Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Tudástár Sonarr és Radarr
- Vélemény Cyberpunk 2077 2. rész
- Tudástár Űrhajózás 2020 - Összefoglaló
- Teszt Dell Precision M6800: dolgozz és játssz
- Bemutató Call of Duty: Black Ops - Cold War bemutató
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] Real Racing 3 - Freemium csoda
- [Re:] [Vakegérke:] NyalóVilág: tíz, kiver a víz - VV10 - Való Világ 10
- [Re:] [bacsis:] Elhatároztuk a Zasszonnyal, hogy berúgunk
- [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan!
- [Re:] [Sub-ZeRo:] Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- [Re:] [kyrabaybee:] :L
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
zsolt19900
őstag
okés akkor vadásszak olyant vagy annak megfelelő ati kártya is jó lesz?
tetszik hogy alapból passzív, max rámegy egy 12cm venti már csak a megnyugvás végett is
köszönöm szépen
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

dugo_
veterán
Jelenleg nincs ennek megfelelő Ati kártya. Meg úgy általánosságban Ati sincs 2010 óta.
Az AMD RX550 van a közelében, de az erősebb is, drágább is, többet is fogyaszt. Csak képet adni és netes multimédiát gyorsítani túlzás.

zsolt19900
őstag
okéjj akkor rajta leszek a témán és nézegetem a hirdetéseket köszönöm szépen
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

Atilla001
aktív tag
ha halk kártya kell akkor MSI
ha ASUS fan vagy és van helye 3 ventinek akkor azt (még az átlagnál is drágább)
Én már csak MSI-t vennék. Most is az van.
Védd a természetet!

pHantom x
tag
árban ugyanannyiba kerülnek.
szerintem MSI lesz ebből

Domonkos
Ármester
Sziasztok!
Szakvelemenyt szeretnek kerni a kovetkezovel kapcsolatban:
Adott egy home office munkara osszerakattkukazott gep:
msi 790fx-gd70, 2db vtx3d hd6850, amd phenom II 1090t, lcpower lc6600, 1 HDD, 1 SSD es 6db fullhd monitor
A telejesitmenyevel teljesen meg vagyok elegedve, mivel munka soran csak egy-egy fullhd video lejatszasa es a clang non-stop futtatasa megy - szoval semmi igazan GPU igenyes. Viszont oregszem es egyre inkabb hangosnak kezdem ezt talalni, meg uresjaraton is. Gondoltam tehat, hogy a 2 6850-et lecserelem 3 ilyenre.
Kerdeseim:
- Mukodokepes lehet az otlet? Annyi meg hozza tartozik a dologhoz, hogy a 6 monitor kozul 3-on van csak VGA es a masik 3-on VGA es DVI-D van. A kartyakon talalhato HDMI csatikat tehat nem hasznalnam.
- Ki tudnak szolgalni 3-an az 5760x2160-as felbontast? Bar gondolom ez inkab szoftveres...
- Tudok akarmilyen osszeferhetetlenseget arch linuxszal?
- Milyen hazba lenne erdemes rakni, hogy ne suljenek meg?
- Tudtok jobb/olcsobb/kevesebbet fogyaszto megoldast?
A fo szempont, hogy mukodjon szimultan 6 monitorral - teljesitmeny nem fontos.
Ha CoD2-zni es OTTD-zni lehet veluk, akkor mar reg jo. Igazabol meg vsync sem kell, mert a terminal es par pdf bamulasahoz nem sokat ad hozza.
Elore is koszonom!
[ Szerkesztve ]
Elado lakas (Pecs): https://hardverapro.hu/apro/pecs_kiraly_utca_38_nm-es_lakas_4/friss.html
Őőő lehet, hogy rosszul látom/tudom, de az lcpower az a táp akar lenni? Csak mert nem egy megbízható darab...Nem kötnék rá egy darab követ sem.
Szakmai kérdések csak a fórumban....

Domonkos
Ármester
Ezt hallottam mar mastol is, de szemelyesen senkinek nem volt vele (rossz) tapasztalata. Birja amig birja.
Elado lakas (Pecs): https://hardverapro.hu/apro/pecs_kiraly_utca_38_nm-es_lakas_4/friss.html

dugo_
veterán
Birja amig birja.
Ez tiszta sor eddig. A problémát az okozza, hogy egy normális, megfelelő védelmekkel ellátott táp esetében a hiba után csak egyetlen alkatrészt kell cserélni, az ilyen kétes minőségű áramforrásnál pedig benne van a pakliban, hogy magával rántja az egész alaplapot, rákötött meghajtókat is.

kolopele
addikt
Az a tápnak nevezett akármi jó ha a felét leadja a ráírtnak, ez az egyik probléma, a másik meg hogy ha elszáll visz magával mindent. Soha nem szabad a tápon spórolni, mert tény hogy nem lesz több fps egy játékban, mégis egy gép legfontosabb alkatrésze.
[ Szerkesztve ]

Domonkos
Ármester
Rendben, azt hiszem hogy sikerult megertenem. Le fogom cserelni, amint tisztazodik, hogy milyen kell az igenyeimhez.
Az eredeti kerdesre valaki?

Hannibhál
őstag
1155-ös z-s lapomat is egy noname táp vitte el, konkrétan egy nagyot hegesztett bele s dobhattam is ki nem tudom mi volt a kérdésed, de én akkor tanultam meg a kárromon, hogy sajnos csak egyszer kel lbeütnie a gebasznak
[ Szerkesztve ]
trust me, i'm finally an engineer:)

Imilenni
addikt
Sziasztok!
Videó kártyát szeretnék vásárolni az FX-4300a-hoz (4.3GHz)
Igazából lényeg hogy kihajtsa a videó kártyát, szóval ne maradjon benne kraft.
Használtban gondolkodom inkább, max 20-25k.
(HD5850-et váltok)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Press "F" to pay respects.

Hannibhál
őstag
gtx 660 vagy esetleg ha sikerül kifognod gtx 950es szintű kártyákat nézz, esetleg amd oldalról a r7 360 vagy hd 7850/7870ek vagy az r9 2706270x-ek vannak ekörül

Speed(R)
HARDVERAPRÓD
Szerencsétlen összeg, picit told ki és 960/2G vagy 1050. 7850/70 felejtős, hullanak, esetleg 660/760, de az se friss architektúra.

KAMELOT
félisten
GTX 960 2GB elég oda.
V1200 - 18CORE - 4K

pingu22
csendes tag
Sziasztok.
20k környékén mit ajánlotok inkább, GT1030 vagy használtan GTX660, esetleg mást? Átmeneti megoldás lenne (félév-1 év), játszogatni szeretnék akár újabbakkal is (GTA 5, Witcher 3 stb.), nem csak médiára kéne. Viszont a kompromisszum nem gond (gondolok itt akár pl. low/med beállításra)! A 1030tól félek kicsit hogy való-e egyáltalán bármilyen játékra, a 660tól meg azért, mert nincs már garis, függetlenül attól hogy relatív rövid időre lenne. A vas többi része giga h110-m-s2h ddr4 alaplap, intel pentium g4400 proci, 4gb ddr4 hyperx fury ram, super flower 450w (SF450P14HE), 120gb hyperx ssd, 1tb wd blue hdd. Előre is köszi szépen!

