- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
A print-server a nyomtató oldalról nem IP alapon működik, hanem USB kábellel összekötni a nyomtatót és a routert! Mivel a Te nyomtatód eleve WiFi-s, így abban beépített print-server van, tehát vsz felesleges a routerrel bonyolítanod a dolgot, ez azoknak hasznos, akiknek egyébként nincs hálózati elérhetőség a nyomtatójában!
-
Igen az N65U jelentősen erősebb, dual procis, az RT-N56U-val közös topikjukban írták, hogy még az RT-N56U 15-17MB/sec, addig az RT-N65U 25-28MB/sec.re is képes USB HDD elérési sebességben! Ezekben az ASUS routerekben mindegyikben van torrent kliens gyárilag is, de firmware moddolhatóak is!
Én ASUS RT-N66U-t használok, két torrent kliens is megy rajta, Tomato fw-vel!
-
-
Ezek a cuccok látják az 5GHz-es AP-k jeleit is, és te döntöd el, hogy melyikre kapcsolódjon, épp mint azt is, hogy a saját, vagy a szomszéd AP-ját akarod éppen használni! Az 5GHz-es AP-nak külön SSID-je van, tehát ha ilyen router veszel, és mindkét sávot aktiválod rajta, nálad is így lesz! A két AP-nak természetesen lehet akár külön jelszava is, a dolog majdnem olyan, mintha két külön router lenne!
-
-
TeeJay
félisten
TP-Link 1043ND V2 vs. WDR3600/4300
64MB vs. 128MB RAM
flash egyezik
1043ND csak 2,4GHz de 3x3:3 N-es wifi tehát 450megabites link megfelelő ellenoldal esetén és 3darab 5dBi nyereségű gyári antenna
a másik kettő 5GHz-et is tud dual band módban tehát mehet egyszerre a 2,4 és 5GHz is
csak azt kell figyelni hogy az antenna multi tehát 2,4GHz-en 2dBi 5GHz-en pedig 3dBi nyereséget tudnak ami miatt sokan panaszkodnak hogy 2,4GHz-en gyenge a wifi sajnosérdemes megnézni mennyi 5GHz-es cuccod van vagy lesz-e egyáltalán a jövőben és úgy vegyél routert
én a 1043ND-t preferálom mert bőven elég a 300-as 2,4GHz-es wifi de legalább erősebb antennával
5GHz úgysem érdekel
54 nm-es panelban 1+2félszobára meg egy kis konyhára simán szórja ez is a jelet maxon
pedig körben van vagon másik wifi hálózat még -
siva
aktív tag
Én erre csak az tudom mondani, amit itt már tárgyaltunk,
hogy amíg a cseheknél
cseh,
a szlovákoknál,
az euban
[link]
egészen világon, ahol kapni lehet, belefér, átszámolva 15e Ft-ba.
Teljesen más árszintbe sorolódva, mint azt a termék gyártója eredetileg gondolta.
Bízom benne, hogy az importőr belátja, hogy szembe megy a világgal, és módosít.., (mert könnyen lecserélődhet)
Ha nem, akkor lesz még egy dolog a földön, ami nálunk a legdrágább..
Mindezt annak ellenére írom, hogy a termék megérdemelné a magasabb árszintbe sorolódást, a paraméterei alapján. -
nekem jelenleg tl-wr941nd router van, és tökéletesen elégedett vagyok vele, viszont csak 30/3 netem van, gyorsabbat még nem volt alkalmam kipróbálni, de elvileg simán vinnie kell a 60/6 netet is...
amúgy ha a teljes wifi n képesség nem kimondottan fontos, akkor lehetne még ajánlani a wrt120n routert is, a tesztek szerint a wan - lan és a lan - wan sebessége is 90 mbit/s felett van! -
a maximalitás érdekében szerintem gigabit képes router legyen!
az általad említett mindkét típus jó!
tl-wr941nd vs tl-wr1043nd között azért nem csak gigabit tér el, hanem az alábbiak is, az utóbbi javára;
The TL-WR1043ND is specially equipped with a USB storage port on the back of the router for connecting USB storage devices such to the network, for convenient access for everyone on the network.forrás; link
-
Beri
addikt
A routerek wifi részét természetesen ki lehet kapcsolni teljesen, ha nem lenne rá szükség. A sávszélességet, pedig úgy osztja el a gépek között, ahogy kéred. Ez a QoS. Alapértelmezettként mindegyik gép ugyanolyan prioritású, de megadhatsz max. átviteli sebességet is, stb.
hati: Azt nem tudom biztosra megmondani, hogy tud-e WOL csomagot forwardolni a 320N, sosem próbáltam, de illene azért
Az IP tartomány pedig tetszés szerint átállítható gyakorlatilag bármi másra, tehát nem kell félned az ütközéstől. Bár szerintem a céges hálóból nem a 192.168.1.x-et látod kifelé, szal nemhiszem, hogy bármi ütközne eleve. -
Beri
addikt
Arra elég egy 100-as router is, de ha gondolsz a jövőre, akkor gigabites mellett döntesz. A felsoroltak közül a D-Link a leggyorsabb, kb. a dupláját tudja a wan portja a WRT320N-hez képest is. Ha nem akarsz gigabitest, akkor a TP-Link 941ND jó választás, a fiber 60-at tudnia kell.
A valódi sebesség, amit egy router tud, az a processzorától függ elsősorban (persze egy jól megírt fw csodákat tud tenni), a RAM mennyisége a nyitott kapcsolatok számát határozza meg főleg. A TP-Link 941ND 400MHz-e és 32MB RAM-ja bőven elég még 100Mbit felett is elvileg, ha megjön a 1043ND-m, majd benchmarkolom (az elvileg ugyanez a bél, csak gigabites switch-e van).
LAN-on belüli adatátvitelkor (pl. LAN1-be és LAN2-be dugott gépek között) a proci/memó nem számít, ott a procinak semmi dolga, akkor csak switch-ként működik a router.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Tanks - MMO
- Apple asztali gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
- COOLER MASTER 4.0 Vertical Graphics Card Holder Kit V3
- iPhone 17 Pro Max 256 gb sötétkék (deep blue) - azonnal átvehető Budán
- NZXT Kraken Z63 Processzor hűtő
- Garanciális ASUS TUF Gaming B650M-E WIFI Alaplap + AMD Ryzen 7 9700X
- 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3434
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest