Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lolal
senior tag
válasz dugo_ #101401 üzenetére
Persze csak egyenlőre nem tudom hogy a VGA - rossz e, vagy sem. De érdekes, mert amúgy csak a játéknál jön elő ez a hibajelenség. De előzménye pl grafikai bugok vagy széteső csíkozó képernyő nincsen. Másrészt csodálkoznék is ha egy 2 éves 980Ti ilyeneket produkálna, amikor a Gainward GTX 580 am, annyit kapott mint egy rossz ló és 4,5 évig nyúztam vágtam, semmi baja nem volt.
Legutolsó sorban attól is félek hogy hiába garanciális a kártya vissza viszem az Iponhoz mit tudnak csinálni vele ... a csecsszopó bányászok lerabolták a polcokat ezért még tán levásárolni sem tudnám , megjavítani meg hogy lehet egy ilyen kártyát ...
[ Szerkesztve ]
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
kolopele
nagyúr
-
lolal
senior tag
válasz kolopele #101403 üzenetére
Ezt nézegettem szerintem elkellene bírnia. Mit gondolsz ?
[ Szerkesztve ]
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
kolopele
nagyúr
válasz lolal #101404 üzenetére
Én azt nem értem miért akarsz 700W - os tápot?
A rendszered kb. fogyaszt 320W - ot. Még egy 500W - os minőségi táp is elég lenne, de legyen 550 - es. Amikor nekem még ilyen kártyám volt egy Raider 550 -es volt mellette. Nem kell nagyobb. Persze ha tervezel bármi nemű fejlesztést ami jelentősen megnöveli a teljesítményt akkor veheted.[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Van itt valakinek EVGA kartyaja?
Telepitem ezt a EVGA Precision XOC progit de nem indul el...
(alkalmazas nem tud megfeleloen elindulni ( 0xc000007b) hibat ir.)Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
chopin42
addikt
-
vaakuum
addikt
válasz KAMELOT #101327 üzenetére
És ha [INNO3d] és az [MSI Armor] közül kellene választani, melyik a jobb? Az msi elvileg 8+6 tápos, és vízszintes a lamellázata... Ezért inkább azt gondolnám jobb vételnek. Tényleg az a jobb?
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Nikla
tag
Sziasztok,
Photoshop alá keresnék GPU-t, akár régebbi típust, de mindenképp csak újként kapható jöhet szóba.
A legnagyobb segítséget az jelentené, ha firepro/Quadro témában tudnátok irányt mutatni nekünk.Az optimális kártya minél olcsóbb, nem nagyon erős, de minél magasabb a memória sávszélessége, 2-3gb memória így bár bőven elég.
CPU-ban egy 7700X vagy hasonló kerülne mellé.
Érdemes kisebb firePro vagy quadro kártyákban gondolkodni? Tényleg többet tud ebben az esetben egy
60-e es árszintet nézve:
GTX1060 3gb DDR5 192bit
vs
Quadro P600 2gb DDR5 128bit?Köszönöm előre is.
Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)
-
hla01
újonc
Sziasztok!
Adott az "öreg" régi gépem, amely sajnos nem viszi az általam elvárt színvonalon GTA V-t . (max monitor felbontás 1680*1050!!)Elsősorban videókártya cserére gondoltam, kb 40ezer forint értékben. Azonban, ha a konfigurációm nem képes kellően kihajtani egy új vga-t, akkor később az egészet lecserélem.
A konfig:
-Gigabyte GA EP 45 DS3
-intel core 2 quad Q9400 2.66ghz
-6GB geil ultra ddr2 1066mhz, azonban tuning nélkül csak 800mhz-n mennek..
-sapphire HD5850 1GB (van még hd4870 1gb toxic kártyám, de csak dísznek, crossfire használattal csak az áramszámlámat növelte, az fps megegyezett single kártyáéval)
- gigabyte superb 460 tápBármilyen megoldási javaslatot szívesen fogadok (akár tuninggal kapcsolatban is, ha offtopic, légyszíves küldd pü-ben), a fő kérdés azonban az, hogy melyik kártyát tudná még kihajtani a processzor, illetve hogy van-e annak egyáltalán értelme. Köszönöm előre is!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hla01 #101420 üzenetére
A Q9400 simán megy 3.2Gn, ill. szerencsétől függően feljebb is, ha rászánod az időt, lapod van hozzá. Vagy
nézhetsz egy jó E0 5450et is pl. a helyére, azzal nem ördögtől való a 4GHz gondolata sem, ott már korrekt a tempó is GTA5 mércével.
RAM viszonylag oké, 1680ban megelégszik ennyivel is többnyire. Bár jó kari volt az 5850, enyhén szólva karcsú, mindenképp nagy ugrás lesz, ha cseréled. Felbontás fényében részemről akár egy 1050TI is sincs túlzásnak titulálva, idővel úgyis cseréled alatta a vasat, akkor majd kiteljesedik a tempója. Aprón nézz szét, ~40ért találsz. -
NY_A
őstag
Sziasztok.