dugo_
veterán
1030 játéktesztek:
https://www.youtube.com/watch?v=3hn3e6b0mwQ
https://www.youtube.com/watch?v=5zS5qQrvnJA
Szerintem már túl régi a 660, kicsit erősebb lenne. De a fogyasztása is az ötszöröse egy 1030-énak.
[ Szerkesztve ]

kolopele
addikt
Az 1030 - at nem játékra találták ki, kivéve ha régi játékokkal tolod vagy ha igen komoly kompromisszumokra is képes vagy, de sok új címnél még így is max. 30-40 fps - re lesz elég FHD - ban. Élvezhető minőséghez minimum egy 1050 kell.
[ Szerkesztve ]

boldi6807
csendes újonc
Sziasztok! Ryzen 5 1500x -hez szeretnék videókarit venni. Rx 570 4 Gb, illetve Gtx 1060 3Gb -ban gondolkodom, de olyan elszabadult árak vannak, hogy ezt sajna nem tudom vállalni. A véleményeteket kérném, hogy érdemes-e várni árcsökkenésre, vagy tudtok ajánlani max 70 ezerig elfogadható jelenleg kapható kártyát?
Köszi!

catalano
tag
Ilyet vettem tesómnak: [link]
Értem én a viccet, csak nem szeretem...

Teasers
tag

Hannibhál
őstag
jelen piaci helyzetben meg

Teasers
tag
Köszi, akkor berendelem.

Teasers
tag
Még annyi lenne, hogy ez félpasszív, ugye? És nem gond hogy csak 1 ventis?

DR|FTK|NG
veterán
Szia.
Félpasszív, és nem gond, de pl egy MSI Gaming-nél hangosabb, de annak a bordája is jobb.

Teasers
tag
Köszi, akkor teljesítményben ugyan az. A zaj annyira nem érdekel, mindig fülessel játszok. A lényeg, hogy jó vétel. Köszi!

KAMELOT
félisten
+1
V1200 - 18CORE - 4K

Teasers
tag
Köszi srácok. még annyi lenne, hogy ha jól látom DVI-D csatlakozó van rajta, abba tudok csatlakoztatni egyéb DVI csatit, vagy csak a D-s a kompatibilis? Köszi

DR|FTK|NG
veterán
Szívesen.
Videókártyán átalakító nélkül DVI-D-be csak DVI-D-t tudsz kötni, mert pl DVI-I esetében a négy extra tűnek nem lenne hely(digitális jelhez a négy extrának nem szükséges bekötve lenniük). A DVI-A felejtős, úgy, ahogy van, mert az analóg.
[ Szerkesztve ]

Teasers
tag
Értem. És akkor a DVI-d Használahtó ugye, jó minőséget fog adni?

Speed(R)
HARDVERAPRÓD
Amennyiben a specifikált felbontás / frissítés értéknél nem nagyobbal szeretnéd használni, jó, nincs különbség minőségben pl., digitális átvitelről beszélünk ugye.

KAMELOT
félisten
Miért nem használsz HDMI vagy DP portot?
V1200 - 18CORE - 4K

Gergő170
tag
Pentium G4560-hoz milyen kártyát ajánlotok ? 35-40 körül ? PUBG full lowon 1080p-be / CSGO és kisebb játékok.
[ Szerkesztve ]

sanyi0627
senior tag
1050ti-n nekem pubg minden low fullhd epphogy elvezhető volt.
Azert néhol egy kicsit akadt is de nem annyira vészesen.
Cs go-hoz elég a konfig.
http://logout.hu/bejegyzes/sanyi0627/uzleti_szabalyzat.html

Speed(R)
HARDVERAPRÓD
45 körül 1050Ti, nézz szét aprón, ennyi difit megér.
Másik oldalon ott az 560/4G esetleg, ha szimpibb az AMD.
Alattuk az 1050/460 páros van, de azokkal azért kompromisszumosabb az élet.

