503D ISO) lejátszani, a megfelelő fórumban azt a választ kaptam, hogy sajnos csak az 1.4-es HDMI kimenettel rendelkező VGA fogja nekem a 3D-t tudni....szóval a kérdésem az lenne, hogy milyen "minimum szintű" VGA-t vegyek ehhez a meglévő konfighoz, ami a most benne lévőnél azért korszerűbb, de ami 1.4 HDMI kimenetet tud, és még érdemes a fenn emlitett konfigurációhoz beletennem a PC-be....(elbírja még a táp, kompatibilis a 4GB DDR2 RAM-mal, és a "sima" Core2Dou-mmal...) A "házimozis", és "3D-s" topikban már kitértünk erre, de most konkrét PC-s VGA-s segítség, tipp kéne....ja és pl hogy nVidia, vagy ATI legyen-e...?Azt hallottam kevesebb a kompatibilitási hiba az Intel_nVidia párosítás közt,mint az Intel(procim), és ATI közt....és mást most tuti nem tudnék cserélni a PC-ben....tehát ebbe a konfigba kéne bebiggyesztenem...köszönöm szépen a választ előre is.....sokat segítenétek vele!

-
Buci21
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
idáig jutottam
időm nem volt másra, a kártya kellett öcsémnek, nem tudtam többet nyúzni, csak arról a pár óra gémelésről tudok nyilatkozni amit lenyomtam rajtuk(#32504) AAntii:
végiglapoztam egy rakás tesztet, és játékfüggő
nagyon játékfüggő... pl BF3-ban még a 660Ti-t is elveri a 7870, Far Cry 3-ban is... A Bioshock Infinete-ben valahogy nagyin kikap a GTX 660-tól. Am a tuningpotenciál jobb benne, szóval én 7870-t vennék. (na meg ott a Mantle API is... ) -
Szipoly
tag
Mikor jelennek meg az új kártyák? Megy még lejjebb a bolti áruk a 7850/7870-nek?
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Autós topik
- Napelem
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- weiss: Autó költségek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
bf gémek nekem nem jönnek be. 
szerintem is maradjon az eizo monitorod. mivel fogsz gémelni? bf4? ghosts? én a ghosts-t és titanfall-t várom nagyon. csak előbb legyen meg a jó pc-ém. szar a laptopom. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Meggyi001