Pár napja agyalok, valaki tegyen helyre!
Van egy i7 7700K-m Gigabyte GA-Z270M-D3H lapban, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 3000MHz rammal. Egy RX470-em volt amit nemrég elcseréltem egy Gaming G1 GTX1060 6gb-ra. Kaptam egy ajánlatot egy új EVGA GTX1070-re, 60 ezret kellene rádobnom a 1060-ra.
Azon agyalok, hogy megéri-e ennyi pénzt kiadni érte. Full HD-ban játszom mindent maxra tolva. A 1060-as szépen teljesít, nem igazán lehet rá panaszom. De vajon meddig lesz elég ez a teljesítmény? Főként multizok vele, BF1, hamarosan SW Battlefront 2. Ezek szépen futnak. Tudom, nekem kell eldöntenem, hogy megér-e nekem ennyit, de vajon tényleg megér ennyit? Mit veszek én ebből észre játék közben? -
-
Gabson730
tag
Halló!
H*lye kis tesvérem ezt a kártyát akarja megvenni, de én rá akarom beszélni erre a vasra, mivel az ővé csak 64bit-es sávszélen megy.
Szerintetek van értelme 5000MHz-es órajelnek mindössze 64biten?
Fog az menni akkora speeden valaha?Előre is köszi
-
senior tag
válasz Gabson730 #101425 üzenetére
10-20%-kal (kb. 3-5000,- Ft) több pénzért van közel 2× olyan erős, jóval korszerűbb kártya.
Nem írhatom le a típusát, mert itt nem szeretik.
(Kis segítség: az is zöld.)"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
NY_A
őstag
Köszönöm a válaszokat. Akkor agyalok tovább. Jól éreztem én, azt a 60 ezret kissé sokalltam.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Gabson730 #101425 üzenetére
Nem a bit magaban a fontos hanem a savszelesseg. Ez busz szelesseg szorozva orajel, tehat a ket kartyanal:
64bit * 5010Mhz = 320640Mbit/s = 40080MByte/s = cirka 39GByte/s
128bit * 1800Mhz = 230400Mbit/s = 28800MByte/s = cirka 28GByte/s"Fog az menni akkora speeden valaha?"
Mindig azon megy mert az az orajele, hacsak nem adsz neki egy kis OC-s, akkor magasabbon.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
hla01
újonc
válasz Speed® #101421 üzenetére
Ezek szerint nem "ördögtől való" gondolat, hogy ez a gép még meghajthat egy mai vga-t .
Processzor cserét nem tervezek, az e5450 LGA771es foglalatú lapokba jó, nekem meg LGA775-ös van.(aztán lehet hogy kompatibilisek, de mindegy mert nem kell)
Csak gtx 1050Ti-ben érdemes gondolkodni?Egy olyan kártya kellene amit közel teljesen kitudnék hajtani . Meg sztem elég a 2gb VRAM is ilyen felbontásnak. Olcsóbb kártya is szóba jöhet.
-
Raymond
félisten
válasz hla01 #101431 üzenetére
Azert kell neki (a mostani Q9400-nak) OC, a Q9550@3.4Ghz-nel is eszre lehetett venni hogy azert itt-ott mehetne jobban is. De hasznalhato siman. Lehet menni 1050Ti ala is egy sima 1050-re vagy egy 960 2GB-ra, de nem sok ertelme van, az arkulonbseg kicsi es jol jon az a gyorsabb 4GB kartya meg 1-2 ev mulva.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hla01 #101431 üzenetére
Megfelelő órajelen persze, hogy nem, alapon hurka picit, de 4GHz magasságában még élhető tempót diktál. Lapod/RAMod van hozzá, a többi csak egy kis utánaolvasást igényel, közel szőrén tudnád megoldani a jobb procit, azért írtam.
Alapon, buhera nélkül egy féláras 750TIvel is oké lenne az egész..de akkor nem azon a szinten futna az igényelt játék, amire gondolsz..szóval te tudod innen. A felbontás egyébként nem is annyira kicsi, ~20% választja el a FullHDtól..szóval nem javaslok 2GB vRAMot, hamar elfogy. -
nagyúr
válasz dugo_ #101426 üzenetére
nem beszélve a magasabb GPU órajelről... +200 MHZ a GDDR5-ös kártyáé... ha a GDDR3-as RAM busz 256 bites lenne, akkor se lenne sokkal ütősebb...
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz hla01 #101420 üzenetére
Üdv!
Az aláírásomban lévő konfig X3330-as Xeon procit (natív Socket 775) vidáman terelem 4,35 GHZ-en.
Így már egészen jól hasít.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
gabor9991
őstag
Gyereknek játszós gépbe kellene egy használt vga.Jelenleg 1440*900 a felbontás, de úgy gondolom hamarosan monitor csere is lesz, minimum full HD felbontásúra.
Jelenleg egy gigabyte 6770-es van benne, de szinte folyamatosan 100%-on működik.
samsung evo 840 ssd-n vannak a játékok és a win 7.
