Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#139375) TechN7ne válasza kolopele (#139364) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Na skacok ,akkor tartok egy kis beszámolót a videokártyák minőségéről.

Nagyon sokan a kártya minőségét a rá rakott minőségű hűtés szempontjából méri fel ,ha nagyon hatékony és halk a hűtés akkor már el van fogadva kiváló kártyaként.
Valójában meg nem csak erről van szó ,egy videokártya nyák és annak felszereltsége elsődlegesen a legfontosabb ,majd azután jön a hűtés csak.
Nem mind1 milyen minőségű vrm van rájuk helyezve ,nem mind1 melyik gyártó memóriája ,és nem mind1 hogy az egész alkatrész felépítése mennyire bírja a strapát.

Első példám a Gigabyte kártyák ,amiket ha kis szerencsével kifog az ember nem jelenik meg a venti búgás és kap egy nagyon hűvös ,hangtalan példányt. Ilyenkor jönnek a meglepetések ,a kiváló hűtés alatt rejtőznek a leggagyibb vrm kiszerelések ,a leggagyibb memória persze ami általában a micron szállít ,és a kártya kimeneti képminősége is a legalja ,ha nézed a monitort észre veszed alig van benne szín ,mélység ,fényerő ,grafikus feldolgozása szemmel láthatóan gázos. Ugyan ide sorolhatom a MSI féle ventus csodákat ,mindene fos ami a hűtés alatt rejtőzik.

ITT egy kis beszámolóm a képminőségi különbségekről.

Fontos kiemelnem a kategóriákat is ,minden gyártó forgalmaz alsó-közép és felső kategóriát is ,értelem szerűen ebben az esetben nem lehet kijelenteni ,hogy egy adott gyártó összes terméke hibátlan ,de vannak persze kevés kivételek is (Evga ,Sapphire).

Itt jön az Evga ,aminek felszereltsége nem minden esetben bőséges ,viszont a legjobb minőséget képviselik.
Inkább legyen egy adott nyák on kevesebb vrm de az a legjobb minőségben ,mint tele rakva a legrosszabb fajtákkal... Memóriákból is csak a legjobbakat használják ami hihetetlen módon érezhető (Samsung) ,és itt most nem a tuningot értem. :N Az ilyen gyártóknál a hűtés csak másodlagos és maga a kártya minősége az elsődleges ,ha valaki játszik nem hallgatózni fog 3mm el videokártyától ,hanem nézi a képernyőt és nyomassa a game t.
Evga hűtésük hangosabb mint egy Rog vagy egy Gaming X ez nem is vitatott ,de játék közben kit érdekel mikor vagy füles van a fejeden ,vagy a hangfalak szólnak.
Ezek mellett nyugodtan leveheted az egész hűtést és rá rakhatsz teljesen mást ,vagy azt csinálsz vele amit csak akarsz ,nem veszted el vele a garanciát ,ez is egy fajta bizonyíték arra ,hogy a nyákjuk eléggé felszerelt és megbízható ,ilyen Giga ,Palit ,meg egy jó pár gyártóról ezt már nem mondhatod el.
Vannak olyan Evga fanatikusok ,akik automatikusan ha meg veszik a kártyát ,leveszik a hűtésüket és kirakják a falra... :)
És legutolsó sorban az én legnagyobb örömömre: képminőségük nagyon szép ,telt és élethű színeket produkál ,nem fakult ,van benne dinamika tartomány bőségesen ,nagyon sok nvidia gyártó ilyen minőségben nem tudja megjeleníteni az adott gpu t ami bele van szerelve.

Úgy érzem az Evga olyan lesz nálam mint az iPhone ,megtaláltam a tökéletes gyártót és inkább kifizetem értük a félárat mostantól.

Itt egy kis 3d vantage
Gagyi alkatrésszel megáldott RTX 2070 [link]
Minőségi alkatrészekkel megáldott sima RTX 2060 [link]
Alig van különbség ,pedik a két kártya közt két lépcső is található.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.