Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#143316) Hadeska22


Hadeska22
aktív tag

Üdv,

A véleményetekre lennék kíváncsi, így ha tudnátok segíteni akár válaszként akár PM-ben azt megköszönném!

Jelenleg egy MSI féle 1660 Super kártyát használok (2 fans edition), amit szeretnék leváltani, éppen ezért be is rendeltem egy MSI Gaming Trio 3060 TI-t. Mivel a kártya nagyon limitált számban elérhető, így az enyémre is a hónap végéig kell várnom.

Alapvetően 3070 és 3060 között vacilláltam, végül úgy éreztem, hogy azt a 40-50.000 Forintnyi árkülönbséget nem éri meg a 3070 tekintve, hogy teljesítményben nincs akkora különbség. Viszont ott motoszkál a fejemben, hogy lehet többet érnék egy 3080-nal, hisz ott már talán lenne is szignifikáns különbség teljesítményben.

QHD felbontáson játszom és szeretném ha az FPS nagyjából úgy a mostani címeknél elérné a 110/120-140 FPS-t (szerk. High vagy Ultra beállításokkal). A kérdés, hogy szerintetek jobban megérné inkább visszamondani a 3060 TI-t és egy 3080-ba invesztálni, vagy igazából a 3080 előnye inkább 4K-nál jelenne meg és amire nekem kell arra egy 3060 TI bőven elég? Természetesen utóbbira kicsit gyűjtenem kellene, de egy darabig nem szeretnék GPU-ra költeni szóval ilyen kompromisszumra hajlandó vagyok :)

Ugyancsak, gondolkodom, hogy a berendelt MSI monstrum helyett akár egy GainWard kártyát beszereznék. Mit gondoltok a márkáról?

Megmondom őszintén, hogy a brandről annyit tudok, hogy a Palit alá tartozik ami az egyik legnagyobb GPU gyártó. Viszont azért mert valami nagy nem jelenti azt, hogy jó is amit csinálnak. Amit olvasni róluk, hogy "fine" kártyákat csinálnak azaz semmi kiemelkedőt, viszont a stabil átlagot hozzák és egy megbízható gyártóról beszélünk. Vagy inkább ne adjam fel ezt az MSI-t? A méreten kívül amúgy tetszik a design dacára, hogy nem szeretem ha RGB-ben úszik a gépem. A hűtés miatt már inkább aggódom, hisz az MSI féle hűtés az biztos, hogy jól fog szerepelni, míg a Gainward-ét nem ismerem, nem is volt lehetőségem tesztelni.

Hu, ennyi egyelőre. Köszönöm ha végigolvastad, ha válaszolsz azért ultra nagy köszönet jár :)!

[ Szerkesztve ]

B.C Rich...Jackson...Ibanez(?)

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.