Cpu phenom x6 1055T
8GB ddr2 800MHz samsung ram
fsp 400-as táp.
Ebből a konfigból egy vga cserével lehet még feljebb lépni?
Valami használt vga-t vennék neki apróról, ha érdemes.[ Szerkesztve ]
-
foxxmotor
tag
Sziasztok!
Bízom benne, hogy itt tud segíteni nekem valaki. A kérdés pedig:
Melyik videókártyát vegyem, hogy magabiztosan fussanak és rendereljenek az alábbi programok: Lightroom, Photoshop, After effect.
Ezek közül leginkább az after effect használná ki a videókártyát, a másik kettő teljesen szépen fut egy combos procival is. És after effect-nél sem az érdekel igazán, hogy milyen gyorsan rendereli ki a videót, hanem inkább, hogy vágás, effektelés közben gördülékenyen, jól használhatóan fusson a program. A játékra való alkalmasság nálam huszadrangú, szóval nem szempont, hogy melyik játék melyik kártyán hogy fut.
3 lehetőségem lenne ami anyagilag is beleférne. A proci mindhárom esetben erősebb darab és RAM is van elég mindhárom konfigba, valamint az SSD is adott mindhárom esetben, szóval csak a videókari lenne a kérdés:1. GTX 780 3GB + i7-2600k
2. GTX 1050 Ti 4GB + i7-2600k
3. GTX 960M 4GB +i7-6700HQ (abban az esetben ha ez is elég lenne a fent említettekhez akkor laptopra váltanék, mert az nekem kényelmesebb lenne)Minden segítőkész választ, előre is nagyon szépen köszönök!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz jokeph #101435 üzenetére
Az egy magas szorzós DC, alias Wolfdale, úgy könnyű 4 maggal picit izgibb az OC, persze a jó alap (P45/1066 RAM) megvan hozzá. 1:1 szerezhetne valami E0 Xeont és mehetne az OC szépen, a Q9400 annyira nem jellemző, hogy jól szalad..persze egy próbát megér. De az L2 is duplázódna a Xeonnal, ami jó hatással lenne a minFPS témára, tapasztaltam Q8x00 okán.
-
nagyúr
válasz Speed® #101438 üzenetére
Á-á, ne haragudj, valamit benéztél, szerintem kevered az E3120/30-al.
Az X3330 az 2,66 GHZ és 4 magos, és Yorkfield nevezetű, igaz az L2 cache ebben szintén 6MB, az X3360 (beszerzek egyet hamarosan) az már 2,83 GHZ, 4 mag és 12MB L2 cache tartalmú.
Az FSB mindegyiknél 1333 MHZ.
Nálam 4*2 GB DDR3 1333 RAM van mellette, 1377 MHZ-re jött ki visszaosztással az FSB OC miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz foxxmotor #101437 üzenetére
Sok programnak van topikja itt ph-n, az ilyen célirányos dolgokat érdemesebb ott kérdezni. Sok tervező progi van, ami szinte csak cpu-t használ, érdemes jól utánanézni a dolgoknak. Photoshop. After.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
távcsőves
senior tag
válasz gabor9991 #101436 üzenetére
A helyzet az lesz, hogy most a CPU fog 100%-on tekerni, és az új VGA meg pihenni. Ennek mértéke a játék és az új monitor felbontásától fog alakulni elsősorban. Szóval, tehetsz bele új vga-t, de egy 1050TI is valszeg már elégé malmozni fog rendesen FullHD felbontáson az említett konfigban. Itt az idő a cserére, jó volt a Phenom, és jó is még sok esetben, de 7-8év után játszós alapnak kevéske már az alacsony IPC miatt.
(S)Valami olcsóbb, egyszerűbb vga, talán egy 4gb-os RX460/560 megérné még mellé, vagy gtx1050/1050TI. Ennél erősebb/gyorsabb biztosan nem éri meg, ha nem lesz a közeljövőben új lap és cpu.(/S)szerk: tiszta vak vagyok, ha használt is játszik, egy 750TI is messze jobb a jelenlegi vga-nál.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Speed® #101440 üzenetére
Nem is vitás, az megadná a közel maximumot ami elérhető S775-ös platformon.
-
azazbeza
tag
Sziasztok,
Tudnatok abba segiteni ha szeretnek hasznaltan videokartyat venni, melyek azok a tipusok amik meg a legjobban megerik 55000ft-os felso hatart?
Koszi a segitseget
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! 30eFt-ig milyen modern VGA-t ajánlanátok, jelenleg csak 1 tesztkártya HD6450-es van berakva ami még a 2.0-as PCIE-n se megy csak ver1.1-en, ugyhogy..
Sokat nem költenék rá most, sajnos a VEGA hatalmas csalódás lett számomra, igy várnék vmi újabb AMD-re, addig is kellene vmi, amivel addig ellennék, és ami ár érték arányban is jó választás lenne. Köszönöm[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs