Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27312) puiza


puiza
csendes tag

Sziasztok!

VGA-kártya cserével kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.

Az

ASUS P5G41T-M LX
INTEL Pentium E6700 3.20GHz 775 BOX
KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz CL9 KIT2
SAPPHIRE 11168-30-20G HD5670 1GB GDDR5 PCIE
FSP Aurum Gold 400W

konfigurációjú gépemben tönkrement a VGA. Másfél éve van meg a gépem, de a Sapphire már az elejétől fogva folyamatosan gondot okozott. Többször előfordult, hogy a bootolás nem volt teljes - felpörgött a kártya, de a monitor nem adott képet. A szétszerelés, mozgatás, benyomkodás, a rögzítőcsavarok meglazítása néha javított a helyzeten, máskor viszont csak a "csoda" segített... vagyis váratlanul újra működött.

Valójában a másik hibája miatt szántam rá magam végre a cserére. Az elején csak egy-két hetente, aztán egyre sűrűbben zakatolni kezdett. Mostanra folyamatossá vált a hangos zörgés, zakatolás. Két ventillátoros a kártya, és az elülső ventije ment tönkre.

Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mire cseréljem, ha javítani nem lehetne, illetve ha azonnal felkínálnák a cserelehetőséget. Photoshop 3D-re, After Effectsre, játékokra is használom a gépet, tehát jó erős kártyára van szükségem.

Ezeket néztem ki:
[link]
[link]
[link]
[link]

1) Ha maradok a Radeonnál, de a HD7750-es modellre váltok (a régit már nem is árulják), nem lenne-e gond, hogy a HD5670-es drivere van a gépemre telepítve?

2) Ha Nvidiára váltanék, a két féle driver nem veszne-e össze, nem vágná-e taccsra a win7-et, azaz nem kellene-e újratelepítenem az egészet?

3) A harmadik kérdésem az lenne, hogy a konfigurációmhoz melyiket ajánljátok (Radeon vagy Nvidia), illetve melyik modellt az egyiken vagy a másikon belül.

4) Úgy néztem, hogy a 3 kártya közül csak a Gigabyte-nak van szüksége külön tápcsatira, ez gond szerintetek? Vagy inkább tápcsati nélkülit kéne keresnem?

5) Az utolsó kérdésem: a jelenlegi procim ki tudná használni a fenti négy kinézett kártyát?

Előre is nagyon köszönöm a tanácsaitokat!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.