Gergő170
tag
Hát teljesen új PC-t kell építenem 110-120 körül akarom csak a hardver részét. Teljesen hülye voltam és elcseréltem a gépem xbox one-ra most majd azt próbálom meg elpasszolni és rápótolni aztán visszaépíteni a gépet mert katasztrófa ami xboxon megy és meg sem gondoltam a dolgokat igazán
És esetleg 1-2 hónap után fel vagy le fognak menni a kártya árak valaki nem tud valamit ? Régen nem nézem már a piacot :\

Gergő170
tag
Esetleg mennyire javaslod azt a részét a dolognak hogy alaplapot, cpu-t, vga-t, ramot veszek csak újonnan a többit pedig használtam ? Amennyiben értesz ezekhez ?
[ Szerkesztve ]

Hannibhál
őstag
hát unokaöcsémnek a gtx 960 2gb-al majdnem maxon ment 1366*768-ba nem tudom hány fps-el de rendesen játszahtó volt még nekem is(pedég én ow-t is minimum 100fps-el toltam anno) szóval ott valami nagy bibi van

Speed(R)
HARDVERAPRÓD
Ez egyéni preferenciák alapján működik..de mivel sok garis motyó van a piacon, lehet fogni a forintokon ésszel válogatva.

sanyi0627
senior tag
Hat a pubg hez keves az 1050ti meg g4560 kombo fullhd lowon. Igaz 2 honapja probáltam .
Cs go az meg ugye problémamentes. 200fps körül.

Gergő170
tag
és ha esetleg most lemondok a PUBG-ről és nézek valami olcsóbb kártyát akkor az milyen kártya lenne amit ajánlani tudnátok fix 2 játékhoz? LoL és CSGO teljesen lowon mind a kettő ? Grafika számomra nem függ össze a játékélménnyel (később persze majd újítanák kártya terén )
[ Szerkesztve ]

rene85
aktív tag
Sziasztok,
FX 6300 mellé keresek videokártyát. Most egy r270OC-m van, de eljárt felette az idő - mire cseréljem? A proci most alap órajelen jár, de úgy választottam hűtést és lapot (M5A97 2.0) is hozzá, hogy húzhassam ha eljön az ideje. Csak fullhd-ban játszom, nem is fogok nagyobb felbontásra váltani. Nem szeretnék i5-re átmenni és nem is várnék, az érdekelne, hogy most mi a legjobb kártya amit még érdemes mellé megvenni.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]

Pécsi gyerek
addikt
A G4400- hoz a gt 1030- at vedd.Ha fél egy év múlva úgy is eladod,akkor egy garis cuccot jobban eltudsz majd adni.Cserélj majd procit is,meg plusz legalább 4 gb ramot is rakj az új kártyádhoz,fél egy év múlva
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

Pécsi gyerek
addikt
35-40 ért Gtx 1050 2 gb,vagy Rx 460 2/4 gb ot kaphatsz max.Én fhd-n elvagyok egy 4 gb-os rx 460- al is.(Mafia 3,Tomb raiderek,Gta5,stb)
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

sanyi0627
senior tag
Dupla.
Gergo170 nem azt mondtam hogy a pubg játszhatatlanul szaggat. Játszható vele csak néha zavaróan akad.
Én mindenképp 1050ti vennék.
De mehet az is amit ajánlottak mások.
[ Szerkesztve ]

Gergő170
tag
Hat megfogadom tanacsaitokat ezek elott egy r7 260x em volt gondolom ezek mar mind nagy lepesek lesznek szamomra

Lalee88
csendes tag
Szevasztok! A GTX 1080-ból melyik verziót érdemes venni?

zsolt19900
őstag
-
[ Szerkesztve ]

zsolt19900
őstag
radeon r7 240 van most eladó a környékemen
az mennyire vetekedhet a 1030as nvidiával? arra amire említettem picit feljebb hogy szükségem lenne rá?
-ne akadjon be az elején a 1080p yt videó, hanem menjen szépen normálisan-
köszi
Téma tudnivalók
Melyik az erősebb kártya?
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Gtx 960-R9 380 pro-kontra érvek
AMD Sheets - AMD átnevezések, azonos típusok táblázatba foglalva
Fallout 4 vga teszt